Miniferie till Skara och Skara Konsthotell

Svenska | SEK

Skara Konsthotell

Medeltidshistoria, JULA-huset och Skara Sommarland.

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Stor privat konstsamling ställs ut på hotellet
 • Familjevänligt hotell med rymliga familjerum
 • Nära till Skara Sommarland
1.791:-
3~5 dag från
1.369.-

Inkl halvpension

Konst och stil i Skara

3 dagar
Från 1.369,- / spara upp till 571,-
Spara
4 dagar
Från 2.019,- / spara upp till 941,-
Spara
5 dagar
Från 2.669,- / spara upp till 1.261,-
Spara
Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x överrnattningar
 • 2 x Frukost
 • 2 x Kvällens varmrätt
 • Gratis internet och parkering
 • Tillgång till gym & relax
Risskov Paket

Inkl 3-rätters middag

God mat och Kultur i Skara

3 dagar
Från 1.669,- / spara upp till 861,-
Spara
4 dagar
Från 2.469,- / spara upp till 1.301,-
Spara
5 dagar
Från 3.269,- / spara upp till 1.791,-
Spara
Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x överrnattningar
 • 2 x Frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • Gratis internet och parkering
 • Tillgång till gym & relax
Quality Time
Skara Konsthotell är ett trevligt hotell med en egen konsthall där ni hittar verk av konstnärer som Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Bengt Lindström, Peter Dahl och Jenny Nyström. Hotellet ligger också riktigt bra till precis vid E20-vägen i Skara, så det är lätt att ta sig dit med bilen. 

Om hotellet

Konsthotellet erbjuder lilla extra och är omtyckt för sin fantastiska service och mysiga atmosfär med smakfull, mysig och modern inredning.

Hotellet är kanske mest känt för att det har en egen konsthall med verk från kända konstnärer som Anders Zorn, Bruno Liljefors, Carl Larsson, Jenny Nyström och många andra. Det kan till och med vara den största privata samlingen av Anders Zorn-tavlor i Sverige och det var hotellets grundare, Lars-Göran Blank, som samlade på sig konsten i sin privata samling. Det kostar ingenting att besöka konsthallen och konsten syns överallt på hotellet. 

Hotellet byggdes 2007 men när det blev för litet för att få plats med hela konstsamlingen byggdes 2012 den röda delen till och hotellet fick då 23 nya rum samt en helt egen konsthall.

Det finns träningsmöjligheter högst upp i glashuset i hotellets skygym, där ni har utsikt över bygden och där hittar ni också en härlig bastu.

Varje morgon serveras en riklig frukost och på kvällen serveras kvällens varmrätt i restaurangen. Det finns också en bar på hotellet.

I området hittar ni många spännande aktiviteter för hela familjen. Mysiga Skara är en charmig liten stad med shopping och kaféer där ni inte får missa att besöka domkyrkan. Ni har heller inte långt till barnens favorit Skara Sommarland och Vilans fritidsanläggning med Vilans badhus. Det går också att spela minigolf på hotellet. Missa heller inte att göra en utflykt till det blommande berget "Kinnekulle" med mysiga caféer, gårdsbutiker och vandringsleder.

Det finns gratis parkering på hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Hotellet har 98 rum och det finns både enkel- och dubbelrum där det går att få upp till två extrasängar på dubbelrummen.

Alla rum har eget badrum med dusch, hårfön och gratis toalettartiklar, skrivbord, telefon, vattenkokare för att göra kaffe/te, värdeskåp samt en platt-TV. På enkelrummen hittar ni en 120 cm bred säng och på dubbelrummen hittar ni två 90 cm breda sängar.

Rum för funktionshindrade finns tillgängliga. Vänligen lämna en kommentar vid bokning om ni önskar ett sådant rum.

Husdjur är välkomna mot en avgift och måste förbokas. 

Rumstyper

Enkelrum

1 / 3
Enkelrum med en 120 cm bred säng. Eget badrum med dusch, hårtork, toalettartiklar, skrivbord, telefon, vattenkokare, värdeskåp och TV.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum

1 / 4
Standard dubbelrum med två 90 cm breda sängar. Eget badrum med dusch, hårtork, toalettartiklar, skrivbord, telefon, vattenkokare, värdeskåp och TV. Möjlighet för extra personer i bäddsoffa/våningssäng.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Skara (1.9km)

Skara, med sina ca 11.000 invånare, är en av Sverige äldsta städer och nyligen utnämnd till Skaraborgs vackraste stad! Här finns många vackra byggnader och härlig stadsmiljö att ta del av. Flera av 1800 och 1900-talets kända arkitekter är representerade i stadens byggnader, t ex Vattentornet av Ernst Torulf, Ivar Tengbom, kanske mest känd för Stockholms konserthus, bidrog till bl a ombyggnaden av Skaras domkyrka. Ragar Östberg, arkitekten bakom bl a, Stockhollms Stadshus och Skara Järnvägsstation.

Skara domkyrka är Skara stifts katedral och en av Sverige största kyrkor. Med anor från 1000-talet, men nuvarande höggotisk stil stammar ursrpungligen från 1300-talet. Från 1000-talet finns en unik krypta, ett sista vilorum för stiftets första biskopar. Det nuvarande koret är från 1200-talets början, långhuset och tvärskeppet fick sin huvudsakliga form i början av 1300-talet, vilket ledde till att byggnaden fick sin höggotiska prägel. Dessa delar är uppförda av lokal sandsten. Kyrkan har skadats och restaurerats flera gånger, bla i krigen med Danmark och vid stadsbränder, t ex under 1700-talet. Idag är domkyrkan i all väsentlighet en modern byggnad, med omfattande rester från medeltiden. Kyrkan är väl värd ett besök med sina rika konstskatter.

I Skara kan du passa på att besöka Västergötlands Museum och Veterinärmuseet, båda ligger på gångavstånd från hotellet. Västergötlands Museum har basutställningar som visar livet i områdets dåtid, och ett flertal intressanta växlande utställningar. Bredvid museet ligger ”Fornbyn”, ett idylliskt friluftsmuseum med ett 30-tal byggnader som flyttats hit från Västergötland och visar det gamla bondesamhället.

Veterinärmuseet ligger centralt, men lite undanskymt, på Veterinärgatan 7 endast 5 minuters promenad från hotellet. Det ligger i en vacker byggnad som en gång var Sverige första veterinärskola och är idag Sveriges enda veterinärmuseum. Här presenteras veterinäryrkets utveckling under 250 år med hjälp av modern museipedagogik. För historiskt intresserade rekommenderas källarvåningen med sina väbevarade rester av fransiscanersklostrets kyrka S:ta Katarina. Tänk på att undersöka öppettider innan besöket.

I Skara centrum kan du shoppa i mysiga butiker i medeltida miljö, och det finns mysiga cafeeér och restauranger att besöka.

Skara Sommarland (7km)

Välkommen till Skara Sommarland, Skandinaviens största vattenpark med tivoli och gokart. I vattenparken finns ett av Sveriges största vattenland med äventyrsbad, vattenrutschkanor och flera poolområden. Med andra ord, ett vattenäventyr för hela familjen! I tivolit finns allt från lugnare karuseller till fartfyllda attraktioner och berg- och dalbanor. I parken finns också lekplatser och sommaraktiviteter som passar barn i alla åldrar.

Läckö Slott (47.7km)

Besök det imponerande slottet som ligger vid Sveriges största sjö, Vänern. Slottets äldsta delar är från 1298 och byggdes av en biskop från Skara. Sedan kom det i släkten de la Gardies ägo och har sedan tillhört flera olika berömda adelsmän och adelssläkter. Slottet fick sitt nuvarande utseende under 1600-talet. Slottet används idag till utställningar, opera och har en utmärkt restaurang. Här kan man också delta i evenemang som "Spökafton" och adventsfirande.

Göta Kanal (63.4km)

Åk på bilsemester i Sverige och upptäck landets pärlor med billigt hotellpaket. Längs med Göta kanal kan du vandra eller cykla och besöka trevliga caféer och restauranger. Det erbjuds en mängd olika evenemang längs Göta kanal under hela året, t. ex. julaktiviteter, med julbord, roliga aktiviteter och fina miljöer.

Hornborgasjön (45.1km)

Är ni intresserade av natur och fågelliv, är ett besök i Naturum Hornborgasjön ett måste. Tar ca 25. min med bil från hotellet. På pelare ute i vattnet vid Fågeludden ligger Naturum, här guidar kunnig personal dig i områdets natur, geologi och historia. Det är ett centrum för fågelliv, Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar. Här finns flera trevliga markerade vandringsvägar, förutom den vackra utsiktsplatsen i kalksten och ek på Fågeludden. Det är på Hornborgasjön som tranorna dansar. Det går inte att ange exakt tid, men säkrast är det mellan den 5 och 10 april.

Julmarknad i Jönköping (105.6km)


Tag med familjen eller ressällskapet på en härlig minisemester eller weekend till Jönköping under andra helgen i december och besök den traditionella och stämningsfulla julmarknaden på Strömsberg gård.

I den historiska miljön på Strömsbergs gård arrangerar Strömsbergsföreningen sin traditionella julmarknad där besökare kan ta det av den härliga julstämningen. Här finner ni utställare och försäljare med allt från hantverk, keramik, smycken, textilarbete och bildkonst till godis och kransar.

Julmarknaden är barnvänlig och under dagen bjuds det på underhållning med Luciatåg och barnkör. På plats finns också ett chokladhjul och ett lotteri. Och när magen börjar kurra erbjuds det varmkorv och kaffeservering. 

Strömsbergs gård är belägen strax utanför Jönköping och är därför både lätt och väl värt att besöka under en vistelse med billigt hotellpaket i eller kring Jönköping. Passa även på att njuta av den vackra småländska naturen i Strömsbergs Naturreservat. 

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Hehrne Kök & Konferens

Inkl halvpension

Vänern

Semester vid Vänern

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x kvällens varmrätt
 • 2 x Kaffe och kaka
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

871:-
Endast
1.319.-

Visa karta

Boka semester vid Sveriges största sjö

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 0~3.99 år i spjälsäng 100% rabatt 

Vann Spa, Hotell & Konferens

Vid Gullmarsfjorden

Västkusten

Modernt SPA-hotell

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 2 x Spa entré
 • Gratis internet och parkering
 • Badrock och tofflor på rummet

836:-
Från endast
1.719.-

Visa karta

Fantastiskt spa på Västkusten

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 0~11.99 år i extrasäng 45% rabatt

Clarion Hotel Kung Oscar

Modernt hotell med centralt läge

Vänern

Upptäck Trollhättan

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x lätt kvällsbuffé
 • 2 x eftermiddagskaffe och kaka
 • Gratis internet

361:-
Endast
1.019.-

Visa karta

Centralt läge i Trollhättan

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 0~14.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 15~99.99 år i extrasäng 25% rabatt