Risskov Bilsemester har Sveriges bästa priser på hotell och hotellpaket

OK

abba Berlin Hotel

Besök den internationella staden Berlin och bo nära Kurfürstendamm

Prisvärda vistelser

5-6 dagar från 2.719:-

Vi rekommenderar

Entré till museum

 • 4 x övernattn. m. frukostbuffé
 • 2 x 2 rättersmeny
 • 1 x eftermiddagskaffe
 • 1 x entré The Story of Berlin
 • 1 x välkomstdrink

5 dagar från 2.719:-

Spara upp till 195:-

Per person i Dubbelrum


Klicka här för övriga paket

abba Berlin Hotel

Bo på det fina, moderna Abba Berlin Hotel i närheten av alla stora sevärdheter i Berlin. Den minimalistiska och flotte inredningen bjuder på spännande belysnings- och materialdesign. Ni har fri tillgång till hotellets relaxavdelning med jacuzzi, fitness och bastu. Efter endast 150 meters promenad befinner ni er på den stora berömda shoppinggatan Kurfürstendamm.

Om hotellet

Abba Berlin Hotel är ett modernt hotell med minimalistisk och elegant inredning. Här har man brytt sig om detaljer inklusive ljussättning och material. Hotellet har en trevlig restaurang och en spännande bar, där ni kan träffas på en förfriskning och prata om dagens upplevelser. Du får fri tillgång till hotellets relaxavdelning med bubbelpool, bastu och gym.

Abba Berlin Hotel ligger en kort promenad från Kurfürstendamm, den främsta shoppinggatan i Berlin, där det förutom härliga butiker också finns biografer, restauranger, kultur och gallerier. Berlins Zoo, Tiergarten, ligger inte långt bort. Försök att besöka djurparken när djuren blir matade! Parkering på hotellet: Det finns betalparkering precis vid hotellet för 15 € per dag. Kom ihåg miljömärket i Berlin - Feinstaub Plakette. Miljöklistermärken kan köpas på alla Tüv-bensinstationer och DEKRA-verkstäder i Tyskland.

Om rummen

På Abba Berlin Hotel har alla rum badrum, toalett, hårtork, luftkonditionering, telefon, TV, radio, trådlöst internet och minibar. Det finns speciella allergivänliga rum. Rummen är tysta.

Berlin

Berlin är en spännande stad, som har en intressant och tuff historia. Idag är Berlin en stad i snabb utveckling. Nya, trendiga restauranger och caféer växer upp över hela staden. Berlin har blivit en internationell storstad med kända universitet och museer. Staden domineras av kultur, politik och vetenskap, och det finns gott om attraktioner för alla åldrar och intressegrupper. Berlin erbjuder också många festivaler, intressant arkitektur och bra kollektivtrafik som förbinder hela staden, så du enkelt kan ta dig mellan alla sevärdheter.

Det är nästan omöjligt att kort nämna allt som finns att se i Berlin. Dock finns några absoluta måsten:

Brandenburger Tor har i över 200 år varit symbolen för Berlin och Tyskland. Fram till 1989 var monumentet en symbol för Tysklands delning, men efter Berlinmurens fall har det blivit en symbol för det enade Tyskland. Rikskanslern Helmut Kohl var den förste att promenera genom porten när gränsen öppnades. Carl Gotthard Langhans byggde porten under åren 1789 - 91 efter en grekisk förebild från Akropolis. Porten var då den kungliga inkörsporten till Berlin. Belägen på den gamla Brandenburger Strasse passerade kungligheterna här på färden mellan sommarresidenset Charlottenburg och det kungliga slottet i Berlin. Slottet i Berlin existerar inte längre, men låg vid floden Spree i änden av den berömda paradgatan Unter den Linden nära Berliner Dom. Porten fungerade också som tullställe för transport av varor in till Berlin och var en del av den gamla stadsmuren, som revs 1867 - 68. Själva triumfbågen (Brandenburger Tor) består av tolv kolonner, 6 på var sida. Överst står en 6 meter hög staty av en segergudinna som kör en hästdragen vagn. I porthusen står stora statyer av guden Mars med sitt svärd och gudinnan Minerva med sin lans.

Då Berlin var delat i öst och väst 1949-1990 var Checkpoint Charlie en av de mest kända gränsövergångarna. Innan Berlinmuren byggdes 1961 flydde 2,7 miljoner människor från öst till väst. Efter muren endast 5000, varav ironiskt nog 574 gränsvakter. Det finns inga exakta siffror för hur många som dödades vid misslyckade flyktförsök, men 136 dokumenterade dödsfall finns. Förnimmelsen av det kalla kriget är påtaglig här. På Mauer Museum Checkpoint Charlie (i huset vid den tidigare övergången) berättas historierna om de ofta båda spektakulära och tragiska flyktförsöken från öst till väst. Det är mycket intressant att ta del av dokumentationen, samtidigt som det är både spännande och skrämmande. Den 22 juni 1990 lades Checkpoint Charlie ned. Turister från hela världen besöker året om museet och platsen.

Reichstag, eller Riksdagen på svenska, är Tysklands parlamentsbyggnad. Den ligger mitt i Berlin vid Brandenburg Tor och var en del av Västberlin. Muren löpte alldeles bakom Reichtag, som på den tiden stod öde och tom. År 1990 var dock Reichtagsbyggnaden färdigrenoverad och riksdagsledamöterna kunde ta den i besittning då Berlin blev huvudstad för det förenade riket. År 1918 utropades Den Tyska Republiken från balkongen, vilket medförde monarkins avskaffande. År 1933 brann huset ner. Förmodligen sattes det i brand av en motståndare till nationalsocialistiska partiet. Efter Andra Världskriget tjänade inte byggnaden något syfte, då Bonn blev huvudstad i Västtyskland. Byggnaden var då en ruin. 164 byggdes den upp igen, men användes då som utställningslokal för en permanent utställning om Tysklands historia. Vid den senaste renoveringen inför 1990 försågs byggnaden med en stor glaskupol. Ni kan komma upp i kupolen och se ut över Berlin och samtidigt ner i parlamentssalen. Om ni beställer bord i restaurangen, slipper ni stå i kö för att komma upp. restaurang Käfer är känd för sin brunch med champagne. Vid besöket i byggnaden kan ni lägga märke till kulhålen i muren och den ryska graffittin på väggarna.

Ta en promenad på boulevarden Unter den Linden, som är en 1,5 km lång allé av lindar. Detta är en imponerande aveny i stadsdelen Mitte, där den kungliga familjen på sin tid färdades. På andra sidan om Spree när du går Unter den Linden österut ligger den kända Alexanderplatz med TV-tornet, som blivit Berlins arkitektoniska flaggskepp. Det är 368 meter högt. Restaurangen och kupolen överst har 360 graders utsikt över Berlin. En frukost i restaurangen kostar 10 €, men man måste betala inträde även om man ska äta där. Tornet används fortfarande som TV-torn och ca. 60 TV- och radiokanaler sänds från tornet. Tornet, som byggdes på 1950-talet, var ursprungligen planerat att ligga utanför staden. I arkitekturen kan man tydligt se inspirationen från rymdraketer, vilka var mycket populära vid den tiden. Även den ryska satelliten Sputnik har bidragit till inspirationen.

Nära hotellet ligger Berlin Zoo i den västligaste delen av Tiergarten. Här kan barnen få en mysig dag. Det finns restauranger och caféer och lummig grönska. Söker ni lite lugnare tempo än de hektiska gatorna kan Charlottenburg slott rekommenderas. Se det vackra slottet från år 1695 och vandra i den fantastiska slottssparken. Titta också på de andra vackra byggnaderna i området.

Abba Berlin Hotel ligger precis vid Kurfürstendamm, Berlins största shoppinggata. Här får shoppingglada sitt lystmäte i de många intressanta affärerna. Varuhuset KaDeWe är också värt ett besök. Även om du inte är så förtjust i shopping är det e upplevelse att se det enorma varuhuset. Oavsett om du föredrar shopping eller att gå djupare in i stadens historia, är Berlin en fantastisk stad, med en alldeles särskild atmosfär, som väntar dig.

Utflykter

Besök Potsdam sydväst om Berlin. Staden är huvudstad i provinsen Brandenburg och har en intressant historia. Staden är framförallt känd för sin historia som kunglig residensstad i Preussen och Tyska kejsardömet, med många slott och trädgårdar, i synnerhet Fredrik den stores sommarresidens Sanssouci från mitten av 1700-talet. På slottet Cecilienhof tog den s.k. Potsdamkonferensen plats 1945, då de allierade beslutade om Tysklands uppdelning i ockupationszoner.

Filmparken Babelsberg ligger nära Potsdam. Detta är ett litet Hollywood med städer och miljöer uppbyggda för filmer. 

TURM ErlebnisCity är ett stort upplevelsebad med pooler, vågmaskin o.dyl. Om ni tycker om äventyrsbad får ni inte missa Tropical Islands, som är världens största upplevelsebad med 66 000 kvm yta beläget 60 km från Berlin. Här finns också affärer, restauranger och taket släpper igenom UV-strålar, så du kan blir solbränd inomhus! På äventyrsbadet Spreewelten kan du simma med pingviner! På sommaren lockar friluftsbadet Strandbad Wannsee både berlinare och turister. Det går utmärkt att ta sig till de olika platserna med allmänna färdmedel.

Julmarknad i Berlin ca. 7 km från hotellet

Vägledande datum och tid:

30.11.2017 - 27.12.2017

    Kl. 11.00 - 22.00 (24. dec og 31. Dec. kl. 11.00 - 18.00 )

(Kontrollera alltid uppdaterade öppettider för de datum ni önskar besöka julmarknaden)

Hotellets placering

abba Berlin Hotel
Lietzenburger strasse 89
10719 Berlin

Klicka här för färdbeskrivning från din adress till hotellet.

Avstånd till hotellet från

Rostock (D)
230 km
Swinoujscie (PL)
280 km
Travemünde (D)
310 km
Sassnitz (D)
345 km
Helsingør (DK)
475 km
Öresundsbron
490 km
Fredrikshavn (DK)
785 km

Detaljerad hotellinformation

Incheckning från kl.
15:00
Utcheckning innan kl.
12:00
Närmaste flygplats
Berlin-Schönefeld, 20 km
Beläget i centrum
Ja
Restaurang
Ja
Bar
Ja
Jacuzzi
Ja
Bastu
Ja
Gym
Ja
Hund*
21 EUR pr. dag
Rökarrum möjligt
Ja
Hiss
Ja
Parkering mot avgift
15 EUR pr. dag
Gratis internet
Ja
Våningar
7
Byggår
2009
Miljötillägg
3 EUR

* Vägledande information

VIKTIG INFORMATION

*Rumsskatt (Bettensteuer) på 3 - 5 € tillkommer och betalas direkt till hotellet.

Som present - klicka här
Ett gåvobevis är den perfekta presenten om du vill ge bort en vistelse på ett utvalt hotell. Klicka på pilen för att beställa ett hotellpaket med öppet ankomstdatum.

Du kan också ge bort ett presentkort på ett bestämt belopp utan att välja hotell genom att klicka här.

Entré till museum

Besök museet The Story of Berlin

5 dagar från 2.719:-
Spara upp till 195:-
Per person i Dubbelrum


Vistelsen inkluderar

 • 4 x övernattn. m. frukostbuffé
 • 2 x 2 rättersmeny
 • 1 x eftermiddagskaffe
 • 1 x entré The Story of Berlin
 • 1 x välkomstdrink

Priser

Lågsäsong endast kr.2.719:-
Högsäsong endast kr.2.959:-
Ankomst ej möjlig

Rabatter*

Barn 0~1,99 år
Gratis i föräldrars säng

Barn 2~11,99 år
50% rabatt i egen säng

Tillägg

Enkelrumstillägg +1.710:-

Välj ankomstdatum för att påbörja beställningen

Endast ankomstdagen behöver vara ledig.

Oktober 2017
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
39
25
26
27
28
29
30
1
40
2
3
4
5
6
7
8
41
9
10
11
12
13
14
15
42
16
17
18
19
20
21
22
43
23
24
25
26
27
28
29
44
30
31
1
2
3
4
5
November 2017
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
44
30
31
1
2
3
4
5
45
6
7
8
9
10
11
12
46
13
14
15
16
17
18
19
47
20
21
22
23
24
25
26
48
27
28
29
30
1
2
3
December 2017
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
48
27
28
29
30
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31
Ankomstmånader
2017 | OKT | NOV | DEC
Flera dagar? klicka nedan
Som present - klicka här
Ett gåvobevis är den perfekta presenten om du vill ge bort en vistelse på ett utvalt hotell. Klicka på pilen för att beställa ett hotellpaket med öppet ankomstdatum.

Du kan också ge bort ett presentkort på ett bestämt belopp utan att välja hotell genom att klicka här.

Kulturella Berlin

Besök museet The Story of Berlin

5 dagar från 2.749:-
Spara upp till 214:-
Per person i Dubbelrum


Vistelsen inkluderar

 • 4 x övernattn m frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 1 x eftermiddagskaffe/te
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x entré The Story of Berlin

Priser

Lågsäsong endast kr.2.749:-
Högsäsong endast kr.3.019:-
Ankomst ej möjlig

Rabatter*

Barn 0~1,99 år
Gratis i föräldrars säng

Barn 2~11,99 år
50% rabatt i egen säng

Tillägg

Enkelrumstillägg +1.710:-

Välj ankomstdatum för att påbörja beställningen

Endast ankomstdagen behöver vara ledig.

Januari 2018
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
1
1
2
3
4
5
6
7
2
8
9
10
11
12
13
14
3
15
16
17
18
19
20
21
4
22
23
24
25
26
27
28
5
29
30
31
1
2
3
4
Februari 2018
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
5
29
30
31
1
2
3
4
6
5
6
7
8
9
10
11
7
12
13
14
15
16
17
18
8
19
20
21
22
23
24
25
9
26
27
28
1
2
3
4
Mars 2018
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
9
26
27
28
1
2
3
4
10
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
18
12
19
20
21
22
23
24
25
13
26
27
28
29
30
31
1
April 2018
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
13
26
27
28
29
30
31
1
14
2
3
4
5
6
7
8
15
9
10
11
12
13
14
15
16
16
17
18
19
20
21
22
17
23
24
25
26
27
28
29
18
30
1
2
3
4
5
6
Maj 2018
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
18
30
1
2
3
4
5
6
19
7
8
9
10
11
12
13
20
14
15
16
17
18
19
20
21
21
22
23
24
25
26
27
22
28
29
30
31
1
2
3
Juni 2018
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
22
28
29
30
31
1
2
3
23
4
5
6
7
8
9
10
24
11
12
13
14
15
16
17
25
18
19
20
21
22
23
24
26
25
26
27
28
29
30
1
Juli 2018
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
26
25
26
27
28
29
30
1
27
2
3
4
5
6
7
8
28
9
10
11
12
13
14
15
29
16
17
18
19
20
21
22
30
23
24
25
26
27
28
29
31
30
31
1
2
3
4
5
Augusti 2018
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
31
30
31
1
2
3
4
5
32
6
7
8
9
10
11
12
33
13
14
15
16
17
18
19
34
20
21
22
23
24
25
26
35
27
28
29
30
31
1
2
September 2018
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
35
27
28
29
30
31
1
2
36
3
4
5
6
7
8
9
37
10
11
12
13
14
15
16
38
17
18
19
20
21
22
23
39
24
25
26
27
28
29
30
Oktober 2018
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
40
1
2
3
4
5
6
7
41
8
9
10
11
12
13
14
42
15
16
17
18
19
20
21
43
22
23
24
25
26
27
28
44
29
30
31
1
2
3
4
November 2018
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
44
29
30
31
1
2
3
4
45
5
6
7
8
9
10
11
46
12
13
14
15
16
17
18
47
19
20
21
22
23
24
25
48
26
27
28
29
30
1
2
December 2018
VECKA
MÅN
TIS
ONS
TOR
FRE
LÖR
SÖN
48
26
27
28
29
30
1
2
49
3
4
5
6
7
8
9
50
10
11
12
13
14
15
16
51
17
18
19
20
21
22
23
52
24
25
26
27
28
29
30
1
31
1
2
3
4
5
6
Ankomstmånader
2018 | JAN | FEB | MAR | APR | MAJ | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC
Flera dagar? klicka nedan

En expeditionsavgift på 69:- vid onlinebokning resp 79:- vid telefonbokning tillkommer per bokning.
Önskar ni era resehandlingar per post tillkommer 30:- i portoavgift.

Skall du resa inom de närmasta 3 dagarna kan bokning inte göras online. Vänligen ring för personlig service tel. 040-611 6130

Hotell i närheten