Minisemester vid Vadehavet på Abild BnB

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Abild BnB

Trevlig hotellvistelse nära Vadehavet på Jylland

Goda shoppingmöjligheter vid gränsen
Närhet till Schackenborg Slott och Vadehavet
Upplev natursköna Söderjylland
 • 370 km från Öresundsbron
 • 340 km från Rostock, Tyskland
 • 350 km från Göteborg, Sverige
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Upplev Söderjyllands spännande historia och vackra natur under en minisemester på Abild BnB i Tønder. Här erbjuds ni en god natts sömn i bekväma sängar och en fantastisk start på dagen med en härlig frukost innan ni tar er ut på äventyr. I närområdet kan ni besöka trevliga platser, städer och sevärdheter såsom Schackenborg Slott, Løgumkloster, Sikringsstilling Nord, Vadehavet, Gram Slott och den tyska gränsen.

Hotellet erbjuder

Abild BnB är inrett i det tidigare Abild Hotel, beläget strax norr om Tønder. Här erbjuds ni en bekväm utgångspunkt med goda möjligheter till spännande upplevelser i Söderjylland.

Hotellet har ett bra läge till såväl sevärdheter som shoppingmöjligheter vid den dansk-tyska gränsen och naturupplevelser kring Nationalpark Vadehavet.

Vakna upp till en smakrik uppdukad frukostbuffé som serveras i hotellets ljusa frukostmatsal, var dag mellan 08:00 - 09:30. Under er vistelse kan ni 'ven koppla av och njuta av den friska luften på hotellets terrass när vädret tillåter under eftermiddagen. 

Gäster erbjuds gratis parkering och tillgång till trådlöst internet.

Om rummen

Rummen på Abild BnB är ljust, praktiskt och enkelt inredda med bekväma sängar och tv. Det finns rum med eget privat badrum och toalett samt rum med gemensamt badrum och toalett.

Vänligen observera att

Incheckning från 15.00. Utcheckning senast kl. 11.00.

Incheckning efter kl. 15.00 är via nyckelskåp:
Vid ankomsten måste du ringa Tina på telefon +45 42241136 för att få en nyckel från nyckelskåpet.

Vistelsen inkluderar slutstädning, vilket innebär att varken sängkläder eller handdukar byts ut under vistelsen.

Frukost serveras från kl. 8:00-9:30.

Ni kan välja mellan att boka rum med eget badrum eller med delat badrum.

Mer info

Värt att se

 • Tønder (5.7 km)

  Den lilla staden Tønder med sina cirka 8.000 invånare ligger på Sønderjylland och endast 5 km från gränsen mellan Danmark och Tyskland. Missa inte att ta en promenad genom de charmiga gatorna omgivna av små butiker, mysiga restauranger och caféer. Tønder är Danmarks äldsta handelsstad med anor från 1243. Staden är framförallt känd för sin detaljhandel och försäljning av silver. Varje år hålls jazzfestivalen Tønder Festival. Festivalen är populär både hos lokalbefolkningen och besökare både från Danmark och resten av Europa. Tønder har också en så romantisk atmosfär att tusentals par varje år väljer att gifta sig där.

  Tønder
  Tønder är Danmarks äldsta handelsstad med anor från 1243
 • Schackenborg Slott (8.2 km)

  Året runt väntar enastående upplevelse på Schackenborg Slott. Gå till exempel på en historisk upptäcktsfärd, var med på en guidad tur i den vackra slottsparken eller gå förbi det gamla häststallet, där ni kan hitta ett spännande besökscentrum. Schackenborg erbjuder även klassiska konserter, föredrag, debattarrangemang och mycket mer.

  Schackenborg Slott
  Gå på guidad tur i den vackra slottsparken på Schackenborg Slott
 • Noldemuseet (17.8 km)

  Den dansk-tyska målaren Emil Nolde (1867 - 1956) är väldigt känd i regionen. Hans akvareller, med uttrycksfulla färger, gjorde honom till en av de ledande företrädarna för expressionism. Det historiska Nolde museet i Seebüll ligger vid den danska gränsen och kan därför kombineras med en resa till Danmark.

  Noldemuseet
  Den vackra trädgården bakom huset där Nolde ofta fick inspiration till sina målningar.
 • Vadehavet (17.3 km)

  Nationalparken Vadehavet ligger på västra sidan av Blåvandshuk och Ho bukten, norr om den tyska gränsen i syd. Området omfattar även öarna Fanø, Rømø och Mandø. Tidvattnet har här satt sin karakteristiska prägel, från de höga vallarna som skyddar mot stormfloder och kan upplevas stora och ändlösa i kontrast mot det platta träsket när vattnet drar sig undan. De många sandbankarna i Vadehavet är populära tillhåll för sälar. På de tre Vadehavsöarna Rømø, Fanø och Mando finner ni orörd natur, sanddyner och några av landets finaste sandstränder.

  Vadehavet
  Upplev Vadehavet, norr om den tyska gränsen i södra Danmark
 • Sikringsstilling Nord (26.8 km)

  Sikringsstilling Nord är en fästning som tyskarna byggde under första världskriget. Fästningen byggdes under perioden 1916-1918 och skulle förhindra invasionen av Tyskland från norr. Fästningen hör till de bäst bevarade i världen.

  Sikringsstilling Nord
  Sikringstilling Nord
 • Svart Sol (25.7 km)

  Om ni ska på minisemester till Sønderjylland på våren eller på hösten kan ni ha tur att få uppleva naturfenomenet Svart Sol (Sort Sol på danska). Detta är när stararna samlas på de sydvästjylländska mossarna innan de fortsätter sin flyttning söderut. De många stararna kommer från Östersjönlandskapen och från Norge. Fågelflockarna tecknar fascinerande mönster på himlen innan de tar mark för natten. Fenomenet kallas Svart Sol och kan vid enstaka tillfällen omfatta en miljon fåglar. Staranas vårsträck sker från februari till mitten av april och häststräcken börjar i augusti och kan vissa varma höstar vara ända till december.

  Svart Sol
  Upplev naturfenomenet Svart Sol
 • Rømø (35.7 km)

  Rømø är en ö som skapats med hjälp av sammanblåst sand som också har gett ön sina helt fantastiska stränder. Ön är en del av Nationalparken Vadehavet och bjuder på slående natur med goda möjligheter för vandring längs ön. Här finner ni sand, strand, vatten och massa möjligheter till en underbar och unik semesterupplevelse för både stora och små i en fantastisk natur.

  Rømø
  Rømø är en del av Vadehavets nationalpark
 • Julmarknad på Gram slott (40.9 km)


  Kör på en weekendresa till Gram i Danmark. Under vintern hålls en julmarknad på Gram Slott under utvalda helger. Promenera runt mellan alla marknadsstånd och varför inte passa på att handla julklappar till nära och kära? Om det är kallt ute kan ni alltid värma er med en varm kopp kaffe och julgodis på caféet. Boka en kör själv semester hos Risskov Bilsemester och åk på julmarknad på Gram Slott.


  Julmarknad på Gram slott
  Besök julmarknaden på Gram Slott under en bilsemester.
 • Ribe Vikingacenter (41.5 km)

  Gör en fantastisk resa tillbaka i tiden till då vikingarna härskade i Ribe. Känn historiens vingslag och lyssna till historier om gamla danskar och deras liv och arbete, och prova själv på att vara viking för en dag. Tag en promenad genom marknaden och möt duktiga silversmeder och tillverkare av glaspärlor. Besök vikingarnas hus och då särskilt det vackra Tinghuset med kalkmålningar. Prova på att skjuta med pilbåge eller var med och träna för att bli en riktigt bra viking. Lär er mer om vikingarnas spel och matvanor, och låt fantasin flöda och spela med i det spännande vikingalivet, vilket Ribe Vikingacenter återskapar fullt ut.

  Ribe Vikingacenter
  Prova på att vara viking för en dag på Ribe Vikingacenter
 • Ribe Domkyrka (42.3 km)

  Ribe Domkyrka, stadens pompösa landmärke, är synlig på långt håll i det platta landskapet. Nordens apostel Ansgar byggde Danmarks första kyrka (i trä) i Slesvig och Ribe omkring år 860. Den nuvarande kyrkan är påbörjades 1150-1175 och stod färdig år 1225-1250. Efter flertalet om- och tillbyggnader är den Danmarks enda femskeppiga kyrka, präglad av skiftande stilar och med många intressanta detaljer.

  Ribe Domkyrka
  Ribe Domkyrka, Danmarks enda femskeppiga kyrka
 • Bordelumer Heide (42.4 km)

  Det är som upplagt för en aktiv semester när bilsemestern går till Bordelumer Heide. Känner ni för vandring, har ni absolut hittat rätt. Det stora hedområdet passar fantastiskt bra för cykelturer och vandringar. Området är 192 hektar och växlar mellan björkskogar med porlande bäckar  och öppet hedlandskap. Heden är exeptionellt vacker  nät ljungen blommar. Hitta passande hotell med billiga hotellpaket hos Risskov Bilsemester!

  Bordelumer Heide
  Bordelumer Heide är perfekt för en aktiv semester med vandring och naturupplevelser.
 • Jul i Ribe (44.5 km)

  Boka barnvänligt hotell hos Risskov Bilsemester och åk på bilsemester till en av Danmarks äldsta städer. I december är gatorna i Ribe julpyntade och här kan man riktigt känna av julstämningen. Varför inte passa på att handla julklappar till nära och kära under resan? Ta en promenad genom de trevliga julpyntade gatorna i den gamla delen av staden och slå er ned på något av de mysiga caféerna där ni kan värma er med en kopp kaffe eller varm choklad. Ribe under juletid är som upplagt för att tillbringa en minisemester eller långweekend fylld med julmys och shopping.

  Jul i Ribe
  Julen i Ribe är en härlig upplevelse för både barn och vuxna.
 • Gränshandel (49.7 km)

  Passa på att göra billiga inköp i en av de flera gränsbutikerna under er nästa bilsemester i södra Jylland eller Nordtyskland. Butikerna är fyllda med prisvärda varor och har ni beställt er resa hos Risskov Bilsemester får ni dessutom ett presentkort för en gratis flaska vin hos Fleggaard (1 flaska vin per vuxen över 18 år).

  Gränshandel
  Shoppa i gränsbutikerna under er nästa bilsemester!
Mer info

Karta

Abild BnB
Ribe Landevej 66, 6270 Tønder Contact: +45 42241136 Tina

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum m eget bad o toalett
Barn 0~1.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 2~11.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 0% Rabatt