Storstadssemester centalt i Oslo

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Anker Hotel

Åk på storstadssemester i Oslo och bo på Anker Hotel nära stadens många sevärdheter

Centralt i Oslo
Nära restauranger, caféer och nöjen
Nära Oslos sevärdheter
 • 110 km från Svinesundbron
 • Bar
 • Gym
 • Parkering mot avgift
 • Gratis internet
 • Hiss

Om hotellet

Anker Hotel är ett modernt hotell, som ligger mitt Oslo endast 15 minuters promenad från paradgatan Karl Johan och nära Grünerløkka, som har massor av caféer, restauranger och nattliv. 

Hotellet erbjuder

Ankers lobbybar erbjuder enklare rätter och förfriskningar från måndag till lördag. När vädret tillåter så arrangeras grillfester och andra evenemang i den trevliga trädgården. Personalen kan tipsa om flera olika caféer, restauranger och butiker i Grünerløkka.

Det går att köpa till parkeringsplats på plats. Förhandsreservation behövs inte. Parkeringsplatsen är öppen för allmänheten men är knuten till hotellet. WiFi är gratis på hela hotellet.

Rummen

Hotellet har 264 rum, som alla har bad/dusch, toalett, telefon, kabel-TV, hårtork och skrivbord. Det går endast att boka en extrasäng per rum. 

Värt att se

 • Oslo (0.9 km)

  Norges huvudstad har två sidor, här har ni både storstadslivet i city och friluftslivet i ”Marka” runt staden och ett stopp här är ett måste om ni är på bilsemester i Norge. Om ni har en hel dag att spendera i Oslo hinner ni en hel del, Oslo är nämligen en ganska liten stad sett till ytan. Ni kan lätt ta er från Karl Johan upp till Grunerløkka, där ni hittar många barer och restauranger eller bege er till Majorstuen för att handla i modebutikerna. En populär oas i staden enligt lokalbefolkningen är Frognerparken. Här är det många som som är ute och joggar, rastar hunden, har picknick, grillar spelar badminton eller bara tittar på folk. Här finns också Norges stösrat samling rosor med över 14 000 plantor av 150 olika arter. Om ni beger er upp till Holmenkollen kan ni stanna och äta lunch på restaurangen Frognerseteren som öppnade 1891 och där det serveras traditionella norska rätter. Utanför operan kan ni njuta av utsikten mot sjön medans ni dricker ett glas vin före eller efter en föreställning. Missa inte heller att besöka Nasjonalmuseet och se Norges största konstsamling.

  Oslo
  I Oslo kan ni uppleva både vacker natur och storstadsliv
 • Munchmuseet (1.3 km)

  Det är i Oslo som den världsberömda tavlan "Skriet" är utställd och Munch-museet har också den största samlingen i världen av Edvard Munchs konst. Ett besök på museet ger er också massa spännande information om konstnärens liv, både hans personliga liv och som pionjär för expressionismen.

  Munchmuseet
  På Munchmuseet kan ni beskåda "Skriet" och andra verk av Edvard Munch
 • Akershus slott och fästning (2.7 km)

  Åk på minisemester till Oslo och gör ett besök på Akerhus slott och fästning. Fästningen är strategiskt belägen vid inseglingen till Oslos hamn och har överlevt flera belägringar genom tiderna. Fästningen härrör från medeltiden, men blev ombyggd av Kristian IV, och drottning Margareta bodde på slottet under första delen av sitt liv. På slottet kan ni även uppleva de läskiga fängelsehålorna som även användes som fängelse under andra världskriget.

  Akershus slott och fästning
  Åk på weekend till Oslo och gör ett besök på Akerhus slott och fästning
 • Operahuset i Oslo (1.5 km)

  Operahuset i Oslo har på senare tid blivit Norges nationella landmärke. Operan blev färdigbyggd år 2007 med en budget på 4,4 biljoner norska kronor. Byggnaden tillhör Nationalteatern och operan är den största nationella kulturbyggnaden som byggts i Norge sedan 1300-talet. Ni kan gå upp på byggnadens tak och njuta av den vackra utsikten över staden och vattnet.

  Operahuset i Oslo
  Det vackra operahuset i Oslo
 • Karl Johans Gate (3.4 km)

  Bo billigt i Oslo och besök Karl Johans Gate som är huvudgatan som sträcker sig från Jernbanetorget vid Oslo Centralstation till det kungliga slottet i andra änden. Längst gatan hittar du ett stort urval av restauranger, kaféer och butiker. Dessutom kan ni se och besöka flera spännande historiska byggnader, som till exempel Oslos Domkyrka och Storting, som är Norges riksdag. Besök även kungliga slottet och strosa runt i den fina slottsträdgården. Hos Risskov bilsemeter finner ni ett brett urval av billiga cityhotell, perfekt för en storstadssemester.

  Karl Johans Gate
  Karl Johans Gate är Oslos huvudgata, fylld med ett stort urval av restauranger, kaféer och butiker!
 • Vigelandsparken (8.8 km)

  Vigelandsparken i Oslo, som är den största parken i centrala Oslo, är verkligen värd ett besök. Parken har alltid varit ett populärt område där staden invånare kan roa sig med olika utomhusaktiviteter eller bara njuta av det vackra vädret och den gröna omgivningen. Parken är en av de mest storslagna sevärdheterna i den norska huvudstaden och parken är dessutom hem till konstverk av den berömda konstnären Gustav Vigeland. Vigelandsparken har sammanlagt 214 skulpturer i brons och granit och även 13 järnportar. Gustav Vigeland skapade själv alla skulpturerna i full storlek men uthuggningen i granit och gjutningen i brons gjordes av hans elever och hantverkare.

  Vigelandsparken
  Vigelandsparken är Oslos största park och en härlig plats att strosa runt kring
 • Norske Folkemuseum (7.8 km)

  I Bygdøy, nära Oslo, ligger det Norske Folkemuseum som är ett intressant resmål. Upplev hur man levde i Norge från 1600-talet fram till idag. Museet är ett friluftsmuseum med 158 byggnader från olika städer och landsbygder i Norge. Besök 'Landsbygda', 'Gamlebyen', 'Setesdal' från 1739, 'Trøndelag' från 1959, 'Wessels gate i Oslo' från 1879 och 'Stavkyrkan från Gol' och många fler intressanta byggnader. Det finns även flera utställningar om släktsagor och norsk konst från medeltiden fram till 1900-talet och Samisk kultur. Ett spännande besök för hela familjen. Det finns massor att se och uppleva och det ligger inte långt från Oslo.

  Norske Folkemuseum
  Upplev hur man levde i Norge från 1600-talet fram tills idag, på Norske Folkemuseum
 • Vikingaskeppsmuseum (8.3 km)

  Besök också Vikingaskeppsmuseet som ligger bredvid Fram Museum och det norska Folkemuseum. Vikingaskeppet byggdes runt år 800 och det finns också tre stora jordfästningar i Oseberg, Gokstad och Tune. Museet ställer även ut den enda vagnen som någonsin hittats från vikingatiden, och det finns också slädar, träkonst och gravskatter att beskåda. Utställningen imponerar även med skelett från Oseberg och Gokstad.

  Vikingaskeppsmuseum
  Vikingaskeppsmuseum ligger brevid Fram Museum och det norska Folkemuseet
 • Julmarknad i Oslo (2.2 km)

  Ta färjan över från Köpenhamn eller kör bil till Oslo vid jultiden, när staden är pyntad med julbelysning och affärerna är fyllda med julklappsidéer. På första advent tänds julbelysningen och julkonserterna och julmarknaderna börjar. Vill ni inte julhandla i butikerna kan ni besöka någon av de traditionella norska julmarknaderna, där ni kan julklappar, julgotter och prova norsk julmat och dryck.

  En av stadens största julmarknader ligger på Youngsstorget, men ni kan också ta er till Sandvika, där detockså finns en traditionell julmarknad. En annorlunda julupplevelse kan bli att gå på Designernes Julmarkad på Grünerløkka och utanför jazzklubben Blå.

  Jul i Vinterland

  Vid Karl Johans Gate i Spikersuppa kan ni besöka julmarknaden Jul i Vinterland. I stånden säljs juldelikatesser och hela familjen kan mysa tillsammans och komma i rätt julstämning.

  Jul i Vinterland ligger vid sidan om Spikersuppas  skridskobana. Tag med skridskorna på resan och tillbringa en romantisk afton Spikersuppas  skridskobana mitt i Oslo. Skridskobanan är öppen dagligenunder vinterperioden från slutet av november till början av mars. Har ni inte med egna skridskor kan ni hyra skridskor vid banan. 

  Julmarknad i Oslo
  Julstämningen lägger sig över Oslo på första adventssöndagen
Mer info

Karta

Anker Hotel
Storgata 55 0182 Oslo

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 5~12 i extrasäng 20% Rabatt