Bila i Tyskland och bo på Apart Hotel Sehnde

Svenska | SEK

Apart Hotel Sehnde

Semestra nära Hannover och besök de många sevärdheterna i området.

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Trevligt hotell nära Hannover
 • Inbjudande faciliteter på hotellet
 • Gratis parkering och trådlöst internet
828:-
2~5 dag från
589.-

Stort paket, litet pris

I närheten av Hannover

2 dagar
Endast 589,- / spara upp till 140,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

2 dagar inkl.

 • 1 övernattning
 • 1 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 välkomstdrink
 • Gratis internet och parkering
Wild Offer

Hannover - staden med många möjligheter

Nära Hannover

3 dagar
Endast 999,- / spara upp till 406,-
Spara
4 dagar
Endast 1.479,- / spara upp till 602,-
Spara
5 dagar
Endast 1.929,- / spara upp till 828,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Det moderna hotellet är centralt beläget i den mysiga lilla staden Sehnde, endast 10 minuters bilresa från Hannover, samt nära motorvägarna A2 och A7. I Hannover väntar många spännande sevärdheter, besök det vackra rådhuset och universitetsbyggnaden “Welfengarten”. Är familjen med på semestern brukar ett besök på zoo eller akvariet “Sealife” vara uppskattat.

Hotellet erbjuder

Varje dag serveras frukost mellan klockan 06.00-10.00, på helger och helgdagar mellan klockan 07.00-11.00. I Köpi-loungen serveras drinkar i en mysig atmosfär. Det är tillgång till kostnadsfritt trådlöst internet, samt gratis parkering vid hotellet.

Om rummen

Hotellet har över 185 rum, samtliga rum är inredda med eget badrum med dusch eller badkar, hårtork, telefon och TV.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

230 km från
Travemünde, Tyskland
350 km från
Rostock, Tyskland
480 km från
 Sassnitz, Tyskland
500 km från
Öresundsbron
525 km från
Helsingborg, Sverige
525 km från
Swinoujscie, Polen
675 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Sehnde (0.3km)

Sehnde är ett mindre samhälle utanför Hannover med cirka 23.300 invånare, som alla bor med närhet till storstaden. Sehnde är också en del av regionen Hannover men ett självständigt distrikt. Här finns både butiker och stormarknader så det är lätt att göra inköp för dagens utflykt. I Sehnde finns också flera restauranger så varför inte smaka på lokala rätter på "Schützenklause-Restaurant" som endast ligger ett par kilometer från hotellet. Här finns också “Hannoversches Straßenbahn-Museum” som har en unik samling av spårvagnar från perioden 1895 fram till slutet av 1980-talet. En intressant upplevelse för hela familjen då det finns upplevelser både för entusiasten och familjens yngre medlemmar då många av spårvagnarna fortfarande fortfarande är i körbart skick.

Hannover (20.7km)

Centrum av Hannover med sitt stora nät av gågator har något för alla smaker när det gäller shopping. Om ni vill ha lite mer historisk prägel på shoppingturen, bege er istället till gamla delen av staden där det finns många små spännande butiker.

Ett måste när ni besöker Hannover är ett besök på Herrenhausen, där ni hittar trädgårdskonst i fransk barockstil, trädgårdar i engelsk stil och botaniska trädgårdar. Herrenhausen anlades av kungligheter under 1700-, 1800- och 1900-talen och här kombineras på ett enastående vis de viktigaste stilriktningarna inom trädgårdskonst. Anläggningens centrala del är den stora trädgården "Großer Garten" som är en historisk barockträdgård i fransk stil med en stor fontän, vattenkonst och en labyrint. En weekendresa eller längre kör själv semester med egen bil till Hannover bjuder på upplevelser för hela familjen!

Marienburg slott (29.9km)

Som taget ur en historisk äventyrsberättelse och vackert beläget i det historiska landskapet i Calenberger Land ligger denna pärla till slott. Slottet var en gåva från kung Georg V av Hannover till hans älskade fru, drottning Marie. Slottet byggdes mellan 1858 och 1867 och blev drottningens sommarresidens. Efter krigen 1866 när Preussen erövrade Hannover var kung Georg V och drottning Marie tvungna att gå i exil i Österrike. Slottet blev därför aldrig helt färdigbyggt och ser idag nästan exakt likadant ut som det gjorde då. Ett besök på drömslottet rekommenderas för hela familjen och här kan ni se de vackert utsmyckade rummen och de imponerande kronjuvelerna, som fortfarande tillhör kungariket Hannover.

Hannover Zoo (18.9km)

Hannovers Zoo är en djurpark med över 50 olika djur att beskåda. Här hittar ni noshörningar, lejon, tigrar och många andra stora djur. Här kan ni också se på när djuren får mat samt shower med sälar och fåglar. Ett perfekt utflyktmål under en kör själv semester i Hannover, inte minst för er som reser med barn!

Rausch chokolademuseum (26.8km)

Om ni gillar choklad får ni inte missa ett besök på Rausch chokladmuseum i Berlin. Här kan ni lära er om kakaobönans historia, skörden av bönorna samt produktionen av chokladen. Här finns också diverse maskiner utställda som visar hur chokladen tillverkades för 100 år sedan. Självklart finns det också möjlighet att smaka på chokladen och köpa med choklad hem från outlet-butiken. Museet har också ett café, som såklart går i chokladens tecken, och där det serveras varm choklad, kakor och andra läckerheter.

Skt. Jakobi kyrkan (21.6km)

I centrum av Peine ligger Sankt Jakobi-kyrkan. Den nygotiska kyrkan byggdes i slutet av 1800-talet och tronar stolt över kullerstensgatorna. Kyrkan är utsmyckad med många fina målningar och färgade fönsterglas. Församlingen har mycket fokus på musik och här hålls ofta konserter i allt från klassisk musik till gospel.

Celle (46.2km)

Celle är en förtjusande stad med sina korsvirkeshus i den gamla delen av staden. Här finns fler än 500 korsvirkeshus och i den södra sidan av Lüneburger Heide hittar ni det gamla hertigslottet från 1200-talet. Celle är mest känt för sin korsvirkesarkitektur. Konstnärligt utsmyckade hus från 1500- till 1700-talet pryder den gamla delen av staden som har en väldigt medeltida känsla. Den pampigaste byggnaden är Hoppener Haus från 1532 som med sina sex våningar är ett väldigt fantasifullt hus utsmyckat med åtskilliga ornament. Hertigslottet med anor från 1200-taler är stadens äldsta byggnad. Byggnaden med fyra flyglar har en intressant interiör där renässans möter barock och här hittar ni den äldsta barockteatern som fortfarande är i bruk, slotskapellet, ståtliga gemak och slottsköket.

I Celle hittar ni dessutom ett stort utbud av butiker. Den största shoppinggatan Zöllnerstraße som har en trevlig mix av små butiker i de pampiga renässans- och korsvirkeshusen.

Happy RIZZI House (50.6km)

Besök det färgglada och unika Happy RIZZI House som är väl värt att kika förbi under en bilsemester i närheren av Hannover. Happy RIZZI House ligger i utkanten av det historiska kvarteret Magni och är ritat och skapat av konstnären James Rizzi från New York. Det tog två år att färdigställa det färgrika hustornet. Den treminensionella byggnaden rummer idag kontor. I Magnikvarteret hittar ni dessutom många fina byggnader och mysiga gränder. 

Hameln (54.5km)

Omgivet av böljande kullar av Weserbergland är den lilla staden Hameln, som också är hem till legenden om Råttfångaren i Hameln. Staden har ett antal riktigt vackra timmerbyggnader och stenhus från 1600- och 1700-talet. Speciellt Råttfångarhuset, Rådhuset, Bröllopshuset och Dempters hus har intressanta små arkitektoniska härligheter byggda i Weser-renässansstil med vackra gaveldekorationer prydd med diamantstenar samt vackra utsmyckade burspråk.

Hameln är mest känd från legenden om Råttfångaren i Hameln, en gammal historia från medeltiden, som gick ut på att skrämma olydiga barn. Historien har översatts till minst 30 språk, och man säger att barnen försvann när de följde efter råttfångarna ur staden. Se mer på Museum Hameln, som också iscensätter Råttfångaren och figurspel.

Stadens äldsta byggnad är Münster St. Bonifatius, kyrkan går tillbaka till 1800-talet och är definitivt värt ett besök. Ta en tur i den gamla staden upp för Osterstrasse och Pferdemarkt och gå mellan de smala gatorna som slingrar sig runt de små inbjudande kaféerna och romantiska restaurangerna med sina mysiga uteserveringar. Det finns gott om små charmiga butiker för de som vill vandra i ett shoppingparadis.

Bergen-Belsen (62.8km)

Om ni är historieintresserade kan ni göra ett stopp vid Bergen-Belsen, som ligger cirka 15 km från Celle och 66 km från hotellet, på väg till eller från hotellet. Bergen-Belsen är ett av andra världkrigets koncentrationsläger och här fanns 55 000 politiska fångar som långsamt svalt ihjäl under hemska förhållanden. Det var också här som Anne Frank spenderade sin sista tid inna hon dog av tyfus endast en månad innan lägret befriades av allierade trupper i april 1945.

Julmarknad i Hannover (20.2km)

Julmarknaden i Hannover är öppen 25.11 - 22.12, alla dagar i veckan kl. 11-21 (bortsett från öppningsdagen då marknaden är öppen kl. 16-21).

Upplev en härlig julstämning i den medeltida staden Hannover, vars årliga julmarknad sprider glädje över staden. Passa på att åka på en minisemester eller weekend under jultid och njut av ett fint besök på denna traditionella julmarknad.

Hannover är huvudstad i regionen Niedersachsen och varje år strömmar massor av besökare in till staden för att uppleva den trevliga julmarknaden. Eller de härliga julmarknaderna, för det finns nämligen flera olika marknader i och kring Hannover.

Den mest klassiska och traditionella julmarknaden i staden arrangeras i pittoreska Altstadt, nära rådhuset och den gamla marknadskyrkan. Här är inspirationen till juldekorationerna hämtade från Erzgebirge och Thüringerwald. De 130 bodarna är placerade framför upplysta historiska byggnader som pryds av julbelysning och här säljs allt från konst och hantverk i glas och trä, till hushållsartiklar och naturligtvis massor av god julmat och läckra drycker.

På Ballhofplatz finner ni den finska julmarknaden där ni kan smaka på särskilda specialiteter såsom rökt lax och finsk julglögg, "Glögj", samt andra nordiska delikatesser.

Längs med Leine-flodens bredd kan ni uppleva det medeltida stadslivet i den historiska byn omkring "Historisches Museum Hannover". Här möts ni av levande ljus, bål och massor av härliga juldofter från alla håll och kanter. I den historiska byn kan ni uppleva hantverk inom smedja, samt trä- och syslöjd. Glöm inte att smaka på den originella Thüringer korven som grillas på träkol.

Inom kort avstånd från den medeltida marknaden vid Leinen finner ni även "Holzmarkt", som under jultid pryds med 50 väldoftande granar. Mitt i denna 400m² stora skog står en önskebrunn, "Oskar Winter Brunnen", där man kan få sin innersta önskan uppfylld. Omkring området finner ni dessutom flera olika bodar som erbjuder godsaker och värmande glögg.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

BW Hotel Braunschweig

Historisk atmosfär

Niedersachsen

Besök Braunschweig

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattn. m. frukost
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 fl vatten på rummet
 • Gratis internet
 • Gratis biljard och dart

187:-
Från endast
449.-

Visa karta

Upplevelser i hjärtat av Tyskland

Läs mer

Wyndham Hannover Atrium

Hotellet ligger i Eilenriede City Park

Niedersachsen

Kulturstaden Hannover

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • Fri entré till gym
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • Stadskarta över Hannover

546:-
Endast
869.-

Visa karta

Storstadssemester i Hannover

Läs mer

Hotel Ambiente Hannover

Inkl 3-rättersmeny

Niedersachsen

Nära Hannover centrum

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis internet

194:-
Endast
1.359.-

Visa karta

Mysigt hotell nära centrala Hannover

Läs mer

Hotel Berghölzchen

Inkl halvpension

Niedersachsen

Vackra Hildesheim

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 1 fl vatten
 • Bastu och gym
 • Gratis internet och parkering

410:-
Från endast
1.359.-

Visa karta

Härliga upplevelser i Tyskland

Läs mer

Relexa Hotel Bad Salzdetfurth

Inkl halvpension

Niedersachsen

Kursemester i Bad Salzdetfurth

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 2 x 1 gl öl, vin el. vatten
 • Wellness-entré

260:-
Från endast
1.219.-

Visa karta

4-stjärnig komfortnivå nära Hildesheim

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.