Minisemester till Aparthotel Tamarix i Kroatien

Svenska | SEK

Aparthotel Tamarix

Hitta ro, avkoppling och traditioner i Vinjerac

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

  • Härligt läge vid Adriatiska havet
  • Moderna lägenheter med havsutsikt
  • Närhet till natur och historiska städer
1.218:-
8 dag från
3.239.-

Uppehåll med frukostbuffé

På stranden i Kroatien

8 dagar
Från 3.239,- / spara upp till 1.219,-
Spara
* Pris per enhet i studio lägenhet (2 pers)

8 dagar inkl.

  • 7 x övernattningar
  • 1 x välkomstdrink
  • 1 flaska vin
  • Gratis parkering
  • Gratis internet
Risskov Paket

Aparthotel Tamarix har ett fantastiskt läge med endast några få meter från Adriatiska havet och hamnen i den pittoreska fiskebyn Vinjerac som ligger i norra Dalmatien på den kroatiska västkusten. Byn är en riktig pärla och erbjuder en härlig oas för ro och avslappning. Njut av en fin vistelse i ljusa och moderna lägenheter med havsutsikt och utforska de många möjligheter som omgivningarna bjuder på.

Hotellet erbjuder

Aparthotel Tamarix bjuder på en hemtrevlig atmosfär som inte minst skapar gästfrihet och lägger stort fokus på att värna om Vinjeracs kultur och traditioner. Hotellpaketet inkluderar en flaska vin på rummet och en välkomstfrukost den första dagen, så ni kan fylla på med energi inför en upplevelserik dag.

Vinjerac ligger omgivet av natursköna områden och endast ca 20 km från Nationalpark Paklenica som är en underbar plats för vandring. Här har ni också endast ca 30 km till den vackra staden Zadar som med sin 3.000 års långa historia bjuder på ett ytterst världefullt kulturarv. Strax utanför kusten finner ni också ett fantastiskt ö-landskap med den fina ön Pag, som kan nås via en bro och är fylld med historia, kultur och natur.

Utöver den närliggande nationalparken finner ni även flera andra vackra och spännande naturområden. Nationalparken Plitvice är en av dessa och det är Kroatiens och en av Europas mest berömda, och kan nås inom en timmes bilfärd från hotellet. Området som finns på UNESCO's världsarvslista består av 16 sjöar och bjuder på fantastiska vattenfall, kilometerlånga träbroar och massor av vacker natur.

Det finns gratis parkering vid hotellet och ni erbjuds kostnadsfritt trådlöst internet under er vistelse.

Om lägenheterna

Hotellet erbjuder en bekväm bas för er vistelse med ljusa och moderna lägenheter som alla bjuder på en härlig havsutsikt.

Studiolägenheterna är 30 m² stora med plats för två personer, med sovrum och vardagsrum.

Grand-lägenheterna är till för 3-4 personer och är 45 m² stora. Dessa lägenheter är inredda med ett stort dubbelrum för två personer på ett plan och och ett separat rum för ytterliggare två personer på ett annat plan.

Alla lägenheter är utrustade med ett mindre men fullt utrustat kök, matplats, badrum med hårtork och toalettartiklar, luftkonditionering, värdeskåp och TV.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

1500 km från
Rostock, Tyskland
1575 km från
Travemünde, Tyskland
1575 km från
Swinoujscie, Polen
1625 km från
 Sassnitz, Tyskland
1725 km från
Öresundsbron
1750 km från
Helsingborg, Sverige
2025 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Novigrad Dalmacija (21km)

Novigrad är Kroatiens svar på Portofino, en plats som havet har bidragit till att pressa in i fastlandet och skapa en vacker fjord, som idag är omgiven av små stenhus, en fästning på toppen av kullen och en liten gullig fiskehamn. Trots sin ringa storlek är det en by med en spännande historia. Det var här som ungerska drottning Elizabeth, hustru till Louis I av Anjou, blev fängslad tillsammans med sin dotter Mary. Under fångenskapen broderade drottningen en prästklänning som fortfarande finns bevarad i den lokala kyrkan. Novigrad-havet är en djup vik, med en vacker utsikt och en härlig plats att koppla av och njuta av lokala viner, oliver och delikatesser från havet.

Paklenica nationalpark (30km)

Paklenica nationalpark ligger i Starigrad i Kroatien, precis vid de sydligaste sluttningarna av Velebit-berget och inte långt från Zadar. Nationalparken har två dalar, Mala (lilla) och Velika (stora). Numera strömmar inget vatten genom Maladalen. Nära ingången till Velika Paklenica finns det en konstgjord grotta som byggdes för Josip Broz Tito under konflikten mellan dåvarande Jugoslavien och Sovjetunionen i slutet av 40-talet och början av 50-talet.

Zadar (33.6km)

Zadar, en liten stad med omkring 80 000 invånare, ligger väl skyddad innanför ön Ugljan. Den gamla delen av staden är präglad av dess 3000-åriga historia, särskilt sen den byggdes upp och restaurerades efter krigen. För mindre än 20 år sedan var Zadar, som så många andra städer i området, ett sorgligt minne av Balkan-kriget. Staden har haft en turbulent historia, under både romarna, de rika bysantinerna, ottomanerna, Österrike och Italien, som faktiskt styrde över staden fram till slutet av andra världskriget, varefter staden blev en del av Jugoslavien.

Åk en runda med minitåget som kör genom den gamla staden och både startar och slutar vid kyrkan Sankt Donatus, som är från 800-talet. På de många gränderna och slingrande gatorna finns gulliga småbutiker. Men det finns även nyare sevärdheter, som den berömda havsorgeln där vågor slår kraft i piporna och sorgliga klanger blir till musik. Upplev en solnedgång tillsammans med naturens egna orgeltoner i skenet av den stora ljusskulpturen, som med en diameter på 22 meter strålar långt och brett och som även fungerar som en samlingsplats för stadens invånare.

Från hamnen går det dagligen färjor till Ancona i Italien.

Platsen med de fem brunnarna (35.1km)

I staden Zadar i Kroatien, mellan den medeltida stadsmuren och den gamla renässansbastionen, Grimaldi, ligger Kroatiens äldsta park, som döljer en speciell pärla, nämligen Trg pet bunara eller Platsen med de fem brunnarna. Under medeltiden fanns en försvarskraft under den gamla stadsmuren. Senare, på 1500-talet, hjälpte venetianerna staden mot en turkisk belägring genom att bygga en stor vattentank med fem utsmyckade brunnar, vilket har givit platsen sitt namn.

Brunnarna är inte längre i bruk och platsen har istället blivit en populär plats för konserter och evenemang, men det är samtidigt en av de bästa platserna för en lång promenad i den vackra och välskötta parken, som är döpt efter drottning Jelena Madije. Parken är grundades år 1829 av den österrikiske befälhavaren Franz Ludwig von Welden, som var en passionerad botaniker och beundrare av den dalmatiska floran.

Sankt Donatuskyrkan (34.6km)

Den katolska kyrkan Sankt Donatus är byggd i romersk stil, i början av 900-talet och betraktas som ett viktigt kulturarv i Dalmatien.

Kupolen är 27 meter hög och omges av ett imponerande galleri. Den arkitektoniska stilen vittnar om tidig karolingisk konst och bysantiska tempel. Många av byggmaterialen härstammar från det antika Forum Romanum och inne i kyrkans skattkammare gömmer sig några otroliga välbevarade hantverk i silver och helgedomen San Simeon.

Kyrkans hårda interiör ger utmärkt akustik och används ofta till konserter och den Internationella Festivalen för Renässansmusik, även känd som de Musikaliska Nätterna med San Donato, hålls här i kyrkan.

Pag (45.6km)

Den vackra ön Pag är Kroatiens femte största ö, och den är nog mest känd för sitt mångfald av olivträd och självklart också för sina fantastiska stränder, sin kustremsa och det läckra havet som omringar ön.

På Pag finns en olivträdspark med hela 80.000 olivträd. Njut av en morgontur härigenom och avsluta förmiddagen i den lilla charmerande staden eller vid en av de läckra stränderna.

Vrana (46.7km)

Vrana hörde på 1200-talet till Tempelriddarna och det finns därför spännande och mystiska berättelser om den lilla byn. Det var här i Vrana som Tempelriddarna gömde en av sina största skatter. Det råder skilda meningar om exakt var, men alla är överens om att den är begravt här i närheten.

Vrana nämns redan i historier från 900-talet. I byn låg den första ambassaden till Vatikanen, vilket lockade hit präster och senare utvecklades byn till att bli ett viktigt politiskt centrum i slutet av det första årtusendet e.Kr.

Besök Benediktinerklostret eller fästningen Vrana, eller tag vägen förbi den vackra sjön, Vransko jezero.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel International

Inkl halvpension

Kvarner

Badsemester i Kroatien

Risskov Paket - 5 dagar inkl.
  • 4 x övernattningar
  • 4 x frukostbuffé
  • 4 x kvällsbuffé
  • Gratis parkering
  • Gratis internet

626:-
Från endast
2.459.-

Visa karta

En prisvärd pärla i Adriatiska havet!

Läs mer

Hotel Malin

Inkl halvpension och dryck till maten

Kvarner

Vackra Kroatien

Early Bird - 4 dagar inkl.
  • 3 x övernattn. m. frukost
  • 3 x kvällsbuffé inkl. dryck
  • 1 x kaffe och kaka
  • 1 x välkomstdrink
  • 1 fl vin på rummet

956:-
Från endast
1.269.-

Visa karta

Billig semester på ön Krk

Läs mer

Hotel Villa Letan

Inkl tennis och cykelhyra

Istrien

Vackra Istrien

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
  • 3 x övernattningar m frukostbuffé
  • 3 x kvällsbuffé
  • 1 x välkomstdrink + -gåva
  • 1 timmes cykellån / dag
  • 1 timmes tennisbana / dag

603:-
Från endast
1.759.-

Visa karta

Wellnesshotell nära Pula

Läs mer

Hotel Haliaetum/Mirta

Inkl. halvpension och välkomstdrink

Sloveniens kust

Semester vid havet

Risskov Paket - 5 dagar inkl.
  • 4 x övernattn. m. frukost
  • 4 x kvällsbuffé
  • 1 x kaffe och kaka + 1 gl vatten
  • 1 x välkomstdrink
  • Tillgång till strand och pool

346:-
Från endast
2.749.-

Visa karta

Njut på resort på halvön Izola

Läs mer

Vila Korala/Perla/Sirena/Palma

Inkl. halvpension och välkomstdrink

Sloveniens kust

Historiska Slovenien

Risskov Paket - 5 dagar inkl.
  • 4 x övernattn. m. frukost
  • 4 x kvällsbuffé
  • 1 x kaffe och kaka + 1 gl vatten
  • 1 x välkomstdrink
  • 1 flaska vin

425:-
Från endast
2.139.-

Visa karta

Bo nära stranden, vid Adriatiska havet

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.