Storstadssemester i Holland på Apollo Hotel Groningen

Svenska | SEK

Apollo Hotel Groningen

Besök en av Hollands vackraste städer

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Lugnt läge nära centrala Groningen
 • Modernt hotell med många spännande detaljer
 • Shopping och sightseeing i Groningen
1.245:-
3~6 dag från
1.289.-

Inkl 1 x 3-rättersmeny

Upplev Groningen

3 dagar
Från 1.289,- / spara upp till 359,-
Spara
4 dagar
Från 1.829,- / spara upp till 672,-
Spara
5 dagar
Från 2.319,- / spara upp till 964,-
Spara
6 dagar
Från 2.819,- / spara upp till 1.245,-
Spara
* Pris per person i superiorrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x stadskarta över Groningen
 • Gratis parkering
Risskov Paket

Apollo Hotel Groningen har ett lugnt läge precis vid stadsparken och nära stadens vackra centrum. Hotellet är beläget i arkitektpärlan ’La Liberté som är en sevärdhet i sig själv. Här kan ni uppleva en storstadssemester i en av Hollands vackraste städer med både shopping och sightseeing att erbjuda. Missa inte utsikten från Martinikyrkans torn, en dagsutflykt till Vadehavet eller ett besök på någon av stadens alla trevliga restauranger.

Om hotellet

Apollo Hotel Groningen är 4-stjärnigt och ligger precis vid den 140 hektar stora stadsparken i sydvästra Groningen. I parken hittar ni bland annat travbanan Drafbaan, en trevlig liten djurpark som brukar uppskattas av barnen, vandringsleder, sjöar och trevliga omgivningar perfekta för en picknick eller bara för att slappna av.

Hotellet ligger i arkitektpärlan La Liberté som ritats av den kända franska arkitekten Dominique Perrault. Utsidan av byggnaden är klädd med speglar som med hjälp av solens strålar skapar en illusion av att byggnaden hela tiden ser annorlunda ut.

Den spännande byggnaden invigdes så sent som 2011 och här bor ni i en unik och modern byggnad under er minisemester i en av Hollands vackraste storstäder. Under er vistelse kan ni träna på hotellets gym som ligger på bottenvåningen och det finns många utstakade leder i stadsparken som passar för promenader och joggingturer.

Hotellet ligger i lugna omgivningar i sydvästra Groningen och med goda förbindelser till centrala Groningens vackra centrum. Här har ni en perfekt utgångspunkt för att utforska stadens utbud av shopping och sightseeing. Ni får heller inte missa att göra en dagsutflykt till Vadehavet på Hollands nordvästra kust.

Hotellets restaurang heter ”Chef’s! Food & Drinks”och ligger på tredje våningen. Här kan ni äta goda rätter både morgon, middag och kväll. Varje morgon serveras en god varierad frukost med många vegetariska alternativ. Till lunch och middag serveras allt från lättare rätter till en 3-rätters meny samt en á la carte-meny.

Under hotellet finns det ett stort parkeringsgarage där det går att parkera. Hotellet erbjuder gratis trådlöst internet. 

Om rummen 

Apollo Hotel Groningen har 105 trevliga rum som alla är modernt inredda med all komfort som kan förväntas från ett 4-stjärnigt hotell. Alla rum har eget badrum med hårtork, en bekväm säng och TV. Dessutom finns det på alla rum möjlighet att göra kaffe eller te, en bekväm sittgrupp och luftkonditionering. Hotellets dubbelrum är 20 kvm, Delux-dubbelrummen med två enkelsängar 25 kvm och sviterna är cirka 30 kvm.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

370 km från
Travemünde, Tyskland
490 km från
Rostock, Tyskland
600 km från
 Sassnitz, Tyskland
625 km från
Öresundsbron
650 km från
Helsingborg, Sverige
650 km från
Swinoujscie, Polen
800 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Groningen (2.5km)

Universitetsstaden Groningen blev kårat till Hollands bästa stadscentrum 2005-2007, och det är inte svårt att förstå. På långt avstånd ses Martinikyrkans grå torn från 1400-talet. Gå upp i tornet för att uppleva en flott utsikt över Groningen stad med omnej. Frukost kan med fördel avnjutas i Goudkantoor, Guldkontoret, från 1635. Byggnaden, som idag rymmer en restaurang, fick sitt namn från en kontrolmyndighet för guld och silver som på 1800-talet fanns här.

I det så kallade A-kvarteret finns byggnader från 1100-talet som på den tiden fungerade som lager för Hansaförbundet. Idag är de flesta av dessa 200 hus bebodda egendomar.

Att mer än en fjäredel av stadens 180,000 invånare är studenter sätter definitivt sin prägel på denna Nordholländska pärla. Ett sjudande studentliv bidrar i regel till ett lika sjudande nattliv. Groningens nattklubbar bestämmer själva när de vill stänga, att se människor gå direkt från krogen till jobbet är därför ingen ovanlig syn här.

Om ni är för nyskapande former och inspirerande konst har ni kommit till rätt ställe, många av de ledande namnen inom modern arkitektur finns nämligen representerade här. Groninger Museum är väl värt ett besök, inte bara på grund av de intressanta utställningarna, men också på grund av byggnaden själv som är en härlig blandning av färger och former.

Kanalrundtur i Groningen (2.9km)

Boka en kör själv semester hos Risskov Bilsemster och bila till Nederländerna. Upplev Groningen från en ny vinkel med en båttur på kanalerna, som löper genom staden. Rondvaartbedrijf Kool arrangerar guidade kanalrundturer som varar i en timme. Båtarna avgår från museibron i centrala Groningen.

Groningen Museum (3.2km)

Bila till Holland och bo billigt nära Groningen där ni kan besöka Groningen Museum som är en färggrann byggnad designad av Alessandro Mendini. Museet ligger precis intill Groningens centralstation och kanalerna. På museet kan ni titta på utställningar om staden och provinsens historia och kultur med både arkeologiska fynd och porträttmålerier från tidigare århundraden, mode och design.

Haren Botaniska Trädgård (5.3km)

Haren Botaniska Trädgård ligger några få kilometer söder om Groningen. Här kan ni promenera igenom åtskilliga tematrädgårdar, som sträcker sig över ett 20 hektar stort område. Här finns till exempel en kinesiska trädgårdar, keltiska trädgårdar, stenträdgårdar och många fler. Det är möjligt att köpa snacks och dryck på plats.

Martinikyrkan (4.6km)

Martinikyrkan byggdes redan på 900-talet och ligger i centrala Groningen. Kyrkan kännetecknas av sitt imponerande 95 meter höga torn, det högsta tornet i Groningen. Det finns 311 trappsteg till toppen och härifrån får ni en fantastisk utsikt över staden med omnejd.

Aduard (11.2km)

Gör en minisemester till Holland och stanna till i Aduard, som är en charmig liten by som är en del av Zuidhorn kommun. Byn härstammar från år 1192, då Christineordern grundade munkklostret Aduard. Sedan dess har byn vuxit och idag har den ca 2.360 invånare, som alla bor runt klostret.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

De Bonte Wever Assen

Wellness, bowling & underhållning

Drenthe

All inclusive Holland

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattn. m. frukost
 • 3 x kvällsbuffé
 • 2 x luncbuffé
 • eftermiddagssnacks
 • Gratis dryck

Från endast
3.129.-

Visa karta

Kombinera aktivteter och wellness

Läs mer

Golden Tulip Tjaarda

Uppehåll i komfort dubbelrum

Friesland

Vackra Nederländerna

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 3 x 3-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis parkering

564:-
Endast
2.959.-

Visa karta

Upptäck Nederländerna under er semester

Läs mer

Best Western Plus Hotel Aduard

Klosterorten Aduard

Groningen

Utforska Holland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • 1 x kaffe och kaka
 • Gratis parkering
 • Gratis WI-FI

478:-
Endast
1.339.-

Visa karta

Semester nära Groningen

Läs mer

Fletcher Hotel-Restaurant de Eese

Inkl 3-rättersmeny

Friesland

Semester i norra Holland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny
 • Gratis parkering
 • Tidig check-in

359:-
Från endast
1.199.-

Visa karta

Njut av vackra omgivningar

Läs mer

Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof

Inkl 3-rättersmeny

Friesland

Semester i Friesland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny
 • Gratis parkering
 • Tidig check-in

261:-
Från endast
1.339.-

Visa karta

Aktiv minisemester i vacker miljö

Läs mer