Bila till Växjö och bo på Best Western Öjaby

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Best Western Öjaby

Bo omgivna av landsbygdens stillhet, skog och sjö

Härlig frukostbuffé ingår
Närhet till Växjö och Glasriket
Relaxavdelning med bubbelpool, ång- och torrbastu
 • Restaurang
 • Bar
 • Jacuzzi
 • Ångbastu
 • Bastu

Om hotellet

Best Western Öjaby ligger i en gammal herrgårdsbyggnad omgivet av landsbygdens stillhet och med skog och sjö runt knuten.

Här bor ni med närhet till Växjö, Småland Airport och det sevärda Glasriket där det har tillverkats munblåst glas sedan 1742 och där ni kan se glastillverkningen på nära håll. 

Om hotellet

På Öjaby herrgård bor ni i charmiga lantliga omgivningar och herrgården har en lång historia då den uppfördes av Greve Posse under mitten av 1800-talet. Hotellet ingår nu i Best Western-kedjan och här möts ni av trevlig och personlig service.

Hotellet har en relaxavdelning med bubbelpool och ång- och torrbastu. Det går också att hyra cyklar på hotellet om ni vill utforska omgivningarna och samtidigt få lite motion.

Restaurangen ligger i herrgårdsbyggnaden och i köket ligger fokus på den skandinaviska mattraditionen.  Man serverar traditionella svenska rätter med en modern twist och man har respekt för råvarorna och använder många lokala producenter. Hotellet är KRAV-certifierat och fairtrade-märkt.

Varje morgon dukar hotellet fram en härlig stor frukostbuffé med många valmöjligheter. På söndagar går det också att uppgradera frukosten till hotellets populära söndagsbrunch. Ni har också tillgång kaffe dygnet runt i hotellets lounge som passande heter ” Vardagsrummet”.

Hotellets läge nära Växjö gör det perfekt för att besöka det populära Glasriket där ni kan se glasblåsning på nära håll. Glasriket har en lång historia då det har tillverkats munblåst glas här sedan 1742 och det är en spännande upplevelse. 

Hotellet är kontantfritt, det går alltså endast att betala med kort. Under er vistelse har ni tillgång till gratis parkering och gratis trådlöst internet.

Om rummen

Öjaby Herrgård har 43 hotellrum fördelade mellan huvudbyggnaden Godsherren och en annan byggnad som heter Rättaren. Dubbelrummen hittar ni i Godsherren och dessa har nyrenoverade badrum med hårtork, väldoftande toalettartiklar och dubbelsängar (två x 90 cm sängar). Alla rum har också TV samt badrock och tofflor.

Fyrbäddsrummen i Godsherren har sängarna fördelade på två rum, vilket passar utmärkt för en familj!

På söndagar går det att uppgradera frukosten till hotellets populära söndagsbrunch med extra sen utcheckning. Detta är något som bokas direkt på hotellet. 

Dessvärre är husdjur inte välkomna på hotellet. 

Vänligen observera att

Restaurangen är stängd på söndagar. Relaxavdelningen ingår i priset för paketet. Skulle det vara en driftsstörning så är det inget som korrigerar priset.

Hotellet är kontantfritt.

För barn/vuxen i extrasäng, samt barn i föräldrars säng så ingår endast frukost.

OBS! Mellan 30/11 till och med 22/12 så serveras endast julbord.

Mer info

Värt att se

 • Glasriket - Glasbruk och hyttor (88.2 km)

  Den del av Småland som enda sedan 1700-talet har varit känt för sin glasindustri brukar kallas för Glasriket. Idag finns ungefär ett dussin glasbruk i Glasriket. Exempel på de större glasbruken är Kosta glasbruk, Nybro glasbruk (Nybro Crystal Sweden), Målerås glasbruk, SEA glasbruk, Glashyttan i Boda, JFS – Johansfors Future Spirit, Mickejohans konstglas (hytta), Pukeberg glasbruk, Skruf glasbruk och Transjö hytta.

  Glasriket - Glasbruk och hyttor
  Prova på att blåsa ditt eget glas i Glasriket!
 • Älmhult & IKEA (61.8 km)

  IKEA grundades av Ingvar Kamprad som ett postorderföretag i lilla Älmhult år 1953. Det första IKEA-varuhuset öppnades sedan här år 1958 och idag besöker över en miljon kunder varuhuset varje år. Visste du förresten att förkortningen IKEA står för Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd? Agunnaryd var gården och orten där Kamprad växte upp. Här finns ett IKEA-museum där ni får följa berättselsen om IKEA från dåtid till nutid och framtid. Följ med på resan från starten i Älmhult och vidare ut i världen.

  Älmhult & IKEA
  Det första IKEA-varuhuset i världen
 • Stora Mosse (82.5 km)

  Naturintresserade bör verkligen ta sig en tur till nationalparken Stora Mosse. Detta är en stor orörd myrmark söder med ett fantastiskt fågelliv där ni kan promenera på broar och plankor genom det stora området medan du njuter av tystnaden och stillheten.

  Stora Mosse
  Stora Mosse nationalpark har ett rikt djur och fågelliv
 • Holjebadet (90.7 km)

  Holjebadet är ett inomhusbad beläget i Olofström. Här erbjuds ni wellness- och träningsmöjligheter. Poolerna består av en 25 meters bassäng, en 16 meters bassäng med 34 garder, vattenrutschbanor, lekplats, bubbelbad samt ångbastu m.m. Som upplagt för en minisemester eller wellness-semester i södra Sverige. Det kan vara en bra idé att ha ett hänglås med sig om ni önskar att låsa in era tillhörigheter i ett skåp i omklädningsrummet.

  Holjebadet
  Besök Holjebadet i Olofström med wellness, pooler, bubbelbad och bastu.
 • Dressin och Tågturer (93.2 km)

  Genom att hyra dressin eller åka rälsbuss i Strömnäsbruk får ni chans att se naturen från en annan vinkel och avnjuta en naturupplevelse från spåret. Här rekommenderas det att ta med en egen picknick och avnjuta lunch eller fika någonstans mellan rälsens spår som går mellan Strömnäsbruk och Axhult. Kortare turer erbjuds även mellan Strömnäsbruk och Traryd. Möjlighet till att cykla på egen hand finns, likasa som att hyra dressin eller åka med på rälsbuss. Både enkel och tandem alternativ erbjuds.

  Dressin och Tågturer
  Åk dressin eller rälsbuss i Strömnäsbruk
Mer info

Karta

Best Western Öjaby
Öjabyvägen 113, 35250 Växjö, Sverige