Minisemester på Fyn med boende på Bogense Hotel

Svenska | SEK

Bogense Hotel

Trevlig semester på ett nästan 200 år gammalt hotell nära hamnen i Bogense

» Få avstånd från din hemadress

Genomsnittlig kundutvärdering

4 / 5

Höjdpunkter

 • Centralt läge nära den mysiga hamnen
 • Nära naturpärlan Gyldensteen
 • Restaurang som serverar vällagad mat
525:-
3~4 dag från
1.479.-

Inkl halvpension

Upplev Nordfyns kust

3 dagar
Från 1.479,- / spara upp till 354,-
Spara
4 dagar
Från 2.179,- / spara upp till 526,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 2 x kaffe och kaka
 • Gratis internet
Risskov Paket

Bogense Hotel ligger centralt på Adelgade i Bogense och nära stadens mysiga småbåtshamn. Här bor ni inte långt från norra Fyns största kustlagun, den vackra naturpärlan Gyldensteen, och ni har heller inte långt till många spännande utflyktsmål både på Fyn och sydöstra Jylland på andra sidan Lilla Bält. Njut av en härlig semester på ett populärt och extremt charmigt gammalt hotell som serverar god mat och där spännande upplevelser väntar runt hörnet.

Om hotellet

Bogense Hotel har en mycket speciell atmosfär som har bevarats i nästan 200 år då de äldsta delarna av hotellet har anor från 1822. Hotellet har såklart moderniserats sen dess men charmen har bevarats. 1987 byggde man till exempel till en vinge med 26 dubbelrum och 1999 byggdes en ny sal. Idag förenas gammalt med nytt och skapar mysiga och stämningsfulla omgivningar för en semester på norra Fyn.

Under er semester får ni inte missa att besöka naturpärlan Gyldensteen som inte ligger långt från hotellet. Området, som ligger vid Gyldensteen gods, kallas också för “Norra Fyns Vadehav” och består av mer än 350 hektar våtmarker med både salt- och sötvatten. Gyldensteen passar utmärkt för vandringsturer, inte minst längs stranden som är en del av ett större fågelskyddsområde.

Varje morgon serverar hotellet en god frukost i de trevliga lokalerna. Middagen serveras i hotellets trevliga restaurang som är populär och känd för sina vällagade rätter lagade med härliga färska råvaror.

Hotellet har gratis parkering och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Bogense Hotel har totalt 50 mysiga rum fördelade på enkel- och dubbelrum. Oftast gäller bokningen ett rum med 2 separata sängar.

Alla rum har eget badrum med hårtork, bekväma sängar och TV. Några av rummen har dessutom balkong.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

220 km från
Öresundsbron
300 km från
Göteborg, Sverige
430 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Glow Odense (41.1km)

Upplev ett vinteräventyr när Glow öppnar upp sitt förtrollande landskap, på hela 6,000 kvadratmeter. Här kan barnen roa sig med diverse underhållning, medans de vuxna strosar runt på Glows julmarknad. Passa också på att avnjuta god mat från marknadens food trucks. På scenen bjuds det varje vecka på underhållning och musik med lokala artister.

Som första arrangemangsplats i Europa bjuder Odense in er till världens största julevent, Glow. Det magiska juleventet arrangeras av den kanadensiska familjeverksamheten Glow Gardens som under ett par år har lyckat skapa ett globalt eventkoncept i 10 städer. Under jultid lyser de upp den mörka vintertiden och sprider glädje med sitt event. Här är det bara fantasin som sätter gränser för det upplysta vinterlandskapet.

Biljetter finns att köpa på den externa hemsidan under 21 november 2019 - 4 januari 2020.

Humlemagasinets trädgårdar (17.6km)

Kör iväg med familjen till Harnderup under er bilsemester och passa på att besöka Humlemagasinet där ni kan njuta av de sju vackra trädgårdarna som bland annat inkluderar en fruktträdgård, den engelska rosträdgården och drottning Ingrids trädgård. Humlemagasinet hyser också kulturhistoriska utställningar och olika kulturevanemang. På det vackra området finns också en butik och ett café för den fikasugna.

Ditlevsdal Bison Farm (18.2km)

Ditlevsdal Bison Farm ligger vid Morud på Nordfyn och är Europas största bisonfarm med knappt 400 amerikanska bisonoxar. På valda dagar under året arrangeras guidade turer på Nordfyns prärie där ni kan kommer de praktfulla djuren nära inpå. Turen görs med traktor och vagn medan guiden berättar om djuren, deras beteende och roliga anekdoter från vardagen på en bisonfarm. Besök gårdsbutiken som är öppen torsdag till lördag. Här kan ni köpa med smakrikt bisonoxkött. I den lilla skogen bakom butiken ligger Indianerbanan som bjuder på klättring och balansgång. Indianerbanan är tillgänglig när butiken är öppen.

Galleri Galschiøt (27.3km)

Bila under semestern och ta en tur förbi ett av Danmarks största privata konstnärliga verkstäder i det spektakulära Galleri Galschiøt. Skulptören Jens Galschiøt är internationellt känd för sina provocerande och socialt kritiska konstverk som har väckt stor uppmärksamhet i såväl Danmark som utlandet.

Upplev denna konstnärliga dynamik i Galschiøts ateljéer och arbetade verkstad, fylld med aktiviteter. Det mer än 2.500 m² stora området bjuder också på ett brons gjuteri och en fantastisk skulpturpark med några av Galschiøts enorma verk. Hos Risskov Bilsemester finner ni ett brett utbud av prisvärda hotellpaket, med eller utan halvpension.

Järnåldersbyn (30.5km)

Järnåldersbyn är en återskapat by i forntida miljö, uppförd utifrån arkeologiska utgrävningar daterade helt tillbaks till 1:400 e.v.t.

Landsbyn byggdes 1973 som ett sysselsättningsprojekt och blev under åren därefter utbyggt. Idag fungerar Järnåldersbyn som en historisk verkstad, där barn och vuxna genom teori och praktik får insikt i våra förfäders levnadsvillkor. Här kan ni prova att arbeta med gamla hantverk, spinna ull, smedja knivar och laga mat. Passa på att åka på utflykt hit under en bilsemester i Danmark och Odense!

Odense (31km)

Odense är en trevlig stad belägen mitt på Fyn i Danmark och här hittar ni shopping, kultur och goda matställen, ett perfekt stopp när ni bilar i området. En spännande upplevelse är H C Andersens hus, som ligger i den gamla stadsdelen och är ett museum som berättar om författarens liv från barndomen, som fattig skomakarson, de svåra åren i Köpenhamn och hans debut, författarkarriär, ålderdom och död. Ni kan också besöka Odense Zoo, till glädje för hela familjen, eller besöka friluftsmuseet Den Fynske Landsby.

Odense Zoo (42.2km)

Ett besök på Odense Zoo, utnämnt till ”Europas Bästa Zoo” två gånger i rad, är ett måste! Detta fantastiska zoo bjuder pa allt som hjärtat kan begära och ger ett minne för livet för hela familjen.

Danmarks Jernbanemuseum (30.1km)

Åk på upptäcktsfärd till Danmarks Jernbanemuseum, som ligger vid Odense Banegård. Här finns bl.a. inte mindre än 21 spår med fascinerande gamla lokomotiv och vagnar. Se de kungliga vagnarna, få inblick i resan i första klass och upplev det imponerande ångloket från 1868. De fleste vagnar och lok är öppna, så ni kan gå in och titta. Har ni barn eller barnbarn med kommer de säkert att älska detta museum med aktiviteter anpassade för både barn och vuxna.

H.C. Andersens Hus (30.8km)

Bila till Danmark och spendera en minisemester på Fyn, där ni kan besöka H.C. Andersens Hus, mitt i Odense. Här får ni en spännande och unik inblick i författarens liv och hans sagor. Utställningen omfattar både handskrivna anteckningar, teckningar, urklipp och ett helt rum inrett som när H.C. Andersen bodde och växte upp i Odense.

Lilla Bält (36.1km)

Bege er till Lilla Bält och njut av den vackra naturen i området och se broarna som förbinder Jylland och Fyn. Här kan ni segla, cykla, dyka eller ta en promenad vid vattnet.

Egeskov Slot (70.7km)

Åk på en kör själv semester till Danmark och upplev Europas bäst bevarade vattenslott, byggt år 1554. Egeskov Slot är, utan jämförelse, Fyns allra största turistattraktion. Det sagolika slottet ligger omgivet av stora parker och djupa vallgravar och ser ut att vara en illustration till en saga. Se grevens fascinerande samling av sällsynta bilar och flygplan, kör segway och rusa vilt i Piet Heins kolossala labyrint bestående av bokhäckar.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Vissenbjerg Storkro

Upplevelser på Fyn

Fyn

Krosemester på Fyn

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

1.188:-
Från endast
1.149.-

Visa karta

Grönskande omgivningar nära Odense

Läs mer

Hotel Postgaarden Fredericia

Inkl kvällens huvudrätt

Östra Jylland

Historiskt hotell i Fredericia

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällens huvudrätt
 • 2 x kaffe efter middagen
 • Gratis internet och parkering

190:-
Från endast
1.399.-

Visa karta

Historiskt hotell i Fredericia

Läs mer

Fjelsted Skov Hotel

Inkl halvpension

Fyn

Natursköna Fyn

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x kvällens varmrätt
 • 2 x kaffe och kaka
 • Gratis internet och parkering

236:-
Endast
1.439.-

Visa karta

Spännande upplevelser på Fyn väntar

Läs mer

Hotel Juelsminde Strand

Endast 200 m från havet

Östra Jylland

Juelsminde Strand

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis internet och parkering
 • kaffe/te och sötsaker efter middagen

691:-
Från endast
929.-

Visa karta

Minisemester vid Juelsminde Strand

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.