Best Western Plus Kalmarsund Hotell -Minisemester i Sverige

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Best Western Plus Kalmarsund Hotell

Besök Smålandskusten, Öland och bo i historiska Kalmar!

Hotellpaket med inkluderad frukost och middag
Modernt och trivsamt hotell i gamla stadsdelen
Närhet till sevärdheter, caféer och restauranger
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Jacuzzi
 • Bastu

Om hotellet

Best Western Plus Kalmarsund är ett modernt och trivsamt hotell beläget på Kvarnholmen i den äldre delen av Kalmar. De flesta sevärdheterna finns på gångavstånd, liksom restauranger, caféer och affärer. Missa inte att besöka vackra Kalmar slott och stadens historiska mysiga del. Vill ni göra en lite längre utflykt kan ni köra över den vackra Ölandsbron till Öland, dit också resan över bron är en upplevelse i sig. Öland bjuder på vacker natur, stränder och mysiga småorter som är väl värda ett besök.

Hotellet erbjuder

Hotellet, som slog upp portarna första gången 1982, har sedan renoverats kontinuerligt och byggts till. Hotellet har 3 våningar, dock är det är inte möjligt att boka standardrum på tredje våningen. 

Det finns inga rum i entréplan, men hotellet har hiss. Hotellets restaurang, Bistro5, har öppet söndag till torsdag kl. 17 - 21.30 och fredag till lördag kl. 17 - 22 (under sommarsäsongen v. 26-33 är restaurangen öppen 15-22 alla dagar). På sommaren kan ni också avnjuta maten på terrassen. 

Frukostbuffén med nybakat bröd, flera olika sorters pålägg, nybryggt kaffe, te, småvarmt och mycket mer är framdukad måndag - fredag 6.00 - 9.30 samt lördag - söndag 07-10.30.

I hotellets egna relaxavdelning på taket kan ni njuta i bubbelpoolen och bastun efter en upplevelserik dag ute på äventyr i och kring Kalmar!

Parkering i hotellets garage kostar 150 SEK per natt. Platserna är begränsade och kan ej förbokas.

Rummen

De ljusa standardrummen har alla hårtork, vattenkokare, brandlarm, LCD-TV med filmkanaler och tillgång till gratis trådlöst internet. 


Vänligen observera att

Under sommaren är frukosten öppen alla dagar kl. 07.00-10.30.

OBS: Hoteller har tyvärr inte handikappsvänliga rum!

Mer info

Värt att se

 • Kalmar (0.8 km)

  Upplev Kalmar och stadens charm under en minisemester eller weekend genom att promenera runt på de små gatorna med butiker, restauranger och sevärdheter. Här kan ni bland annat besöka Kalmars Domkyrka, den gamla mysiga stadsdelen, konstmuseum eller ta en tur kring vackra Kalmarsund. Endast en kvarts promenad från hotellet ligger även Kalmars största sevärdhet, Kalmar slott. Slottet är ett av Nordens bäst bevarade renässansslott. Året runt kan man hyra en guide som visar slottet och berättar om både slottets och Kalmars historia. Guiden visar bl. a. slottets riddarsal, vapensamling, fängelsetorn, slottskyrka. Efter rundvisningen kan man gå en promenad i slottsparken. Under medeltiden var Kalmar en av de få svenska städerna som var omringad av en äkta ringmur, som gav skydd mot danskarna, eftersom staden, som kallades Sveriges nyckel, var sista utposten mot dåvarande danska gränsen. Rester av ringmuren kan ses i den gamla stadsdelen, som ligger ut med Kalmarsund. Kalmar Stadspark vid slottet blev anlagd i 1877-1880 och har idag många exotiska blommor, träd och växter som skapar ramar in slottet. En annan sevärdhet är Kalmars domkyrka, som ligger en kort promenad från hotellet. Kyrkan, ritad i italiensk barockstil, byggdes på 1600-talet. Detta är en av de få byggnaderna från Kalmars storhetstid, som fortfarande är intakt. På Kalmar museum visas permanent Regalskeppet Kronan och utställningar om konstnärinnan Jenny Nyström, mest känd som jul- och vykortsillustratör. Under sommaren vimlar det av caféer och restauranger med uteserveringar i de mysiga centrumkvarteren. Vill du shoppa går det också bra i centrum längs kullerstensgatorna eller i något av köpcentrumen i utkanten. Hos Risskov Bilsemester kan ni boka billiga och familjevänliga hotell som passar just er bilsemester!

  Kalmar
  Upplev Kalmar och dess omgivningar under en minisemester eller weekend med egen bil.
 • Kalmar Domkyrka (0.6 km)

  Åk på en billig kör själv semester och upplev den charmiga staden Kalmar. En stor sevärdhet i Kalmar är stadens imponerande domkyrka som ligger centralt i stadskärnan där ni också kan boka billiga och barnvänlisa hotell. Kalmar Domkyrka byggdes under 1600-talet och är uppfört i italiensk barrock stil. Domkyrkan vittnar om Kalmars storhetstid och är en av de enda byggnaderna kvar från den tiden.

  Kalmar Domkyrka
  Kalmar Domkyrka är stadens imponerande domkyrka, byggt under 1600-talet i Italiensk barrockstil.
 • Kronans utställning vid Kalmar läns museum (1.2 km)

  Kronans utställning är Kalmar läns museums stora attraktion. Upplev den spännande historien om Sveriges mäktiga skepp från stormaktstiden. Det imponerande linjeskeppet "Stora Kronan" exploderade och sjönk 1676 och upptäcktes först år 1980. Mer än 30 000 föremål har sedan dess tagits upp från vraket utanför Öland, däribland Sveriges största guldmyntsskatt.

  Kronans utställning vid Kalmar läns museum
  Spännande historia om Sveriges mäktiga skepp från stormaktstiden.
 • Kalmars Konstmuseum (1.5 km)

  I centrum av Kalmar finner ni ett av Sveriges mest besökta konstmuseum. Detta är ett mycket modernt konstmuseum med mål att stimulera diskussioner och frågeställningar som påverkar mänsklighetens framtid och de utmaningar som regionen har framför sig. En mycket intressant och omtyckt sevärdhet väl värd att besöka under en bilsemester till staden!

  Kalmars Konstmuseum
  Kalmars Konstmuseum är väl värt ett besök under en bilsemester i eller kring Kalmar.
 • Kalmar Slott (1.8 km)

  Boka en billig bilsemester och åk till Kalmar där ni kan besöka Kalmar Slott som är en av stadens största attraktioner och ett av Sveriges mest välbevarade renässansslott. Året runt kan ni boka guidade rundvisningar där ni erbjuds en spännande inblick i slottets och Kalmars historia. Under en rundvisning kommer ni bland annat bli bekanta med slottets riddare, en imponerande vapensamling, fängelsetornet och kapellet. Efter rundvisningen kan ni ta en härlig promenad i slottsparken. 

  Kalmar Slott
  Kalmar Slott är ett av Sveriges mest välbevarade renässansslott.
 • Öland (16.4 km)

  Läget vid Kalmarsund och naturen längs kusten gör staden och omgivningarna mycket vackra. Närheten till Ölandsbron gör det också lätt att besöka Öland. Du kan åka bil eller buss över bron till Borgholm på under en timme. Öland har allt du kan önska, särskilt på sommaren. Här finns alvarmarken med fridlysta orkidéer, skogar, underbara cykelleder, vita stränder, djurpark, ekopark, geopark, vikingagravar och naturreservat, samt restauranger, nattklubbar, fest och håll-i-gång, särskilt på sommaren.

  Öland
  Upplev Öland
 • Glasriket - Glasbruk och hyttor (32.1 km)

  Den del av Småland som enda sedan 1700-talet har varit känt för sin glasindustri brukar kallas för Glasriket. Idag finns ungefär ett dussin glasbruk i Glasriket. Exempel på de större glasbruken är Kosta glasbruk, Nybro glasbruk (Nybro Crystal Sweden), Målerås glasbruk, SEA glasbruk, Glashyttan i Boda, JFS – Johansfors Future Spirit, Mickejohans konstglas (hytta), Pukeberg glasbruk, Skruf glasbruk och Transjö hytta.

  Glasriket - Glasbruk och hyttor
  Prova på att blåsa ditt eget glas i Glasriket!
Mer info

Karta

BW Plus Kalmarsund Hotell
Fiskaregatan 5 39232 Kalmar

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~14.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 15~99.99 i extrasäng 20% Rabatt