Bo på Cityhotel Stockerau under er bilsemester i Österrike

Svenska | SEK

Cityhotel Stockerau

Semester strax utanför den österrikiska huvudstaden Wien

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Centralt läge i Stockerau med närhet till Wien
 • Relaxavdelning med ångbad, bubbelpool och bastu
 • Romantisk vinkällare på hotellet
1.286:-
3~8 dag från
1.829.-

Natur och kultur i Österrike

Norr om Wien

3 dagar
Endast 1.829,- / spara upp till 410,-
Spara
4 dagar
Endast 2.749,- / spara upp till 526,-
Spara
5 dagar
Endast 3.659,- / spara upp till 651,-
Spara
6 dagar
Endast 4.499,- / spara upp till 846,-
Spara
7 dagar
Endast 5.199,- / spara upp till 1.181,-
Spara
8 dagar
Endast 6.129,- / spara upp till 1.286,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 fl vin på rummet
 • Gratis cykellån (2 tim)
Risskov Paket

Besök festivalstaden Stockerau, endast 15 minuters bilfärd från Österrikes huvudstad Wien. Stockerau är full av kulturella upplevelser och i Wien upplever ni överdådiga palats, berömda konditorier och ett mångfaldigt kulturliv. På Cityhotel Stockerau kan ni slappna av med ångbastu, spabad, bastu och mycket mera.

Hotellet erbjuder

City Hotel Stockerau är centralt beläget i Stockerau. Hotellet har egen restaurang som serverar traditionella rätter med speciellt utvalda råvaror och produkter från lokala gårdar. Hotellet har en romantisk vinkällare och personalen kan rekommendera det perfekta vinet för varje maträtt. På hotellet finns också en fin spa-avdelning. Här hittar du ett ångbad, bubbelpool, bastu, solarium och olika alternativ massage mot avgift. Dessutom finns det fitness möjligheter. Wellness är gratis och det är också möjligt att låna cyklar gratis i två timmar. Det finns Internet på hotellet.

Om rummen

De eleganta och bekvämt inredda dubbelrummen har alla eget bad/dusch, toalett, TV, radio, telefon och minibar. Dessutom finns det möjlighet till tillval av balkong.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

925 km från
Swinoujscie, Polen
975 km från
Rostock, Tyskland
1000 km från
 Sassnitz, Tyskland
1050 km från
Travemünde, Tyskland
1175 km från
Öresundsbron
1200 km från
Helsingborg, Sverige
1475 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Burg Kreuzenstein (14.9km)

Det medeltida slottet Burg Kreuzenstein ligger uppe på en skogshöjd idylliskt omgiven av skogar och kullar. Slottet har en rik historia som förbinder sig med Sveriges historia. Genom historien har Burg Kreuzenstein har alltid stått som en försvarsborg mot olika inkräktare, men under det trettioåriga kriget, 1645, togs slottet i svensk ägo. De svenska styrkorna var överlägsna och kunde ta området i besittning utan motstånd. Den svenske fältmarskalken Lennart Torstensson gjorde slottet till sitt högkvarter. Österrikarna bidade sin tid och samlade sina styrkor mot svenskarna som till slut tvingades retirera. Tyvärr förstördes stora delar av slottet under striden. På sent 1800-talet restaurerades Burg Kreuzenstein och omvandlades till ett iögonenfallande medeltida museum som än idag lockar många besökare.

Schönbrunns slott (35.2km)

Slottet i Wien, Schönbrunn Schloss, är ett av Österrikes största kulturskatter. Detta magnifika barockpalats har hela 1441 rum och sedan mitten av 1950-talet har slottet varit en otroligt populär turistdestination. Slottets historia sträcker sig ändå från 300 år tillbaka, vilket märks tydligt i de olika arkitektoniska stilarna som besökarna möter. Den fantastiska slottsträdgården har varit öppen för allmänheten sedan slutet av 1700-talet.

Tiergarten Schönbrunn (34.4km)

Besök Tiergarten Schönbrunn, ett zoo i Wien som även är världens äldsta zoo. Detta fascinerande zoo grundades redan 1752 och omfattar en av de få djurparker i världen som har jättepandor. I den historiska djurparken finns också en mängd andra spännande djur från alla kontinenter.

Tekniska Museet i Wien (32.3km)

Upptäck en hel värld av spännande utställningar om teknikens historia, som omfattar allt från astronomi och järnindustri för transport och musikinstrument. Wiens Tekniska Museum öppnade redan år 1918 och rymmer, förutom många intressanta utställningar, även Österrikes Mediatek. Österrikes Mediatek är en omfattande samling av ljud- och videoinspelningar på landets kultur och moderna historia.

Museumsquartier (29.8km)

Museumsquartier är ett 60 000 kvadratmeter stort område i historiska staden Wien, och är ett av världens största kulturområden. Bland några av områdets vackra byggnader ligger hela åtta kulturinstitutioner, som inkluderar Leopold Museum, Arkitekturzentrum Wien, Kunsthalle Wien och MUMOK (MUseum MOderner KOnst). MUMOK har bl.a. verk av Andy Warhol, Picasso och Roy Lichtenstein.

Naturhistoriska museet i Wien (30.1km)

Naturhistoriska museet i Wien är ett av världens ledande museer och har mer än 30 miljoner föremål. Det finns ett stort utbud av teman, men museets främsta intresse är solsystemets ursprung, evolutionen samt utvecklingen av livet på jorden, liksom gamla traditioner och seder. Utställningarna inkluderar världens största samling av meteoriter och en gigantisk utställning om dinosaurier och sällsynta fossiler.

Belvedere slott (31.6km)

Belvedere är ett kolossalt slottsområde från barocktiden, som ligger sydost om Wiens historiska centrum. Själva Belvedere slottet är uppdelat i en nedre och en övre del, med fantastiska galleri- och museutställningar som sträcker sig från 1600-talet ända fram till idag. Fantastiska Belvedere palatsets park är en av Europas mest betydelsefulla historiska trädgårdar och är med på Unescos världsarvslista .

Stephansdom (29.2km)

Stephansdom är på Stephan Platz, i hjärtat av historiska Wien. Det är en romersk-katolska katedral från år 1147. Idag är kyrkan Wiens viktigaste religiösa byggnad, och tar varje år emot nästan 3 miljoner besökare. Katedralens spektakulära tak är lagat med glaserade keramiktegel, även kallat majolika och är därför något sällsynta.

Hundertwasser Haus (29.4km)

Ta tåget eller bilen till Wien och njut av en härlig storstads-weekend eller minisemester med billigt hotell! Strosa längs de vackra gatorna i stadens vackra centrum som är känt för sin skönhet och byggnadskonst. En av de arkitektoniska höjdpunkterna är det färgrika och unika bostadshuset Hundertwasser Haus designat av konstnären Friedensreich Hundertwasser i stadsdelen Landstrasse. Mitt emot ligger Hundertwasser Village, ett köpcentrum ritat av samma konstnär och byggt i en gammal däckverkstad. Centret lockar 1,2 miljoner besökare om året. Här kan man njuta av modern konst eller slå sig ner och ta en matbit eller något att dricka på ett kafé eller restaurang. I Kunst und Café på bottenvåningen av Hundertwasser Haus kan man dessutom se en film som tar en igenom Hundertwasser Haus. Några hundra meter bort ligger KunstHaus Wien även det designat av Friedensreich Hundertwasser.

Julmarknad i Wien (30.2km)


Från november och fram till jul omvandlas Wien till ett magiskt jullandskap där doften av bakverk och varm glögg skapar härlig julstämning. Detta är en härlig upplevelse som kan avnjutas under en minisemester eller weekendresa!En av de mer kända julmarknaderna tar plats på Rådhustorget (Rathausplatz), som omvandlas till ett sagolandskap med julklappar, trädekorationer, godis och varma drycker. Här finns även karuseller, traditionellt hantverk och julverkstäder för barn, mitt bland de dekorerade och glimrande träden.Passa också på att besöka den närliggande kultur- och julmarknaden framför slottet Schönbrunn, som erbjuder romantik med kejserlig bakgrund. Här kan ni köpa traditionellt hantverk och julpynt, samt ta del av konserter och det finns ett omfattande program för barnen i form av mycket intressanta julverkstäder.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Goldenes Schiff

Inkl 3-rättersmeny

Salzburgerland

Upplev Salzkammergut

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 3 x 3-rättersmeny
 • 1 välkomstdrink
 • Wellnessavdelning

3.034:-
Från endast
3.299.-

Visa karta

Lyxsemester till bra pris

Läs mer

Hotel Kogler

Härligt familjevänligt hotell

Salzburgerland

Besök Bad Mitterndorf

Risskov Paket - 5 dagar inkl.
 • 4 x övernattn. m. frukost
 • 4 x 4-rättersmeny/buffé
 • 4 x lunchpaket (att medtagas)
 • 4 x eftermiddagskaffe/te
 • 1 x välkomstdrink

407:-
Från endast
3.449.-

Visa karta

Välkommen till Bad Mitterndorf!

Läs mer

Hotel Berghof Tauplitzalm

Sommar i Österrikes berg

Steiermark

Sommarpris

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattn. m. frukost
 • 3 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis internet och parkering
 • 1 x tågtur i bergen (ca 45 min)

204:-
Från endast
1.969.-

Visa karta

Gästfrihet och mysig stämning

Läs mer

HB1 Hotel Schönbrunn

Upplev Österrikes huvudstad

Wien

Fantastiska Wien

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 fl vatten på rummet
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

180:-
Endast
1.339.-

Visa karta

Storstadssemester i Wien

Läs mer

Aparthotel Ferienalm

Inkl 4-rättersmeny och kakbuffé

Steiermark

Vackra Schladming

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 4-rättersmeny/buffé
 • 2 x lätt lunch
 • 2 x kakbuffé

Från endast
1.129.-

Visa karta

Aktiviteter i Dachstein-Schladming

Läs mer