Bila i Danmark och bo på Clarion Hotel Copenhagen Airport

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Clarion Hotel Copenhagen Airport

Hotell med eget spa och nära centrala Köpenhamn

Stort hotell nära Kastrup
Wellness och spa-avdelning på hotellet
Perfekt läge för att utforska centrala Köpenhamn
 • 60 km från Öresundsbron
 • 210 km från Rostock, Tyskland
 • 480 km från Göteborg, Sverige
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Inomhuspool

Om hotellet

Från hotellet är det endast två minuters promenad till stationen i terminal 3, där ni kan ta tåget in till Köpenhamn och uppleva storstadsliv och allt vad Danmarks spännande huvudstad har att erbjuda.

Hotellet erbjuder

Börja dagen med hotellets stora frukostbuffé med mycket att välja bland och däribland många ekologiska produkter. I hotellets restaurang serveras också lunch och middag med lokala och internationella rätter tillagade av nordiska råvaror. Spendera kvällen med lite lokal öl, ett glas vin eller en drink i hotellets bar som är öppen fram till klockan 1. Här kan ni också beställa snacks och lättare måltider från barmenyn. På fredagseftermiddagar brukar det vara en extra trevlig helgstämning i loungeområdet.

På hotellet har ni gratis tillgång till ett gym med redskap för både styrke- och konditionsträning och gymmet är öppet dygnet runt. Ni kan också passa på att slappna av i hotellets spa, Ni’mat Spa, där ni hittar en uppvärmd saltvattenpool, ett aroma-ångbad och sex olika behandlingsrum. Ni får tillgång till Ni’mat Spa mot en avgift och det är en åldersgräns på 12 år. Ni’mat Spa har öppet måndag till torsdag  kl. 15-21, fredag kl. 10-21, lördag kl. 10-19 och söndag kl. 10-17. Notera dock att öppettiderna kan variera så dubbelkolla med receptionen när ni checkar in.

Hotellet har gratis trådlöst internet och det går att parkera i parkeringsgaraget P7 (mot en avgif)t, som ligger under hotellet och tillhör flygplatsen. Ni kan ta hissen från parkeringsgaraget direkt till hotellets lobby.

Rummen

Hotellet har 378 rum med modern skandinavisk inredning. Rummen är cirka 33 kvm stora och har skrivbord, fåtölj, TV, telefon, minibar, värdeskåp och ett stort badrum med separat dusch, badkar, toalett och hårfön. Rummen har stora ljudisolerade fönster som sträcker sig från golv till tak och med utsikt mot vattnet, staden eller flygplatsen.

Vänligen observera att

Tillträde till Ni'mat Spa kostar 125 kr per dag och din 15% rabatt avräknas på plats. Det finns endast tillgång för personer över 12 år. Ni'mat Spa har följande öppettider, som kan variera på sommar och vid helgdagar: måndag-tisdag kl. 15.00 - 21.00, fre kl. 10:00 - 21:00, lördag kl. 10:00 - 19:00 och sön kl. 10.00-17.00.

Mer info

Värt att se

 • Den Blå Planeten (1.5 km)

  Den Blå Planeten är Nordeuropas största akvarium och bjuder på en unik upplevelse för såväl barn som vuxna. Detta har blivit Danmarks nationella akvarium och ett i världselit och ett nytt arkitektoniskt landmärke. Den Blå Planeten har vatten på alla sidor som ska ge besökare en känsla av att vara under havets vattenyta. Den nya byggnaden består av fem "armar" som går ut från centrum. Detta gör att besökarna själva kan ta sig ut i de olika delarna av akvariumet för att uppleva olika exotiska delar och djuren under vattnet. Här kan ni komma i närhet med hela 20.000 olika fiskarter och andra havsdjur, fördelat på hela 53 akvarium i 7 miljoner liter vatten.

  Den Blå Planeten
  Den Blå Planeten är Nordeuropas största akvarium och erbjuder en unik upplevelse för hela familjen.
 • Amager Strandpark (3.6 km)

  Strandparken på Amager är Köpenhamns största strand och ligger endast ca. 5 km från centrum. I Strandparken finns det aktiviteter året runt som dels baseras på de många faciliteter som finns längs Amager Strand. Här finns parkourträningsbanor, styrketräningsstänger, möjlighet att spela beachvolleyboll och strandfotboll och mycket mer. Asfalten är även perfekt för att åka rullskridskor och sparkcykel. Självklart finns det även vattenaktiviteter där ni kan hyra kajak, surfboards, kanot och vattencyklar. Amager Strandpark bjuder på massor av spännande möjligheter för utomhusaktiviteter och är samtidigt ett perfekt ställe för en familjepicknick när vädret tillåter. 


  Amager Strandpark
  Strandparken på Amager är Köpenhamns största strand och ligger endast ca. 5 km från centrum.
 • Carlsberg Glyptotek (8.8 km)

  Glyptoteket i Köpenhamns centrum ställer ut en imponerade samling av antik konst från 1800 och 1900-talet i storslagna omvigningar. 10.000 konstverk är fördelad på två huvudutställningar. Upplev en av Köpenhamns kulturpärlor, och njut av förfriskningar i Glyptotekets café.

  Carlsberg Glyptotek
  Carlsberg Glyptotek rymmer en stor samling av såväl antik som modern konst
 • Nya Operan, Köpenhamn (8.5 km)

  Operan på Holmen är Danmarks nationalopera, som invigdes an drottning Margrete II den 15 januari 20015. Byggnaden är ritad av arkitekten Henning Larsen och Mærsk Mc-Kinney Møller har varit både initiativtagare och byggherre. Köpenhamns Operahus med sina 41.000 kvm tar upp en stor del ön Holmen. I den stora byggnaden ryms omkring tusen rum med övningslokaler, scengarderob och omklädningsrum. Operan har 2 scener, den Store Scene med plats för 1.400 åskådare och Takkelloftet, med plats för 200. Ta kanalbåten över till Holmen, eller åk med bilen. Den eleganta exteriören samt den vackra interiören är verkligen värd ett besök. Behöver ni en stund av lugn och ro rekommenderas operans restaurang för en lättare lunch.

  Nya Operan, Köpenhamn
  Nya Operan i Köpenhamn har en fascinerande exteriör och interiör samt en trevlig restaurang för en lunch.
 • Nationalmuseet (9.1 km)

  En utflykt till Nationalmuseet är alltid en spännande upplevelse. Här kan ni lära er om Danmarks historia, från istiden till idag. Nationalmuseet ligger i Prinsens Palats, som byggdes i mitten av 1800-talet. Delar av palatsets fantastiska salar är fortfarande i samma skick som när kungligheterna en gång levde där. Den permanenta utställningen om Danmarks förhistoria innehåller Gundestrupkitteln och andra vikingaskatter. Ni kan dessutom uppleva Egtvedflickan och Huldremosekvinnan, som båda två mötte ett fruktansvärt öde. På Nationalmuseet finns även världens största samling av artefakter från Grönland, ett Leksaksmuseum och en stor Mynt- och Medaljsamling. Här kan ni lätt tillbringa några lärorika timmar. Museet anordnar även många aktiviteter för barnen, så alla kan garanteras underhållning bland de många danska klenoderna.

  Nationalmuseet
  Upplev Danmarks förflutna på ett spännande och lärorikt sätt på Nationalmuseet.
 • Nyhavn (9.2 km)

  Det idylliska hamnkvarteret i gamla Köpenhamn är från 1670-talet. Kanalen blev grävd som ett alternativ till den redan existerande hamnen. Nyhavn hade förr ett tvivelaktigt rykte. Barer, prostitution och tatueringssalonger kantade kajens gata. På 1980-talet fick hela området ett ansiktslyft och idag har Nyhavn en rad av läckra restauranger, caféer och barer med hamnterrasser. De gamla färgglada och ibland sneda husen är kuliss till det glada och myllrande folklivet på kajen. Sagoförfattaren H.C. Andersen bodde i 5 år i nr 20, där han skrev många av sina bäst kända verk, bl.a. Prinsessan på ärten och Elddonet.

  Nyhavn
  Nyhavn är Köpenhamns idylliska hamnkvarter
 • Tivoli (9.3 km)

  Tivoli i Köpenhamn är världens näst äldsta nöjespark i sitt slag, endast Dyrehavsbakken är äldre. Parken grundades av Georg Carstensen år 1843. Sedan dess har massor av besökare hissnat i berg-och-dalbanan, skrikit i spökhuset och pussats i kärlekstunneln. Prova de hisnande åkattraktionerna, utmana varandra i prickskytte eller mullvadsklubbning och ha en helkul dag med familjen. Tivoli är en mycket välskött nöjespark, där man kan äta gott på fin restaurang eller bara ta en rød pølse, dricka en öl eller äta danska wienerbröd till kaffet. Strosa omkring och beundra de vackra blomsterarrangemangen. Före jul pågår den stora och berömda julutställningen pa Tivoli. Turister från när och fjärran samt många köpenhamnbor vallfärdar hit.

  Tivoli
  Tivoli har en speciell klang i mångas öron. Det innebär hissnande "karusellupplevelser", vaddsocker, "is med fløde" och riktigt roligt hela dagen eller kvällen.
 • Marmorkyrkan (9.8 km)

  Marmorkyrkan är en levande citykyrka, såväl för Köpenhamnsinvånarna som för alla som kommer förbi och vill använda kyrkan för bön och kontemplation. Se den vackra kyrkan utifrån eller gå in och lat er imponeras av den stora interiören.

  Marmorkyrkan
  Marmorkyrkan i Köpenhamn har vacker exteriör och interiör
 • Christiansborg (9.5 km)

  Christiansborg Slott ligger på den lilla ön Slotsholmen och är delat i två delar. Den ena delen av slottet används av Drottning Margarete till galamiddagar och är dagligen öppet för besökare. Den andra delen av slottet används av Folketinget (Riksdagen), Højesteret (Högsta Domstolen) och Statsministeriet. I slottets hjärta, Riddarsalen, hänger drottningens berömda och färgsprakande gobelänger med detaljerade beskrivningar av Danmarks historia genom 1000 år. Gobelängerna är skapade av bildkonstnären Bjørn Nørgaard.

  Christiansborg
  Det nuvarande slottet är byggt i nybarockstil.
 • Arken Museum för Modern Konst (23.0 km)

  Konstmuseet ARKEN ligger vid Køge Bugt Strandpark, söder om Köpenhamn och har en av Skandinaviens finaste samlingar med samtida konst, men också själva museets arkitektur har vunnit stort internationellt erkännande, sedan det invigdes 1996. Samlingen innehåller över 400 verk av nordiska och internationella samtida konstnärer, som täcker perioden 1990 till idag. På ARKEN finns även en av Europas mest eftertraktade samlingar av Damian Hirst i sällskap med verk av Asgar Jorn och den abstrakte Anselm Reyle samt den kinesiske konstnären Ai Weiwei.

  Arken Museum för Modern Konst
  ARKEN har fått stor internationell uppmärksamhet för både dess arkitektur och utställningar
 • Julmarknad i Köpenhamn (12.3 km)

  Det finns goda grunder till att åka på minisemester eller weekend till Köpenhamn i november och december. Staden har flera mysiga julmarknader ni kan besöka, där en av de mest populära är julmarknaden i Tivoli. Här kan ni uppleva imponerande julbelysning och över 50 bodar med allt från glögg, kanderade nötter och hantverkskonst, till varm kakao och det juliga danska bakverket "æbleskiver". 

  Utöver Tivoli har även Christiania, Frederiksberg och Nyhavn vackra julmarknader som bjuder på mysiga atmosfärer. Så passa på att åka på en härlig weekendtur till den danska storstaden och njut av den magiska julstämningen. 

  Julmarknad i Köpenhamn
  Njut av den magiska julstämningen i Köpenhamn
Mer info

Karta

Clarion Hotel Copenhagen Airport
Ellehammersvej 20 2770 Kastrup

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~3 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 3~12 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 12~100 i extrasäng 35% Rabatt