Minisemester i Herning med boende på Dolphin Hotel Herning

Svenska | SEK

Dolphin Hotel Herning

Familjedrivet hotell med mysig atmosfär och många sevärdheter i närheten

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Billig hotellvistelse med mysig atmosfär
 • Många spännande utflyktsmål på Jylland
 • Granne med Herning Golfklub och nära Herningcentret
840:-
3~4 dag från
979.-

3-rättersmeny, musik & dans

Minisemester i Herning

3 dagar
Endast 979,- / spara upp till 159,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstkaffe
 • 1 x aperitif
 • Musik och dans
Risskov Paket

Uppehåll med frukostbuffé

Miniemester i Herning

3 dagar
Endast 999,- / spara upp till 408,-
Spara
4 dagar
Endast 1.299,- / spara upp till 812,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • Centralt läge
Risskov Paket

Inkl middag på Jensens Bøfhus

Minisemester i Herning

3 dagar
Från 1.069,- / spara upp till 617,-
Spara
4 dagar
Från 1.549,- / spara upp till 840,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 2-rätters meny på Jensens Bøfhus
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Risskov Paket

Dolphin Hotel Herning ligger nära Herningcentret och Herning Golfklubb, strax utanför stadens centrum. Här har ni en trevlig och billig bas för er vistelse med många spännande utflyktsmöjligheter på Jylland.

Om hotellet

Det här familjedrivna hotellet ligger i lugna omgivningar, inte långt från centrala Herning, och erbjuder en trevlig och avslappnad bas för er semester där ni kan känna er som hemma.

Med en bas i Herning har ni en fantastisk utgångspunkt för att besöka alla spännande utflyktsmål i närheten och här väntar historia, kultur, spänning, natur, shopping och sightseeing. Besök spännande sevärdheter som det moderna konstmuseet HEART, kända attraktioner som Legoland och mysiga städer som Ikast, Holstebro och Silkeborg.

Varje morgon dukar hotellet fram en härlig frukostbuffé i de trevliga omgivningarna.

Utvalda helger har hotellet ett speciellt program där de har bjudit in musiker att spela och i förbindelse med dessa events ingår det också kaffe, bullar och middag i er vistelse. Ni hittar mer information om detta här under.

Det finns gratis parkering vid hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Dolphin Hotel Herning har 56 mysiga rum där ni kan välja mellan enkel- och dubbelrum. Alla rum är inredda i klassisk design och har eget badrum, bekväma sängar och TV. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

190 km från
Göteborg, Sverige
320 km från
Öresundsbron
480 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Herning Golklubb (0.8km)

Herning Golfklub ligger i närheten av stadskärnan och har en 18-håls Parkbana på par 72. Den relativt platta banan omges av stora grönområden och det finns gott om naturliga utmaningar med sjöar och åar, som bör undvikas samt skogsområden, som kan störa litegrann, om bollen hamnar där, en utmaning med andra ord och på ”Pay & Play”-banan är alla välkomna! Det finns även fem hål, där både nybörjare och de små kan få sig en utmaning. Så oavsett om man är nybörjare eller erfaren så erbjuder en billig minisemester vid Herning möjligheter för att komma ut på golfbanan.

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum (1.3km)

På Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum finns omkring 4000 verk av konstnärsparet, som också hade anknytning till Cobra-gruppen. Utsidan av museet pryds av en 90 meter lång stengodslist gjord av Carl-Henning Pedersen.

Skulpturen Elia i Herning (2km)

Den stora skulpturen Elia ligger i utkanten av Herning. Den byggdes av konstnären Ingvar Cronhammar och invigdes i september 2001. Skulpturen består av en stålkupol som med en diameter på 60 meter och en höjd på 11 meter reser sig över ett gammalt majsfält i Birk vid Herning. Från kupolens topp reser sig fyra stålpelare, så skulpturens sammanlagda höjd är hela 32 meter.

Elia är utrustad med en stor gasbrännare som en gång var 19:e dag skickar en 8,4 meter hög och 1 meter bred eldkolonn i ungefär 30 sekunder. Tidpunkten väljs slumpmässigt av en dator.

HEART - Herning Museum of Contemporary Art (1.5km)

En av Hernings stolthet är helt klart HEART – Herning Museum of Contemporary Art – som är en helt unik byggnad, ritad av den amerikanske arkitekten Steven Holl. HEART öppnade dörrarna 2009 och erbjuder besökarna en spännande inblick i både dansk och internationell samtidskonst. Passa på att besöka muséet under en bilsemester i området där ni även kan boka billigt hotellpaket! Det finns olika utställningar, i alla former och typer av samtidskonst, inom alla medier. Det erbjuds även tematiska grupputställningar och själva samlingen har utgångspunkt i den konceptuella och experimentella konsten från 1930-talet, fram till idag. Det finns verk av den italienska konstnären Piero Manzoni och dessutom innehåller samlingen verk av Paul Gadegaard, Ingvar Cronhammar, Bjørn Nørgaard och många andra konstnärer.

”Socle du Monde biennalen” är platsen där unga konstnärer gör nya skapelser tillsammans med olika lokala företag. HEART är också ett levande kulturhus med en konserthall, restaurang och butik, så det finns god underhållning att tillgå, om ni är intresserade av att utforska den moderna konsten i en spännande och omfattande konstnärsmiljö i HEART – Herning Museum of Contemporary Art.

Herning (3km)

Mitt på Jylland ligger Herning och strålar med ett otroligt utbud av allt från konst till underhållning. Herning Museum of Contemporary Art hör helt klart till en av stadens stoltheter. Här kan ni uppleva experimentiell konst från 1930 till nutid. Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts museum rymmer 4000 verk av konstnärsparet, som även förknippas med Cobra-gruppen. Museets yttersida är prydd med en 90 meter lång stengodslist gjord av Carl-Henning. Den stora Elia-skulpturen, med en höjd på 32 meter och 60 meter i diameter är väldigt imponerande.

Upplev historien och utvecklingen av fotografiet och kameran, från 1839 fram till idag, i sällskap med de annorlunda fotoutställningarna, som pryder Fotomuseets väggar. Utöver detta finns Frilandsmuseet Herning, som ligger i Museumsparken, och varför inte ta en spännande tur till Tekstilmuseet. Har ni bensin i blodet, så kunde kanske Auto Galleriet med sin samling på över 200 klassiska bilar och veteranmotorcykla och mycket mer vara av intresse. Eller tag en svängom i toppen av trädkronorna i Wow Park. Glöm heller inte en spännande tur i Baboon City, som kan skryta med över 200 interaktiva turer på ett stort område laddat med roliga och underhållande stunder.

Herning är känt för sitt uteliv, som för det mesta är på Østergade och Bredgade, där det finns en rad pubar, restauranger och diskotek och därför ofta en härlig stämning på gatorna. På sommaren hålls det konserter på torget varje torsdag och lördag, så det är aldrig tråkigt i Herning. Med andra ord är detta en perfekt destination och utflyktsmål under en billig minisemester eller weekend!

Baboon City (5.9km)

Kör själv till Danmarks antagligen största inomhusnöjesfält på över 9000 kvadratmeter, beläget på Jylland, har mer än 200 roliga och interaktiva turer, där alla kan åka med. Det finns både fysiska utmaningar och interaktiva lekar, sport och spel, som kan vara riktigt roliga, svåra eller lätta, allt beroende på vem som är motståndare. Det finns också en stor inomhusrutschkana, kryddad med skumbollskanoner, samt en stor avdelning för de allra minsta. Tag en tur i mini-staden eller hoppa i hoppborgen. Det finns även en curlingbana, pool, radiobilar, studsmattor, minigolf, ett sjörövarskepp, massagestolar och mycket, mycket mer. Här kommer hela familjen ha roligt, så missa inte en weekend med hela familjen. Det finns helt enkelt så mycket att göra att det nästan aldrig tar slut och ni kommer definitivt att vilja åka tillbaka. Boka ett förmånligt hotelluppehål genom Risskov Bilsemester och upplev Jylland!

Ikast (9.7km)

Boka billigt hotellboende i närheten av Ikast och besök den spännande staden som uppstod kring ett antal textilverksamheter och därför kallas dess befolkning för "ull-jyder". Samhället är även känt för sitt entusiastiska sportliv och här kan man ofta uppleva sportarrangemang, särkilt inom handboll och fotboll. I staden finner ni även en shoppinggata med flera specialbutiker. Shoppinggatan är täckt av glastak, så här kan ni även strosa omkring om vädret inte visar sig från sin bästa sida. Ikast är en härlig destination för sportintresserade och shoppingsugna resenärer. Hos Risskov Bilsemester finner ni prisvärda hotellpaket så ni kan åka på en kör själv semester tillsammans med hela familjen!

Silkeborg (40.7km)

Välkommen till den charmerande staden Silkeborg och Danmarks största sammanhängande skogsområde. Kombinationen av skogen och det otroliga sjösystemet gör att naturen erbjuder ett aktivt friluftsliv, som med fördel kan avslutas med ett besök på någon av stadens trevliga serveringar.

Här finns något för alla smaker oavsett intresse och ålder. Besök t.ex. Badeanstalten under Silkeborg Bibliotek och njut av ångbad, örtbad, lerbad eller saltbad i de nostalgiska omgivningarna. Tag med barnen till Nordeuropas största sötvattensakvarium, AQUA, och/eller hyr en kanot, simma och bada i sjöarna och upplev ett stycke av Danmarks finaste natur vid Gudenån.

Legoland - Barnens dröm (56.1km)

Börja med den största attraktionen i Billund, Legoland, som är mycket fascinerande för både vuxna och barn. I det nya "Lego Ninjago World" finns det utmaningar, som ska klaras av. Starta som en ninja i Lloyds Laser Labyrint, tag därefter turen över Coles Klatrevæg (Coles Klättervägg), och slutligen i "Lego Ninjago The Ride" ska de 4 Ninja-elementen; eld, blixtar, jord och is övervinnas för att nå "The Great Devourer".

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Østergaards Hotel

Centralt i Herning

Midtjylland

Upplev Midjylland

Wild Offer - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattningar
 • 3 x frukost med morgonbitar
 • 3 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 välkomstdrink
 • 3 x efterrätt vin

1.661:-
Från endast
1.269.-

Visa karta

Golf, aktiviteter och nära till Legoland

Läs mer

Hotel Dania

Inkl. huvudrätt i Brasserie

Östra Jylland

Centralt i Silkeborg

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 1 huvudrätt i Brasserie Underhuset
 • Gratis internet
 • Centralt läge

845:-
Från endast
1.549.-

Visa karta

Nyrenoverat hotell på Silkeborgs torg

Läs mer

Hotel Falken

Mellan Herning och Ringkøbing

Västjylland

Upplev västra Jylland

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattning
 • 1 x frukost med morgonbitar
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x efterrätt vin

455:-
Endast
559.-

Visa karta

Hotell med pool och bastu

Läs mer

Hotel Vildbjerg

Inkl. halvpension

Midtjylland

Minipris på Midtjylland

Wild Offer - 7 dagar inkl.
 • 6 x övernattningar
 • 6 x frukostbuffé
 • 6 x 3-rättersmeny/buffé
 • 6 x välkomstdrink
 • 6 x efterrätt vin

2.792:-
Endast
2.659.-

Visa karta

Mysigt hotell med 130 åriga anor

Läs mer

Hotel Medi

Upplevelser på Mittjylland

Midtjylland

Minisemester i Ikast

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • Fri entré till Ikast simhall
 • Gratis internet

413:-
Från endast
1.129.-

Visa karta

I hjärtat av Jylland

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.