Minisemester på Nordjylland på Dronninglund Hotel

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Dronninglund Hotel

Vårt populäraste hotell på Jylland.

Pool, bastu och solarium
Nära till underbara stränder
Avslappnad atmosfär
 • 500 km från Öresundsbron
 • 625 km från Rostock, Tyskland
 • 39 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Bar
 • Inomhuspool
 • Bastu
 • Hund

Om hotellet

Den lilla staden Dronninglund ligger mitt i Østvendsyssels fantastiska natur och har många möjligheter till fina upplevelser i närheten. Härifrån har du nära till underbara stränder och flera av Nordjyllands spännande städer. Själva hotellet erbjuder en avslappnad atmosfär och du kan njuta av en stund i hotellets pool eller i bastun.

Hotellet erbjuder

Hotellet har en liten pool, bastu och solarium.

Poolen är omgiven av rottingmöbler där ni koppla av en stund. Solariet är gratis. Observera att poolen är uppvärmd till 23 grader och att du har möjlighet att själv sätta på bastun.

I hotellets restaurang äter ni er middag efter en aperitif (drink före maten).

Hotellet serverar eftermiddagskaffe/te med kaka kl 15 - 16.30.

Vegetarisk måltid är möjligt att beställa för en avgift på 75 DKK per person per måltid. Tillägget ska betalas på plats till hotellet. Det finns möjlighet att köpa greenfee för 240 DKK per person (ord pris 300 DKK) på Dronninglund Golfbana, som ligger ca 3 km från hotellet. Utspelstid bokas direkt på golfbanan i förväg.

Rummen

Alla rum har bad/dusch, toalett, TV och radio. Hotellrummen ligger i huvudbyggnaden eller i en sidobyggnad. Små husdjur är tillåtna mot avgift. Önskar ni extrasäng är extrasängen en bäddsoffa. Önskar ni 2 extrasängar är detta också en bäddsoffa och därför endast möjligt för barn upp till 14 år.

Vänligen observera att

OBS! Vid ankomst efter 19.30 serveras ingen mat.
Maten serveras med dansk krostämning och efter kockens val.
Restaurangen är stängd på söndagskvällen under perioden 1oktober - 1 maj och ingen mat serveras därför på söndagskvällen.

Restaurangen är stängd på söndag kväll under perioden 1 september - 21 april, och därmed serveras inte middag. Som ersättning får du en flaska vin (per rum) som serveras i rummet.

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att rummet inte städas,sängarna inte bäddas och handdukarna inte byts under vistelsen. Nya handdukar kan hämtas i receptionen mot avgift.

Innehåller ert paket menu/buffé, kan denna i perioder med många gäster serveras som 3-rätters meny från ett självserveringsbord.

På rummen finns möjlighet till en extrasäng för vuxen eller för 2 barn upp till 14 år.

Mer info

Värt att se

 • Dronniglund Slott (2.1 km)

  Dronninglunds slott har fått sitt namn efter drottning Charlotte Amalie, som var Christian V:s drottning. Hon köpte slottet år 1690. Idag fungerar slottet som ett hotell och inredningen är fortfarande enligt ursprunglig stil. Har ni vägen förbi slottet, bör ni också ta en promenad i den vackra slottsparken.

  Dronniglund Slott
  Vackra Dronniglunds slott och dess slottspark är värt ett besök.
 • Dronninglund Kunstcenter (3.2 km)

  I utkanten av orten Dronninglund kan ni besöka Dronninglund Kunstcenter. Här skiftar utställningarna med danska, men också internationella, konstnärer. Utställningarna spänner över oljemålningar, teckning, skulpturer och keramik. Vid utställningslokalen finns restaurang och museishop med kul presentartiklar och konsthantverk.

  Dronninglund Kunstcenter
  Skulpturer utanför Dronninglund Konstcenter
 • Dronninglund Storskov (3.8 km)

  Dronninglund Storskov är en skog med en yta av 961 ha. Skogen, som består av blandskog, erbjuder en upplevelse utöver det vanliga med snitslade vandringar intressanta för både vuxna och barn. I skogen finns forntidsminnen, t.ex. Troldestenen, som är ett flyttblock från istiden. Här finns också möjlighet att uppleva spåren av de tidigare resandefolkens jordhålor i Sømosen. Vendsyssels högsta punkt är 136 m o h finns i skogen liksom Knøsen.

  Dronninglund Storskov
  vacker vy över Dronninglund Storskov med ett vattendrag i förgrunden
 • Voergaard Slott (12.5 km)

  Se ett av de bäst bevarade renässansslotten, Voergaards slott, som är ett vackert slott från 1500-talet med dyrbara konstskatter och en vacker park. Slottet har en omfattande och unik samling av europeisk konst och möbler, bland annat verk av Goya, Rubens, Raphael och El Greco, samt skatter från bland annat Napoleon I, Ludvig XIV, Ludvig XVI och Marie-Antoinettes personliga möbler.

  Voergaard Slott
  Voergaards slott i typisk nordisk renässansstil på en sommardag.
 • EKKO (9.7 km)

  Åk på bilsemester i Danmark och besök konstverket EKKO, skapat av Thilo Frank. EKKO är ett mycket speciellt konstverk, som består av 199 trädstammar, som ger en rumsvision, som hela tiden tycks röra sig. Rummets skeva form utmanar balansen hos besökaren. För att hitta hit är det bra att parkera vid Hjallerup Mekaniske Museum, och sedan promenera till konstverket. Entré är gratis och konstverket är öppet hela dygnet. Risskov Bilsemester ar ett brett urval av minisemestrar och weekendresor för hela familjen. 


  EKKO
  Utmana balansen i EKKO, ett unikt konstverk i Danmark
 • Asaa Strand (8.0 km)

  Njut av en mysig weekend eller en härlig badsemester på Asaa Strand, som har beskrivits som en av den danska östkustens bästa stränder. Stranden är också mycket barnvänlig eftersom det inte finns några farliga sandrev och vågorna är små, vilket gör att vattnet också är ganska grunt. Asaa Strand passar därför perfekt för en familjesemester i Danmark. 

  Asaa Strand
  Hoppa i de böljande blå vågorna på Asaa Strand.
 • Jakt- och skogsbruksmuseet för Vendelsyssel (7.6 km)

  År 1870-71 byggdes en fyrlängad kvarngård söder om Dorf Kyrka. Under åren 1914-25 blev gårdens uthus ombyggt som ett arkitektritat hus med 11 rum, spannmålsmagasin på loftet, stenbakugn, centralvärme och bad. I uthusen håller Jakt- och Skogsbruksmuseet för Vendsyssel till. Omkring kvarnsjön går en naturstig genom skogen. Dorf Kirkeby är speciellt känt för sina 2 kvarnar, där vattenkranen är mer än 300 år gammal, och väderkvarnen byggdes på 1800-talet. Den var i bruk änta till 50-talet och är den enda i sitt slag vid Jyske Ås. Väderkvarnen i Dorf är byggdes 1887, och fungerede som hjälpkvarn till en vattendriven kvarn, som redan existerade år 1664. På den tillhörande Møllegård får ni uppleva dåtidens lantbruk, samt möjlighet att besöka museet. Vid kvarnarna finns café och det kringliggande området är ytterst naturskönt med anlagda stigar omkring sjön och skogen. 

  Jakt- och skogsbruksmuseet för Vendelsyssel
  Dorf Mølle fungerar idag som ett lokalhistoriska museum och naturcentret.
Mer info

Karta

Dronninglund Hotel
Slotsgade 78 9330 Dronninglund

Kunderna tycker

Vad våra kunder säger om oss

 • Så skriver Lillan och Ove Westman:
  Ett underbart hotell, rent o snyggt.
  God och vällagad mat. Underbar personal. Stora o fina rum.
  Vi vill gärna rekommendera detta hotell till våra vänner..
  Kommer gärna tillbaka..

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~14.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 15~99.99 i extrasäng 25% Rabatt