Minisemester i Danmark på Dronninglund Hotel

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Dronninglund Hotel

Vårt populäraste hotell på Jylland.

 • 500 km från Öresundsbron
 • 600 km från Rostock, Tyskland
 • 39 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Bar
 • Inomhuspool
 • Bastu
 • Hund

Om hotellet

Den lilla staden Dronninglund ligger mitt i Østvendsyssels fantastiska natur och har många möjligheter till fina upplevelser i närheten. Härifrån har du nära till underbara stränder och flera av Nordjyllands spännande städer. Själva hotellet erbjuder en avslappnad atmosfär och du kan njuta av en stund i hotellets swimmingpool eller i bastun.

Hotellet erbjuder

Hotellet har en liten pool, bastu och solarium.

Poolen är omgiven av rottingmöbler där ni koppla av en stund. Solariet är gratis. Observera att poolen är uppvärmd till 23 grader och att du har möjlighet att själv sätta på bastun.

I hotellets restaurang äter ni er middag efter en aperitif (drink före maten).

Hotellet serverar eftermiddagskaffe/te med kaka kl 15 - 16.30.

Vegetarisk måltid är möjligt att beställa för en avgift på 75 DKK per person per måltid. Tillägget ska betalas på plats till hotellet. Det finns möjlighet att köpa greenfee för 240 DKK per person (ord pris 300 DKK) på Dronninglund Golfbana, som ligger ca 3 km från hotellet. Utspelstid bokas direkt på golfbanan i förväg.

Rummen

Alla rum har bad/dusch, toalett, TV och radio. Hotellrummen ligger i huvudbyggnaden eller i en sidobyggnad. Små husdjur är tillåtna mot avgift. Önskar ni extrasäng är extrasängen en bäddsoffa. Önskar ni 2 extrasängar är detta också en bäddsoffa och därför endast möjligt för barn upp till 14 år.

Nyår 2017 på Dronninglund Hotel

Om ni önskar att fira nyår på Dronninglund Hotel kommer ni att på nyårsafton bli serverade nårsbuffé med husets öl och vin. Före middagen får ni ett glas champagne. Senare under kvällen är det musik och dans och på 12-slaget får ni ett glas champagne  till nyårsskålen.

Vänligen observera att

OBS! Vid ankomst efter 19.30 serveras ingen mat.

Hotellets restaurang är stängd på söndagar fram till den 15 april (dock öppen den 18/2 - danskt februarilov).

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att rummet inte städas,sängarna inte bäddas och handdukarna inte byts under vistelsen. Nya handdukar kan hämtas i receptionen mot avgift.

Innehåller ert paket menu/buffé, kan denna i perioder med många gäster serveras som 3-rätters meny från ett självserveringsbord.

På rummen finns möjlighet till en extrasäng för vuxen eller för 2 barn upp till 14 år.

Det är musik och dans följande kvällar 28.10, 04.11, 11.11, 20.01, 27.01, 03.02, 10.02, 17.02, 24.02, 03.03, 10.03, 17.03, 31.03, 07.04 och 14.04.

Mer info

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning

Värt att se

 • Dronninglund Kunstcenter (3.2 km)

  I utkanten av orten Dronninglund kan ni besöka Dronninglund Kunstcenter. Här skiftar utställningarna med danska, men också internationella, konstnärer. Utställningarna spänner över oljemålningar, teckning, skulpturer och keramik. Vid utställningslokalen finns restaurang och museishop med kul presentartiklar och konsthantverk.

  Dronninglund Kunstcenter
  Skulpturer utanför Dronninglund Konstcenter
 • Asaa Strand (8.0 km)

  Njut av en mysig weekend eller en härlig badsemester på Asaa Strand, som har beskrivits som en av den danska östkustens bästa stränder. Stranden är också mycket barnvänlig eftersom det inte finns några farliga sandrev och vågorna är små, vilket gör att vattnet också är ganska grunt. Asaa Strand passar därför perfekt för en familjesemester i Danmark. 

  Asaa Strand
  Hoppa i de böljande blå vågorna på Asaa Strand.
 • Voergaard Slott (12.5 km)

  Se ett av de bäst bevarade renässansslotten, Voergaards slott, som är ett vackert slott från 1500-talet med dyrbara konstskatter och en vacker park. Slottet har en omfattande och unik samling av europeisk konst och möbler, bland annat verk av Goya, Rubens, Raphael och El Greco, samt skatter från bland annat Napoleon I, Ludvig XIV, Ludvig XVI och Marie-Antoinettes personliga möbler.

  Voergaard Slott
  Voergaards slott i typisk nordisk renässansstil på en sommardag.
 • EKKO (9.7 km)

  Åk på bilsemester i Danmark och besök konstverket EKKO, skapat av Thilo Frank. EKKO är ett mycket speciellt konstverk, som består av 199 trädstammar, som ger en rumsvision, som hela tiden tycks röra sig. Rummets skeva form utmanar balansen hos besökaren. För att hitta hit är det bra att parkera vid Hjallerup Mekaniske Museum, och sedan promenera till konstverket. Entré är gratis och konstverket är öppet hela dygnet. Risskov Bilsemester ar ett brett urval av minisemestrar och weekendresor för hela familjen. 


  EKKO
  Utmana balansen i EKKO, ett unikt konstverk i Danmark
 • Jakt- och skogsbruksmuseet för Vendelsyssel (7.6 km)

  År 1870-71 byggdes en fyrlängad kvarngård söder om Dorf Kyrka. Under åren 1914-25 blev gårdens uthus ombyggt som ett arkitektritat hus med 11 rum, spannmålsmagasin på loftet, stenbakugn, centralvärme och bad. I uthusen håller Jakt- och Skogsbruksmuseet för Vendsyssel till. Omkring kvarnsjön går en naturstig genom skogen. Dorf Kirkeby är speciellt känt för sina 2 kvarnar, där vattenkranen är mer än 300 år gammal, och väderkvarnen byggdes på 1800-talet. Den var i bruk änta till 50-talet och är den enda i sitt slag vid Jyske Ås. Väderkvarnen i Dorf är byggdes 1887, och fungerede som hjälpkvarn till en vattendriven kvarn, som redan existerade år 1664. På den tillhörande Møllegård får ni uppleva dåtidens lantbruk, samt möjlighet att besöka museet. Vid kvarnarna finns café och det kringliggande området är ytterst naturskönt med anlagda stigar omkring sjön och skogen. 

  Jakt- och skogsbruksmuseet för Vendelsyssel
  Dorf Mølle fungerar idag som ett lokalhistoriska museum och naturcentret.
 • Dronninglund Storskov (3.8 km)

  Dronninglund Storskov är en skog med en yta av 961 ha. Skogen, som består av blandskog, erbjuder en upplevelse utöver det vanliga med snitslade vandringar intressanta för både vuxna och barn. I skogen finns forntidsminnen, t.ex. Troldestenen, som är ett flyttblock från istiden. Här finns också möjlighet att uppleva spåren av de tidigare resandefolkens jordhålor i Sømosen. Vendsyssels högsta punkt är 136 m o h finns i skogen liksom Knøsen.

  Dronninglund Storskov
  vacker vy över Dronninglund Storskov med ett vattendrag i förgrunden
 • Asaa fiskemuseum (8.2 km)

  Besök det mysiga museet i Asaa Havn, som visar hur man fiskade förr i tiden. Den tidigare hamnfogden i Asaa Havn - Arne Hjelm Christensen - står for det lilla museeet. Här kan ni se fiskeredskap, motorer, navigationsutrustning, ekolod etc.

  Asaa fiskemuseum
  Besök det mysiga museet i Asaa Havn, som visar hur man fiskade förr i tiden.
 • Hjallerups Mekaniske Museum (9.8 km)

  Upplev unika exemplar av bilar, motorcyklar, traktorer och alla andra typer av fordon. Alla är helt i körklart skick! Prototypen för Danmarks första el-bilar, solbilen som kördes i Australien på 90-talet och Danmarks äldsta fortfarande fungerande traktorer. Vidare kan ni se de maskiner, som användes på de stora gårdarna samt 250 radio- och TV-apparater från 40-talet. Museet, som är öppet från mitten av maj till september är handikappvänligt och har cafeteria. Ett perfekt utflyktsmål för en billig bilsemester i Danmark!  Hjallerups Mekaniske Museum
  Besök Hjallerups Mekaniske Museum där det kryllar av mekaniska bilar, motorcyklar och traktorer.
 • Rhododendronparken i Brønderslev (31.8 km)

  Brønderslev har norra Europas största rhododendronpark med över 10 000 rhododendronbuskar. När de blommar i maj och juni är det en fantastisk syn, som kombineras med en härlig doft från de många olika arter. I den runda paviljongen, som ligger i parken, ges konserter, marknader och många andra spännande evenemang.

  Rhododendronparken i Brønderslev
  Rhododenronparken är som vackrast i maj och juni, men mycket värd ett besök även under de andra årstiderna
 • Ålborg (31.5 km)

  Ålborg är en underbar stad, där det finns något för alla. Gillar du att shoppa? I så fall har du hamnat rätt. I Ålborgs centrum hittar du den populära shoppinggatan Bispensgade. En av sidogatorna är Jungfru Ane Gade. Jungfru Ane Gade kräver knappast närmare presentation - den är känd bland danskar, men också utomlands, som Ålborgs gamla nöjesgata. Ålborg erbjuder en mängd sevärdheter t.ex. Ålborg Zoo, Utzon Center, Nordkraft, Musikkens Hus och Nordjyllands Konstmuseum. I VisitAalborgs infocenter kan man få en broschyr om "Du gamle Aalborg" med två förslag på promenader, som du kan göra på egen hand i Ålborgs gamla stadsdelar.

  Ålborg
  Ålborg är en livlig stad omgiven av Nordjyllands vackra natur.
 • Fårup Sommerland (46.6 km)

  Varje år besöker en halv miljon turister Fårup Sommerland, som är på Danmarks topp tio mest besökta attraktioner. Med allt från hissnande rutschkanor och barntivoli till Danmarks blötaste vattenland är detta ett måste för barn. Aquaparken är öppen 3 juni – 27 august 2017 och resten av parken 1 maj - 22 oktober 2017. När ni är på Fårup Sommerland är det endast ca 5 km med bil till badstranden i Saltum, om ni nu skulle vilja få mer bad i saltvatten.


  Fårup Sommerland
  En halv miljon besökare per år kan inte ha fel! Fårup Sommerland är en upplevelse för hela familjen!
Mer info

Karta

Dronninglund Hotel
Slotsgade 78 9330 Dronninglund

Kunderna tycker

Vad våra kunder säger om oss

 • Så skriver Lillan och Ove Westman:
  Ett underbart hotell, rent o snyggt.
  God och vällagad mat. Underbar personal. Stora o fina rum.
  Vi vill gärna rekommendera detta hotell till våra vänner..
  Kommer gärna tillbaka..

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~6 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~15 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 15~100 i extrasäng 25% Rabatt