Ebsens Hotel - centralt och nära sevärdheter

Resmål

Ebsens Hotel

Bo centralt i Maribo och upplev Lollands många sevärdheter.

Mitt på Maribos huvudgata
Mysigt familjedrivet hotell
Nära strand och natur
 • 200 km från Öresundsbron
 • 100 km från Rostock, Tyskland
 • 500 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Detta familjeägda hotellet ligger mitt på huvudgatan i Maribo med näratågstationen, butiker, restauranger och caféer, Maribo Domkyrka och det vackra området omkring Maribosjöarna. Det är inte heller långt till den 30 meter långa sandstranden vid Søndersjön eller Maribo Sjö golfklubb. Ebsens Hotel erbjuder sina gäster en både trevlig och familjär atmosfär samt en perfekt utgångspunkt för att utforska denna vackra gamla köpstad såväl som övriga Lolland-Falster området.

Hotellet erbjuder

Hotellets trevliga restaurang serverar dansk frukost och lunch. På kvällarna erbjuds det även servering i form av meny, och under fredag och lördag serveras buffé. Hotellets restaurang är öppen varje dag kl. 12-21. 

Upplev äkta "dansk hygge" som detta familjeägda hotell erbjuder!

WiFi och parkering är gratis.

Rummen

Ebsens Hotel har 14 rum. Samtliga rum är inredda med TV och har eget badrum och toalett. Hundar är välkomna mot en extrakostnad. 

Vänligen observera att

Om ni önskar vara flera dagar på hotellet, är det möjligt att boka flera nätter i följd.

Rummen är utrustade med 140x180 cm:s sängar.
Middag serveras kl. 18:00.

Mer info

Värt att se

 • Maribo Domkyrka (0.5 km)

  Besök Maribo Domkyrka som ursprungligen var birgitnisk klosterkyrka, donerat till gården Grimstrup av drottning Margrethe I. Kyrkan blev byggt under 1400-talet, men blev inte en domkyrka förens 1803. Inne i kyrkan kan ni se Leonora Christines grav, som bodde i det gamla klostret söder om kyrkan.

  Maribo Domkyrka
  Inne i kyrkan finner ni Leonora Christines grav
 • Friluftsmuseet i Maribo (1.0 km)

  Ta en tur till Danmarks tredje äldsta friluftsmuseum i Maribo. Museet består av 13 rekonstruerande hus, som tidsmässigt sträcker sig från slutet av 1600-talet fram till början av 1900-talet. Beläget omgivet av skog i ett ytterst naturskönt område är det ett nöje att gå runt mellan de gamla husen såsom smedjehuset eller gamla bageriet. Här kan ni också se en gammal ångmaskin från Nysted sågverk och en fascinerande drivmotor från 1872, som tidigare användes till plöjning. Runt omkring museet finns det ett flertal olika och vackra trädgårdar såsom rosengården och medicingården med medicinska växter och örter.

  Friluftsmuseet i Maribo
  Maribo Frilandsmuseum grundades i 1927 och är Danmarks tredje äldsta.
 • Maribo Sjö Golfklubb (2.9 km)

  För er som är ute efter golf på semestern ligger Maribo Sjö golfklubb endast 2 km från Maribo centrum. Denna golfklubb bjuder på spel i en otroligt vacker natur med omgivningar och banor placerade mellan sjöarna. Banans sista 9 hål är anlagda längs Søndersjöns bredder och det finns flera skurna hål som längs med stranden, vilket ger er en fantastisk utsikt under ert golfspel.

  Maribo Sjö Golfklubb
  Maribo Sjö Golfklubb
 • Knuthenborg Safaripark (4.5 km)

  Upplev Nordeuropas största safari och landskapspark med över 1.000 vilda djur från alla världens hörn. Åk på safari mellan noshörningar och andra spännande djur och kom nära djuren och upplev dem i en fantastisk miljö. Här kan ni uppleva några av de mest intressanta djurarterna ni har sett i en djurpark och ta en tur på apbussen, Kom i nära kontakt med de roliga aporna! Som något nytt erbjuder parken också på skoj och spänning i Limpoland med Europas brantaste vattenrutschbana och massor av andra roliga aktiviteter för både barn och vuxna.

  Knuthenborg Safaripark
  Knuthenborg Safaripark är Nordeuropas största safari- och landskapspark
 • Dödekalitten (21.8 km)

  På Lollands norra kust vid Kragenæs finner ni ett spännande konstnärligt projekt under uppbyggning. Skulptören Gunner Møller Pedersen vill genom sitt projekt skapa ett storslaget monument, bestående av 12 stora stenfigurer i granit, som stående i en ring dagligen spelar elektroakustisk musik som strömmar ut. Detta genom ett dolt högtalarsystem som byggts in i de enorma stenfigurerna. När detta intressanta monument står helt färdigt kommer det bjuda på en speciell upplevelse när man ställer sig i mitten av cirkeln. Arbetet pågår fortfarande, men några av figurerna står redan uppställda och lockar redan många intresserade besökare.

  Dödekalitten
  Ett storslaget monument, bestående av 12 stora stenfigurer i granit, som stående i en ring dagligen spelar elektroakustisk musik.
 • Fuglsang Kunstmuseum (30.2 km)

  Bila i Danmark och besök Fuglsang Kunstmuseum som ligger i en modern, vacker byggnad från 2008. Museet visar dansk konst från perioden 1780-1980. Dessutom finns samlingar av huvudströmningarna inom dansk konsthistoria, t.ex Jens Juel, Skagenmålarna och Fynborna. Utöver detta visar museet 2 - 3 särutställningar per år.

  Fuglsang Kunstmuseum
  Fuglsang Kunstmuseum är en prisbelönad byggning, ritad av Tony Fretton.
 • Guldborgsund Zoo och Botaniska trädgård (30.2 km)

  Guldborgsund Zoo och Botaniska trädgård genomgick ett total ansiktslyft fram till 2016. Man byggde en helt ny anläggning och renoverade de gamla delarna. Parken lägger numera stor vikt vid djurens möjlighet att leva under deras naturliga vilda förhållanden, samtidigt som man vill att besökarna ska kunna komma nära.

  Guldborgsund Zoo och Botaniska trädgård
  Guldborgsund Zoo och Botaniska Trädgård ligger i hjärtat av Nykøbing Falster.
 • Medeltidscentrum (31.4 km)

  I Nykøbing Falster ligger Medeltidscentret, som erbjuder upplevelser för hela familjen. Gå bakåt i tiden och få en spännande inblick i livet i medeltiden med kanoner, riddarrustningar, turnéspel och marknadsstånd. Här får ni en välbalanserad blandning av spänning, historia och aktiviteter!

  Medeltidscentrum
  Riddarspel på Medeltidscentrum
 • Ön Femø (36.6 km)

  Bila i Danmark och kör själv till den lilla ön Femø som  ligger i Smålandsfarvandet norr om Lolland. De två största städerna heter Nørreby och Sønderby, och från öns västra sida finns det möjlighet att skymta pylonerna av den stora bältbron, som är belägen ca 50 km bort och från öns norra spets är det möjligt att skåda stora strömbron som ligger 30 km bort. Femø erbjuder allt som är bra för kropp och själ, såsom tystnad och en lugn atmosfär men viktigast av allt är att det finns möjlighet att ladda om batterierna under semestern, utforska ön på cykel och besöka de härliga stränderna med goda badmöjligheter. Här kan ni även fiska, paddla kajak eller surfa. Naturen är vacker och perfekt för er som tycker om att fotografera på semestern. Promenera längs Pigmosvägen ner till hamnen där ni kan njuta av den härliga stämningen som gäster på ön kan uppleva.

  Ön Femø
  Kör själv till Lolland och ta en tur ut till den vackra ön Femø.
 • Danmarks Traktormuseum i Eskilstrup (33.1 km)

  Upplev över 200 år gamla traktorer och motorer på Danmarks Traktormuseum i Eskilstrup på Falster. Museet grundades 1988 och ligger i en gammal lagerlokal från 1918. Idag har museet en nästan komplett samling av den danska Bukh-traktorn med olika särutgåvor och prototyper. Ni kan också se en helt fantastisk, nästan komplett, ångdriven traktor från 1901. Museet har olika löpande utställningar, alla med tema traktorer.

  Danmarks Traktormuseum i Eskilstrup
  Lagerlokalen, som hyser traktormuseet var den första i sitt slag på Falster
 • Falster Golfklubb (39.6 km)

  På Falster Golfklubb kan ni spela på en av de bästa skogsbanorna i Danmark, som med säkerhet hade varit mera känd om den legat närmre en storstad. Den 40 år gamla banan bjuder på en otroligt vacker och omväxlande natur. Golfbanan ligger omgiven av skog och golfklubben erbjuder en 9-hålsbana och en 18-hålsbana, som är känd för smala fairways.

  Passa på att boka billigt boende hos Risskov Bilsemester och kombinera weekendresan med golfspel.

  Falster Golfklubb
  Falster Golfklubbs banor är fantastiskt vackra och tillhör de bästa i Danmark
Mer info

Karta

Ebsens Hotel
Vestergade 32 4930 Maribo

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum m privat bad och toalett
Barn 0~2 i föräldrars säng 100% Rabatt