Bilsemester till Norge och Erzscheidergården Hotell

Svenska | SEK

Erzscheidergården Hotell

Charmigt hotell i UNESCO-listade Røros

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Centralt läge i gruvstaden Røros
 • Läcker och lovordad frukostbuffé
 • UNESCO-listad stad med historia och natur
710:-
3~6 dag från
1.859.-

Uppehåll med frukostbuffé

Vacker Norge

3 dagar
Endast 1.859,- / spara upp till 418,-
Spara
4 dagar
Endast 2.839,- / spara upp till 496,-
Spara
5 dagar
Endast 3.759,- / spara upp till 633,-
Spara
6 dagar
Endast 4.739,- / spara upp till 711,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • Gratis lån av sparkstötting (vinter)
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • 3 x Entré till Bad & Velære Røros Hotel
Risskov Paket
Åk till Norge på minisemester och bo i historiska omgivningar i den UNESCO listade gruvstaden, Røros. Erzscheidergården Hotell har ett härlig läge vid sidan av stadens vackra kyrka, centralt i staden och erbjuder en ideal utgångspunkt för såväl vandring som cykling hela året runt, samt för skidåkning under vinterhalvåret.

Här kan ni verkligen starta dagen på bästa sätt med en läcker frukost, som mottagit lovord från Lonely Planet, innan ni tar er ut för att utforska stadens unika historia med koppardrift och njuter av den vackra naturen i området.

Hotellet erbjuder

Erzscheidergården Hotell har en centralt läge i Røros, vid sidan av stadens charmiga kyrka och erbjuder boende i historiska omgivningar. Här blir ni inkvarterade i välbevarade gamla byggnader som härstammar helt tillbaka från 1500-talet, som fungerar som en suverän utgångspunkt och bekväm bas för en härlig minisemester.

Längs med Røros östra sida löper Norges längsta älv, Glomma. Under er vistelse har ni möjlighet att hyra cyklar och sparkkälke för att utforska de omgivande landskapen, som även är helt ideala för vandring, cykling, skidsemester, jakt och fiske. Det finns goda möjligheter att kombinera en aktiv semester med avkoppling, då ni dessutom har tillgång till Bad & Relaxavdelningen på Røros Hotell, endast 600 meter från Erzscheidergården Hotell.
Varje morgon kan ni starta dagen med en läcker frukost i trevliga och inbjudande omgivningar. Fyll på med energi med färskt bröd, goda våfflor, ägg, ost och hemlagad sylt. Denna frukost har faktiskt nästintill blivit världsberömd eftersom den mottagit lovord från Lonely Planet. 

Røros är känt för sin gruvdrift av koppar och är förutom silvergruvan i Kongsberg, den enda nämnvärda gruvstaden i hela Norge. Stadens gruvdrift påbörjades under 1600-talet och staden fick i 1980 en plats på UNESCO’s lista över världskulturarv.

I det mysiga sällskapsrummet kan ni koppla av och njuta av en god eftermiddagskaffe med ett urval av hemlagade kakor. Om ni skulle ha lust att smaka av en konjak till kaffet, eller fylla glaset med något annat gott, så finns här även möjlighet för detta. Både frukosten och eftermiddagsfika är inkluderat i hotellpaketet. 

Under kvällarna erbjuder Røros flera trevliga restauranger där ni kan avnjuta en god middag. Staden har en status som en lokal mathuvudstad och anses vara en representant för matkulturen i regionen. Här finner ni dessutom flera mysiga caféer inom kort avstånd från hotellet. För middag kan Røros Hotell rekommenderas. Ett annat alternativ är gastropuben "Berkel & Bar" på Vertshuset Røros, där ni finner ett imponerande urval av öl, samt kött- och ostspecialiteter.

Det finns gratis parkering vid hotellet som även erbjuder kostnadsfritt trådlöst internet. 

Om rummen

Erzscheidergården Hotell har 24 rum som alla är individuellt inredda. Gemensam för alla rum är att de inretts med inspiration från Røros historia och natursköna omgivningar.

Samtliga rum är utrustade med eget badrum och toalett, samt bekväma sängar.
Det finns både enkelrum och dubbelrum att boka. Det finns dessutom möjlighet att uppgradera till större superior rum och husdjur är välkomna mot en extra avgift.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

490 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Julmarknad i Røros (0.5km)

Julmarknaden i Røros är i 2019 öppen 5–8 december med vägledande öppettider: torsdag kl. 13-18, fredag-lördag kl. 10-18 och söndag kl. 11-16.

Kulturarvsstaden Røros förvandlas till en äkta vintersaga varje år i december. Här julpyntas de charmiga gatorna och de färgglada husen täcks av ett vitt snötäcke. Gatorna sjuder av liv och rörelse och marknadsstånden frestar med julgodis, hantverk och julklappsidéer.

Julmarknaden i Røros är mycket stämningsfull och passar bra för både barn och vuxna. Utöver de ca 50 bodarna finner ni tomtenissar på gatorna, julsång, slädturer med häst och andra roliga julaktiviteter. 

Slegghaugan (1km)

Slagg är avfallsprodukten som finns kvar efter att kopparen har gått igenom smältningsprocessen. Slegghaugan eller Slaggehøjen påminner oss om den enorma aktiviteten som har funnits i över 300 år, både med gruvdrift och kopparsmältning. På toppen av slaggfältet finns en vacker utsikt över Bergstaden. Båda områdena Slegghaugan och Malmplass är skyddade av den norska kulturarvslagen.

Inte långt från Slegghaugan ligger Sleggvejen, som även kallas Pippigatan. Anledningen är att ett avsnitt av Astrid Lindgrens historia om Pippi Långstrump filmades på denna gata.

Smelthytta (0.2km)

I Smelthytta hittar du utställningar om Røros kopparverks-historia. Arbetsmetoder från gruvor och metallverk presenteras med rörliga modeller som gör historien förståelig för barn och vuxna. Det finns även en utställning som visar ståtliga kläder från 1800-talets Røros. Utställningarna varierar med olika teman.

Røros Kyrka (2.2km)

Røros kyrka, byggdes i kopparverkets glanstid "till Guds ära och bergsstadens prydnad". Kyrkan, som stod färdig 1784, bär sitt namn med rätta där den tronar majestätiskt över trähusen. Kyrkan räknas som en av de tio viktigaste världsarvs-kyrkorna i Norge. Det är dessutom en av landets största kyrkor med 1.600 sittplatser.

Kyrkliga evenemang har företräde i Røros kyrka och kyrkan kan vara stängd för allmänheten under gudstjänster, bröllop och dop m.m.

Doktortjønna Friluftspark (1.4km)

Den stora utomhusparken på Doktortjønna ligger bara 5 minuters promenad från Røros centrum. Parken är den perfekta platsen att gå om barnen ska ha en fantastisk dag, för här finns det massor att göra. Det finns en zoologisk trädgård där man kan klättra, leka, fiska, ro eller paddla och, icke att förglömma, resa med Elias båt. Det finns också många vackra vandringsleder i området som antingen leder upp till Kvitsandas eller sjön.

Rørosmuséet Olavsgruva (14.2km)

Följ med på en timmes vandring genom 300 år med gruvdrift! Turen är guidad och går genom Nybergets gruva som drevs på 1600-talet samt Olavsgruva som drevs med mer moderna metoder på 1900-talet. Vi går 50 m ned och 500 m inåt till Bergmannshallen. I gruvan är det 4 grader kallt hela året så ta på dig varma kläder och bra skor! Alla guidningar sker på norska och engelska.

Museet på Ratvolden (20.3km)

Johan Falkberget som bodde här mellan 1879 och 1967 var en norsk författare som tillhör gruppen "nyrealister" från början av 20-talet. Johan Falkberget är mest känd bland annat för Eli Sjursdotter från 1913 och Brändoffer från 1907. Hans böcker var ofta baserade på Røros och kopparsmältningsverket och ett besök till hans hem kan vara både inspirerande och lugnande. Det är bäst att ta en guidad tur som ger en utmärkt inblick i författarens liv och skrivande.

Det kan också fiskas i Ruglsjøen, men då krävs det ett fiskekort.

Femundsmarka nationalpark (31.2km)

Bila i Norge och kör till Femundsmarka Nationalpark som ligger i Engerdals kommun och grundades 1971. Då var parken 386 km² men den expanderade 2003 och den vackra naturparken är nu 573 km². Reservatet ligger intill ett antal skyddade områden på den svenska sidan av färjan, vilket gör det till det största sammanhängande och skyddade vildmarksområdet i södra Skandinavien.

Dølmotunet - Tolga (33.9km)

Dølmotunet är ett levande "gårdsmuseum" i centrum av den charmiga staden Tolga. Det finns nio hus, stall, massor av djur som barnen kan träffa och under sommaren finns det många aktiviteter med utställningar, marknader och konserter. Kom ihåg att kolla i Dølmotunet-kalendern, där det finns en lista över aktuella händelser.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Røros Hotell

Besök UNESCO staden Røros

Sør-Trøndelag

Historia & kultur

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 2 x Entré till Bad & Velære
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

164:-
Från endast
2.379.-

Visa karta

Norges mest spännande destination

Läs mer

Thon Hotel Skeikampen

Aktiv semester på fjället

Oppland

Populära Skeikampen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • Gratis kaffe
 • Gratis internet

490:-
Från endast
1.299.-

Visa karta

Aktiv semester för hela familjen

Läs mer

Vertshuset Røros

Uppehåll med frukostbuffé

Sør-Trøndelag

Historiska Røros

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis lån av sparkstötting (vinter)
 • Gratis internet och parkering
 • Entré till Bad & Velære Røros Hotel

648:-
Endast
1.629.-

Visa karta

Centralt läge i UNESCO-listade Røros

Läs mer

Venabu Fjellhotell

Upplev fjällvärlden

Oppland

Norges vackra natur

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x kaffe och kaka vid ankomst
 • Gratis internet och parkering

962:-
Från endast
1.429.-

Visa karta

Bo på Fjällhotellet Venabu i Rondane

Läs mer

Rondane Høyfjellshotel

Inkl halvpension

Rondane Nationalpark

Välmående i Rondane

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

249:-
Endast
1.649.-

Visa karta

SPA i norska fjällen och äldsta nationalparken.

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.