First Hotel Christian IV - centralt hotell vid havet

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

First Hotel Christian IV

First Hotel Christian IV är en vacker byggnad från 1901 med centralt läge.

Bo centralt i Kristianstad
Rymliga rum med mycket karaktär och gammaldags charm
Nära till shopping
 • Restaurang
 • Bar
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Parkering mot avgift

Om hotellet

Pampiga First Hotel Christian IV ligger mitt i centrala Kristianstad, bara ett stenkast från gågatorna och allt annat staden har att erbjuda. Från Kristianstad har ni dessutom nästan oändliga utflyktsmöjligheter till bad, golf, kultur och underbar natur. I området finns även många slott att besöka och det är också nära till mysiga Åhus och vackra Österlen.

Om hotellet

First Hotel Christian IV är inhyst i en karakteristisk sekelskiftesbyggnad med många fina historiska detaljer bevarade såväl inom- som utomhus.  Förr låg stadens sparbank och postkontor i denna byggnad. Ni har här en perfekt bas för att utforska staden, då hotellet endast 100 meter från tåg- och busstationen och allt annat som finns i centrum. Hotellet erbjuder lobbybar där ni kan avsluta en härlig dag med en god drink. Det finns också kostnadsfritt internet.  Gratis parkering finns i mån av plats.

På morgonen dukas det upp en härlig frukostbuffé i restaurangen där ni kan ladda för en rolig dag med utflykter. Om ni vill ta det lugnare kan ni självklart avnjuta en extra kopp kaffe innan ni ger er ut.

Om rummen

Som gäst på First Hotel Christian IV bor du i rymliga rum med mycket karaktär och gammaldags charm. Hotellet har 86 stycken vackert inredda rum, där ni kan koppla av efter en rolig dag i staden med omnejd, och vakna upp fräscha och utvilade. En del rum har även kvar de magnifika stuckaturerna från förr i tiden i taket . Möjlighet till två extrasängar finns.

Alla rum har självklart privat badrum med dusch, och gratis wi-fi. De flesta rum har också en liten sittgrupp med fåtölj och bord. 

Vänligen observera att

Restaurangen är öppen de flesta lördagar. När restaurangen är stängd serveras enklare varm mat i lobbybaren (öppen 11:00-02:00).

Gratis parkering erbjuds i mån av plats. Hotellet har 15 P-platser.

Vänligen observera att uppehållet är med slutstädning vilket innebär rummet inte städas, dvs sängarna bäddas inte och handdukarna byts inte, under ert uppehåll.

Mer info

Värt att se

 • Kristianstads Golfklubb (8.5 km)

  Kristianstads Golfklubb, som har existerat sedan 1924, har Sveriges längdsta golfsäsong. Klubben har 2 olika 18-hålsbanor, som håller hög klass och erbjuder utmaningar för golfare på alla nivåer. Det finns möjlighet att ta en förfriskning eller en kopp kaffe i restaurangen eller kiosken.

  Kristianstads Golfklubb
  Spela på någon av de fina 18-hålsbanorna.
 • Åhus (17.3 km)

  Under ett besök i Östra Skåne får ni inte missa Åhus med sin underbara sandstrand. Den lilla staden Åhus var under järnåldern och vikingatiden en betydande handelsstad. Under 1900-talet blev orten känd för sitt ålfiske. På rökeriet kan du köpa rökt ål, och känner du för att delta i ett riktigt skånskt ålagille i september, finns ingen bättre plats än Åhus Gästis, men beställ bord i god tid. Ta med er badkläder och handduk för en fin sommardag! Stränderna med den vita fina sanden är underbara för bad under sommaren. Det långgrunda vattnet och patrullerande glassförsäljare gör dem mycket barnvänliga. Men även när det inte är badsäsong kan du njuta av härliga promenader.

  Åhus
  Hanöbuktens stränder är underbara alla årstider
 • Brösarps Backar (42.1 km)

  Längs östersjökusten söderut ligger Österlen. Besök naturreservatet Brösarps Backar är inte stort, men ändå väl värt ett besök. På våren är det speciellt vackert när det blommar, först med backsipporna och sedan gullvivorna - men dessa är frislysta, så man får inte plocka. Under sommaren är det också vackert att promenera uppför höjderna och se ut över havet och äppelodlingarna.

  Brösarps Backar
  Backsippaor och gullvivor blommar på våren i Brösarps backar. På hösten lyser äpplena röda på grenarna i de stora äppelodlingarna.
 • Tosselilla Sommarland (66.1 km)

  Mitt på vackra Österlen hittar ni den perfekta miljön för en rolig familjedag. På Tosselilla Sommarland, Skånes största sommarland, kan ni släppa loss i de många vattenrutschbanorna, häftiga Tarzan-banorna och få fart och spänning på två eller fyra hjul.

  Tosselilla Sommarland
  Tosselilla Sommarland erbjuder en rolig familjedag
 • Smålandet Älgsafari (73.1 km)

  På älgsafari i Smålandet får ni uppleva allt från skogens konung och amerikanska bisonoxar till getter på nära håll. Valmöjligheten att köra runt med egen bil eller parkens egna safaritåg finns för att ta sig runt i älghägnet. Gården är från 1700 talet, med vackra omgivningar och älgsafarin passar detta bra för en kortare barnvänlig dagsutflykt. I gårdens egna café, Café Smålandet kan ni smaka på älgkorv eller avnjuta våfflor och barnen kan även här leka med gårdens getter.

  Smålandet Älgsafari
  Beskåda skogens konung och bisonoxar på nära håll i Smålandet
Mer info

Karta

First Hotel Christian IV
Västra Boulevarden 15 291 31 Kristianstad