First Hotel JA - historiskt hotell nära skärgården

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

First Hotel JA

Karlskrona erbjuder skärgårds- och kulturupplevelser utöver det vanliga.

Historisk byggnad där Gustav III sägs ha dansat
Bo mitt i Karlskrona
Gratis entré till nattklubben Statt 400m från hotellet
 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Gym
 • Hund

Om hotellet

First Hotel JA är inrymt i en historisk byggnad där till och med Gustav III lär ha dansat. Idag är hotellet helt modernt med härliga rum och välutrustade gemensamma utrymmen. Karlskrona, med sina ca 35.000 invånare, bjuder på en fantastisk historia och underbara läge lockar varje år med museer, shopping, bad och ljuvliga skärgårdsutflykter. 

Hotellet erbjuder

Fyrstjärniga First Hotel JA ligger mitt i Karlskronas centrum. Det är ett modernt hotell som erbjuder en lobbybar och bistro, där du kan ta en drink eller äta en bit mat. Menyn består av lättare hemlagade rätter. Menyn består av enklare rätter och det är även i bistron ni kan avnjuta den goda frukostbuffén. 

Under er vistelse på hotellet har ni även gratis entre till nattklubben Statt som ligger ca 400 meter från hotellet. Ni har också tillgång till hotellets bastu, samt gratis trådlöst internet. Parkering finns att tillgå mot en extra avgift på 110 SEK / dygn. 

Om rummen

Alla standard dubbelrummen är ca 18 kvm stora och bekvämt inredda med badrum, telefon, TV och skrivbord, samt te och kaffe faciliteter. 

Vänligen observera att det endast finns ett fåtal rum med möjlighet till två extrasängar.

Vänligen observera att

Observera att det endast finns ett fåtal rum med möjlighet till två extrasängar.

Vänligen observera att uppehållet är med slutstädning vilket innebär rummet inte städas, sängarna inte bäddas och handdukarna inte byts under ert uppehåll.

Mer info

Värt att se

 • Karlskrona Porslinsmuseum (1.6 km)

  Boka en billig sommarsemester eller vintersemester hos Risskov Bilsemester i charmiga Karlskrona och besök Karlskrona Porslinsmuseum. Museet har har en enorm samling av porslin som framställdes här under många år i staden. Det är ett mindre men imponerande museum som kan leda tankarna tillbaka på det gamla porslinet på farmors kaffebord.

  Karlskrona Porslinsmuseum
  Besök det lilla med ändå imponerande museet Karlskrona Porslinsmuseum.
 • Marinmuseum Karlskrona (2.0 km)

  Marinmuséet är en spännande upplevelse för både barn och vuxna. Museet har massor av aktiviteter för barn såsom Sjömansverkstaden, Söndagskul, Dunders däck, Fartygssimulator och inte minst skeppshunden och maskoten Pricken, som gömmer sig lite här och var på museet. För de något äldre besökarna finns massor av utställningar av allt från galjonsfigurer till u-båtar. Marinmuseum har också ett arkiv som hyser det som inte visas på utställningar. Totalt hat museet 55 000 föremål, ca 20 000 ritningar, 250 hyllmeter arkivhandlingar, 500 000 fotografier och ca 20 000 böcker, som alla behandlar sjöförsvarets historia och utveckling under århundraden.

  Marinmuseum Karlskrona
  Marinmuseum, en spännande utflykt för barn och vuxna.
 • Höglands Park (0.3 km)

  För er som vill ut och strosa runt längs stadens gator under en bilsemester eller billig weekend i Karlskrona, så bör ni även passa på att ta en tur förbi Höglands Park. Parken var en gång ett stort träskområde men är idag en plats för avkoppling och stadens största park med höga träd och gröna gräsplättar.  Höglands Park
  Höglands Park var en gång ett stort sumpområde som idag omvandlats till en grön och rogivande stadspark!
 • Blekinge Museum (0.5 km)

  Blekinge Museum ligger vid Fisketorget där skärgårdsbåtarna även lägger till. Museet visar Karlskronas betydelse som kuststad och "Blekinges rötter", samt har flera ambulerande utställningar. I Grevagården visas "1700-talets Blekinge". Här finns också en lekplats för barnen, ett mysigt café och en vacker barockträdgård.

  Blekinge Museum
  Det vackra och intressanta Blekinge Museum
 • Björkholmen (1.0 km)

  Här är gatorna smala och husen är inte överflödigt utsmyckade, då detta nämligen varit ett gammalt arbetarkvarter. Kontrasten mellan de mer stilfulla byggnaderna i Karlskronas centrum är märkbar. Strosa runt längs gatorna i Björkholmen och se några av dessa gamla stugor från 1700- och 1800-talet som är välbevarade och placerade direkt på klippgrunden.

  Björkholmen
  Björkholmen kryllar av stugor från 17- och 1800-talet.
 • Flottbasen och Drottningskärs Kastell (9.9 km)

  Bila i Sverige och kör iväg på semester till Karlskrona där en av de absoluta höjdpunkterna i staden är den historiska och välbevarade flottbasen. 1998 blev Karlskrona satt på UNESCOs lista över världsarv just pga sin flottbas, samt Drottningskärs Kastell och stadens inbjudande centrum. Ni kan lära er mer om detta på en guidad tur kring området som startar på stadens turistkontor.


  Flottbasen och Drottningskärs Kastell
  Historisk och välbevarad flottbas i Karlskrona.
 • Barnens Gård (10.5 km)

  För er som reser med barn rekommenderas ett besök på Barnens Gård. Här kan ni hoppa runt i höstackar, klappa djur, rida ponnyhästar och köra runt på traktorbanan. Vid sidan av gården ligger även ett vattenland där alla vattenlejon kan leka runt i de olika simbassängerna och åka vattenrutschkana. Vattenlandet har öppet från maj till september månad.

  Barnens Gård
  Här kan hela familjen roa sig med lek och bus
 • Fridlevstad (18.2 km)

  Åk på bilsemester i Sverige och kör till Blekinge där ni kan besöka denna lilla landsbygd där en grupp invånare i 1924 beslutade att de ville bevara landsbygden för framtida generationer. Medborgarna byggde därför gemensamt ett museum i den gamla prästgården från 1800-talet. Museet visar bland annat upp bygdens hantverkstradition såsom skomakeri, träskomakeri och smedens arbete.

  Fridlevstad
  Fridlevstads charmiga kyrka i naturskönt område.
 • Ronneby skärgård (30.0 km)

  Ronneby skärgård består av många småöar i en härlig idyllisk miljö. Den största ön heter Karön och är ett naturreservat med badplats. På sommaren tar du dig dit med båt från Ekenäs. Även andra öar t.ex. Listerby skärgård är naturreservat. Här finns underbar ekskog och du kommer endast hit med båt.

  Ronneby skärgård
  Ronneby skärgård består av flera småöar
 • Ronneby & Brunnsparken (29.0 km)

  Den fantastiska Brunnsparken inbjuder till rogivande promenader. Här kan ni också sitta och läsa en bok eller beundra blommorna. I den lilla orten Ronneby får du inte missa kulturkvarteret Bergslagen med de gamla husen från 1700-talet och de smala och krokiga gatorna i området kring Heliga Korsets Kyrka. Möllebacksgårds museum, galleriet Massmanskagården och Kulturcentrum är också värt ett besök. Utanför Ronneby hamn finns en barnvänlig strand, fiskeplats och båtuthyrning. Inte långt från Ronneby, kan man också uppleva den kulturella rundturen "Blekinges Pärla". Här öppnar konstnärerna och hantverkarna deras ateljéer och bodar. Ett annat område nära Ronneby med en vacker natur och många möjligheter för aktiviteter, är Bräkne-Hoby området.

  Ronneby & Brunnsparken
  Storsa runt i Brunnsparken under ett besök i den lilla orten Ronneby
Mer info

Karta

First Hotel JA
Borgmästaregatan 13 371 35 Karlskrona