Minisemester med boende på mysiga First Hotel Tällberg

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

First Hotel Tällberg

Njut av den fantastiska dalamiljön, kultur och traditioner i Tällberg.

Frukost och middag i hotellets charmiga restaurang.
Wellness-avdelning med uppvärmd pool och bastu
Lekfullt hotell med egen trampbil, boule och minigolf.
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Inomhuspool
 • Bastu

Om hotellet

På First Hotel Tällberg kan ni uppleva en kombination av avkoppling och en aktiv minisemester. Njut av hotellets wellness-avdelning med bland annat en uppvärmd inomhuspool eller motionera i gymmet och spela minigolf. 

Här bor ni mitt i den idylliska byn Tällberg som har mycket att erbjuda er under en bilsemester i Dalarna! Upplev den vackra naturen och de gamla timmerhusen eller någon av många kulturella aktiviteter som området är känt för. Hotellet har en lång tradition och invigdes år 1951 men har sedan dess renoverats ett antal gånger.

Hotellet erbjuder

First Hotel Tällberg ligger i Dalarna, mitt i byn Tällberg och erbjuder massor av aktiviteter för hela familjen, både inomhus och utomhus.

Koppla av i den uppvärmda poolen och njut av en stund i bastun. Det finns även en grund pool för de yngsta besökarna. Hotellet har en egen gymnastikhall där alla möjliga sporter kan spelas, bland annat innebandy, basket och att träna på en hinderbana är möjligt. Här finns även ett välutrustat gym för de som vill hålla sig i form. En annan populär aktivitet är minigolf som spelas på hotellets egna bana.

I lobbyn finns en storskärms-TV samt sällskapsaktiviteter som biljard, bordtennis och dart. För de som hellre vill vara utomhus finns det en trampbilbana och boulebana på gården samt en klätterställning för barnen. De yngsta gästerna har aldrig en tråkig stund med alla aktiviteter som erbjuds. De har till exempel en egen biosalong, ett klätterlekrum, en rutschbana samt cyklar och pulkor beroende på säsong. 

Hotellet har en charmig restaurang som serverar frukost- och middagsbuffé. Middagsbuffén består av en blandning av kött, fisk och vegetariska alternativ. Alla rätter är lagade från grunden och efter maten kan ni njuta av en härlig efterrättsbuffé med en varm kopp kaffe eller te. Det finns en särskild barnmeny och alla barn blir även bjudna på kulglass med strössel efter maten. 

Om rummen

Hotellet har sammanlagt 60 rum, alla utrustade med dusch, toalett, platt-TV och telefon. Det erbjuds rum i huvudbyggnaden som passar 1-4 personer samt rum i fristående stugor i närheten. Samtliga rum är ljust inredda och rökfria. 

Vill ni ta med ert husdjur så finns det särskilda rum för er. 

Vänligen observera att

Middagsbuffé serveras kl. 18.00-20.30

Receptionens öppettider:
Mån-tors: 08:00-17:00
Fre: 08:00-19:00
Lör: 08:00-18:00
Sön: 08:00-12:30

OBS! Under lågsäsong serveras buffé endast på fredagar och lördagar.

OBS! Slutstädning på hotellet. Vid behov av nya handdukar kan det hämtas i receptionen.

Mer info

Värt att se

 • Tällbergsbyarnas Golfklubb (2.4 km)

  Tällbergsbyarnas Golfklubb är en vacker naturlig golfbana med nio hål. Tällbergsbyarnas GK erbjuder golfspel bland porlande bäckar och vattenspeglar. Björkar och sommarblomster med vildväxande orkidéer omger banan som sträcker sig över ett varierat landskap. Det är en naturskön parkbana som innehåller många intressanta, varierande hål och är en utmaning såväl för amatörer som för mer rutinerade spelare.

  Tällbergsbyarnas Golfklubb
  Spela en runda golf under er semester med besök på Tällbergsbyarnas Golfklubb
 • Vandra i Tällberg (0.6 km)

  Tällberg bjuder på flera vackra vandringsleder i olika svårighetsgrader. Välj det röda spåret om ni vill ha en längre tur på 7 km som tar er runt hela byn. Under promenaden upplever ni stranden och Digerberget, som även har en fin utsiktspunkt. Det finns flera längre leder längst stranden och även alternativ för de som vill träna i kuperad terräng. Under vintertid finns det ett kort och ett längre skidspår att åka på. För de som vill ha en riktig utmaning finns Tällbergs egna halvmaraton och triathlon att delta i.

  Vandra i Tällberg
  Vandra i Tällberg och upplev den vackra omliggande naturen
 • Leksand Sommarland (9.5 km)

  Leksand Sommarland ligger vid Siljans strand och brukar vara populärt för de som reser med barn. Här finns ett vattenland med spännande pooler och rutschbanor men också action- och motoraktiviteter och en minilantgård. Varför inte testa på nyheten "Wipeout Siljan" som är en uppblåsbar hinderbana, klätterväggen eller bungy-trampolinen? Här kan hela familjen lätt underhålla sig en hel dag och mer information om alla aktiviteter finns på deras hemsida. Parken är endast öppen sommartid.

  Leksand Sommarland
  På Leksand Sommarland kan hela familjen roa sig
 • Rättvik (13.2 km)

  De flesta förknippar nog Rättvik med folkdräkter, knätofsar, kyrkrodd och midsommar. Här kan ni besöka Rättviks kyrka med anor från 1200-talet eller följa Siljans strand och beundra naturen. Ytterligare en stund längre bort längs Siljan finns Nusnäs. Här tillverkas ännu idag de äkta dalahästarna. Passa på att inhandla en!

  Rättvik
  Rättvik i Dalarna har mycket att erbjuda
 • Åhlénpaviljongen (21.9 km)

  Vid Hjultorget kan ni också besöka Åhlénpaviljongen, som uppfördes och ursprungligen ställdes ut på Baltiska Utställningen i Malmö 1914. Arkitekt var den kände Fredinand Boberg från Falun. Paviljongen har flyttats omkring och bl.a. använts som lekstuga för J P Åhléns barn fram till omkring 1920. Idag kan ni köpa gamla vykort och Åhls sockens historia i 11 delar, Åhléns historia, Åhlén & Holms jubileumskatalog från 1909 i faximilupplaga och andra historiska skrifter i paviljongen.

  Åhlénpaviljongen
  Åhlénpaviljongen uppfördes för och ställdes ursprungligen ut på Baltiska Utställningen i Malmö 1914.
 • Dalhalla (21.1 km)

  Dalhalla ligger strax norr om Rättvik. Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare. Här ges olika populära konserter och andra framträdanden.

  Dalhalla
  Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare
 • Insjön IP (22.9 km)

  Vid Insjöns IP finns längdskidåkningsspår med elljus och lite längre bort vid Leksand finns Granbergets skidanläggning skidliftar och 5 nerfarter. Även här finns längdskidåkning. Spåret Länken förbinder en del av spåren, så ni kan åka en längre tur. Vid Ledkand finns också isskidåkning. För vinteraktiviteter är det bra att fråga på hotellet om priser och tillgänglighet.

  Insjön IP
  Vid Insjön IP kan ni åka skidor under er semester i Dalarna
 • Siljansnäs (27.7 km)

  Siljansnäs är en tätort i Siljansnäs socken i Dalarna. Samhället ligger på en större halvö i den södra delen av Siljan och består av flera mindre byar. Siljansnäs har en kyrka från 1875 och under vinterhalvåret är Granbergets skidbacke öppen. Siljansnäs har också ett flygfält för privatflygplan och under 2006 påbörjades arbetet med att göra flygfältet till i Nordens första airpark. På Midsommardagen varje år anordnas den klassiska Kyrkbåtsrodden där kyrkbåtar från hela Siljan tävlar i en deltävling som har sin bansträckning från Byrviken till Siljansnäs camping.

  Siljansnäs
  Njut av upplevelser i naturen kring Siljansnäs och sjön
 • Naturum Dalarna (29.6 km)

  Naturum Dalarna är ett av Sveriges 33 naturum. Varumärket "naturum" ägs av Naturvårdsverket och de säger att "Naturum är öppna för alla och är en möjlighet för alla åldrar att lära sig mer om natur och miljö." Tidigare kallades Naturum Dalarna för Siljansnäs naturreservat och bildades redan 1978. Naturreservatet har utökats flera gånger och är numera 31.5 hektar och inkluderar hällmarksskog, frodig granskog och ängsmark. Naturum Dalarna nyinvigdes 2007 i sin nuvarande form. Inne på naturum finns också flera utställningar för att lära sig mer om djur och natur i området.

  Naturum Dalarna
  Besök ett av Sveriges 33 naturum
 • Nusnäs (41.8 km)

  I Nusnäs tillverkas den berömda röda dalahästen. Den färgglada trähästen gjordes tidigare för hand, men idag har bandsågen tagit över. Mönstren är fortfarande de samma, så här kan du köpa en äkta dalahäst att ta med dig hem.

  Nusnäs
  Kurbitsmålade dalahästar finns numera i alla tänkbara färger, men originalet tycker många är bäst
Mer info

Karta

First Hotel Tällberg
Klockargården Hotell Aktiebolag Tällbergsvägen 28, 793 70 Tällberg

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~12 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 0~100 i extrasäng 20% Rabatt