Focus Hotel Gdansk - bo centralt i Polen

Svenska | SEK

Focus Hotel Gdansk

Semestra i den spännande hamnstaden Gdansk.

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Närhet till stadens centrum
 • Bastu och träningsfaciliteter
 • Restaurang med lokala och internationella rätter
33.596:-
3~8 dag från
729.-

Uppehåll med frukostbuffé

Historiska Gdansk

3 dagar
Från 729,- / spara upp till 405,-
Spara
4 dagar
Från 999,- / spara upp till 727,-
Spara
5 dagar
Från 1.339,- / spara upp till 969,-
Spara
6 dagar
Från 1.649,- / spara upp till 1.137,-
Spara
7 dagar
Från 1.969,- / spara upp till 5.056,-
Spara
8 dagar
Från 2.319,- / spara upp till 33.596,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 1 sandwich & 1 kopp coffee to go
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Wild Offer

Inklusive 3-rätters meny.

Historiska Gdansk

3 dagar
Från 1.299,- / spara upp till 169,-
Spara
4 dagar
Från 1.759,- / spara upp till 472,-
Spara
5 dagar
Från 2.319,- / spara upp till 629,-
Spara
6 dagar
Från 2.889,- / spara upp till 765,-
Spara
7 dagar
Från 3.479,- / spara upp till 931,-
Spara
8 dagar
Från 4.039,- / spara upp till 1.087,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • 2 x 1 sandwich & 1 kopp coffee to go
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis parkering och WiFi
Risskov Paket

Focus Hotel Gdańsk är ett 3-stjärnigt hotell som ligger i närheten av stadens centrum. Hotellet är enkelt att hitta vid huvudväg 7 som för er vidare mot Warsawa om ni väljer att fortsätta neråt efter en vistelse här. Hotellet är litet, inbjudande och bjuder på en trevlig atmosfär. Här har ni goda förutsättningar för att uppleva allt spännande som Gdansk har att erbjuda. 

Hotellet erbjuder

Hotellet har sin egen restaurang som serverar både lokala och internationella rätter från sin meny. Hotellet har även en egen bastu och träningsfaciliteter för sina gäster. Gratis trådlöst internet erbjuds, liksom lånedatorer och skrivare att tillgå nere i lobbyn. Parkering finns också att tillgå mot en extra kostnad. 

Om rummen

Hotellet har 99 rum som samtliga är utrustade med eget badrum med bad eller dusch, toalett och hårtork. På rummen finns även TV, skrivbord samt te- och kaffe faciliteter. 

Rumstyper

Enkelrum

1 / 5
Enkelrum på 19 m² med eget badrum. Samtliga rum har hårtork, TV, kaffe- och tebryggare, skrivbord och luftkonditionering.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum

1 / 7
Dubbelrum på 19 m² med eget badrum. Samtliga rum har hårtork, TV, kaffe- och tebryggare, skrivbord och luftkonditionering. Möjlighet för 1 extra person i gästsäng / bäddsoffa. 
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

350 km från
Swinoujscie, Polen
600 km från
Rostock, Tyskland
600 km från
 Sassnitz, Tyskland
700 km från
Travemünde, Tyskland
825 km från
Öresundsbron
850 km från
Helsingborg, Sverige
1225 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Museet om Andra Världskriget (4.4km)

Andra Världskriget slog mycket hårt mot Polen och detta museum är till minne av just detta, som genom sina 5000 underjordiska kvadratmeter ger er inblick i hur kriget satt sin prägel på Polen och även övriga delar av Europa. Detta museum är också det största av sitt slag, i hela världen.

Det var i Gdansk som andra världskrigets första skott sägs ha avlossats och därmed kastade in Europa ut i ett långt och fruktansvärt krig.

14 meter under jorden berättas den tragiska historien om Polens roll i kriget, orsaker, konsekvenser, om det polska folket, offren, hjältarna och fienden.

Den historiska berättelsen är uppdelad i tre avsnitt, som täcker "Vägen till kriget", "Krigets terror" och "Krigets långa skugga". Det behövs gott om tid för att hinna med att gå igenom hela museet, men det är det värt. Museet är en stark upplevelse som kan väcka många känslor hos besökare. För er som är historieintresserade så är detta museum en mekka av berättelser, visuella upplevelser och tragiska öden.

Därför står museet även som en symbol av varning för framtida generationer och en påminnelse om hur illa det kan gå.

Dwór Artusa (2.5km)

Dwór Artusa eller Artushof, som är det tyska namnet för den vackra byggnaden som ligger bakom Neptun fontänen. Artushof är nog Gdansks mest kända byggnad som härstammar helt tillbaka från 1300-talet och utsmyckades med en fasad av Abraham van den Block i början av 1600-talet.

Den översta våningen har ett urval av historiska utställningar och ett "simulacrum", eller simulering av hur den stora salen såg ut under sin storhetstid. Den stora renässanskakelugnen, den vackra målningen av Slaget vid Grunwald, de många jaktmotiven utgör en god grund till ett par timmar i sällskap med praktfulla rum och vackra konstverk.

Under andra världskriget blev Artushof förstört, men blev senare uppbyggt i en verklighetsbaserad kopia från gamla fotografier och historiska register.

Wielka Zbrojownia (3.4km)

Det stora vapenförrådet byggdes mellan 1600-1609, i samma struktur som de medeltida stadsmurarna och utgör något av de ypperligaste renässans-arkitekturen i Gdansk, designat av Opberghen.

Vapenförrådet tog stor skada under andra världskriget och behövde därefter genomgå en ombyggnation från grunden. Det är först på den senare tiden som byggnaden återfått sin forma glans.

Idag hålls här skiftande konstutställningar och det finns ett café på bottenvåningen.

Det europeriska Solidaritets Museum (4.7km)

BHP Hal Gdansk varv är ett ställe där solidaritetsrörelsen startade. Det var här de första strejkerna mot Polens kommuniststyrelse inleddes. I 1980 hade Solidariteten sitt högkvarter här och det var också här som Augusti-avtalet mellan kommunisterna i Polen och Solidariteten skrevs under. Avtalet öppnade upp möjligheten för strejkerna och oberoende föreningsliv och fackföreningar, och sedan den politiska vågen av frihet , demokratin med den kända Lech Walesa.

Gå inte miste om att besöka detta spännande museum och hör de imponerande historierna om strejkerna på varvet i Gdansk och och Solidaritetens rörelse i Polen.

Rådhuset i Gdansk (2.5km)

Det historiska rådhuset i Gdansk är en imponerande byggnad som skapades i gotisk renässansstil med en placering på den vackra kungavägen och med sin imponerande höjd stack denna kyrkan ut från mängden. På tornet sitter två klockur samt ett solur som härstammar från 1500-talet. På rådhuset kan man se en detaljerad skrift som lyder "Skuggan är våran dag".

Hamnkranen (2.2km)

Billig bilsemester i Gdansk med hotell bokat hos Risskov Bilsemester. Hamnkranen är en av de många byggnaderna som symboliserar Gdansk och som också vittnar om stadens storhetstid som handelscentrum. Kranen byggdes första gången 1376, men brann senare ner år 1442 och blev därför uppbyggd igen i 1444 och har sedan dess bevarat sitt utseende.

Kranen har bland annat brukats till att sätta upp mastar på fartyg och var vid en tidpunkt den största kranen i världen med en kapacitet att lyfta upp till 4 ton och mastar på hela 11 meter. Kranen användes fram till 1800-talets mitt och tog sedan återigen stryk i 1945 under kampen om Gdansk. Efter kriget genomgick den en renovering och donerades till det Maritima museet. Idag hålls här en permanent utställning om historier från mellan 1500- till 1700-talet. En utställning som vänder sig till alla åldrar och därför passar fint att besöka för både stora och små.

Hewelianum Centret (4.6km)

Mitt i hjärtat av Gdansk ligger Hewelianum Centret som fungerar som ett vetenskapscenter, beläget i en gammal bunker helt tillbaka från Napoleons tid. Här bjuds framförallt familjens yngsta på en upptäcksfärd och lärorik upplevelse i fysikens, astronomins, historiens och biologins hemligheter. Det finns flera interaktiva utställningar som kan förklara hur och varför saker fungerar som de gör, på ett underhållande och pedagogiskt sätt.

Ta med hela familjen på en rolig och lärorik utflykt till Hewelianum Centret under er bilsemester i Polen.

Wisłoujście (7.5km)

Gdansk har genom sin historia spelat en viktig roll som betydelsefull handelsstad i flera hundratals år, och fästningen Wisłoujście är ett glimrande exempel på hur bra beskyddad staden var redan under 1400-talet. Det var härifrån som flottan seglade ut i 1627 och slog mot svenskarna i slaget vid Oliwa. Om man kollar efter noggrant så kan man upptäcka att fästningen är uppbyggt i olika stilar, allt efter de reparationer som varit nödvändiga att genomföra efter diverse ödeläggande krigsförstörelser.

Glöm inte att besöka denna intressanta fästningen och ta del av dess historia!

Mariakyrkan (3.6km)

I centrum av Gdansk ligger världens största murstenskyrka, Mariakyrkan. Här finns möjlighet att ta sig ända upp till toppen av utsiktsplattformen uppe i klocktornet, varifrån ni bjuds på en slående utsikt över Gdansk. Kyrkan blev nästintill helt ödelagd av ryska styrkor 1945, men har efter det genomgått renoveringar och den vackra, gamla kyrkan är idag en plats väl värd att besöka. Kyrkan är fylld av vackra målningar, skulpturer och monument, och en gång i timmen kan höra Adam och Eva klockorna ringa.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

First Hotel Witt

Upplev Öland & Kalmar

Småland

Centralt i Kalmar

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Bastu och gym
 • Gratis internet
 • 2 x Kvällsmacka med ett glas vin

421:-
Från endast
1.019.-

Visa karta

Upplev en av Sveriges äldsta städer

Läs mer
Barnrabatter
Se våra bra barnpriser.
För att få våra fördelaktiga barnpriser krävs minst 2 fullt betalande vuxna i rummet Dubbelrum
 • Barn 0~12.99 år i föräldrarnas säng gratis
 • Barn 0~99.99 år i extrasäng 240kr per natt

Ronneby Brunn Hotel

Avkoppling & god mat

Blekinge

Spa-lyx i Blekinge

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällens varmrätt
 • Spa entré
 • Gratis internet och parkering

541:-
Från endast
1.619.-

Visa karta

Spahelg på anrika Ronneby Brunn

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 0~11.99 år i extrasäng 50% rabatt