Focus Hotel Premium Gdansk - Populär stad

Svenska | SEK

Focus Hotel Premium Gdansk

Upplev den spännande staden och bo på modernt hotell.

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Närhet till Gdansk stadscentrum
 • Restaurang med frukost och middag
 • Bastu, gym och massage
1.304:-
3~5 dag från
1.199.-

Modernt hotell med bastu och gym

Upplev Gdansk

3 dagar
Från 1.199,- / spara upp till 614,-
Spara
4 dagar
Från 1.649,- / spara upp till 959,-
Spara
5 dagar
Från 2.069,- / spara upp till 1.305,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 2 x 1 sandwich & 1 kopp coffee to go
 • 1 x välkomstdrink
Risskov Paket

Hotellkedjan Focus har ett riktigt fint hotell nära Gdansk innerstad. Det är en perfekt utgångspunkt för en stadssemester där ni har nära till upplevelser och flera spännande och intressanta sevärdheter. Premium-hotellet i kedjan är 4-stjärnigt och är läckert inrett och erbjuder det mesta som ni kan tänka er önska på semestern. 

Hotellet erbjuder

Hotellets gäster kan börja dagen med den goda och rikliga frukostbuffén som serveras i hotellets restaurang. Det finns även möjlighet att beställa frukost "to go" för er som ska iväg tidigt eller har bråttom ut för en och en annan utflykt. Focus Premium Hotel har också bastu och träningsfaciliteter samt erbjuder massage mot avgift, perfekt för avkoppling under er vistelse. Efter en upplevelserik dag fylld av sightseeing i Gdansk kan ni återvända till hotellet och avsluta er dag med middag på hotellet och en drink i baren som förutom det vanliga utbudet även serverar traditionella polsk öl.

På hotellet har ni även kostnadsfri tillgång till trådlöst internet. 

Om rummen

Det moderna hotellet öppnade sina dörrar för första gången i juni 2016 och har 116 rum fördelat över sju våningar. Samtliga rum är utrustade med eget badrum, TV, skrivbord, en stor bekväm säng samt te- och kaffefaciliteter. 

Rumstyper

Dubbelrum

1 / 7
Dubbelrum med eget badrum. Samtliga rum har hårtork, TV, vattenkokare, kylskåp, skrivbord, luftkonditionering och gratis WiFi. Möjlighet till en extrasäng.
» Se fler rumsspecifika bilder

Enkelrum

1 / 4
Enkelrum med eget badrum. Samtliga rum har hårtork, TV, vattenkokare, kylskåp, skrivbord, luftkonditionering och gratis WiFi.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

350 km från
Swinoujscie, Polen
600 km från
Rostock, Tyskland
600 km från
 Sassnitz, Tyskland
700 km från
Travemünde, Tyskland
825 km från
Öresundsbron
850 km från
Helsingborg, Sverige
1225 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Mariakyrkan (5.6km)

I centrum av Gdansk ligger världens största murstenskyrka, Mariakyrkan. Här finns möjlighet att ta sig ända upp till toppen av utsiktsplattformen uppe i klocktornet, varifrån ni bjuds på en slående utsikt över Gdansk. Kyrkan blev nästintill helt ödelagd av ryska styrkor 1945, men har efter det genomgått renoveringar och den vackra, gamla kyrkan är idag en plats väl värd att besöka. Kyrkan är fylld av vackra målningar, skulpturer och monument, och en gång i timmen kan höra Adam och Eva klockorna ringa.

Museet om Andra Världskriget (5.7km)

Andra Världskriget slog mycket hårt mot Polen och detta museum är till minne av just detta, som genom sina 5000 underjordiska kvadratmeter ger er inblick i hur kriget satt sin prägel på Polen och även övriga delar av Europa. Detta museum är också det största av sitt slag, i hela världen.

Det var i Gdansk som andra världskrigets första skott sägs ha avlossats och därmed kastade in Europa ut i ett långt och fruktansvärt krig.

14 meter under jorden berättas den tragiska historien om Polens roll i kriget, orsaker, konsekvenser, om det polska folket, offren, hjältarna och fienden.

Den historiska berättelsen är uppdelad i tre avsnitt, som täcker "Vägen till kriget", "Krigets terror" och "Krigets långa skugga". Det behövs gott om tid för att hinna med att gå igenom hela museet, men det är det värt. Museet är en stark upplevelse som kan väcka många känslor hos besökare. För er som är historieintresserade så är detta museum en mekka av berättelser, visuella upplevelser och tragiska öden.

Därför står museet även som en symbol av varning för framtida generationer och en påminnelse om hur illa det kan gå.

Dwór Artusa (6.9km)

Dwór Artusa eller Artushof, som är det tyska namnet för den vackra byggnaden som ligger bakom Neptun fontänen. Artushof är nog Gdansks mest kända byggnad som härstammar helt tillbaka från 1300-talet och utsmyckades med en fasad av Abraham van den Block i början av 1600-talet.

Den översta våningen har ett urval av historiska utställningar och ett "simulacrum", eller simulering av hur den stora salen såg ut under sin storhetstid. Den stora renässanskakelugnen, den vackra målningen av Slaget vid Grunwald, de många jaktmotiven utgör en god grund till ett par timmar i sällskap med praktfulla rum och vackra konstverk.

Under andra världskriget blev Artushof förstört, men blev senare uppbyggt i en verklighetsbaserad kopia från gamla fotografier och historiska register.

Wielka Zbrojownia (5.4km)

Det stora vapenförrådet byggdes mellan 1600-1609, i samma struktur som de medeltida stadsmurarna och utgör något av de ypperligaste renässans-arkitekturen i Gdansk, designat av Opberghen.

Vapenförrådet tog stor skada under andra världskriget och behövde därefter genomgå en ombyggnation från grunden. Det är först på den senare tiden som byggnaden återfått sin forma glans.

Idag hålls här skiftande konstutställningar och det finns ett café på bottenvåningen.

Det europeriska Solidaritets Museum (5.4km)

BHP Hal Gdansk varv är ett ställe där solidaritetsrörelsen startade. Det var här de första strejkerna mot Polens kommuniststyrelse inleddes. I 1980 hade Solidariteten sitt högkvarter här och det var också här som Augusti-avtalet mellan kommunisterna i Polen och Solidariteten skrevs under. Avtalet öppnade upp möjligheten för strejkerna och oberoende föreningsliv och fackföreningar, och sedan den politiska vågen av frihet , demokratin med den kända Lech Walesa.

Gå inte miste om att besöka detta spännande museum och hör de imponerande historierna om strejkerna på varvet i Gdansk och och Solidaritetens rörelse i Polen.

Rådhuset i Gdansk (6.9km)

Det historiska rådhuset i Gdansk är en imponerande byggnad som skapades i gotisk renässansstil med en placering på den vackra kungavägen och med sin imponerande höjd stack denna kyrkan ut från mängden. På tornet sitter två klockur samt ett solur som härstammar från 1500-talet. På rådhuset kan man se en detaljerad skrift som lyder "Skuggan är våran dag".

Hamnkranen (6.6km)

Billig bilsemester i Gdansk med hotell bokat hos Risskov Bilsemester. Hamnkranen är en av de många byggnaderna som symboliserar Gdansk och som också vittnar om stadens storhetstid som handelscentrum. Kranen byggdes första gången 1376, men brann senare ner år 1442 och blev därför uppbyggd igen i 1444 och har sedan dess bevarat sitt utseende.

Kranen har bland annat brukats till att sätta upp mastar på fartyg och var vid en tidpunkt den största kranen i världen med en kapacitet att lyfta upp till 4 ton och mastar på hela 11 meter. Kranen användes fram till 1800-talets mitt och tog sedan återigen stryk i 1945 under kampen om Gdansk. Efter kriget genomgick den en renovering och donerades till det Maritima museet. Idag hålls här en permanent utställning om historier från mellan 1500- till 1700-talet. En utställning som vänder sig till alla åldrar och därför passar fint att besöka för både stora och små.

Hewelianum Centret (4.5km)

Mitt i hjärtat av Gdansk ligger Hewelianum Centret som fungerar som ett vetenskapscenter, beläget i en gammal bunker helt tillbaka från Napoleons tid. Här bjuds framförallt familjens yngsta på en upptäcksfärd och lärorik upplevelse i fysikens, astronomins, historiens och biologins hemligheter. Det finns flera interaktiva utställningar som kan förklara hur och varför saker fungerar som de gör, på ett underhållande och pedagogiskt sätt.

Ta med hela familjen på en rolig och lärorik utflykt till Hewelianum Centret under er bilsemester i Polen.

Museet i Sopot (8.9km)

Sopot-museet har en mindre utställning i det stora huset som en gång i tiden tillhörde familjen Claaszen. Museet har en hel del bilder och vykort som vittnar om dess historia och om Claaszens familjen. På andra våningen hålls däremot temporära och skiftande utställningar. Museet i Sopot ligger vid stranden, i ett mycket attraktivt turistområde med sin populära kustremsa, och det är en av de platser som ofta besöks av även invånare i Sopot.

I byggnaden finns för övrigt hiss att tillgå för de som inte kan eller har svårt att gå i trappor.

Wisłoujście (9.7km)

Gdansk har genom sin historia spelat en viktig roll som betydelsefull handelsstad i flera hundratals år, och fästningen Wisłoujście är ett glimrande exempel på hur bra beskyddad staden var redan under 1400-talet. Det var härifrån som flottan seglade ut i 1627 och slog mot svenskarna i slaget vid Oliwa. Om man kollar efter noggrant så kan man upptäcka att fästningen är uppbyggt i olika stilar, allt efter de reparationer som varit nödvändiga att genomföra efter diverse ödeläggande krigsförstörelser.

Glöm inte att besöka denna intressanta fästningen och ta del av dess historia!

Sopot (8.3km)

För er som letar efter en kontrast till storstadslivet i Gdansk så passar Sopot, som är en nostalgisk men modern badort, utmärkt som ufflyktsmål. Kurorten används till rekreation och fritid. Omkring en halv kilometer är Sopots huvudattraktion, träbron, där båtarna till Gdyna och Gdansk lägger till. Utöver trevliga barer, restauranger och cafeér finns en utomhusscen för operaföreställningar och om sommaren erbjuds utomhus biograf.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Podewils

Inkl 3-rättersmeny

Norra Polen

Slottssemester i Polen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • Gratis internet
 • Tillgång till privat strand

158:-
Från endast
729.-

Visa karta

Unikt slottshotell i Polen

Läs mer

Król Plaza Spa

Wellnessvistelse vid Östersjön

Norra Polen

Wellness vid havet

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x lunch
 • 2 x kvällsbuffé
 • 1 x välkomstdrink

642:-
Från endast
629.-

Visa karta

Fynda till otroligt pris!

Läs mer

Hotel Delfin

7:e natten är gratis

Norra Polen

Upplev Östersjökusten

Wild Offer - 8 dagar inkl.
 • 7 x övernattningar
 • 7 x frukost
 • 7 x luncbuffé
 • 7 x kvällsmeny/buffé
 • Wellnessavdelning

1.342:-
Från endast
3.169.-

Visa karta

Härlig semester vid Östersjökusten

Läs mer

Focus Hotel Gdansk

Uppehåll med frukostbuffé

Norra Polen

Historiska Gdansk

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 1 sandwich & 1 kopp coffee to go
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 fl vatten, kaffe, te på rummet

678:-
Från endast
799.-

Visa karta

Upplevelser i Gdansk

Läs mer

Focus Hotel Premium Sopot

Inkl halvpension, sandwich & kaffe

Norra Polen

Semester nära Gdansk

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 2 x 1 sandwich & 1 kopp coffee to go
 • 1 x välkomstdrink

1.160:-
Från endast
1.379.-

Visa karta

Sol- och badsemester vid vackra sandstränder i Sopot

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.