Kör själv-semester till idylliska nordöstra Frankrike

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Nordöstra Frankrike

Rabattkoden är nu aktiv

Nordöstra Frankrike

Under er bilresa i Europa med Risskov Bilsemester bör ni inte missa nordöstra Frankrike som är känt för sina idylliska byar med korsvirkeshus, vingårdar, slott och medeltida städer. Regionen bjuder även på flera större städer, som Mulhouse, Strasbourg och Colmar. 

Se den världsberömda vinvägen i Alsace, som bjuder på några av Frankrikes mest kända viner som t.ex. Riesling och Sylvaner. Här kan ni på nära håll få se var vinerna kommer från. Längs med vinvägen ligger några av de trevligaste vinorterna, som Ribeauvillé och Kayserberg, och där ni även kan upplevaaupplev den storslagna naturen vid Vogeserna.

Besök storstaden Mulhouse där det bjuds på goda shoppingmöjligheter, otaliga spännande museum samt sköna gröna parker. Besök Basel, Schweiz tredje största stad, som ligger 25 kilometer sydost om Mulhouse. Gå inte miste om ett besök i en av Frankrikes vackraste städer, Colmar. Den medeltida staden kallas ofta för lilla Venedig tack vare stadens romantiska små kanaler. Tag också vägarna förbi museerna "lille Louvre" eller Unterlinden museumet.