Normandie i norra Frankrike passar en familjesemester

Resmål
Normandie

Rabattkoden är nu aktiv

Normandie

Missa inte att besöka Normandie i norra Frankrike under er bilresa i Europa. Här erbjuds resenärer fantastisk natur, historia och unika stränder mellan äppelodlingar och kulörta hus. Upptäck de ändlösa kustlinjerna och landskapet med kullar, dalar och vidsträckta skogar. Oavsett hur ni väljer att uppleva regionen, är Normandie något alldeles extra. Risskov Bilsemester kan erbjuder er förmånliga hotell för alla smaker och behov. 

Kusten längs Normandie är fantastisk och vild. Den stora tidvattensområdet, som varierar med upp till 15 meter, är nog det mest fascinerande. Det är en fantastisk upplevelse. Som överallt i Frankrike kryllar det av härliga restauranger. Prova till exempel lokala rätter som cidermarinerad skinka och camembertost eller kanske ett glas Calvados.

Upptäck badorten Deauville med sina pompösa palats från kejsartiden och vid staden Caen, dagen D's stränder med blodiga minnen från andra världskriget. I mitten av Normandies vilda flodvågor ligger ett av Europas underverk, Mont Saint Michel klostret, som är en av de mest fantastiska vyer som Europa har att erbjuda vid solnedgången. Besök den historiska huvudstaden, renässansstaden Rouen, där verk av konstnärer, som Claude Monet är utställda.