Åk på billig storstadssemester med Risskov Bilsemester

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Paris

Rabattkoden är nu aktiv

Paris

Paris anses av många vara den mest romantiska staden i världen. Staden erbjuder massor av muséer, teatrar, opera och naturligtvis shopping utöver det vanliga. Strosa på Seinekajerna, ta en kaffe på kafé, ät äkta franskt mat och besök några av världens mest berömda sevärdheter: Eiffeltornet, Sacre Coeur, triumfbågen, Louvren och Notre Dame. Boka er hotellvistelse hos Risskov Bilsemester, som erbjuder billiga uppehåll oavsett om ni önskar en romantisk weekend eller aktiv familjesemester.

Området där Paris ligger har varit bebott i över 4000 år. På 500-talet bebyggdes öarna Ile de la Cité, där Notre Dame ligger, och den mycket besöksvärda Ile Saint Louis. Genom tiderna har Paris haft en stormig historia från romartiden till andra världskriget, då staden var ockuperad av tyskarna.

Det går nästan inte att rangordna de många sevärdheterna, men säkert är att alla hittar något av intresse i Paris. För att få en överblick av allt kan ni ta en hop-on-hop-off-buss och bli guidad med intressant historia runt hela staden. Annars är det snabbaste och mest praktiska sättet att ta sig runt tunnelbanan, le Metró, som började byggas redan år 1900.

Söker ni en mysig dag med lugnare tempo, åk då ut till solkungens slott Versaille eller till den impressionistiske målaren Claude Monets trädgårdar. Till fots bör ni uppleva studentkvarteren kring la Sorbonne, stadens berömda universitet, samt de mysiga gatorna i Quartier Latin. I Quatier Latin kan ni äta mycket gott till ett rimligt pris.

Strosa också på Boulevard Champs Elysée, en av världens mest berömda gator eller ta ett pendeltåg (RER) till kontorsförorten La Défense i förlängningen av Champs Elysée, där ni kan beundra den supermoderna triumfbågen, Grand Arche, ritad av den danske arkitekten Spreckelsen.

Shoppingsugna får sitt lystmäte på varuhusen Gallerie la Fafayette och Au Printemps, som båda har söndagsöppet. Söker ni exklusiv shopping erbjuds detta på rue Rivoli och de franska modehusens paradgata Faubourg S:t Honoré. Paris är en stad, som de flesta gärna åker tillbaka till gång på gång.