Bilsemester till Tyskland och GHOTEL Hotel & Living

Svenska | SEK

GHOTEL hotel & living Göttingen

Kombinera stad och natur under er semester i Göttingen

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Bra läge med närhet till centrum och motorväg A7
 • Hög komfortnivå och fri tillgång till bastu
 • Fantastisk natur i Harz Nationalpark
707:-
2~4 dag från
489.-

Uppehåll med frukostbuffé

Minisemester i Göttingen

2 dagar
Från 489,- / spara upp till 261,-
Nedsatt
3 dagar
Från 939,- / spara upp till 434,-
Nedsatt
4 dagar
Från 1.289,- / spara upp till 707,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

2 dagar inkl.

 • 1 x övernattn. m. frukost
 • 1 x lunchpaket (att medtagas)
 • 1 x välkomstdrink
 • Fri entré till wellnessavdelningen
 • Gratis internet
Wild Offer

Inkl. 2-rättersmeny

Minisemester i Göttingen

2 dagar
Endast 839,- / spara upp till 175,-
Nedsatt
3 dagar
Endast 1.439,- / spara upp till 198,-
Nedsatt
4 dagar
Endast 1.859,- / spara upp till 402,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

2 dagar inkl.

 • 1 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 x lunchpaket (att medtagas)
 • 1 x välkomstdrink
 • Fri entré till wellnessavdelningen
Risskov Paket

GHOTEL Hotel & Living har ett bra läge med närhet till centrum och centralstationen i den charmiga tyska universitetsstaden Göttingen, i Niedersachsen. Staden som under medeltiden var en del av Hanseförbundet bjuder på massor av kultur och historia i den vackra "Innenstadt" som idag rymmer ett brett urval av butiker, museum, caféer och restauranger. Näromgivningarna präglas av Harz berg och vackra natur, vilket ger er goda möjligheter att kombinera stadsliv och friluftsliv under er semester. Hotellet ligger nära motorväg A7 och passar därav även för er som är på genomresa.

Hotellet erbjuder

Det 4-stjärniga hotellet erbjuder en bra utgångspunkt för en semester med massor av shopping och sightseeing. Här bor ni i en välkomnande atmosfär och moderna faciliteter. Under er vistelse har ni fri tillgång till hotellets bastu där ni kan koppla av efter en upplevelserik dag.

Göttingen är en universitetsstad där flera av stadens sevärdheter står i relation till universitetet, Georg-August. Detta gäller inte minst stadens landmärke "Gänselieselbrunnen", en fontän som byggdes framför det gamla rådhuset i 1901. Mitt i fontänen står "Gåsepigen" och enligt traditionen ska universitetets studenter klättra upp på statyn, ge henne en kyss och blommor, efter avklarad doktorsexamen.

Det finns även tre botaniska trädgårdar i staden, som alla ligger i förbindelse till Georg-August Universitet. På universitetets södra sida ligger den gamla och traditionella botaniska trädgården som sträcker sig över ett område på 4,5 hektar. På den nordöstra sidan finns en experimentell trädgård på 36 hektar med vilda och sällsynta växter. Strax ovanför denna ligger ”Forstbotanischer Garten und Arboretum” som är 40 hektar stort, med över 2,000 växtarter.

Varje dag serveras en god frukostbuffé i hotellets trevliga restaurang som även erbjuder lunch och middag. Det finns även möjlighet att beställa lunchlåda att tag med sig på utflykter. Hotellets bar är öppen dygnet runt och serverar både drinkar och ett urval av snacks såsom paj och pizza.

Hotellet erbjuder parkering mot en mindre daglig kostnad och under vistelsen har ni gratis tillgång till trådlöst internet.

Om rummen

Hotellet har 144 fina rum som alla erbjuder en 4-stjärnig komfortnivå. Det finns både enkelrum och dubbelrum och alla rum är utrustade med eget badrum och luftkonditionering. Rummen är praktiskt och bekvämt inredda med skrivbord, värdeskåp, radio och TV med gratis Sky kanaler.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

340 km från
Travemünde, Tyskland
460 km från
Rostock, Tyskland
600 km från
Öresundsbron
600 km från
 Sassnitz, Tyskland
600 km från
Swinoujscie, Polen
625 km från
Helsingborg, Sverige
775 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Göttingen (1.7km)

Bila till Tyskland och besök universitetsstaden Göttingen med sina mer än 1000 år gamla stadshistoria är värd ett besök. Den vackra staden är omgiven av vallgravar, imponerande kyrkor samt nyrenoverade korsvirkeshus utspritt över hela staden, vilket medverkar till att skapa den speciella atmosfären som finns här. Den gamla stadsdelen präglas av ett livligt kaféliv med massor av restaurangen or det råder en nästan sydländsk miljö här.

Stadens kännetecken är Gänselieselbrunnen och Gänseliesel som är en figur i jugendstil föreställande en fattig flicka som vaktar sina gäss. Hon är nog den mest kyssta flickan i hela Göttingen. Traditionen trogen kysser nämligen studenterna figuren när de har avslutat sin examen, trots att det upprättades ett kyssförbud år 1926.

Witzenhausen (28.7km)

Ta även resan till Witzenhausen, som ligger öster om Kassel. Det är den minsta universitetsstaden i Tyskland fullt av vackra och välskötta korsvirkeshus. Det är trevligt att ta en promenad över det gamla välbevarade bryggeriet som erbjuder sina gäster körsbärsöl. Witzenhausen ligger i Werratal, som tillhör en av de största körsbärsområdena i Tyskland. Körsbär skördas i mitten av juli, och strax efter det kommer den berömda "Old Town Festival" , definitivt värt en upplevelse om tiden passar.

Grenzland Museum (31.2km)

Besök Grenzland Museum. Museet ligger strax över statens statsgräns i en tidigare tullförvaltningsbyggnad vid gränsövergången mellan Öst och Västtyskland. Museet berättar om en spännande historia om divisionen i Mid-Germany och effekterna på området.

Bad Lauterberg (45.5km)

Bad Lauterberg är beläget i en djup dal i södra Harz och det är ett fint utflyktsmål på en bilsemester. Samhället är omgivet av branta berg mellan 460-700 meter höga. Bad Lauterberg har knappt 12.000 invånare och är en välkänd och populär kurort. Samhället är 800 år gammalt och därav är den vackra stadskärnan präglad av romersk arkitektur och mysiga gator. Här finner ni allt från större klädkedjor till små butiker, caféer och restauranger. En gång i veckan är det marknad i Bad Lauterberg vid S:t Andreas kyrkan som är väl värt ett besök. Missa inte mysiga Harz utan boka ett billigt hotellpaket genom Risskov Bilsemester och kör själv genom Europa.

Kassel (48.7km)

Kassel ligger mitt i gröna omgivningar, söder om Hannover, mellan Habichtswald, Reinhardswald og Kaufunger Wald. Kassel är huvudstaden på den tyska äventyrsvägen Deutsche Märchenstraße, som sträcker sig över mer än 600 kilometer och följer bröderna Grimms livsperioder. Se exempelvis Hanau, brödernas födelsestad, samt alla andra ställen längs vägen där de olika sagorna representeras. Städerna och landskapen som ligger till grund för sagorna går som ett pärlband längs vägen som är en sagolik resrutt. Boka billigt och barnvänligt hotell med Risskov Bilsemester och tag med hela familjen på bilsemester i Tyskland!

Braunlage (63.7km)

Den lilla tyska staden Braunlage ligger placerat i regionen Goslar i södra Harzenbergen. Staden ahr sin historia att berätta då den grundades redan år 1250. En av de äldsta byggnaderna i staden är den gamla smedjan från 1658, som idag används som hotell. Den mysiga lilla staden har också en del butiker, samt kaféer och bistros.

Stadens största inkomstkälla är turismen, mest på grund av dess fantastiska läge som bidrar till att göra platsen lämplig för en massa friluftsaktiviteter och sport i de vackra bergen och skogarna. Om sommaren finns det massor av möjligheter att vandra eller cykla i bergen, och det finns flera leder anlagda för mountainbike. Om vintern står skidsport högt i kurs och det märks. Harzen är en helt fantastisk plats för skidsporter, och är mycket välbesökt på vintern med turistr från hela Europa. De vackra omgivnignarna är en blandning av granskog och berg, och gör denna plats helt unik.

Prova att åka en tur på skjutbanan på Stadion som ligger i Harzburger Strasse. Här arrangeras det ishockey och skridskoåkning i discomiljö samt isskytte. Utrustning kan lånas vid Stadion. Prova att åka snabbt med ett par skridskor på fötterna, och ha kul med hela familjen. Här finns något för såväl unga som gamla. Något som kräver lite mindre balans är minigolf, här läggs det mer vikt på precision och tålamod. Prova 14-hålsminibanan i Äventyr Golf.

Harz Nationalpark (75.4km)

I den fantastiska parken på 247 kvadratmeter kommer besökare tätt inpå naturen. Med över 300 km av stigar är det fantastiska möjligheter för vandring och cykling för hela familjen.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Aparthotel Panoramic

Gratis dryck 17.30-21.00

Harz

Stort paket till Harz

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 3 x kvällsbuffé
 • Gratis drinkar kl. 17.30 - 21
 • Fri entré wellness "Pano Beach"

598:-
Från endast
1.759.-

Visa karta

800 årig stad med vacker stadskärna

Läs mer

Sunotel Kreuzeck

All inclusive uppehåll

Harz

Minisemester i Harz

Wild Offer - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattn. m. frukost
 • 2 x lunch (salladsbuffé & soppa)
 • 3 x kvällsbuffé
 • 3 x kaffe och kaka
 • Gratis dryck (10:00 - 21:00)

275:-
Endast
1.399.-

Visa karta

En grön oas mitt i Harzen

Läs mer

Victor's Residenz Teistungenburg

Välbefinnande nära Harz

Harz

Avkoppling i Tyskland

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 fl vatten
 • Gratis internet och parkering

170:-
Endast
839.-

Visa karta

I Tysklands gröna hjärta

Läs mer

Haus Iris

Inkl. kaffe och kaka

Harz

Vackra Harz

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kaffe och kaka
 • Gratis internet och parkering
 • 1 liten fl. likör per vuxen

Endast
839.-

Visa karta

Sköna dagar i Harz

Läs mer

Göbel s Vital Hotel

Uppehåll med halvpension

Harz

Elegant spa hotell i Harz

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 10% rabatt på SPA-behandlingar
 • Gratis internet och parkering

710:-
Endast
1.519.-

Visa karta

Elegant spa-hotell i Harz

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.