Minisemester till Gutshaus Harkensee i Nordtyskland

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort


Se detaljer om julmarknaden

Gutshaus Harkensee

Charmigt herrgårdshotell nära Östersjön

Själfullt hotell med stor charm
Endast tre kilometer från Östersjöns kust
Omgivet av idyllisk natur
 • 350 km från Öresundsbron
 • 130 km från Rostock, Tyskland
 • 550 km från Göteborg, Sverige
 • 330 km från Helsingborg, Sverige
 • 34 km från Travemünde, Tyskland
 • 250 km från Sassnitz, Tyskland
 • 270 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Möjligt att hyra cykel
 • Hund
 • Gratis parkering

Om hotellet

I ett vackert naturskyddat område, bara några få kilometer från Östersjöns stränder, ligger det charmiga Gutshaus Harkensee. Här är det som upplagt för en skön semester i trevlig och lantlig miljö på en vacker herrgårdsegendom med stor själ. Den fantastiska naturen och de korta avstånden till både stranden och städer, som till exempel Travemünde og Lübeck, gör hotellet till en prakfull utgångsounkt för en idyllisk minisemester i Nordtyskland.

Hotellet erbjuder

Gutshaus Harkensee ligger vackert placerat i Nordtyskland, omkring 30 kilometer nordost om Lübeck. Byggnaden ligger som en pärla i det fredade naturområdet mellan Lenorenwald och det vackra kustlandskapet med namnet priwall som ligger strax vid Östersjön. Här är ni omgivna av fantastisk natur med skogar, sjöar, marker och böljande landskap. Från hotellet är det dessutom bara tre kilometer till Östersjöns kust.

Hotellet är inrett i en charmig herrgårdsbyggnad med en härlig atmosfär som fyller huset redan från entrén och hela vägen genom den själfulla byggnaden. Här är vistelserna rofyllda, mysiga och idylliska i inbjudande och lantlig miljö. Koppla av i herrgårdens vacka park och njut av den friska luften och fåglarnas sång.

Det serveras ingen middag på hotellet, men ni hittar åtskilliga restauranger och kaféer i närheten, inte minst i Travemünde, som  ligger bara åtta kilometer från hotellet.

De härliga och mångfaldiga landskapen som omger Gutshaus Harkensee, är perfekta att vandra eller cykla i. Hotellets läge ger dessutom suveräna möjligheter att besöka städer och platser såsom Dassow, Hansa-Park, Lübeck, Wismar och Schwerin.

Hotellet erbjuder gratis parkering, och gästerna har tillgång till trådlöst internet. 

Rummen

Hotellet erbjuder ljusa och rymliga dubbelrum , varav de flesta har utsikt antingen över parken eller Östersjön. På flera av dubbelrummen är det möjligt att ställa in en extrasäng. Storlekarna på rummn varierar, och ligger mellan 25 och 40 kvadratmeter. Alla rummen är inredda i en vacker lantlig stil med eget badrum, och är utrustade med bekväma sängar, hårtork och satellit-tv.

Värt att se

 • Tigerpark Dassow (7.2 km)

  Denna familjevänliga upplevelse- och tigerpark är en av Europas största tiger- och lejonanläggningar. Parken, som öppnade 2003, har vuxit till ett 5 hektar stort område, där besökarna, förutom de många tiger- och lejonarterna, kan se bl.a. lamadjur, dromedarer och alpackor.

  Tigerpark Dassow
  I Tigerpark Dassow kommer man riktig tätt inpå de vackra rovdjuren.
 • Leonorenwald (8.8 km)

  I det fantastiska område i Leonorenwald finns möjligheter att få guidade vandringsturer. I närheten ligger också 2 naturreservat, det vackra kustlandskapet mellan Priwall och Barendorf längs med Harkenbäkniederung och Brooker Wald – ett 51 hektar stort skogsområde, beläget ända ut till Östersjön.

  Leonorenwald
  Upplev det rika djurlivet vid Leonorenwald!
 • Travemünde (9.7 km)

  Endast 20 km från centrala Lübeck, och precis vid Östersjön, ligger Travemünde som är en gammal fiskestad. Staden är otroligt vacker och här passerar de stora skeppen väldigt nära land. Här hittar ni också Tysklands äldsta fyr som idag huserar ett museum över områdets maritima historia. Man tror att den ursprungliga fyren byggdes redan på 1300-talet men att den ödelades av danska trupper 1534. Fyren har sedan dess byggts upp igen och erbjuder idag en praktfull utsikt då den är hela 31 meter hög.

  Travemünde
  Travemünde
 • Schloss Bothmer (16.1 km)

  Detta imponerande barockslott, som ligger öster om Leonorenwald i nordvästra Mecklenburg, byggdes under första häften av 1700-talet. Slottet uppfördes till greven Hans Caspar von Bothmer och är det största barockslottet i hela Mecklenburg-Vorpommern. Efter en omfattande renovering 2009 - 2015, är slottet idag öppet för besökare och rymmer ett museum, vars medelpunkt är grevens spännande liv.

  Schloss Bothmer
  Slottet ligger mellan Leonorenwald och kustkommunen Boltenhagen.
 • Boltenhagen (18.6 km)

  Åk ut till kusten och besök den charmiga badorten Boltenhagen, som är känd för sina underbara sandstränder. Boltenhagen ligger helt ute vid Östersjön i nordvästra Mecklenburg-Vorpommern och betraktas som en del av "den tyska rivieran". Utöver de fina badmöjligheterna ligger det skyddade naturområdet Tarnewitz Huk ute på Boltenhagens nordöstra spets. Området är en 69 hektar stor halvö med en särdeles rik flora och fauna.

  Boltenhagen
  Njut av en solig dag vid "den tyska rivieran"
 • Lübeck (29.2 km)

  Hansestaden Lübeck är en av de tyska hansastädera utmed Östersjöns kust, ca 60 km nordöst om Hamburg. Staden ligger vid floden Trave och den gamla stadsdelen är en ö, omgiven av floden och kanalförbindelser. Staden har även en hamnstad, Travemünde, en stadsdel som ligger 15 km nordöst om den gamla delen av staden. Det är verkligen ett måste vid ett besök i staden att ta sig tid att storsa igenom den gamla staden, som ligger helt omgiven av vatten och vars kyrkor och vackra torn ger en levande bild av stadens 1000-åriga historia. Den gamla staden är med all rätt listad på UNESCO:s världsarvslista. Här finns det flera imponerande byggnadsverk som härstammar från flera olika tidsepoker såsom gotiken, renäsanssen, barocken och klassicismen.

  Lübeck
  Hansestaden Lübeck är en av de tyska hansastädera utmed Östersjöns kust.
 • Wismar (40.0 km)

  Wismar är en av de gamla hansestäderna och stadskärnan från medeltiden är nästan helt intakt. Stadsbebyggelsen präglas av präktiga köpmanshus, många med trappstegsgavlar, som vetter ut mot gatan. Se den gamla hamnen, Nikolaikyrkan, S:t Georgekyrkan och S:ta Mariakyrkan. År 2002 blev de historiska delarna av Wismar upptagna på UNESCO:s lista över världens kulturarv. Mitt i Wismar ligger den gamla marknadsplatsen, som med sina 10 000 kvadratmeter är en av de största i Nordtyskland. Marknadsplatsen kantas av flera statliga byggnader, bl. a. stadens rådhus. I den restaurerade rådhuskällaren visas utställningen "Bilder einer Stadt", som beskriver stadens historia och utveckling.

  Wismar
  Hansehus och medeltida charm präglar Wismar, som har stor historisk anknytning till Sverige
 • Hansaparken (52.3 km)

  För er som reser med barn i familjen så finns det inget tvivel om att barnen kommer uppskatta en tur till Nordtysklands största nöjespark, Hansaparken. Nöjesparken ligger ca 30 km norr om Lübeck i staden Sierksdorf och hit tar ni er enklast med bil. Mer info om öppentider finns på parkens hemsida med information på tyska, engelska och danska.

  Hansaparken
  Nordtysklands största nöjespark Hansapark ligger i staden Sierksdorf, ca 30 km norr om Lübeck.
 • Schwerin (54.8 km)

  Schwerin ligger pittoreskt med sjöarna mitt i staden, som för övrigt är omgiven av skog. Staden är huvudstad i delstaten Mecklenborg-Vorpommern. Sjöarna har en stor betydelse i Schwerin, och staden har givit namn till den vackra Schweriner See, som har en yta av 61 kvadratkilometer och är en av Tysklands största sjöar. Här finns många aktiviteter, allt från vattensport till kultur och shopping. En stadsrundtur i Schwerin är ett måste, eftersom staden har massor av vackra, eleganta och storslagna byggnader.

  Schwerin
  Utsikt över den vackra staden Schwerin, där sjöarna ligger mitt i staden
 • Julmarknad i Lübeck (28.8 km)

  Lübeck är känt för sina julmarknader och de flesta öppnar upp någon gång mellan 25 och 30 november. Julafton har öppet kl. 11-14, medans juldagen är stängd. Julmarknaderna fortsätter sedan mellan 26.12–30.12.


  Åk på bilsemester till Lübeck under julen och upplev den historiska hansestaden när den är som allra vackrast. Här väntar fantastiska upplevelser och en magisk julstämning när snön faller över hustaken och de varma nyanserna från olika ljuskällor leder vägen upp i de vackra smala gatorna i den nordtyska staden.


  Varje år, från november månad, fylls stadens gator med tusentals besökare från stora delar av Europa. Från den dansk-tyska gränsen tar det endast ett par timmar att nå staden och det passar därför utmärkt för en kör själv semester med familjen.
  Den medeltida staden och dess historiska byggnader som är listade hos UNESCO, utgör en perfekt kuliss för en äkta tysk julmarknad. Om man har turen med sig kanske man till och med får till att besöka staden i samma stund som det snöar, vilket ger ytterligare en magisk prägel på julmarknaden.


  Julmarknaden i Lübeck är en av landets mest traditionella och är uppbyggt med flera julbodar, ett underhållningsprogram och aktiviteter, samt Glühwein-stånd, marsipantält och mandelmän. Lübeck är ju också just extra känt för sin marsipan och under en vistelse i staden är det väl värt att besöka trevliga Café Niederegger för att smaka på den berömda delikatessen.


  Det finns officiellt hela sju julmarknader i Lübeck, som alla bjuder på sin egna charm. Men man kan också se det som att hela staden förvandlas till en förtrollande julmarknad då julmarknaderna sträcker sig ut över större delar av staden. Den störta julmarknaden är nog den historiska julmarknaden, nära stadens rådhus och den vackra Marien-kyrkan, i hjärtat av stadens gamla centrum som är fyllt med medeltida byggnader. Här arrangerades det julmarknader redan för ca 350 år sedan, dock var dessa lite mer spartanska och sålde mestadels behövligheter såsom hamstermat för att klara av de kalla vintrarna.


  Det breda utbudet av julmarknader bjuder på ett varierande urval med något som passa alla smaker och åldrar. Julmarknaderna sträcker sig från innerstaden och ut mot Travefloden i flera riktningar. Passa på att strosa runt de maritima omgivningarna och besök en av de olika konst- och hantverksmarknader, såsom den vid St. Petri kyrkan, kicka förbi familjemarknaden på Traveflodens bredd eller promenera en tur upp till den vackra och upplysta isbanan, strax utanför Holstentor. Tag även vägarna förbi den intressanta konst- och hantverksmarknaden i Heiligen Geist Hospital där konstnärer från när och fjärran valt att dela med sig av sina verk inom konst, keramik, trä och textiler.


  Risskov Bilsemester erbjuder ett brett urval av hotell och paket i och i närheten av Lübeck. Boka er julsemester, minisemester eller weekendresa och njut av den härliga julstämningen i en av Tysklands kanske mest förtrollade städer.

  Julmarknad i Lübeck
  Lübeck är känd för sina julmarknader
Mer info

Karta

Gutshaus Harkensee
Straße der Freundschaft 1 23942 Dassow

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~99.99 i extrasäng 40% Rabatt