Minisemester i Danmaek med boende på Hadsund Færgekro

Svenska | SEK

Hadsund Færgekro

Minisemester i vackra omgivningar vid Mariager-fjorden i danska Hadsund

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Mysigt värdhus vid Mariager-fjorden
 • God mat och traditionellt fika
 • Naturupplevelser och spännande städer
1.446:-
3~5 dag från
1.549.-

Vackert läge vid Mariager Fjord

Minipris till Hadsund

3 dagar
Från 1.549,- / spara upp till 655,-
Spara
4 dagar
Från 2.249,- / spara upp till 1.026,-
Spara
5 dagar
Från 2.899,- / spara upp till 1.446,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny (kockens val)
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Hadsund Færgekro är vackert beläget vid Mariager Fjord i den trevliga fjordstaden Hadsund. Här serverar köket äkta dansk krogmat med bl.a. färsk fisk från fjorden samt ett generöst fikabord med massor av goda läckerheter. Hotellet är beläget nära både skog och strand, större städer som Randers och Aalborg, vackra naturområden som Rold skog och Rebild Bakker samt ett stort antal golfbanor, vilket gör det till en suverän och allsidig utgångspunkt för en trevlig semester i Nordjylland. 

Om hotellet

Hadsund Færgekro är idylliskt beläget nära Mariager Fjord i Hadsund, ca. 30 km norr om Randers. 

Færgekroens rötter når tillbaka till 1823, en tid då det inte ännu fanns en bro över Mariager Fjord, men istället seglade en färja som förband Hadsunds norra och södra sidor. Värdshuset, som är beläget på den södra sidan, fungerade således som en färjekrog, men även som marknadskrog när det var marknad i staden. År 1904 ersattes färjan med den klaffbro som idag förbinder norra och södra Hadsund. Värdshuset har genom åren renoverats åtskilliga gånger och fungerar nuförtiden som ett modernt hotell. 

Från hela värdshuset har ni en fantastisk utsikt över Mariager Fjord. Njut av utsikten tillsammans med ett gott mål mat. Færgekroens kök bjuder på äkta dansk, säsongsbetonad krogmat, tillagad på färska råvaror. Värdshuset är även känt för sitt stora fikabord med hembakade kakor och andra läckerheter. 

Från hotellet är det endast några minuters promenad till Hadsunds centrum där ni bl. a. hittar ett stort inomhusköpcenter. Med den natursköna omgivningen och nära till bl. a. Randers, Aalborg, Rold Skog och Rebild Bakker, erbjuder Færgekroen en suverän utgångspunkt för såväl en aktiv semester som en trevlig minisemester med familjen, ett romantiskt uppehälle för två eller något helt annat. 

Hotellet erbjuder gratis parkering. 

Om rummen

Hadsund Færgekro har 10 moderna och bekväma rum, som alla är utrustade med egen dusch och toalett, en liten minibar och en TV med både danska och utländska kanaler. Några av rummen har en vacker terrass där du kan njuta av utsikten över Mariager Fjord. 

Rumstyper

Dubbelrum

1 / 1
Alla rummen är utrustade med egen dusch och toalett, en liten minibar och en TV med både danska och utländska kanaler. Några av rummen har en vacker terrass där du kan njuta av utsikten över Mariager Fjord. Andra rum ligger i källaren, från vilken det finns ett stort fönster på marknivå.
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

100 km från
Göteborg, Sverige
270 km från
Öresundsbron
525 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Mariager Fjorden (13.9km)

Mariager Fjord är också känt som Danmarks vackraste Fjord och området kring fjorden är fylld av härliga upplevelser. Här kan ni bland annat uppleva de mysiga fjordbyarna som alla har sin egna unika charm. Besök också semesterorten Øster Hurup, som har Danmarks mest barnvänliga strand.

Rebild Bakker (25.4km)

Rebild Nationalpark är ett stort område med ljungbevuxna backar. Här finns det goda möjligheter för en fin dag i naturens tecken med aktiviteter som mountainbiking eller långpromenader.

Rold Skog (24.4km)

Rold Skov, eller Rold Skog, är Danmarks största skog, med en yta på 8.000 hektar har den skiftande karaktär. Naturligtvis finns vandringsstigar, såsom den som går runt Store Økssø. Rold Skov är populärt för Mountainbikers och det finns rutter med olika längd och svårighetsgrad. Ridning i skogen är också populärt. För barnen finns en härlig naturlekplats, Røverknolden, som inbjuder till lek och mys.

Förr kunde det vara mycket farligt att besöka Røverknolden. Rövarlegender som Bette Fanden, Long Ajes, Lorentz Nielsen och Petronillen höll nämligen kontroll över skogen och anföll de som tog vägen genom skogen på hemväg från kroen. Som tur är hör dessa historier till dåtiden, men legenden lever kvar som statyer på de fyra rövarna.

Thingbæk Kalkgruvor (27.6km)

De berömda kalkgruvorna i Thingbæk öppnade för besökare år 1935 och är ett av Danmarks mest speciella underjordiska museer. Det är här Anders Bundgaard ställer ut sina gipsfigurer. Ta på er något varmt och bege er ner i de mörka och kyliga gruvgångarna och njut av de majestätiska grottorna, som plötsligt dyker upp.

På Thingbæk Møllegaard (Kvarngård) har det brutits kalk i flera generationer, men det var först år 1926, som bruket blev en etablerad gruva, där det bröts kalk fram till år 1960.

Vikingacentret Fyrkat (27.4km)

Fyrkat uppfördes omkring år 980 under vikingakungen Harald Blåtand. Borgen existerar inte längre, men försvarsvallen, som markerar byns utsträckning, kan fortfarande upplevas. Bakom vallen fanns 16 långhus, vars positioner idag markeras av vita stenar och alldeles utanför vallen har man byggt en kopia av ett långhus, som mäter nästan 29 meter och är byggt i uteslutande ek.

De arkeologiska fynden man funnit vid utgrävningar finns på Hobro Museum.

Besök också Vikingagården, som med sina hus och sin smedja utgör en stormansgård, som de såg ut på Harald Blåtands tid. Vikingacentret Fyrkat gömmer många upplevelser och lämpar sig utmärkt för en familjetur även med små barn.

Randers Regnskov (31.7km)

Gör ett besök i en helt annan värld. Så känns det nämligen när ni åker till Randers Regnskov. Den varma och fuktiga luften blandas med ljuden från de skummande vattenfallen och de många djurläten som hörs i den tropiska regnskogen i Randers. I de gröna omgivningarna väntar massor av spännande upplevelser. Se små och mycket flitiga bladskärarmyror och hälsa på de vackra jaguarerna, som bidrar till att göra det tropiska äventyret till en alldeles speciell upplevelse. Besök de stora kontinenterna Afrika, Sydamerika och Asien eller prova på en tur till det fruktade Ormtemplet.

Memphis Mansion (35.3km)

Nyttja också möjligheten att äta frukost på Graceland. Fasaden är en kopia av Elvis Presleys hus i Memphis, Tennesee. Innanför väggarna finns världens enda museum utanför USA om Elvis, hans musik och hans liv.

Aars (41.9km)

Aars historia är lika gammal som den är spännande. För ca 2000 år sedan bodde cimbrerna här, och ännu idag härstammar himmerländarna från cimbrerna. Detta kan upplevas på Museumscenter Aars, som rymmer mer än 12 000 års arkeologi och kulturhistoria.

Aars torg pryds av konstverk av erkända internationella och danska konstnärer som t.ex.Per Kirkeby, Kirsten Ortwed och Poul Gernes. Stadens 1200-tals kyrka är också värd ett besök.

Ålborg (44.3km)

Ålborg är en underbar stad, där det finns något för alla. Gillar du att shoppa? I så fall har du hamnat rätt.

I Ålborgs centrum hittar du den populära shoppinggatan Bispensgade. En av sidogatorna är Jungfru Ane Gade. Jungfru Ane Gade kräver knappast närmare presentation - den är känd bland danskar, men också utomlands, som Ålborgs gamla nöjesgata.

Ålborg erbjuder en mängd sevärdheter t.ex. Ålborg Zoo, Utzon Center, Nordkraft, Musikkens Hus och Nordjyllands Konstmuseum.

I VisitAalborgs infocenter kan man få en broschyr om "Du gamle Aalborg" med två förslag på promenader, som du kan göra på egen hand i Ålborgs gamla stadsdelar.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Comwell Rebild Bakker

Inkl. 2-rättersmeny varje kväll

Nordjylland

Aktiva dagar i Rebild

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

390:-
Från endast
1.579.-

Visa karta

Vackra naturupplevelser i Rebild Bakker

Läs mer

Suldrup Kro

Inkl halvpension och välkomstdrink

Nordjylland

Krosemester i Suldrup

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink

898:-
Från endast
1.079.-

Visa karta

Krosemester på Nordjylland

Läs mer

Rold StorKro

God mat och gröna omgivningar

Nordjylland

Krosemester i Danmark

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x kronhjortsgryta (dag 1)
 • 1 x 3-rättersmeny
 • Gratis internet och parkering

380:-
Endast
1.719.-

Visa karta

Spännande mat och mysiga omgivningar

Läs mer

Postgaarden Mariager

Inkl halvpension

Nordjylland

Minisemester vid Mariager Fjord

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 2 x kaffe m. sötsak
 • Gratis parkering

676:-
Från endast
1.289.-

Visa karta

Unik historisk atmosfär i Mariager

Läs mer

Motel X

Inkl 1 x 2-rättersmeny

Midtjylland

Bekvämt budgethotell

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 fl vin på rummet
 • Gratis parkering och WiFi

657:-
Från endast
939.-

Visa karta

Billigt boende och inkluderad mat

Läs mer