Storstadssemester i Wien på HB1 Design & Budget Hotel

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

HB1 Design & Budget Hotel Wien Schönbrunn

Ta del av Wiens historia och kultur under en weekend

Cityhotell i storstaden Wien
Takterrass och bar med vacker utsikt
Moderna och luftkonditionerade rum
 • 1.125 km från Öresundsbron
 • 875 km från Rostock, Tyskland
 • 1.425 km från Göteborg, Sverige
 • 1.125 km från Helsingborg, Sverige
 • 950 km från Travemünde, Tyskland
 • 950 km från Sassnitz, Tyskland
 • 900 km från Swinoujscie, Polen
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Bar
 • Gratis internet
 • Hiss

Om hotellet

HB1 Hotel Schönbrunn ligger i den vackra österrikiska huvudstaden Wien, nära fantastiska slottet Schloss Schönbrunn, Wiens Tekniska museum, centralstationen och bara om 8 km från Wiens centrum.

Hotellet erbjuder

Från hotellets bar på takterrassen på 6: e våningen, var frukosten serveras, är det en helt unik utsikt över slottet och de vackra trädgårdarna på Schloss Schönbrunn. Frukostbuffén består av bröd, kött, ost, sylt, honung, nutella och frukt samt ett stort urval av kaffe, te, kakao och saft.

HB1 Hotel Schönbrunn serverar inte middag, men det finns många intressanta restauranger i närheten.

Hotellet har ett eget garage med bekväm parkering mot en daglig avgift. Gästerna kan använda hotellets trådlösa internet.

Om rummen

HB1 Hotel Schönbrunn har 96 moderna rum. Det finns enkel-, dubbel- och trebäddsrum. Alla rum har ett modernt badrum med toalett, ett skrivbord, luftkonditionering och en platt-TV. Det finns möjlighet till en extrasäng, men vänligen observera att den är 180 cm lång.

Vänligen observera att

Turistskatten är 1,50 euro/ natt per person och betalas direkt till hotellet. Turistskatten ingår inte i det totala priset.

Mer info

Värt att se

 • Schönbrunns slott (0.7 km)

  Slottet i Wien, Schönbrunn Schloss, är ett av Österrikes största kulturskatter. Detta magnifika barockpalats har hela 1441 rum och sedan mitten av 1950-talet har slottet varit en otroligt populär turistdestination. Slottets historia sträcker sig ändå från 300 år tillbaka, vilket märks tydligt i de olika arkitektoniska stilarna som besökarna möter. Den fantastiska slottsträdgården har varit öppen för allmänheten sedan slutet av 1700-talet.

  Schönbrunns slott
  Schloss Schönbrunn har sedan 1996 varit på UNESCO: s världsarvslista.
 • Tiergarten Schönbrunn (2.1 km)

  Besök Tiergarten Schönbrunn, ett zoo i Wien som även är världens äldsta zoo. Detta fascinerande zoo grundades redan 1752 och omfattar en av de få djurparker i världen som har jättepandor. I den historiska djurparken finns också en mängd andra spännande djur från alla kontinenter.

  Tiergarten Schönbrunn
  Zoo Tiergarten Schönbrunn ligger intill slottet Schloss Schönbrunn.
 • Naturhistoriska museet i Wien (4.4 km)

  Naturhistoriska museet i Wien är ett av världens ledande museer och har mer än 30 miljoner föremål. Det finns ett stort utbud av teman, men museets främsta intresse är solsystemets ursprung, evolutionen samt utvecklingen av livet på jorden, liksom gamla traditioner och seder. Utställningarna inkluderar världens största samling av meteoriter och en gigantisk utställning om dinosaurier och sällsynta fossiler.

  Naturhistoriska museet i Wien
  Museet ligger i utkanten av vackra Museumsquartier.
 • Museumsquartier (4.6 km)

  Museumsquartier är ett 60 000 kvadratmeter stort område i historiska staden Wien, och är ett av världens största kulturområden. Bland några av områdets vackra byggnader ligger hela åtta kulturinstitutioner, som inkluderar Leopold Museum, Arkitekturzentrum Wien, Kunsthalle Wien och MUMOK (MUseum MOderner KOnst). MUMOK har bl.a. verk av Andy Warhol, Picasso och Roy Lichtenstein.

  Museumsquartier
  Området vid Museumsquartier erbjuder en egendomlig atmosfär, speciellt när du tar en promenad där på kvällarna.
 • Konsthistoriska Museet i Wien (4.8 km)

  Konsthistoriska Museet i Wien ligger mittemot Naturhistoriska Museet, i utkanten av vackra Museumsquartier. Museet är från 1800-talets andra halva och även Österrikes största museum. Utställningarna här varierar oerhört, det finns bl.a. verk av Jan Van Eyck, Johannes Vermeer, Thomas Gainsborough, Rembrandt och Diego Velázquez.

  Konsthistoriska Museet i Wien
  Konsthistoriska Museet med dess välkända åttahörniga kupol.
 • Hofburg (6.3 km)

  Hofburg är i centrum av historiska Wien och är ett före detta kejserligt residenspalats. Slottet grundades på 1200-talet och har sedan dess förstorats och expanderats stort. Idag omfattar slottsområdet ett brett utbud av byggnader och attraktioner, exempelvis Österrikes nationalbibliotek och Spanska ridskolan. Komplexet är också indelat i olika som innefattar räknar schweiziska och Leopoldine. Väl värt att besöka under en minisemester eller storstads-weekend i Wien!

  Hofburg
  Denna präktiga byggnad är idag österrikiska presidentens officiella residens och arbetsplats.
 • Belvedere slott (6.9 km)

  Belvedere är ett kolossalt slottsområde från barocktiden, som ligger sydost om Wiens historiska centrum. Själva Belvedere slottet är uppdelat i en nedre och en övre del, med fantastiska galleri- och museutställningar som sträcker sig från 1600-talet ända fram till idag. Fantastiska Belvedere palatsets park är en av Europas mest betydelsefulla historiska trädgårdar och är med på Unescos världsarvslista .

  Belvedere slott
  Det fantastiska barockslottet byggdes av Eugen av Savoy, och Franz Ferdinand var den sista som bodde i slottet.
 • Stephansdom (7.8 km)

  Stephansdom är på Stephan Platz, i hjärtat av historiska Wien. Det är en romersk-katolska katedral från år 1147. Idag är kyrkan Wiens viktigaste religiösa byggnad, och tar varje år emot nästan 3 miljoner besökare. Katedralens spektakulära tak är lagat med glaserade keramiktegel, även kallat majolika och är därför något sällsynta.

  Stephansdom
  Kyrkan är tillägnad St. Stefan, som var den första kristna martyren.
 • Burg Kreuzenstein (27.7 km)

  Det medeltida slottet Burg Kreuzenstein ligger uppe på en skogshöjd idylliskt omgiven av skogar och kullar. Slottet har en rik historia som förbinder sig med Sveriges historia. Genom historien har Burg Kreuzenstein har alltid stått som en försvarsborg mot olika inkräktare, men under det trettioåriga kriget, 1645, togs slottet i svensk ägo. De svenska styrkorna var överlägsna och kunde ta området i besittning utan motstånd. Den svenske fältmarskalken Lennart Torstensson gjorde slottet till sitt högkvarter. Österrikarna bidade sin tid och samlade sina styrkor mot svenskarna som till slut tvingades retirera. Tyvärr förstördes stora delar av slottet under striden. På sent 1800-talet restaurerades Burg Kreuzenstein och omvandlades till ett iögonenfallande medeltida museum som än idag lockar många besökare.

  Burg Kreuzenstein
  Känn historiens vingslag och gå i fotspåren av medeltida riddare på den unika slottet och museet Burg Kreuzenstein
Mer info

Karta

HB1 Hotel Schönbrunn
Wien-Schönbrunn, Linzer Straße 6-8

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~2 i spjälsäng 100% Rabatt
Barn 2~5 i extrasäng 100% Rabatt
Barn 5~14 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 14~100 i extrasäng 17% Rabatt