Hørning Kro og Hotel - Krosemester i Danmark

Resmål

Hørning Kro og Hotel

Semester nära stad och natur

Genuin kro-atmosfär
Nära till Århus
Naturupplevelser och spännande sevärdheter
 • 350 km från Öresundsbron
 • 460 km från Rostock, Tyskland
 • 190 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Hørning Kro og Hotel kan erbjuda avkoppling på en vacker och tidigare kungligt priviligierad kro. Hotellet ligger cirka 10 minuters bilfärd från Århus där ni finner ett stort kultur- och nöjesutbud som t.ex. Gamla Stan, Aros, Tivoli Friheden, shopping på gågatan eller en fikastund på något av kaféerna i Latinerkvarteret. Inte långt från hotellet finns också härliga skogsområden och fina stränder.

Om hotellet

Hotellets personal välkomnar er till den hemtrevliga stämningen på Hørning Kro. Frukosten serveras vardagar kl. 6.30 - 9.30 och lördagar, söndagar och helgdagar kl. 7.30 - 10.00. På kvällen kan ni äta i den trevliga "krostuen", där det serveras god dansk och internationell mat. Här arrangeras också vinprovning.

Hørning Kro & Hotel är lätt att ta sig till, då det ligger cirka tre kilometer från motorvägen med parkering vid samtliga rum. Århus stadsliv med mycket att upptäcka är inte långt bort.

Om rummen

Alla hotellets 40 rum ligger i ett annex. Rummen är utrustade med eget badrum, kabel-TV och telefon.

Vänligen observera att

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att rummet inte städas, sängarna inte bäddas och handdukarna inte byts under ert uppehåll.

OBS! Vid incheckning hålls en deposition om 500 DKR som hävs vid avresa.

Mer info

Värt att se

 • Skanderborg (8.6 km)

  Skanderborg ligger i Søhøjlandet, det sjörika och kuperade området mellan Silkeborg, Skanderborg, Horsens Tørring och Thyregod. Søhøjlandet är känt för sin vackra natur med alla dess sjöarna, skogen och Himmelberget. I området finns goda möjligheter för vandring, cykling och båtturer. Besök också Sjöbadet, där det finns möjlighet att bada i sjön och även Skanderborg slottskyrka som är väl värd ett besök. Området vid Skanderborg erbjuder dessutom spännande upplevelser inom konst, kultur, gastronomi och shopping.

  Skanderborg
  Skanderborg med omnejd erbjuder natur, konst, kultur, gastronomi och shopping
 • Tivoli Friheden (14.3 km)

  Denna härliga nöjespark ligger i utkanten av Århus stadskärna och bjuder på det som de flesta familjerna är ute efter på en semester med sina barn. Här finns massvis med roliga aktiviteter och upplevelser, som helst ska innehålla massor av lek och bus. Tivolit ligger faktiskt inom gångavstånd från Århus centrum och i parken finns det bland annat flera åkattraktioner, olika stånd med mat och dryck samt en lekplats. Missa inte att ta en tur på "Cobraen", som är en av de mest vilda attraktionerna på plats, där ni susar genom luften i 70 km i timmen. Och det finns självklart även lugnare attraktioner, för er som föredrar lite mindre adrenalin. På Tivoli Friheden är alla, oavsett ålder, garanterade en riktigt rolig dag, fylld med massor av upplevelser!

  Tivoli Friheden
  Roa er på Tivoli Friheden under en weekend eller minisemester i Århus
 • Århus (14.9 km)

  Århus är en levande stad där ni finner ett hav av kulturella och gastronomiska upplevelser, samt goda shoppingmöjligheter. I Århus kan ni bland annat besöka det fantastiska konstmuseet Aros, gå en tur igenom Moesgaard museum, besöka Tivoli Friheden eller besöka Den Gamle By. Ja möjligheterna är många här och ni är garanterade en upplevelserik vistelse! Staden bjuder självklart även på shopping i stadens butiker och förfriskningar i stadens mysiga caféer.

  Århus
  I Århus hittar ni många kulturella och gastronomiska upplevelser samt goda shoppingmöjligheter.
 • ARoS Aarhus Konstmuseum (15.2 km)

  Konstmuseet ARoS ligger i Århus centrum och är bland de största i Nordeuropa, med sina 10 våningar fylld av intryck, färger och former. Museet ställer ut konst från den danska modernismen samt från internationell nutidskonst. Här hålls en hel del skiftande och kortvariga utställningar men även permanenta sådana, med en egen samling av 8000 verk. Museet har också aktiviteter för familjens yngsta. Här kan ni gå på upptäcktsfärd i Konstkassen, eller ta en tur upp i den ikoniska regnbågen som är designad av Olafur Eliasson, och njut av den vackra utsikten över Århus stad igenom de karakteristiska regnbågsfärgerna. Njut av detta mångfald av konstverk och ta den tid ni behöver för att utforska alla de vackra verken.

  ARoS Aarhus Konstmuseum
  Konstmuseet ARoS ligger i Århus centrum och är med sina 10 våningar ett av de största i Nordeuropa.
 • Marselisborgs Slott (15.5 km)

  Marselisborgs Slott tjänar idag som det danska kungaparets sommar- och julresidens i Århus. Byggnaden stod färdig år 1902 som folkets bröllopsgåva till Kung Christian X och drottning Alexandrine. Slottets placering är väl valt för ändamålet: de boende har fri utsikt över hav och skog, men långt och otillgängligt för omgivningarna. Den utstrålar reservation och distans och huvudtrappan understryker effekten.

  Marselisborgs Slott
  Marselisborgs Slott stod färdigt 1902
 • Moesgaard Museum (18.2 km)

  Upplev forntidens skiftningar i Moesgaard Museum, som också kallas MOMU. En upplevelserik sevärdhet som består av både utställningar och vacker omgivande natur. Här kan ni komma nära inpå antiken och uppleva de gigantiska gravarna från bronsåldern, vapen från järnåldern och vigda er kunskap om vikingarna. Från vikingatiden kan besökare följa en viking i dåtidens Århus. Besök också Evolutionstrappan som skickar nyfikna besökare tillbaka 3,2 miljoner år bakåt i tiden. MOMU är en enastående upplevelse där det är lätt att förundras av evolutionens magi. Ett utflyktsmål och aktivitet som passar hela familjen, stora som små!

  Moesgaard Museum
  Lär er mer om bronsåldern, järnåldern och vikingatiden på Moesgaard Museum, MOMU,
 • Den Gamle By (16.3 km)

  Åk på en tidsresa mitt i Århus och besök Den Gamle By som är en helt unik historisk upplevelse. Möt människorna i deras vardag, såsom de levde i slutet av 1800-talet i detta levande museum. Passa på att besöka den allra äldsta delen av gamla stan och njut av en äkta dansk mini köpstad med allt var som hör därtill, med flera hus, butiker och verkstäder. Byggnaderna är fraktade från städer kring hela Danmark och har på så sätt byggts upp till ett museum. På festplatsen arrangeras det flera roliga aktiviteter från förr. Här kan ni bland annat kasta käglor och stå på styltor och ni kan även åka traditionell häst och vagn genom staden. Den Gamle By har också en av Danmarks mest unika julmarknader. Flera hundra års historia kommer till liv då husen och gatorna pyntas med historiskt tidsenligt julpynt. I flera av husen hålls aktiviteter som bakning, julutställningar, tomtar och mycket annat. Passa på att uppleva danska jultradtioner i Den Gamle By!

  Den Gamle By
  En tur i Den Gamle By i Aarhus är altid en upplevelse sig som kan upplevas både till fots eller med häst och vagn.
 • Århus Naturhistoriska Museum (17.8 km)

  På det Naturhistoriska Museet i Århus finns det fyra större permanenta utställningar samt en utställning som skiftar med tiden. Detta är en plats fylld av upplevelser och en spännande resa runt i naturens förundrade värld. Kom nära inpå de afrikanska djuren från savannen och ta en tidsresa genom den danska naturens liv, helt från istiden fram till idag. Besök utställningen "AnimaliA" som bjuder på spännande visualiseringar av djurens överlevnad genom tiden. Gå heller inte miste om "Den Globala Bakgården" som är en intressant utställning om den biologiska mångfalden. Naturhistoriska Museet Aarhus är landets näst största av sin sort och rymmer över hela 5.000 olika djur. Här bjuds ni på en spännande introduktion till vetenskapens resultat i den naturhistoriska forskningen och kan låta er imponeras av av detaljerna i denna resa genom vår förtrollande värld och dess natur.

  Århus Naturhistoriska Museum
  Upplev Århus Naturhistoriska Museum och resa runt i naturens värld
 • Himmelbjerget (29.3 km)

  Åk på billig bilsemester till Mittjylland och bestig Himmelberget, dit ni antingen kan ta er med hjulångaren Hjeljen, bil eller cykel, och upplev den fascinerande naturen. Himmelberget är 147 meter högt och har sedan 1800-talet besökts av tusentals turister. Njut av utsikten från några av de manga utiktsplatserna!

  Himmelbjerget
  Åk på minisemester och bestig Himmelsberget på en 147 meters höjd.
 • Silkeborg (36.2 km)

  Välkommen till den charmerande staden Silkeborg och Danmarks största sammanhängande skogsområde. Kombinationen av skogen och det otroliga sjösystemet gör att naturen erbjuder ett aktivt friluftsliv, som med fördel kan avslutas med ett besök på någon av stadens trevliga serveringar. Här finns något för alla smaker oavsett intresse och ålder. Besök t.ex. Badeanstalten under Silkeborg Bibliotek och njut av ångbad, örtbad, lerbad eller saltbad i de nostalgiska omgivningarna. Tag med barnen till Nordeuropas största sötvattensakvarium, AQUA, och/eller hyr en kanot, simma och bada i sjöarna och upplev ett stycke av Danmarks finaste natur vid Gudenån.

  Silkeborg
  Silkeborg och Gudenån från luften
 • Jul i Den Gamle By (16.3 km)

  Res med barnen till julmarknaden i Den Gamle By, som är en av Danmarks mest unika julmarknader. Århundraders historia görs levande och husen smyckas med historiskt julpynt. I flera av husen pågår aktiviteter som pepparkaksbakning, julutställningar, tomteloft och mycket annat. Tycker ni om danska jultraditioner, är en minisemester eller en familjeutflykt till Den Gamle By i julmånaden något för er.

  Jul i Den Gamle By
  Känn julstämning och smaka på äkta danska julkakor.
Mer info

Karta

Hørning Kro og Hotel
Århusvej 4 8362 Hørning

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~6 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~15 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 15~100 i extrasäng 25% Rabatt