Højby Kro - Bo på dansk mysig kro

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Højby Kro

Äkta krostämning i natursköna omgivningar på norra Själland.

Välsmakande mat tillagad av lokala råvaror
Stora trevliga hotellrum
Personlig service
 • 150 km från Öresundsbron
 • 240 km från Rostock, Tyskland
 • 280 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Bar
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Højby Kro är ett mysigt hotell med äkta dansk krostämning, beläget i Odsherred med en golfklubb endast ett stenkast bort samt flera utflyktsmöjligheter i närheten.  Højby Kro passar perfekt för er som önskar en genuin krovistelse eller en golfsemester i Nordsjälland.

Hotellet erbjuder

Højby Kro ligger i Odsherred kommun, mitt i ett av Själlands vackraste naturområden. Den charmerande byggnaden är belägen mellan Isefjorden, Kattegatt och Sejerø bukten och har en lång och intressant. Innan byggnaden blev kro år 1958 användes den bl.a. stall för resande med häst och vagn och rehabiliteringscenter.

När de nuvarande ägarna tog över kroen år 2007 genomfördes en omfattande renovering. Detta gjordes dock med den gamla byggnaden och dess historia i åtanke och därav är flera detaljer väl bevarade. Idag erbjuder kroen äkta dansk charm i Odsherred året runt.

Här erbjuds ni goda förutsättningar för många aktiviteter, varesig ni är ute efter en avkopplande semester, en golfresa eller utflykter i naturen. Odsherreds golfklubb ligger endast några få hundra meter från hotellet.

Kroens restaurang serverar rätter med lantlig inspiration från det danska och franska köket. Här serveras frukost, lunch samt middag.

Trådlöst internet samt parkering är gratis.

Om rummen

Højby Kro har 16 mysiga dubbelrum, som renoverades år 2010 och är utrustade med badrum, toalett och TV. Rummen ligger i en separat byggnad, ca 10 meter från huvudbyggnaden där måltiderna serveras. 

Vänligen observera att

OBS! Incheckning är från kl 15.00. Utcheckning är fram till kl 9.30 påvardagar och fram till kl 10.30 på lör- och söndagar.

Alla måltider serveres på kroen, som ligger 10 meter från byggnaden med rum.

OBS det är inte möjligt att ha hund på hotellet.

Till kro-rätt och dessert serveras: 1 gl rödvin, 1 gl dessertvin.
Till 3-rätters meny serveras: 1 gl vitt vin, 1 gl rödvin, 1 gl dessertvin

Eftermiddagskaffe och kaka serveras på ankomstdagen.

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att sängarna inte bäddas, rummet inte städas och handdukarna inte byts under er vistelse. Nya handdukar kan hämtas i receptionen, eventuellt mot avgift.

Mer info

Värt att se

 • UNESCO Global Geopark Odsherred (0.9 km)

  Det underbara landskapet i Odsherred är nu upptaget på UNESCO:s världsarvslista och kan kalla sig UNESCO Global Geopark Odsherred, som är den första danska geoparken någonsin. Anledningen till utmärke är det helt unika istidslandskapet, som för geologiska förhållanden har en stor kulturhistorisk betydelse. Det imponerande landskapet har attraherat konstnärer under mer än 200 år. De har återgivit de dramatiska landformationenerna på olika sätt. Eftersom många konstnärer besöker området finns många gallerier och konstmuseer i området. Det kuperde istidslandskapet med de många imponerande utsikterna och oförstörda natuern är idealiskt för cykel- och vandringsturer.

  UNESCO Global Geopark Odsherred
  Kontrasterna mellan det gröna böljande lanskapet och de karga klipporna är fascinerande
 • Sommerland Själland (1.9 km)

  Sommerland Själland är ett härligt utflyktsmål för en aktiv dag tillsammans med familjen. Med ett jättestort vattenland och förlustelser som t.ex. loop-rutschbana, MiniLegeland, timmerflotteexpedition i djungeln, klättring, guldgrävning, trampoliner och 3D-bio är underhållningen säkrad hela dagen.

  Sommerland Själland
  Sommerland Sjælland är något för alla, barn eller vuxna - huvudsaken är att du har barnasinnet kvar.
 • Cykelturer i Odsherred (7.5 km)

  Odsherred är ett mycket cykelvänligt område med många utmärkta cykelleder t. ex. Sejerø Bugt-rutten oc Urokse-stigen. Har ni familjen med på resan, så passar den 40 km långa Fjordsti vid Isefjorden den perfekt: Endast små stigningar och mycket vackert att se hela vägen. helt platta sträckningar finner ni omkring Lammefjord, som är avskuren från havet. Mer varierad terräng erbjuder backarna kring Veddinge och Vejrhøj. Turen är 30 km lång och här kan de mest garvade cyklister behöva lägga in en låg växel!

  Cykelturer i Odsherred
  Välj mellan plana stigar och mer utmanande. På norra Själland kan alla glada cyklister få sitt lystmäte.
 • Rørvig (11.6 km)

  Den gamla fiskarbyn Rørvig ligger vackert vid inseglingen till Isefjorden. Rørvig är en riktig semesterort, där hamnen är den naturliga samlingspunkten för både lokalbefolkning och turister. Här kan ni besöka en av Odsherreds äldsta byggnader, den K-märkta Lodsoldermandsgård. Härifrån har det genomårhundraden sänts lotsbåtar för underlättandet av sjöfarten på genom Isefjord och Roskilde fjord. Det gamla bycentrumet har många vackra fiskar- och kaptenshus. Det är en vacker promenad längs kuststigen från hamnen till centrum. Från dem trevliga hamnen går färjor till Hundested och Nordsjälland.

  Rørvig
  Rørvigs hamn är samlingpunkt för både turister och lokalbefolkning.
 • Odsherred Zoo (15.8 km)

  Odsherred Zoo är en oas på 14 tunnland mitt på det vackra Nordsjälland i Danmark. Här kommer ni tätt inpå 600 exotiska djur fördelade på 100 arter. Detta är Nordvästsjällands första zoo- och rescuecenter. Som något helt speciellt erbjuder parken ett tryggt hem för exotiska djur, som genomgått svåra strapatser i sitt tidigare liv.

  Odsherred Zoo
  Lemurerna solar sig Odsherred Zoo
 • Dragsholm Slott (24.5 km)

  Det är möjligt att besöka slottet och äta gott i restaurangen samt delta i de historiska guidade turerna under vilka ni kan möta något av slottsspökena om ni har tur. Under de senaste åren har Dragsholm Slott byggt upp ett rykte om att vara ett av landets bästa matställen. Oavsett om ni äter i gourmetrestaurangen ”Slotskøkkenet” eller i det mera folkliga ”Lammefjordens Spisehus”, så kan ni vara säkra på att stifta bekantskap med ”smagen af Odsherred”. Gastronomiskt har man på slottet skapat ett unikt kökskoncept med kökschefen Claus Henriksen vid grytorna.

  Dragsholm Slott
  Det vita, vackra slottet erbjuder unika matupplevelser, guidade turer och kanske chans att se slottsspökena!
 • Holbæk Museum (30.7 km)

  På Holbæk Museum kan ni uppleva ett stort utbud av utställningar som på olika sätt belyser Holbæks kulturarv. Hela 250 000 föremål finns på museet och dessutom Danmarks största samling av Knabstrup-keramik. Museet består av 13 historiska byggnader och en lotsbåt. Några av byggnaderna härstammar från 1600-talet. I en av museets byggnader, på Bakkekammen 45, ligger inredningsmuseet för Bedre Byggeskik, där man under 1900-talet arbetade för en bättre byggnadskultur i Danmark. Med andra ord finns det en hel del att uppleva, under en minisemester i Holbæk!

  Holbæk Museum
  Besök Holbæk Museum med över 250 000 föremål och Danmarks största samling av Knabstrup-keramik.
Mer info

Karta

Højby Kro
Højby Hovedgade 28 4573 Højby

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~2.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~14.99 i extrasäng 50% Rabatt