Kro-semester vid Limfjorden på Højslev Kro

Svenska | SEK

Højslev Kro

Traditionell dansk kro med läcker mat nära Limfjorden och Skive

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Gastronomiska upplevelser med läcker dansk mat
 • En charmig och historisk atmosfär
 • Nära Skive och ”Det Blå Limfjordsland”
689:-
3 dag från
1.689.-

Inkl halvpension

Fantastisk matupplevelse

3 dagar
Från 1.689,- / spara upp till 690,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 2 x Kaffe/te efter middag
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Åk på bilsemester till Danmark och njut av en härlig kro-vistelse med utsökt mat på Højslev Kro. Här erbjuds ni ett prisvärt hotellpaket på en ytterst charmig och traditionell dansk kro, belägen nära Skive och Limfjorden.

Hotellet erbjuder

Højslev Kro är inrett i en unik och historisk byggnad med flera karakteristiska detaljer, såväl inomhus som utomhus. I 1995 genomgick byggnaden en renovering för att moderniseras, dock med stor respekt för de gamla delarna av byggnaden och värdshusets kännetecken, det runda tornet.

Här erbjuds ni en bekväm bas, endast en kort bilfärd från Skive, i ett naturskönt område som kallas ”Det Blå Limfjordsland” i turistbroschyrerna. 

Under en vistelse på värdshuset kan ni ta del av härlig vandring och cykling i närområdet. Eller passa på att besöka någon av de flera trevliga närliggande städerna som Viborg, Holstebro och Nykøbing Mors och uppleva sevärdheter som Spøttrup Middelalderborg, Hjerl Hede och Jesperhus. 

För er som önskar ta er ut på en dagsutflykt når ni även Randers, Silkeborg och Ålborg en lite länge bilfärd bort.

Varje morgon serveras en klassisk kro-frukost i de trivsamma faciliteterna och under kvällstid erbjuds en gastronomisk upplevelse med läckra och traditionella danska rätter.

Parkering vid hotellet och trådlöst internet erbjuds kostnadsfritt.

Om rummen

Højslev Kro har 11 stämningsfulla och klassiskt inredda med en modern touch. Välj mellan boende i enkelrum, dubbelrum, och dubbelrum med en eller två extrabäddar. Samtliga rum är utrustade med eget badrum och toalett, fina trägolv, bekväma sängar och TV.

Rumstyper

Dubbelrum

1 / 2
Dubbelrum med eget badrum, trägolv, bekväma sängar och TV. Möjlighet för extra personer i gästsäng/bäddsoffa.
» Se fler rumsspecifika bilder

Enkelrum

1 / 2
Enkelrum med eget badrum, trägolv, bekväma sängar och TV.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

150 km från
Göteborg, Sverige
370 km från
Öresundsbron
525 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Skive (5.9km)

Skive stad har en spännande historia och med tiden har staden blivit ett handelscentrum med ett nät av gågator och massa shoppingmöjligheter. De många specialbutikerna och små mysiga affärerna ligger inom bekvämt avtsånd, det är aldrig långt till nästa butik. Det är liv och glädje på gatorna, särskilt omkring Rådhustorget och Posthustorget där det ofta arrangeras aktiviteter och marknadsdagar.

Mønsted Kalkgrottor (12.6km)

Mønsted Kalkgrottor ligger vid Mønsted, söder om Hjarbæk Fjord och väster om Viborg. Kalkgrottorna är hålor i den ytliga berggrunden där det i många hundra år har brutits kalk bland annat till tillverkning av murbruk för att bygga kyrkor och kloster. Mønsted Kalkgrottor är världens största kalkgruva och är en oändlig labyrint av gruvgångar. Åk med minitåget på sommaren eller se hur många fladdermöss ni kan få syn på.

Hjerl Hede (22.7km)

På friluftsmuseet Hjerl Hede kan man uppleva olika kulturmiljöer och element från den danska bygemenskapen. Här kan man utforska regionala variationer av byggnadsstil och inredning, samt se hur man bodde och levde för 100-200 år sedan. Hjerl Hede har också Danmarks äldsta kända bondgård, Vinkelgården, från år 1546, som är väl värt ett besök under en sommarsemester på Jylland.

Viborg Domkyrka (25km)

Domkyrkans historia går ända tillbaka till 1100-talet, men genom tiderna har kyrkan utsatts för flera allvarliga bränder, varav den sista var år 1726. Det finns därför inte mycket kvar av den ursprungliga eleganta domkyrkan, det var faktiskt bara den gamla kryptan som stod emot tidens härjande. Resten av kyrkan har restaurerats och byggts upp, den nuvarande kyrkan invigdes år 1876. I kyrkans södra kapell ligger Sankte Kjelds Brunn där många sjuka, särskilt blinda, sägs blev helade. Domkyrkans väggar och valv dekorerade av konstnären Joakim Skovgaard och hans medhjälpare. Från år 1901 till 1913 målade de domkyrkans väggar och valv med mycket färgrika fresker ur bibelhistorien, från Adam och Eva och fram till de senare tiderna.

Spøttrup Medeltidsslott (24.2km)

Spøttrup är det bäst bevarade medeltida slottet i det danska kungariket, som härstammar från början av 1500-talet. Här finns rika möjligheter att gå på upptäcktsfärd i ett äkta slott med torn, riddarsal, kyrkrum och allt som hörde denna period av medeltiden till. Slottets mycket tjocka väggar samt de många försvarsbyggnaderna ger en god inblick i hur det dagliga livet gick till. Det ger också en klar idé om hur en borg bäst kunde försvara sig mot attackerande fiender. Det finns också en mycket vacker slottsträdgård där det bland annat odlas läkeörter. Lite bortanför slottet ligger

Spøttrup Sjö som bland annat är känd för sina många fåglar. Året runt anordnas olika aktiviteter som bidrar till att göra slottets historia mer levande. Ta med hela familjen och styr kosan till denna helt otroliga medeltida borg där upplevelserna bara ligger och väntar.

Järnåldersbyn Hvolris (31.3km)

Vid Skals Ådal omkring 17 kilometer norr om Viborg ligger Hvolris Järnåldersby. Detta friluftsmuseum tillhör ett stor naturområde med en naturlekplats och små leder som tar er ut runt området. Börja med att utförska Tømmerlanden där det är en arkeologisk utställning med flera spännande fynd som grävts upp omkring Hvolris. Här har det bott människor ända sedan stenåldern för omkring 6000 år sedan. Något som är väldigt speiellt med järnåldersbyn är att utgrävningarna ligger sida vid sida med de rekonstruerade hus och verkstäder som tillsammans utgör en del av den spännande och lärorika järnåldersmiljön. Under året hålls en rad kurser i olika forntida hantverk och under helgerna pågår många olika aktiviteter. Få svärdet smitt och res tillbaka i tiden på ett riktigt underhållande sätt i Hvolris Järnåldersby, en perfekt destination för hela familjens sommarsemester på Jylland!

Jesperhus (34.5km)

Tag med familjen på bilsemester och besök semesterparken i Mors, där djungeldjuret Hugo bor.

I Jesperhus Blomsterpark är djuren frigående så ni kan komma nära inpå. 

Ön Fur (39.7km)

Åk på bilsemester i Danmark med Risskov Bilsemester och besök Fur, som utnämndes till Danmarks vackraste ö år 2010, och efter att ha besökt ön är det tydligt varför. Ta en tur ner till stranden och njut av det vackra vädret och den enastående möjligheten att få en spännande inblick i forna danska tider. Börja med att besöka det spännande ekomuseet Fur Museum, som ger de besökande en riktigt god insikt i öns historia bland annat med den otroliga utställningen av fossiler. Det finns också naturverkstäder samt en geopark med dinosaurier.

Tro det eller det, men det finns minsann också ett bryggeri i Furs tidigare målarfabrik. Fabriken har blivit moderniserad och huserar nu ett mikrobryggeri och några restauranger. Om sommaren anordnas rundturer på fabriken, och turen i byggeriet bjuder också på några smakprover. Det produceras ett spännande urval av olika öltyper, från porter till vete och lageröl. Det bryggs mer än 15 olika ljusa och mörka öl, så det borde finnas några stycken som faller i smaken.

Kanske är det också här Furs många konstnärer finner sin inspiration. Det finns nämligen inte mindre än 20 atteljéer och verkstäder på ön, där det skapas allt från smycken och kermaik till skulpturer och silkesmålning. Bila i Danmark och njut av ett härligt besök på denna ö!

Världskartan i Aalestrup (36.7km)

En dag skulle några ängar avvattnas nära Klejtrup Sjö, söder om Hobro, och fram kom då en sten som såg ut som Jylland. Det gav den dansk-amerikanska Søren Poulsen en idé att bygga sin helt egna lilla värld i ängarna. Detta byggdes mellan 1944 och 1969 och täcker en yta på 45 x 90 meter.

Bygget gick till på så sätt att stora stenar lades ovan på de frusna ängarna på plats så som världsdelarna är utplacerade. När isen sedan smälte kunde stenarna utan problem tiltas på plats. Ekvatorn är rödmarkerad och hela världskartan är omringad av sjöar, vatten och kända bergskedjor, så det är lätt att skicka mamma, pappa eller kompisen till Australien, Borneo eller Mount Everest om ni vill det.

Här finns även en 18-håls minigolfbana utplacerad på världskartan och på somrarna kan ni njuta av en segeltur på Stilla Havet där hela familjen kan vara med.

Nykøbing Mors (40.3km)

Nykøbing Mors ligger på  nordvästra Jylland och ön Mors, med en 151 km lång kustlinje med ett unikt landskap och fossiler som gömmer sig på ön. Den vackra och gamla staden har arrangerar diverse event med jämna mellanrum och i juni hålls Skaldjursfestivalen, där det serveras färska delikatesser från havet. Ett besök här erbjuder goda möjligheter för att prova danska råvaror så nära havet som möjligt och uppleva Nykøbing Mors charmiga hamn.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Aars Hotel

Konst och kulturhistoria i Aars

Limfjorden

Upplev Himmerland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

1.369:-
Från endast
899.-

Visa karta

Himmerlands hjärta

Läs mer

Hotel Vildbjerg

Inkl. halvpension

Midtjylland

Minipris på Midtjylland

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattning
 • 1 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x efterrätt vin

217:-
Från endast
529.-

Visa karta

Mysigt hotell med 130 åriga anor

Läs mer

St. Binderup Kro

Uppehåll vid Rold Skov

Nordjylland

Mysig krosemester

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 x kaffe och kaka
 • 1 x välkomstdrink

445:-
Från endast
999.-

Visa karta

Alldeles vid skogen i Rold

Läs mer

Best Western Royal Holstebro

Modernt hotell centralt i staden

Västjylland

Centralt i Holstebro

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 kopp kaffe/te vid ankomst
 • 1 x träning i Motion & Trivsel
 • Gratis internet

320:-
Endast
979.-

Visa karta

Upplevelser på västra Jylland

Läs mer

Hotel Vinderup

Inkl. halvpension

Västjylland

Minisemester vid Venø bukt

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Gratis kaffe och te
 • Gratis internet

922:-
Endast
979.-

Visa karta

Mysigt hotell med själ i Vinderup

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.