Bila i Danmark och bo billigt på Hotel Ærø

Svenska | SEK

Hotel Ærø

Historiska omgivningar och maritim atmosfär i Svendborg

» Få avstånd från din hemadress

Genomsnittlig kundutvärdering

4.1 / 5

Höjdpunkter

 • Mysigt hotell i Svendborg
 • Historiska och maritima omgivningar
 • Spännande upplevelser på Fyn
677:-
3 dag från
1.399.-

Inkl 2-rättersmeny

Minisemester i Svendborg

3 dagar
Från 1.399,- / spara upp till 677,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Kaffe och te på rummet
 • Gratis internet och parkering
Wild Offer

Det vackra gamla hotellet står fortfarande kvar, som det stått sedan 1800-talet, mitt i Svendborgs hamnmiljö och mitt i det charmiga "Latinerkvarteret", som fått sitt namn p.g.a. de många caféerna och restaurangerna och de unika små butikerna, som många tillverkar sina varor själva.

Hotellet erbjuder

Hotel Ærø startade som ett hamnhotell år 1860. Då fungerade det också som vattenhål för de lokala redarna, hantverkarna och hamnarbetarna. Det var här som officer Sixten Sparre och den danska cirkusprinsessan Elvira Madigan bokade in sig på flykten från sina respektive föräldrar. Dagen efter begick de självmord i Nørreskoven på Tåsinge. En mörk historia, som påminner om Romeo och Julia.

Hotel Ærø har upplevt en renässans under de senaste åren, byggts till och moderniserats utan att för den skull förlora den ursprungliga inbjudande atmosfären. Tornet, där Sparre och Madigan övernattade, hyrs fortfarande ut till nyfikna par.

Hotellets restaurang serverar klassisk dansk mat tillagad av kvalitetsråvaror. Om vädret tillåter kan ni beställa en kopp kaffe och kaka i trädgården.  I hotellets Avatar Spa Room finns möjlighet till avslappning och kropps-, healing- eller fotmassage. Det erbjuds också olika vaxbehandlingar.

Rummen

Hotellet har 49 trevliga rum, inredda i engelsk kolonialstil med mjuka färger och vackra möbler. Alla rum har bad/dusch, toalett, telefon, kabel-TV och elektrisk vattenkokare.

Vänligen observera att rummen antingen kan vara placerade i huvudbyggnaden eller i huset på andra sidan gatan.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

170 km från
Rostock, Tyskland
180 km från
Öresundsbron
360 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Svendborg (1.7km)

Svendborg ligger på Fyns södra del och är en sjöfartsstad med 28.000 invånare. Svendborgs historia går mer än 750 år tillbaka i tiden och den historiska stadskärnan är perfekt för att strosa runt på de smala gatorna med mysiga gårdar omgivna av korsvirkeshus. Svendborg är Fyns näst största stad efter Odense och här finns ett bra urval av butiker restauranger och caféer.

Svendborg ligger vid Svendborgsund och nära Svendborgsundsbron som förbinder Fyn med ön Tåsinge. Från hamnen i Svendborg kan ni ta färjan till Ærø, Drejø, Skarø, Hjortø eller Birkholm, om ni vill öluffa i den sydfynska skärgården.

På grund av sitt läge vid havet är Svendborg en känd sjöfartsstad och flera rederier är baserade i staden. Ett av Danmarks största och mest kända företag grundades i Svendborg när kapten

Peter Mærsk Møller och hans son Arnold Peter Møller 1904 köpte ett begagnat ångskepp och startade A/S Dampskibsselskabet Svendborg. 2003 fick företaget istället namnet A.P. Møller-Mærsk A/S och är ett företag som numera är känt i hela världen.

Valdemars Slott (8km)

Gå på upptäcktsfärd på Valdemars Solitt på Tåsinge vid Svendborg. Det storslagna slottet grundades av Christian IV runt mitten av 1600-talet och är idag omgjort till ett slotts- och herrgårdsmuseum. Slottsägaren, som har nått den tolfte generationen, bor dessutom på slottet. Gästerna kan fritt gå runt mellan gamla möbler och målningar i de många praktfulla rummen och salongerna, och låta sig imponeras av de stora salarna. Utöver slottet ligger också ett jakt- och trofémuseum på ägorna. Området omkring Valdemars slott brukas året runt till olika event och arrangemang, såsom marknader och konserter.

Naturama (1km)

Naturama är Svendborg zoologiska museum, som öppnade år 1935. Här hittar du utställningar i olika teman som "Slaget vid havet". Här kan man också se några imponerande valskelett. Utställningarna består huvudsakligen av skelett och uppstoppade djur, men du kan också se levande djur som vandrande pinnar, röda myror och olika hjulspindlar som tvärspindeln.

Egeskov Slot (22.4km)

Åk på en kör själv semester till Danmark och upplev Europas bäst bevarade vattenslott, byggt år 1554. Egeskov Slot är, utan jämförelse, Fyns allra största turistattraktion. Det sagolika slottet ligger omgivet av stora parker och djupa vallgravar och ser ut att vara en illustration till en saga. Se grevens fascinerande samling av sällsynta bilar och flygplan, kör segway och rusa vilt i Piet Heins kolossala labyrint bestående av bokhäckar.

Faaborg museum (26.6km)

Stig in i den underbara konstens värld. Faaborg Museum erbjuder stora målningar av de berömda fyniska målarna, skulpturer, arkitektur och möbler. Faaborg Museum grundades av konservtillverkaren Mads Rasmussen år 1910, som hade en förkärlek till konst. Den imponerande museibyggnaden är arkitektoniskt ett konstverk i sig, som är ritat av Carl Petersen. Boka hotellpaket i Danmark hos Risskov Bilsemester och iväg på bilsemester till Faaborg på Fyn. 

Tranekær slott (30.8km)

Slottet, som stammer från Valdemar Sejrs tid, är en av Danmarks mest imponerande och vackra slott. Det var ursprungligen byggt som ett försvarslott med tre meter tjocka väggar för att förhindra att kanonkulorna bryter genom fästningen. Tyvärr är slottet stängt för allmänheten, men mittemot slottet är Tranekær slottmuseum, där utställningar visas från slottet. Ett besök som rekommenderas starkt och ger ett bra intryck av slottets långa historia och de olika konstnärliga stilar som slottet har upplevt.

De medicinska trädgårdarna i Tranekær (30.7km)

Låt sinnena leda dig i de fantastiska medicinska trädgårdarna i Tranekær på Langeland. Trädgårdarna utgör en omfattande samling buskar, träd och växter som har använts för medicinsk bruk. Många av plantorna används fortfarande än idag. De vackra trädgårdarna är indelade i olika teman, till exempel andningsorganen och cirkulationssystemet, nervsystemet och rörelseapparaten och sensoriska anordningen. Tillbringa en trevlig dag, särskilt ögonen och näsan kommer att glädjas!

Langeland (34.3km)

Det är lätt att ta sig runt Langeland, vilket är ett helt ovanligt nätverk av cykelvägar, vilket också gör cykeln till favoritfordonet på Langeland, som är ca 52 km lång toch 11 km brett. Langelands södra spets har omfattande naturområden med stora slätter, sjöar och myrar. I mitten av dessa vackra omgivningar finns det omkring 60 vilda hästar . De njuter verkligen av naturen, året runt och nästan helt utan störningar från människor. Hästarna är av exmoorrasen och är några av de närmaste som idag existerar av den nu utdöda europeiska vilda hästen.

Södra Fyns skärgård (40.8km)

Denna vackra skärgård ligger i de grunda farvattnen söder om Fyn. Där finns mer än 55 öar, småöar och holmar. Ett bra färjesystem möjliggör transporter mellan de bebodda öarna, där en del av öborna lever av jordbruk, fiske eller så pendlar de till sina jobb på fastlandet.

Den Fynske Landsby (44.1km)

Den Fynske Landsby är et imponerande friluftsmuseum byggt som en äkta fynsk by pa 1800-talet. Här går ni runt mellan genuina hus och bondgårdar, som flyttats från andra byar på Fyn och andra öar. Hela vägen stöter ni på spännande personer i autentisk klädsel, arbetare från datidens samhälle, som gärna berättar om hur det var förr och svarar pa era frågor.

H.C. Andersens Hus (45.7km)

Bila till Danmark och spendera en minisemester på Fyn, där ni kan besöka H.C. Andersens Hus, mitt i Odense. Här får ni en spännande och unik inblick i författarens liv och hans sagor. Utställningen omfattar både handskrivna anteckningar, teckningar, urklipp och ett helt rum inrett som när H.C. Andersen bodde och växte upp i Odense.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Rudkøbing Skudehavn

Uppehåll med halvpension

Langeland

Upplev Langeland

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattning
 • 1 x frukost
 • 1 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

115:-
Endast
729.-

Visa karta

Minisemester i spännande Rudkøbing

Läs mer

Skrøbelev Gods

Inkl halvpension

Langeland

Lyxig uppehåll på Langeland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 1 x mini guidetur på slottet
 • Gratis uppgradering till Superior rum
 • Gratis VIP-kort, parkering och internet

1.806:-
Från endast
1.969.-

Visa karta

Romantisk semester på Langeland

Läs mer

Tranekær Slotskro

Inkl 3-rättersmeny

Langeland

Upplev Langeland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

852:-
Från endast
979.-

Visa karta

Semesteridyll på Langeland

Läs mer

House Pichardt

Inkl 2-rättersmeny

Langeland

Semestra på Langeland

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rätters säsongsmeny
 • Kaffe och Kaka vid ankomst
 • Kaffe och choklad på kvällen
 • Gratis internet och parkering

926:-
Från endast
1.829.-

Visa karta

Tranekær Slott och härlig natur

Läs mer