Storstadssemester med boende centralt i Köpenhamn på Hotel Alexandra Copenhagen

Svenska | SEK

Hotel Alexandra Copenhagen

Mysigt hotell med unik vintage-stil i hjärtat av Köpenhamn

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Inkluderar en halv flaska vin och snacks
 • I hjärtat av Köpenhamn
 • Spännande inredning i dansk design
1.081:-
3~5 dag från
1.439.-

Hotell med unikt vintageutseende

Stadsresa med stil i Köpenhamn

3 dagar
Från 1.439,- / spara upp till 659,-
Spara
4 dagar
Från 2.139,- / spara upp till 860,-
Spara
5 dagar
Från 2.799,- / spara upp till 1.082,-
Spara
* Pris per person i retro dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x Halv flaska vin med snacks
 • Gratis internet
 • Centralt läge
Risskov Paket

Hotel Alexandra Copenhagen hälsar er hjärtligt välkomna till ett hotell som ligger mitt i Köpenhamn och som har en stor passion för dansk design och en unik vintage-stil. Här bor ni med perfekt läge för en storstadssemester i den danska huvudstaden och på ett hotell med härlig atmosfär, eleganta rum och med shopping och sightseeing runt hörnet.

Om hotellet

Här kliver ni tillbaka i tiden på ett charmigt hotell i hjärtat av Köpenhamn som inretts med äkta danska designklassiker. I över 20 år har Hotel Alexandra samlat ihop ett stort urval av världsberömda danska designklassiker från mitten av 1900-talet. Dessa ingår tillsammans med textilier, tapeter och andra designdetaljer från samma era i inredningen på hotellets 61 rum som alla har en unik atmosfär från 50- och 60-talet. Ni kan också koppla av i den stämningsfulla lobbyn där ni kan spela vinylskivor på den gamla skivspelaren från Bang&Olufsen.

Hotellets läge mitt i Köpenhamn betyder att ni har nära till många sevärdheter och attraktioner som Rådhuspladsen, Strøget och Tivoli. Ni har också både metrostation, tågstation och busshållplats i närheten och det går att hyra cyklar på hotellet. Utforska allt Köpenhamn har att erbjuda och besök Nyhavn, Kødbyen, Rundetårn, Amalienborg, Den Blå Planet, Carlsberg Glyptotek och København Zoo, eller bege er till någon av stadens alla spännande museer och gallerier. 

Varje morgon serverar hotellet en nyttig frukost i de trevliga omgivningarna. Kvällstid kan ni äta på någon av alla Köpenhamns många kaféer och restauranger eller koppla av i hotellets mysiga bar. 

Det finns avgiftsbelagd parkering och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Alla hotellets rum är inredda i en härlig dansk retro-stil med riktiga möbelklassiker från mitten av 1900-talet. Ni kan välja att boka vanliga enkel- eller dubbelrum, Danish Retro-rum, Superior- och de Luxe-dubbelrum. Det går att boka Superior- och de Luxe-rummen med en extrasäng. 

Rumstyper

Retro dubbelrum

1 / 3
Mysiga dubbelrum i retro-stil med eget badrum, en 160 cm eller 180 cm bred säng där ni sover gott, skrivbord och stol, telefon, ljudisolerade fönster, värdeskåp, möjlighet att göra kaffe och te samt TV. Rummen vetter antingen mot H.C. Andersens Boulevard eller Studiestræde.
» Se fler rumsspecifika bilder

Enkelrum

1 / 2
Mysiga enkelrum med eget badrum, en 140 cm bred säng där du sover gott, skrivbord och stol, telefon, ljudisolerade fönster, värdeskåp, möjlighet att göra kaffe och te samt TV. Rummen vetter mot H.C. Andersens Boulevard.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum Superior

1 / 3
Superior-dubbelrum med eget badrum, en 160 cm eller 180 cm bred säng där ni sover gott, skrivbord och stol, telefon, ljudisolerade fönster, värdeskåp, docking station med högtalare för iPhone eller iPod, möjlighet att göra kaffe och te samt TV. Rummen vetter antingen mot H.C. Andersens Boulevard eller innergården. Det går att boka de här rummen med en extrasäng.
» Se fler rumsspecifika bilder

Deluxe dubbelrum

1 / 4
Bekväma de Luxe-dubbelrum som inretts med möbler inspirerade av kända danska möbeldesigners eller olika årtionden. De här lyxiga rummen har eget badrum (rum 448 har också en Grohe Sensia Arena showertoilet), antingen två sammanställda enkelsängar eller en 160 - 180 cm bred säng där ni sover gott, skrivbord och stol, telefon, ljudisolerade fönster, värdeskåp, docking station med högtalare för iPhone eller iPod, fläkt, möjlighet att göra kaffe och te samt TV. Rummen vetter antingen mot H.C. Andersens Boulevard eller Studiestræde. Det går att boka de här rummen med en extrasäng.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

22 km från
Öresundsbron
200 km från
Rostock, Tyskland
370 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Tivoli (0.4km)

Tivoli i Köpenhamn är världens näst äldsta nöjespark i sitt slag, endast Dyrehavsbakken är äldre. Parken grundades av Georg Carstensen år 1843. Sedan dess har massor av besökare hissnat i berg-och-dalbanan, skrikit i spökhuset och pussats i kärlekstunneln. Prova de hisnande åkattraktionerna, utmana varandra i prickskytte eller mullvadsklubbning och ha en helkul dag med familjen. Tivoli är en mycket välskött nöjespark, där man kan äta gott på fin restaurang eller bara ta en rød pølse, dricka en öl eller äta danska wienerbröd till kaffet. Strosa omkring och beundra de vackra blomsterarrangemangen. Före jul pågår den stora och berömda julutställningen pa Tivoli. Turister från när och fjärran samt många köpenhamnbor vallfärdar hit.

Carlsberg Glyptotek (0.7km)

Glyptoteket i Köpenhamns centrum ställer ut en imponerade samling av antik konst från 1800 och 1900-talet i storslagna omvigningar. 10.000 konstverk är fördelad på två huvudutställningar. Upplev en av Köpenhamns kulturpärlor, och njut av förfriskningar i Glyptotekets café.

Nationalmuseet (0.8km)

En utflykt till Nationalmuseet är alltid en spännande upplevelse. Här kan ni lära er om Danmarks historia, från istiden till idag. Nationalmuseet ligger i Prinsens Palats, som byggdes i mitten av 1800-talet. Delar av palatsets fantastiska salar är fortfarande i samma skick som när kungligheterna en gång levde där.

Den permanenta utställningen om Danmarks förhistoria innehåller Gundestrupkitteln och andra vikingaskatter. Ni kan dessutom uppleva Egtvedflickan och Huldremosekvinnan, som båda två mötte ett fruktansvärt öde. På Nationalmuseet finns även världens största samling av artefakter från Grönland, ett Leksaksmuseum och en stor Mynt- och Medaljsamling. Här kan ni lätt tillbringa några lärorika timmar. Museet anordnar även många aktiviteter för barnen, så alla kan garanteras underhållning bland de många danska klenoderna.

Torvehallarna (1.5km)

Den mycket stora marknaden erbjuder allt från de mest utsökta chokladpralinerna till färsk fisk. Marknaden är fylld av flera små matställen och doften av exotiska kryddor blandat med nybryggt kaffe är en del av upplevelsen. Det finns över 60 stånd med färgrikt och väldoftande utbud av gastronomiska delikatesser. Är på plats eller köp med hem, valet är ditt!

Botaniska trädgården, Köpenhamn (1.6km)

Trädgården går tillbaka till 1600-talet då den första trädgården blev anlagd och omplanterad fyra gånger, sist i 1874. Den botaniska trädgården utgör en oas av lugn och ro med över 11.000 växtarter som ställts ut i den "gröna museet". Här finns allt från köttätande växter till sällsynta orkidéer och ett en stor mängd flädrar i alla nyanser. Avsluta ett besök här med en tur till det mysiga caféer och avnjut en förfriskning i vackra och naturliga omgivningar.

Det kungliga stallet (1.1km)

Det kungliga stallet och deras ridanläggning är det enda som återstår från Christian VIs barockslott, som har överlevt de två slottsbränderna som överlagda de flesta andra delar. Det fanns en gång över 250 hästar inrymda, men idag finns det bara 20 kvar att användas när drottningens "Guldkaret" används för de stora festerna som kungahuset håller i. På det kungliga stallets museum kan besökare uppleva de vagnar som används av tidigare kungar och drottningar.

Rosenborgs Slott (1.5km)

Det vackert anlagda slottet ligger i hjärtat av Köpenhamn och blev byggt efter order av Christian IV i den då nyanlagda kungliga trädgården. Slottet är också hem för några av Danmarks största kulturskatter och i källaren finns en utställning med de danska kronjuvelerna och kungakronan. Riddarsalen är en ståtlig sal med en tronstol gjord av en narhvalstand. Där finns även en imponerande utställning av Flora Danica och venetiansk glas som kan beskådas i tornkammaren. I skattkammaren bevaras kronjuvelerna bakom lås och tjocka murar. Kronorna är fullt utsmyckade med allt vad ifrån ädelstenar och guld. Kronjuvelerna består av några av världens finaste och mest värdefulla smaragder.

Christiansborg (1.3km)

Christiansborg Slott ligger på den lilla ön Slotsholmen och är delat i två delar. Den ena delen av slottet används av Drottning Margarete till galamiddagar och är dagligen öppet för besökare. Den andra delen av slottet används av Folketinget (Riksdagen), Højesteret (Högsta Domstolen) och Statsministeriet. I slottets hjärta, Riddarsalen, hänger drottningens berömda och färgsprakande gobelänger med detaljerade beskrivningar av Danmarks historia genom 1000 år. Gobelängerna är skapade av bildkonstnären Bjørn Nørgaard.

Kødbyen (1.7km)

På Vesterbo ligger Kødbyen, Köpenhamns Meatpacking District, som med tiden har blivit en mycket populär plats för Köpenhamnsborna. Här finns konstgallerier, nattklubbar och restauranger och även ett och annat slakteri. Under flera årtionden har området, där byggnaderna har olika färger, lagt grund för den danska köttindustrin. Idag är det ett område som sjuder av liv och glada tider, populärt bland unga som gamla. Det är nästan omöjligt att inte få sig en fantastisk dag eller kväll i Kødbyens stora utbud av möjligheter.

Nyhavn (2.3km)

Det idylliska hamnkvarteret i gamla Köpenhamn är från 1670-talet. Kanalen blev grävd som ett alternativ till den redan existerande hamnen. Nyhavn hade förr ett tvivelaktigt rykte. Barer, prostitution och tatueringssalonger kantade kajens gata. På 1980-talet fick hela området ett ansiktslyft och idag har Nyhavn en rad av läckra restauranger, caféer och barer med hamnterrasser. De gamla färgglada och ibland sneda husen är kuliss till det glada och myllrande folklivet på kajen.

Sagoförfattaren H.C. Andersen bodde i 5 år i nr 20, där han skrev många av sina bäst kända verk, bl.a. Prinsessan på ärten och Elddonet.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Skt. Petri

Storkopenhamn

Unik lyx i Köpenhamn

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 Menu serveret 'DADA style'
 • Gratis parkeringsservice
 • Gratis uppgradering till Superiorrum
 • Fri entré till gym

1.275:-
Från endast
2.669.-

Visa karta

Lyxig bilsemester i Köpenhamn

Läs mer

Grand Hotel Copenhagen

Uppehåll med frukost

Storkopenhamn

I hjärtat av Köpenhamn

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 flaska Cava i hotellrummet
 • Gratis internet
 • Centralt läge

308:-
Endast
1.129.-

Visa karta

Storstadssemester i eleganta omgivningar

Läs mer

Hotel Hebron København

Uppehåll med frukostbuffé

Storkopenhamn

Mysigt hotell i centrala Köpenhamn

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 50 kr. voucher för snacks/rycker
 • 1 fl vin på rummet
 • Gratis kaffe/te på rummet

413:-
Endast
1.129.-

Visa karta

Mysigt hotell med centralt läge

Läs mer

Scandic Webers

Uppehåll med frukostbuffé

Storkopenhamn

Minisemester i hjärtat av Köpenhamn

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x Signaturcocktail i hotellbaren
 • Gratis internet
 • Centralt läge

406:-
Från endast
1.129.-

Visa karta

Åk på semester till Köpenhamn

Läs mer

Copenhagen Plaza Hotel

Uppehåll med frukostbuffé

Storkopenhamn

I hjärtat av Köpenhamn

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 flaska mousserande vin på rummet
 • 2 x Gratis internet
 • Centralt läge

531:-
Från endast
1.399.-

Visa karta

Upplev Köpenhamn i stil

Läs mer