Minisemester i Tyskland med boende på Hotel Alt Gaarzer Eck

Svenska | SEK

Hotel Alt Gaarzer Eck

Trevligt hotell nära stranden i badorten Rerik

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Härlig semester vid Östersjön
 • Perfekt läge för bad och många aktiviteter
 • Endast 300 meter från stranden i Rerik
741:-
3~6 dag från
839.-

Mysigt hotell i badorten Rerik

Semester i norra Tyskland

3 dagar
Från 839,- / spara upp till 217,-
Spara
4 dagar
Från 1.199,- / spara upp till 386,-
Spara
5 dagar
Från 1.549,- / spara upp till 564,-
Spara
6 dagar
Från 1.899,- / spara upp till 742,-
Spara
* Pris per person i standard dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x lunchpaket (att medtagas)
 • Gratis internet
 • Nära stranden
Risskov Paket

Tillbringa årets vackraste dagar på det charmiga hotellet Hotel Alt Gaarzer Eck som ligger vackert beläget i Rerik vid Östersjökusten. Här väntar en semester med god komfort, välsmakande mat och många sevärdheter och aktiviteter inte långt från hotellet. 

Om hotellet

Hotellet, som har en varm och inbjudande atmosfär, ligger nära stranden i den idylliska nordtyska badorten Rerik. Här har ni en fantastisk utgångspunkt både för en badsemester och en aktiv semester med många upplevelser längs den vackra Östersjökusten. 

I den charmiga badorten Rerik kan ni bland annat gå på mysiga promenader och upptäcka alla kaféer och restauranger, uppleva utsikten från Schmiedeberg och besöka Johanneskyrkan som har anor från 1200-talet.

Dessutom hittar ni många spännande utflyktsmål inte långt från hotellet, som den historiska hamnstaden Wismar, hansastaden Rostock, den vackra ön Poel, badorten Kühlungsborn, naturreservatet på Wustrow-halvön och den lilla obebodda ön Kieler Ort.

På hotellet börjar ni dagen med frukost från buffén som serverar en så kallad kontinental frukost och hotellet serverar också lunch senare på dagen. Ni hittar flera kaféer och restauranger på gångavstånd från hotellet.

Det finns avgiftsbelagd parkering vid hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Hotellets dubbelrum erbjuder god komfort. 

Rumstyper

Standard dubbelrum

1 / 2
Mysigt dubbelrum med eget badrum, bekväm säng där ni sover gott, telefon och TV
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

43 km från
Rostock, Tyskland
110 km från
Travemünde, Tyskland
190 km från
 Sassnitz, Tyskland
230 km från
Swinoujscie, Polen
260 km från
Öresundsbron
280 km från
Helsingborg, Sverige
625 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Kübomare (13.9km)

Kübomare är ett 3.000 m² stort wellnesscenter där ni finner badbassänger med havsvatten från Östersjön samt ett stort bastu och relaxområde. Temperaturen i poolerna ligger på ca 29 °C. Den ena bassängen är 25x12,5 meter och därav gott om plats för motionssim. I den mindre bassängen kan ni slappna av med massagestrålar och bubbelbad. Bastuområdet bjuder på med finsk bastu, ångbad, biobastu, Kajütensauna, isbad, fotbad, relaxområde och bastu bar.

Wittenbeck golfklubb (16.2km)

Wittenbeck golfklubb ligger vackert till i den tyska naturen med utsikt till havet. Läs mer om klubbens faciliteter och öppettider på deras egna hemsida. 

Heiligendamm (19.9km)

En liten fin stad vid kusten. Från badbryggan kan man vid klart väder se Danmark. Kusten är fin och väl värd en promenad. Ta turen förbi Galerie Orangerie, eller boka tid för vindsurfing.

Bad Doberan (22.6km)

Bad Doberan är en liten, stämningsfull semesterort, som är ytterst populär bland tyskarna själva, på grund av det fantastiska läget. Staden ligger mindre än 10 km från Östersjökusten och samtidigt inte långt från hansaetaden Rostock. Kyrkan Doberaner Münster kallas för "pärlan av nordtysk tegelgotik ".

År efter år lockar den eleganta kyrkobyggnaden hundratals människor till gudstjänst, en stilla stund av kontemplation och vackra konserter. Många är bara nyfikna på den fantastiska byggnaden. Genast man går in i kyrkan imponerar den sublima cistercieniska byggnadskonsten där ljuset faller in genom de stora fönstren. Varje fredag under somrarna är det olika konserter i kyrkan, vilket är en härligt rogivande upplevelse.

Alldeles i närheten av Doberaner Münster finns museet Stadt- und Bädermuseum vars byggnad är i nygotisk stil och härstammar från 1888. Här finns en utställning om Bad Doberan-Heiligendamms historia som kur- och badort och hur behandlingarna har utvecklats genom åren. Dessutom är museet omgivet av en vacker trädgård.

Den orörda naturen som förr i tiden sträckte sig mellan Bad Doberan och Heiligendamm var orsaken till att det 1886 byggdes en järnvägsförbindelse mellan de två städerna. Ångtåget körde gäster genom öppna landskap och gröna skogar från den lilla staden och ut till kusten. Denna upplevelse går också att få idag om ni åker med ångloket "Molli". Risskov Bilsemester rekommenderar en minisemester vid östersjökusten i Tyskland.

Insel Poel (28.7km)

Den vackra nordtyska ön Insel Poel är belägen i Östersjön, norr om hansastaden Wismar, och tillhör Mecklenburg-Vorpommern. Spritt utöver hela ön finner ni åtskilda attraktioner och öns stora landmärke är Leuchtturm Timmendorfer Strand som ligger på öns västkust. Ni kan också besöka Muschel Museum som huserar en utställning med över 3.000 rester av havsdjur från Östersjön och Nordsjön. 

Wismar (38.3km)

Wismar är en av de gamla hansestäderna och stadskärnan från medeltiden är nästan helt intakt. Stadsbebyggelsen präglas av präktiga köpmanshus, många med trappstegsgavlar, som vetter ut mot gatan.

Se den gamla hamnen, Nikolaikyrkan, S:t Georgekyrkan och S:ta Mariakyrkan. År 2002 blev de historiska delarna av Wismar upptagna på UNESCO:s lista över världens kulturarv. Mitt i Wismar ligger den gamla marknadsplatsen, som med sina 10 000 kvadratmeter är en av de största i Nordtyskland. Marknadsplatsen kantas av flera statliga byggnader, bl. a. stadens rådhus. I den restaurerade rådhuskällaren visas utställningen "Bilder einer Stadt", som beskriver stadens historia och utveckling.

Wonnemar Vattenland (38.7km)

I Wonnemar Vandland är det kul för både barn och vuxna. De mer än 15 000 kvadratmeterna erbjuder massor av underhållning. Bl. a. finns en jätterutschbana och de yngsta kan roa sig med vattenkanoner och ett piratskepp i Wonniland.

Som vuxen kan man njuta av olika former av spa och wellness och flera termalbad med bastur och möjlighet till vattenmassage. En ren njutning för kroppen oavsett ålder och storlek.

Der serveras också mat och dryck och det är gratis parkering.

Rostock (37.2km)

Rostock är en charmig medeltidsstad som idag dessutom är en livlig universitetsstad. Rostock ligger vid vattnet vilket ger massor av ljus, luft och liv. Dessutom har Rostock en härlig stadskärna med en stor och lång gågata som bjuder på massor av shoppingmöjligheter. Denna inramas av två stadsportar. När ni besöker Rostock ska ni hålla utkik efter de gamla byggnadsverken, och självklart besöka den livliga hamnen. Spendera också en eftermiddag med att ta en tur ut till Warnemünde där ni hittar en helt fantastisk badstrand.

Wasserkunst (36.8km)

I den sydöstliga delen av platsen ligger den spektakulära brunnen och vattenkonsten, Wasserkunst, som man kallar den. Brunnen är i holländsk renässansstil och blev byggt mellan 1579-1602, planerat av Phillipp Brandin av Utrecht. De 12 kolonnerna i kalksten och koppar och bär ett tak av en sexkantig lykta. Tills 1897 fungerade brunnen för dricks- och hushållsvatten till ca 220 hem genom vattenledningar byggt i trä.

Warnemünde (41.1km)

Warnemünde i delstaten Mecklenburg-Vorpommern är mycket mer än bara en färjehamn. Den lilla hamnstaden som idag har 6700 invånare har med tiden utvecklats till en pärla vad gäller bad och badkurer.

Det är svårt att undgå att få syn på den stora fyren som byggdes 1897, och fortfarande står fullt funktionsdugligt - även om det mest är för turisternas skull. De som vågar sig upp i det 37 meter höga tornet belönas med en vacker utsikt och Östersjön och det nordliga Rostock. Njut av en promenad över kullerstensgator och gränder där stockrosor pryder fasaderna på de veälbevarade fiskarhusen. Warnemünde liknar Skagen, men med en tysk charm. Staden har härlig atmosfär, bra restauranger och kaféer samt små och härliga butiker.

Passa på att prova “Fischbrötchen” som är stadens specialitet men som äts i hela området och kommer i en mängd olika variationer. Det är en liten fralla med fisk, gärna Matjes med lite lök eller rökt ål, eller kanske lite rökt sill. Det smakar väldigt gott. Hemligheten är att fisken alltid är nyfångad och därmed är smaken mer fyllig tillsammans med det goda brödet och en öl eller läsk att skölja ner läckerheterna med. Gå ner på Alter Strom där det finns goda möjlligheter att testa denna specialitet och samtidigt njuta av den vackra hamnen och de många fisketurerna.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Alter Speicher Wismar

Inkl halvpension

Östersjökusten

Hansestaden Wismar

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Happy hour dagligen kl. 16-18
 • 1 x Besök i Hansesektkellerei inkl. 1 glas sekt
 • Gratis lån av surfplatta inkl WiFi

347:-
Från endast
1.579.-

Visa karta

Semester i Wismars gamla stadsdel

Läs mer

Hotel Friedrich Franz Palais

Historiska omgivningar nära havet

Östersjökusten

Palats nära Östersjön

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • 1 x candle light dinner
 • 1 x 1 glas Prosecco
 • 1 flaska mousserande vin på rummet

1.054:-
Från endast
1.999.-

Visa karta

Härlig vistelse i kurorten Bad Doberan

Läs mer

Hotel Schloss Gamehl

Inkl. 1 x 2-rätters meny

Östersjökusten

Slottssemester nära Wismar

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 fl vatten på rummet
 • Bastu och gym
 • Gratis internet och parkering

294:-
Endast
1.269.-

Visa karta

Elegant hotell i vacker miljö

Läs mer

Hotel Haffidyll

Inklusive lunchpaket

Mecklenburg-Vorpommern

Semester vid Östersjön

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x lunchpaket (att medtagas)
 • Gratis internet
 • Nära stranden

217:-
Från endast
839.-

Visa karta

Nordisk idyll nära strand och hav

Läs mer

Morada Hotel Arendsee

Inkl. halvpension och välkomstdrink

Östersjökusten

Entré till KÜBOMARE

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x 1 dagsbiljett till KÜBOMARE

336:-
Från endast
1.439.-

Visa karta

Direkt anslutning till strandpromenaden

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.