Bilsemester till Hotel am Schloss Ahrensburg

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Am Schloss Ahrensburg

Historia och sevärdheter i vackra Ahrensburg

Avkopplande atmosfär
Frukost och middagsservering
Bar och biergarten
 • 360 km från Öresundsbron
 • 170 km från Rostock, Tyskland
 • 525 km från Göteborg, Sverige
 • 350 km från Helsingborg, Sverige
 • 50 km från Travemünde, Tyskland
 • 300 km från Sassnitz, Tyskland
 • 320 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Gym
 • Hund

Om hotellet

Besök Hotel am Schloss Ahrensburg med siktet inställt på en avkopplande semester i idyllisk miljö i norra Tyskland. Från det eleganta hotellet är det enkelt att besöka stadens vita renässanspalats, som är en huvudattraktion i Schleswig-Holstein. Staden har också flera wellnesserbjudanden, och från hotellet kan du enkelt köra till många av Schleswig-Holsteins spännande attraktioner.

Hotellet erbjuder

På Hotel am Schloss Ahrensburg välkomnas gästerna av en vänlig och avkopplande atmosfär som bjuder in till välbefinnande, avslappning och till att njuta av livet. Hotellet serverar en rejäl frukostbuffé för att ge er den bästa starten på dagen. I hotellets eleganta och moderna restaurang, Söbentein, serveras det middag. Köket är skickligt och erfaret, och serverar både internationella och lokala rätter utvalda efter säsong. 

På kvällen kan ni koppla av i hotellets bar med ett glas vin eller en drink som avslutning på dagen. På sommaren kan ni avnjuta bayerska snacks och drycker i ölträdgården Biergarten am Alten Markt. Här sitter ni under vackra gamla träd alldeles vid det gamla kapellet. Hotellet har bastu som kan nyttjas mot avgift. Det finns också ett litet gym för konditionsträning. En badrock kan lånas mot en deposition i receptionen.

Det är inte långt till tågstationen, så ni kan låta bilen stå på hotellet och ta en dagstur till Hamburg. Tågbiljetterna köper ni lätt i receptionen.

Om rummen

Rummen är trevligt inredda med fräscha färger och enkel design. Alla rum har privat badrum/toalett, hårtork, telefon och TV.

Vänligen observera att

*Om det är beställt ett uppehåll med "1 glas röd-/vittvin (före kl.18)" får man på hotellet 1 voucher per person/uppehåll som kan användas före kl. 18 till: 1 glas husets röd-/vitvin 0,2l alt. 1 fatöl 0.33l alt.1 läsk.

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att rummet inte städas, sägarna inte bäddas och handdukarna inte byts under er vistelse. Nya handdukar kan hämtas i receptionen eventuellt mot avgift.

På begäran
50% Rabatt på greenfee till Golfclub Siek och Golfclub Sülfeld. Ni bokar själv tid på respektive golfklubb. Vid ankomst till hotellet får ni en rabattkupong.

Ahrensburg Slott är öppet 11.00-17.00 på följande dagar: november-februar: onsdag, lördag och söndag. Mars-oktober: tisdag-torsdag och lördag-söndag.

OBS! Hotellet har ett fåtal gratis parkeringsplatser, som ej går att reservera. Alternativ parkering finns mot avgift i garage.

Gratis Share Magazine app

Mer info

Värt att se

 • Ahrensburg (0.3 km)

  Vackra Ahrensburg har anor från 1300-talet, vilket betyder att det här finns många intressanta historiska sevärdheter. Borgen, “Arx Arnsburga,” som byggdes för att försvara staden finns det idag inte mycket kvar av, men det är fortfarande möjligt att besöka ruinen och föreställa sig hur det en gång såg ut. Den mysiga staden har många små butiker med ett stort urval av keramik och konst och här finns dessutom många restauranger och kaféer där ni kan ta en paus för att känna av stadens puls. Ahrenburg slott är också helt klart värt ett besök. Gå en visning på det imponerande slottet och se de vackra rummen i rokoko-stil. Den västra sidan av slottet har flera rum renoverats och här visas slottet från sin bästa sida med parkettgolv, stuckaturer och vackra möbler från perioden.

  Ahrensburg
  Bila i Tyskland och besök vackra slottet Ahrensburg
 • Schloss Ahrensburg (0.5 km)

  Den största sevärdheten i Ahrensburg är det vackra, vita renässansslottet Schloss Ahrenburg, som är beläget mitt i en grön slottspark på en liten ö i mitten av en sjö. Slottet byggdes i slutet av 1500-talet och blev år 1955 inrett som ett museum, där det idag ställs ut möbler, porslin och konst från tiden då slottet var i bruk. Dessutom finns det en intresant historia om slottet och dess område att ta del av i museet.

  Schloss Ahrensburg
  Den största sevärdheten i Ahrensburg är det vackra, vita renässansslottet Schloss Ahrenburg.
 • Badlantic Ahrensburg (1.0 km)

  Freizeitsbad har ett brett utbud av vattenaktiviteter, både inomhus och utomhus. Här finns det simbassäng, pool med vågor och en wellnessoas samt en så kallad saltoas. Saltoasen är ett rum med flera ton salt på både golv och väggar som är omsorgfullt inrett för maximal möjlighet till avkoppling. I rummet har klimat och luftfuktighet från döda havet skapats, vilket ger illusion av ett Döda Havetbesök. Ett besök på ca 45 minuters rekommenderas, med ljusterapi och avslappnande musik! Hitta ert billiga boende hos Risskov Bilsemester.

  Badlantic Ahrensburg
  Badlantic Ahrensburg har något för alla åldrar
 • Hamburg (34.5 km)

  Kör på bilsemester till miljonstaden Hamburg, som har allt från goda shoppingmöjligheter, till museé-besök och gastronomi. Ett bra sätt att uppleva Hamburg är från vattnet, genom en båttur eller längs en promenad runt kanalerna. En annan klassisk sevärdhet är att besöka stadens kända fiskmarknad, där det naturligtvis säljs fisk, men även diverse kläder, blommor och böcker. De första stånden öppnar redan 05:30 på sommarhalvåret och 07:00 under vintern. Hamburg är Tysklands näst största stad och både ekonomiskt och kulturellt en staden norra Tysklands centrum. Areamässigt är staden större än både Paris och London, detta betyder kort och gott att staden bjuder på mycket goda möjligheter för en lyckas semesterdestination. Hamburg är en vacker stad fylld av charmerade områden och inte minst ett härligt nattliv med ett brett utbud av restauranger och barer att ta del av under en storstadssemester eller kör själv semester i Nordtyskland.

  Hamburg
  Miljonstaden Hamburg har allt från goda shoppingmöjligheter, till museé-besök och gastronomi!
 • Tierpark Hagenbeck (28.2 km)

  Tierpark Hagenbeck har över 1.800 djur och parken är delat in i en djurpark och ett tropiskt akvarium. I djurparken kommer ni nära inpå djur såsom lejon, giraffer och elefanter. Medans ni möter hajar, ormar och många fler tropiska djur i Trope Aquariet. Viktig info! De två parkerna kräver varsin ingångbiljett. Ni kan dock köpa en kombinationsbiljett, som ger er inträde till båda parkerna.

  Tierpark Hagenbeck
  Tierpark Hagenbeck
 • Holstentor (29.0 km)

  Missa inre att besöka den ikoniska stadsporten, Holstentor, som i äldre dagar säkrade den gamla stadsdelen från väster betraktas idag och av många som en symbol för staden Lübeck under er bilsemester i Nordtyskland. Idag är Holstentor också ett museum där ni kan lära er om stadens historia och upptäcka denna fantastiska byggnad.

  Holstentor
  Upplev Holsteintor under en billig kör själv semester i närheten av Lübeck
 • Alster Tour (32.7 km)

  Tag med familjen på minisemester till Hamburg och åk ut på en sightseeingtur på Alster floden och se staden och dess många spännande sevärdheter från en unik vinkel. Har ni lust med en lite mer romantisk tur rekommenderas "Twilight Tour", där ni får chans att njuta av solnedgången mellan Jungfernstieg och Harvestehude, i takt med att stadens kvällsljus tänds.

  Alster Tour
  Åk på minisemester till spännande Hamburg och upplev staden från Alster-floden
 • Lübeck (42.9 km)

  Hansestaden Lübeck är en av de tyska hansastädera utmed Östersjöns kust, ca 60 km nordöst om Hamburg. Staden ligger vid floden Trave och den gamla stadsdelen är en ö, omgiven av floden och kanalförbindelser. Staden har även en hamnstad, Travemünde, en stadsdel som ligger 15 km nordöst om den gamla delen av staden. Det är verkligen ett måste vid ett besök i staden att ta sig tid att storsa igenom den gamla staden, som ligger helt omgiven av vatten och vars kyrkor och vackra torn ger en levande bild av stadens 1000-åriga historia. Den gamla staden är med all rätt listad på UNESCO:s världsarvslista. Här finns det flera imponerande byggnadsverk som härstammar från flera olika tidsepoker såsom gotiken, renäsanssen, barocken och klassicismen.

  Lübeck
  Hansestaden Lübeck är en av de tyska hansastädera utmed Östersjöns kust.
 • Timmendorfer Strand (55.3 km)

  Timmendorfer Strand, norr om Lübeck, har verkligen allt ni kan förvänta er av den perfekta sommardestinationen. Detta är den längsta stranden i Schleswig-Holstein och här finner ni havet, shopping och kulturutbud, wellnessfaciliteter, gastronomiska upplevelser och nattliv. Ett turistmål med spännande arrangemang och underhållning. Gå inte miste om ett besök här!

  Timmendorfer Strand
  Timmendorfer Strand, norr om Lübeck, har verkligen allt ni kan förvänta er av den perfekta sommardestinationen.
 • Outletcentret McArthurGlen (64.1 km)

  Ge er iväg till outletcentret McArthurGlen i Neumünster  för en heldag av shopping. Här finns alltid designervarumärken nedsatta med 30-70 % rabatt. Shoppa kläder, accessoarer, skor, heminredning och smarta sportkläder. Upptäck fantastiska varumärken och massor av nya trender, ett perfekt stopp under er bilsemester eftersom ni kan shoppa så mycket som ni får plats med i bilen. 

  Outletcentret McArthurGlen
  Outletcentret McArthurGlen
Mer info

Karta

Hotel am Schloss Ahrensburg
Am Alten Markt 17 22926 Ahrensburg

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 5~12.99 i extrasäng 50% Rabatt