Minisemester till Nordtyskland på Hotel Apfelblüte

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Apfelblüte

Bo nära kusten och och Stralsund

Trevligt hotell med närhet till strand
Upplev UNESCO-listade Stralsund
Utforska den natursköna ön Rügen
 • 350 km från Öresundsbron
 • 90 km från Rostock, Tyskland
 • 700 km från Göteborg, Sverige
 • 330 km från Helsingborg, Sverige
 • 200 km från Travemünde, Tyskland
 • 50 km från Sassnitz, Tyskland
 • 130 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Hotel Apfelblüte ligger endast 5 km från hansestaden Stralsund och den närmsta sandstranden vid Östersjökusten i nordöstra Tyskland. Stralsunds gamla stadsdel är listad på UNESCO's världsarvslista sedan 2002 och staden är även känt som porten till den natursköna ön Rügen.

Hotellet erbjuder

Hotellet ligger i Gross Lüdershagen, endast några kilometer från Stralsund och erbjuder en bekväm utgångspunkt för en upplevelserik vistelse i Nordtyskland. Läget ger er en perfekt utgångspunkt för att utforska den UNESCO-listade staden Stralsund med sina många butiker och museum. Ni har också ett utmärkt läge att uppleva de fina kustområdena och besöka den vackra ön Rügen.

En av de största sevärdheterna i närheten är det stora akvariet "Ozeaneum", som i 2010 tog emot ett pris för "Årets museum i Europa". Övernattande gäster erbjuds rabatterat inträde och biljetter finns att köpa i hotellets reception.

Starta era semesterdagar med en god frukost i hotellets trevliga omgivningar. Efter en härlig dag kan ni sedan avnjuta middag i hotellets restaurang, som rymmer upp till 70 personer. Under sommarmånaderna finns det dessutom möjlighet att äta gott ute på terrassen!

Hotellet erbjuder uthyrning av cyklar, så passa på att parkera bilen och ta er ut i den idylliska naturen på två hjul. Har ni egna cyklar med er och är i behov av hjälp eller reparation så finns dessutom en cykelmekaniker inom kort avstånd. 

Parkering vid hotellet är gratis. WiFi är också gratis under er vistelse.

Om rummen

Hotel Apfelblüte har 19 fina och bekväma rum, fördelat på två våningar. Det finns både enkelrum och dubbelrum att tillgå. Samtliga rum är utrustade med eget badrum och toalett, samt bekväma sängar, skrivbord, garderob och TV.

Vänligen observera att

Observera att middag inte serveras på söndagar, men kunderna kan istället få lunch den dagen.

Mer info

Värt att se

 • Hiddensee (0.0 km)

  Hiddensee är en liten ö väster om Rügen, endast ca 19 kvadratkilometer stor. Ön är helt bilfri och kan nås genom en kort båtfärd. Hiddensee är fredad och har sedan 1990 varit en del av nationalparken ”Vorpommersche Bodenlandschaft”. Här kan ni bl.a. ha tur att få se sällsynta och utrotningshotade fågelarter som t.ex. dvärgtärnan. Mellan juni och september är det regelmässiga guidade turer på ön. Hiddensee hyser också ett litet fiskerimuseum som det är värt att ta en titt på under en sommarsemester i Nordtyskland.

  Hiddensee
  Fina stränder på den bilfria ön Hiddensee
 • HanseDom (5.1 km)

  Under en familjesemester i Nordtyskland kan ni besöka det stora wellnesscentret och äventyrsbadet HanseDom. Här finner ni roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Det finns möjligheter för massage och spabehandlingar,samt ett sportcenter med bollsporter, klättring och mycket mer.

  HanseDom
  Besök det stora wellnesscentret och äventyrsbadet HanseDom.
 • Ozeaneum (6.0 km)

  Besök det intressanta Ozeaneum med hela familjen och upplev de fantastiska havsdjuren på nära håll. Det är en extraordinär resa genom undervattensvärlden, helt enastående i Europa. Samtidigt är det den största Östersjöutställningen i Europa. På "Sea for Children kan barnen utforska havets hemligheter och mysterier genom lek. Besök också de stora valarna och Humboldt pingvinerna på museets takterrass.

  Ozeaneum
  Ozeaneum - ett spännande besök för både barn och vuxna
 • Stralsund (5.3 km)

  Staden har ett stort utbud av sevärdheter, t. ex stadens symbol rådhuset. Inte långt från rådhuset ligger S:t Nikolaikyrkan från 1200-talet byggd i gotisk stil. I den gamla stadsdelen ligger många mysiga restauranger och kaféer och hela stadsdelen består av mycket charmiga byggnader.

  Stralsund
  Stralsunds gamla stadsdel - Altstadt - är mysig och charmig
 • Marienkirche (7.7 km)

  Stralsunds största kyrka är Marienkirche. Kyrkan, som ligger centralt i Stralsund, reser sig mäktigt över stadens övriga byggnader. Det är den näst störasta tegelkykan i hela Östersjöregionen. Gå upp längs den vindlande trappan, som verkar fortsätta i oändligheten. De höga trappstegen avlöses ännu en gång av en gång och fler trappsteg, tills ni nått utsiktsplattformen i det 104 meter höga kyrktornet. Då har ni gått 366 trappsteg. Utsikten över staden och vattnet är oslagbar, men rekommenderas inte för personer med höjdskräck.

  Marienkirche
  Marienkirche syns på långt håll över taken i Stralsund
 • Barth (29.5 km)

  Staden ligger på södra bukten av viken Barther Bodden, som är ansluten till Östersjön. Staden har haft ett turbulent liv. Under 30-åriga kriget hade staden flera olika härskare, men efter Westfaliska freden blev Barth svenskt, ända tills år 1815, tills staden blev en del av Preussen. Staden tillhörde Östtyskland men eftersom murens fall har den utvecklats till en liten stad med bra restauranger och kaféer. Ta en promenad längs strandpromenaden och njut av den friska havsluften från Östersjön.

  Barth
  Besök staden Barth som ligger i Nordtyskland
 • Rügen (39.7 km)

  Rügen, Tysklands största ö, kallas också "Tysklands Riviera". Ön är ett populärt turistmål p.g.a. de pittoreska fiskesamhällena, den underbara naturen och de kritvita sandstränderna på öns sydöstra sida. Upplev vita klippor, cykling, vandring, fiske och avkoppling vid Östersjön. På ön finns naturligvis många trevliga restauranger, som är stolta över öns lokala specialiteter. Besök också Binz, den största kurorten på Rügen. Längs gågatan ligger butiker och längs strandpromenaden spa-hus och pensionat. På den nordöstra delen av Rügen ligger Nationalpark Jasmund, som är ett naturreservat. Området omfattar den bokskogsklädda åsen Stubnitz norr om hamnstaden Sassnitz. Här reser sig kalkklippor upp till 161 m. ö. h.

  Rügen
  Besök Rügen, även känt som Tyskland Riviera!
 • Technik Museum Pütnitz (41.0 km)

  Undangömt i en stor skog ligger den stora militäranläggningen, som ursprungligen var ett sjöflygplan anlagt av tyskarna. Anläggningen rymmer ett ganska speciellt museum med allt som hade att göra med östeuropeiska och ryska transporten. Det hålls också årliga möten, där tusentals entusiaster som besöker platsen omvandlar den till en enorm marknad med försäljning av gamla DDR pampar.

  Technik Museum Pütnitz
  Besök det spännande museet Technik Museum Pütnitz i Nordtyskland
 • Vogelpark Marlow (42.7 km)

  För er med intresse för fåglar bör ni ta en tur till fågelparken "Vogelpark" i Marlow. Parken har utöver spännande fågelarter som flamingos, kungsfiskare, papegojor och pingviner även andra djur såsom apor, lemurer, känguror och präriehundar. Dessutom bjuder parken sina besökare på dagliga uppvisningar i form av falkenering och flygshower där man får chansen att se de stora imponerande rovfåglarna spida sina vingar.

  Vogelpark Marlow
  Vogelpark Marlow är väl värd ett besök för er som är fågelintresserade
 • Ribnitz-Damgarten (42.8 km)

  Ribnitz-Damgarten ligger i tyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern i stadsdelen Vorpommern-Rügen, vid sjön Ribnitzer See. Det är en liten stad belägen på en vacker plats med fantastisk utsikt över Ribnitzer sjön. Staden har en liten pärla i form av ett museum kallat 'It liten Vineta-Museum' som på sina tre våningar har varierande och intressanta specialutställningar samt en permanent utställning som handlar om stadens historia.

  Ribnitz-Damgarten
  Ribnitz-Damgarten är en charmig liten stad
Mer info

Karta

Hotel Apfelblüte
Albert-Schweitzer-Straße 34 D-18442 Groß Lüdershagen

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~1.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 2~11.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 25% Rabatt