Minisemester i Frankrike - Bo på Hotel Au Lion d'Or

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Au Lion d'Or

God mat, vacker natur, många sevärdheter och utflyktsmål

Två härliga restauranger på hotellet
Wellness med inomhuspool, jacuzzi och bastu
Gratis parkering och WiFi
 • 1.100 km från Öresundsbron
 • 900 km från Rostock, Tyskland
 • 1.225 km från Göteborg, Sverige
 • 1.100 km från Helsingborg, Sverige
 • 800 km från Travemünde, Tyskland
 • 1.050 km från Sassnitz, Tyskland
 • 1.050 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Inomhuspool
 • Jacuzzi
 • Bastu
 • Hund

Om hotellet

Hotel Au Lion d'Or ligger i den charmiga orten La Petite Pierre i norra Alsace. Det trevliga landsortshotellet erbjuder äkta fransk stämning i vackra, historiska omgivningar.

Hotellet erbjuder

Hotellet har 2 restauranger, som båda serverar raffinerade franska rätter tillagade med kvalitetsråvaror. "La Winstub" har en trevlig avslappad atmosfär och är öppen dagligen kl. 8 - 21. Här serveras lokala specialiteter från Alsace. I "Le Restaurant Panoramique" har ni panoramautsikt över den skogsklädda dalen. Denna restaurang är öppen dagligen kl. 12-14 och 19-21. Ni kan också äta på uteserveringen där det är trevligt att titta på folk som passerar. 

Hotel Au Lion d'Or är det perfekta stället för ett avkopplande uppehåll. Ni har gratis tillgång till hotellets wellnessavdelning med inomhuspool, jacuzzi och bastu. Massage kan bokas mot avgift. Sedan år 2002 har hotellet utvecklat och erbjudit ett helt nytt wellnesskoncept, som kallas arbroterapi. Konceptet består av naturliga produkter baserade på skogens resurser. 

Genom hotellets roomservice kan ni få mat serverad på rummet mot extra kostnad. Parkering och WiFi är gratis.

Om rummen

De rustika och charmiga rummen på Hotel Au Lion d'Or har bad, toalett, TV, radio och sitthörna. Rummen av typ Village har utsikt över staden.

Vänligen observera att

Turistskatten på 1 € per person/natt tillkommer och betalas på hotellet.

Mer info

Värt att se

 • Château de la Petite-Pierre (0.5 km)

  Château de la Petite-Pierre byggdes under 1200-talet och bevarades intakt fram tills 1684 då det förnyades och moderniserades av Vauban. Slottet var strategiskt placerat för att kunna kontrollera transporter mellan Alsace och Lorraine. Idag är det ett huvudsäte för den norra delen av Vosges regionala naturpark. Slottet har en permanent utställning om slottets spännande historia och även om faunan och floran i den vackra parken. Det är enkelt att hitta parkering på plats och slottet ligger precis i utkanten av skogen och den lilla byn nära den berömda vandringsleden "Grand Randonnée".

  Château de la Petite-Pierre
  Det vackra Château de la Petite-Pierre har haft en viktig stragisk betydelse
 • Rocher de la Grenouille (1.7 km)

  Nationalparken Vogeserne erbjuder många fina vandringsleder. Fråga hotellet om tips och råd eller undersök själv de slående turerna kring området. Rocher de la Grenouille är ett av många utflyktsmål som också ligger i närheten av La Petitess Pierre.

  Rocher de la Grenouille
  Passa på att ta vägarna förbi Rocher de la Grenouille
 • Château Dietrich (34.0 km)

  Château Dietrich, också känt som Reichshoffen slottet, är ett helt fantastiskt slott med massor av spännnade historia. Det fina området är också omgivet av en vacker park. Slottet grundades och byggdes till Hetigen av Lorraine år 1232 men efter slitage och förfall blev det ljusröda sandtsentslottet renoverat och tillhör idag Jean de Dietrich familjen.

  Château Dietrich
  Besök det vackra slottet i Reichshoffen
 • Haguenau (39.7 km)

  Åk på bilsemester till den lilla staden Haguenau och boka billigt hotellpaket med Risskov Bilsemester. Haguenau ligger i Alsace Haguenau Nord, ca 35 km norr om Strasbourg. Staden har idag över 35.000 invånare och har genom tiden fungerat som en knutpunkt tack vare sin centrala och fina placering mitt i en stor skog på över 14.000 hektar. Omgivet av gröna naturområden är Haguenau med sina 580 butiker och marknader också ett bra ställe att passa på att åka till för en shoppingutflykt. Här finns också restauranger och barer och det är faktiskt en rätt livlig stad. Haguenau grundades omkring år 1115 av Frederick Borgne och efter en rik och turbulent period med bland annat bränder och tyskt övertagande är Haguenau idag nordliga Alsaces största centrum. Staden har två museum, som vittnar och Alsace historia och flera monument finns i hjärtat av staden.

  Haguenau
  Den lilla staden Haguenau som ligger i Alsace Haguenau Nord, norr om Strasbourg, har idag över 35.000 invånare.
 • Musée de La Bataille du 6 août 1870 (43.4 km)

  Detta helt unika museum är fullständigt dedikerat till slaget mellan Franrike och Preussen den 6 aug 1870 som slutade med ett franskt nederlag. Kriget mellan Frankrikes och Preussens ledning samt de sydtyska landen i Baden, kungariken Bayern och Württemberg. Kriget medförde bland annat starten på Den Tredje Republiken efter kejsare Napoleon den tredjes tillfångatagande och efterföljande överlämning. För Tysklands fall samlades landet efter kriget under Pressuens ledning. Ytterligare konsekvenser blev förlusten av Alsace och Mosel, som blev tyskt i 48 år. Museet ställer ut svärd, skyddsvapen, uniformer och hjälmar samt allt en fransk soldat hade år 1870 för konsten att överleva. Det finns också en hel del vackra målningar i byggnaden och totalt finner ni 1.300 spännande föremål utställda, som alla är vittne för de tragiska historien.

  Musée de La Bataille du 6 août 1870
  Återupplev slaget mellan Frankrike och Preussen 6 augusti 1870
 • Ouvrage du Four à Chaux (51.0 km)

  Ouvrage du Four à Chaux i Frankrike byggdes mellan 1930-1935 och var en del av de många fästningarna som utgjorde Maginot-linjen, en fransk fästningslinje som skulle försvara området i Alsace mot den tyska gränsen mellan Luxemburg och Rhinen. Som känt gick tyskarna runt fästningsförsvaret, över Ardennerbergen och därmed uppfyllde Maginot-linjen sin försvarsfunktion. Då Hitler flydde Österrike, Sudetenland och Böhem, blev Ouvrage du Four à Chaux bemannad och också en viktig del i områdets växt tack vare mycket driftiga soldater. Upplev den spännande historien om en av de största färstningsverken genom tiderna, Maginot-linjen. Fästingen täcker ett område och area på 26 hektar, med 6 trädgårdar, 3 artellier kanonen och 4,5 km underjordiska gångar. Anläggningen husar ca 600 män och fästningen fungerade som försvar till den 1 juli 1940, då det franska regimenetet tvingades överlämna sig efter slag mellan maj och juni 1940.

  Ouvrage du Four à Chaux
  Maginot-linjen är en del av landskapet i Alsace
 • Le Moulin de la Blies–Musée des Techniques Faïen (50.0 km)

  Besök det annorlunda museet där ni kan lära er mer om tillverkningen och utsmyckningen av Sarreguemineds berömda lerskulpturer, också kända som tennglaserad keramik. Kvarnen som nu rymmer ett museum för olika typer av sätt att tillverka keramik på, innehåller alla de maskinerna som var nödvändiga för att göra den keramiska massan. Huset där fabrikens direktör bodde tillsammans med sin familj under 1800-talet fungerar idag som en receptionsbyggnad. Samtidigt har flera av verkstäderna och lagerområderna bakom kvarnen försvunnit och naturen har spridit sig över området som en vacker trädgård, "Fayenciers", designat av landskapsarkitekten Philippe Niez.

  Le Moulin de la Blies–Musée des Techniques Faïen
  Lär er mer om framställningen av keramik
 • Ligne Maginot de Schoenenbourg (58.7 km)

  Schoenenbourg-fortet var den mest betydelsefulla fästningen och en del av Madniot-linjen, som skyddade Alsace. Fortet består av åtta block med plats för 640 personer. Det finns möjlighet att besöka barackerna, köket och kommando-centret samt se de olika kanonpositionerna, ammunitionsdepåerna och ta del av hur livet på fortet var under ett besök på Maginot-linjen.

  Ligne Maginot de Schoenenbourg
  Ta del av historien med ett besök på Magniot-linjen
 • Bouxwille (15.3 km)

  Bouxwiller är en av de vackraste städerna i norra Alsace och är känt för sina arkitektoriska och historiska skatter. Staden har behållt sin charm med sina timmerhus och smala gator och omkring slottsparken kan ni beundra de fina byggnaderna som en gång var en del av domstolshuset. Bouxwiller är en levande stad som också drar till sig många turister, speciellt under somrarna, men även under den berömda julmarknaden som är populär och en fin upplevelse som startar i början av december. Bouxwille är också känt för sin stora kulle, varifrån man får en härlig utsikt över hela området. Bouxwilles historia går tillbaka ända till romartiden och blev nämt i skrift ca år 725. Det finns flera museum i staden, bland annat Pays de Hanau och Musee Judeo-Alsacien, och det är inte svårt att få tiden att gå här i denna charmiga lilla stad.

  Bouxwille
  Ni kommer inte ångra ett besök i Bouxwille
Mer info

Karta

Hotel Au Lion d`Or
15 rue Principale 67290 La Petite Pierre

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 5~15 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 15~100 i extrasäng 25% Rabatt