Minisemester i Frankrike - Bo på Hotel Au Lion d'Or

Svenska | SEK

Hotel Au Lion d'Or

God mat, vacker natur, många sevärdheter och utflyktsmål

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Två härliga restauranger på hotellet
 • Wellness med inomhuspool, jacuzzi och bastu
 • Gratis parkering och WiFi
800:-
3~8 dag från
1.219.-

Inkl. 1 flaska vin

Upplev vinvägen i Alsace

3 dagar
Från 1.219,- / spara upp till 281,-
Nedsatt
4 dagar
Från 1.719,- / spara upp till 399,-
Nedsatt
5 dagar
Från 2.269,- / spara upp till 467,-
Nedsatt
6 dagar
Från 2.789,- / spara upp till 565,-
Nedsatt
7 dagar
Från 3.269,- / spara upp till 703,-
Nedsatt
8 dagar
Från 3.789,- / spara upp till 801,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 burk hemgjord marmelad
 • 1 fl vin på rummet
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Hotel Au Lion d'Or ligger i den charmiga orten La Petite Pierre i norra Alsace. Det trevliga landsortshotellet erbjuder äkta fransk stämning i vackra, historiska omgivningar.

Hotellet erbjuder

Hotellet har 2 restauranger, som båda serverar raffinerade franska rätter tillagade med kvalitetsråvaror. "La Winstub" har en trevlig avslappad atmosfär och är öppen dagligen kl. 8 - 21. Här serveras lokala specialiteter från Alsace. I "Le Restaurant Panoramique" har ni panoramautsikt över den skogsklädda dalen. Denna restaurang är öppen dagligen kl. 12-14 och 19-21. Ni kan också äta på uteserveringen där det är trevligt att titta på folk som passerar. 

Hotel Au Lion d'Or är det perfekta stället för ett avkopplande uppehåll. Ni har gratis tillgång till hotellets wellnessavdelning med inomhuspool, jacuzzi och bastu. Massage kan bokas mot avgift. Sedan år 2002 har hotellet utvecklat och erbjudit ett helt nytt wellnesskoncept, som kallas arbroterapi. Konceptet består av naturliga produkter baserade på skogens resurser. 

Genom hotellets roomservice kan ni få mat serverad på rummet mot extra kostnad. Parkering och WiFi är gratis.

Om rummen

De rustika och charmiga rummen på Hotel Au Lion d'Or har bad, toalett, TV, radio och sitthörna. Rummen av typ Village har utsikt över staden.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

800 km från
Travemünde, Tyskland
925 km från
Rostock, Tyskland
1025 km från
 Sassnitz, Tyskland
1050 km från
Swinoujscie, Polen
1075 km från
Öresundsbron
1100 km från
Helsingborg, Sverige
1225 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Château de la Petite-Pierre (1.3km)

Château de la Petite-Pierre byggdes under 1200-talet och bevarades intakt fram tills 1684 då det förnyades och moderniserades av Vauban. Slottet var strategiskt placerat för att kunna kontrollera transporter mellan Alsace och Lorraine. Idag är det ett huvudsäte för den norra delen av Vosges regionala naturpark.

Slottet har en permanent utställning om slottets spännande historia och även om faunan och floran i den vackra parken. Det är enkelt att hitta parkering på plats och slottet ligger precis i utkanten av skogen och den lilla byn nära den berömda vandringsleden "Grand Randonnée".

Rocher de la Grenouille (1.7km)

Nationalparken Vogeserne erbjuder många fina vandringsleder. Fråga hotellet om tips och råd eller undersök själv de slående turerna kring området. Rocher de la Grenouille är ett av många utflyktsmål som också ligger i närheten av La Petitess Pierre.

Château Dietrich (34km)

Château Dietrich, också känt som Reichshoffen slottet, är ett helt fantastiskt slott med massor av spännnade historia. Det fina området är också omgivet av en vacker park. Slottet grundades och byggdes till Hetigen av Lorraine år 1232 men efter slitage och förfall blev det ljusröda sandtsentslottet renoverat och tillhör idag Jean de Dietrich familjen.

Haguenau (40.1km)

Åk på bilsemester till den lilla staden Haguenau och boka billigt hotellpaket med Risskov Bilsemester. Haguenau ligger i Alsace Haguenau Nord, ca 35 km norr om Strasbourg. Staden har idag över 35.000 invånare och har genom tiden fungerat som en knutpunkt tack vare sin centrala och fina placering mitt i en stor skog på över 14.000 hektar. Omgivet av gröna naturområden är Haguenau med sina 580 butiker och marknader också ett bra ställe att passa på att åka till för en shoppingutflykt. Här finns också restauranger och barer och det är faktiskt en rätt livlig stad.

Haguenau grundades omkring år 1115 av Frederick Borgne och efter en rik och turbulent period med bland annat bränder och tyskt övertagande är Haguenau idag nordliga Alsaces största centrum.

Staden har två museum, som vittnar och Alsace historia och flera monument finns i hjärtat av staden.

Musée de La Bataille du 6 août 1870 (42.3km)

Detta helt unika museum är fullständigt dedikerat till slaget mellan Franrike och Preussen den 6 aug 1870 som slutade med ett franskt nederlag. Kriget mellan Frankrikes och Preussens ledning samt de sydtyska landen i Baden, kungariken Bayern och Württemberg. Kriget medförde bland annat starten på Den Tredje Republiken efter kejsare Napoleon den tredjes tillfångatagande och efterföljande överlämning.

För Tysklands fall samlades landet efter kriget under Pressuens ledning. Ytterligare konsekvenser blev förlusten av Alsace och Mosel, som blev tyskt i 48 år.

Museet ställer ut svärd, skyddsvapen, uniformer och hjälmar samt allt en fransk soldat hade år 1870 för konsten att överleva. Det finns också en hel del vackra målningar i byggnaden och totalt finner ni 1.300 spännande föremål utställda, som alla är vittne för de tragiska historien.

Ouvrage du Four à Chaux (50.3km)

Ouvrage du Four à Chaux i Frankrike byggdes mellan 1930-1935 och var en del av de många fästningarna som utgjorde Maginot-linjen, en fransk fästningslinje som skulle försvara området i Alsace mot den tyska gränsen mellan Luxemburg och Rhinen.

Som känt gick tyskarna runt fästningsförsvaret, över Ardennerbergen och därmed uppfyllde Maginot-linjen sin försvarsfunktion. Då Hitler flydde Österrike, Sudetenland och Böhem, blev Ouvrage du Four à Chaux bemannad och också en viktig del i områdets växt tack vare mycket driftiga soldater.

Upplev den spännande historien om en av de största färstningsverken genom tiderna, Maginot-linjen.

Fästingen täcker ett område och area på 26 hektar, med 6 trädgårdar, 3 artellier kanonen och 4,5 km underjordiska gångar. Anläggningen husar ca 600 män och fästningen fungerade som försvar till den 1 juli 1940, då det franska regimenetet tvingades överlämna sig efter slag mellan maj och juni 1940.

Le Moulin de la Blies–Musée des Techniques Faïen (50km)

Besök det annorlunda museet där ni kan lära er mer om tillverkningen och utsmyckningen av Sarreguemineds berömda lerskulpturer, också kända som tennglaserad keramik.

Kvarnen som nu rymmer ett museum för olika typer av sätt att tillverka keramik på, innehåller alla de maskinerna som var nödvändiga för att göra den keramiska massan. Huset där fabrikens direktör bodde tillsammans med sin familj under 1800-talet fungerar idag som en receptionsbyggnad.

Samtidigt har flera av verkstäderna och lagerområderna bakom kvarnen försvunnit och naturen har spridit sig över området som en vacker trädgård, "Fayenciers", designat av landskapsarkitekten Philippe Niez.

Ligne Maginot de Schoenenbourg (60.9km)

Schoenenbourg-fortet var den mest betydelsefulla fästningen och en del av Madniot-linjen, som skyddade Alsace. Fortet består av åtta block med plats för 640 personer. Det finns möjlighet att besöka barackerna, köket och kommando-centret samt se de olika kanonpositionerna, ammunitionsdepåerna och ta del av hur livet på fortet var under ett besök på Maginot-linjen.

Bouxwille (15km)

Bouxwiller är en av de vackraste städerna i norra Alsace och är känt för sina arkitektoriska och historiska skatter. Staden har behållt sin charm med sina timmerhus och smala gator och omkring slottsparken kan ni beundra de fina byggnaderna som en gång var en del av domstolshuset.

Bouxwiller är en levande stad som också drar till sig många turister, speciellt under somrarna, men även under den berömda julmarknaden som är populär och en fin upplevelse som startar i början av december. Bouxwille är också känt för sin stora kulle, varifrån man får en härlig utsikt över hela området.

Bouxwilles historia går tillbaka ända till romartiden och blev nämt i skrift ca år 725. Det finns flera museum i staden, bland annat Pays de Hanau och Musee Judeo-Alsacien, och det är inte svårt att få tiden att gå här i denna charmiga lilla stad.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Notre Dame de Bonne Fontaine

Inklusive 1 flaska vin

Alsace

Vinsemester i Alsace

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 fl vin på rummet
 • Välkomstdrink
 • Tillgång till pool

Endast
1.269.-

Visa karta

Prova mat från det härliga Alsaceköket

Läs mer

Hotel Pflug

Inkl halvpension och välkomstdrink

Schwarzwald

Upplev Schwarzwald

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x 5 € till Brennerei-Scheibel
 • 1 Bonushäfte + KONUS-kort

466:-
Från endast
1.129.-

Visa karta

Det bästa av Tyskland och Frankrike

Läs mer

Hotel de La Poste Bonhomme

Vinprovning & vandringstur m picnic

Alsace

Traditionella Alsace

Wild Offer - 5 dagar inkl.
 • 4 x övernattn. m. frukost
 • 4 x 2-rättersmeny
 • 1 x vinprovning + 1 vin på vingård
 • 1 x vandring m picknick & guidebok
 • 10% rabatt på entré t stadens dest

2.193:-
Från endast
2.529.-

Visa karta

Bilsemester i Alsace nära sjöar och berg

Läs mer

Hotel Majestic Alsace

Inkl. 4-rättersmeny och vinprovning

Alsace

Vinsemester i Alsace

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 4-rättersmeny
 • 1 x vinprovning
 • Tillgång till pool

138:-
Endast
1.399.-

Visa karta

Boka vinsemester i Alsace till minipris

Läs mer

Hotel Munsch Alsace

Inkl. halvpension och vinprovning

Alsace

Vinsemester i Alsace

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 4-rättersmeny
 • 1 x vinprovning
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis parkering

322:-
Endast
1.859.-

Visa karta

Vinodlingar och vacker natur i Alsace

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.