Weekend till Victor's Residenz-Hotel Berlin Tegel

Svenska | SEK

Victor's Residenz-Hotel Berlin Tegel

Hotellet ligger vid flygplatsen så det är lätt att ta sig in till centrum

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Modernt hotell med närhet till Berlin
 • Frukostbuffé och terrass
 • Närhet till storstadsliv, kultur och sevärdheter
611:-
3~5 dag från
899.-

Idealiskt läge m flyg/bil

Berlin kallar

3 dagar
Från 899,- / spara upp till 320,-
Spara
4 dagar
Från 1.299,- / spara upp till 471,-
Spara
5 dagar
Från 1.699,- / spara upp till 611,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x lunchpaket (att medtagas)
 • 1 x välkomstdrink (alkoholfri)
 • Gratis internet
Risskov Paket

Njut av den avslappnade atmosfären och Berlins charm på Victors Residenz Tegel. Dra nytta av hotellets läge vid Berlin-Tegel flygplats och nyttja den enkla tillgången till stadens livliga centrum med dess unika livsstil och många sevärdheter.

Hotellet erbjuder

Victors Residenz Tegel är ett modernt och bekvämt hotell. Personalen ser fram emot att välkomna er och är alltid tillgängliga med råd och vägledning för er vistelse i Berlin.

Ni ha en bra start på dagen att se fram emot i frukostrummet där frukostbuffén serveras vardagar från klockan 06.30 till 10.00 och på helgerna från klockan 7 till 11.

Hotellet har en härlig terrass där ni kan avnjuta förfriskningar innan ni beger er ut för att upptäcka i staden eller när ni har återvänt med trötta fötter. I Victors Bar kan ni ta en god drink och tilltugg.

Hotellet har parkeringskällare med gott om parkeringsplatser. Trådlöst internet finns mot avgift.

Om rummen

Alla rum har bad/dusch, toalett, hårtork, skrivbord, TV, radio och telefon. WiFi finns mot en avgift på ca 12€ per dygn.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

220 km från
Rostock, Tyskland
250 km från
Swinoujscie, Polen
300 km från
Travemünde, Tyskland
310 km från
 Sassnitz, Tyskland
440 km från
Öresundsbron
460 km från
Helsingborg, Sverige
775 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Riksdagen (7.1km)

Reichstag, den tyska riksdagen, ligger nära Brandenburger Tor. Under kalla kriget var riksdagen i Västberlin, Berlinmuren var direkt bakom Riksdagen, som vid den tidpunkten stod övergiven. Bombningen under andra världskriget lade byggnaden i ruiner, men 1990 byggdes parlamentet fullständigt om och fick en magnifik glaskupol på taket. Klättra alla stegen upp i kupolen, där ni sen kan kika ner i parlamentssalen samt få en fantastisk utsikt över Berlin.

Siegessäule (6.8km)

Upplev segergudinnan Siegessäule med egna ögon, belägen i den stora rondellen i Berlin Mitte. Kolonnen har sedan 1873 stått som en symbol för kriget mellan Danmark, Österrike och Preussen 1864 (Slaget vid Dybboel), då Danmark förlorade Slesvig, Lauenburg och Holsten.

Under andra världskriget blev kolonnen delvis förstörd och om man tittar nära kan man än idag fortfarande se skotthål vid monumentets fot.

TV-tornet Fernsehturm i Berlin (8.1km)

Besök Berlins arkitektoniska kännetecken, tv-tornet, som är 368 meter högt och synligt över hela staden. Restaurangen och kupolen på toppen av tornet har en fantastisk 360 graders utsikt över den tyska huvudstaden. Här är det årligen runt 1,2 miljoner besökare, därför är TV-tornet ett av de viktigaste turistmålen i Berlin. TV-tornet byggdes 1950 på stadens mest kända plats Alexanderplatz. Samtida entusiasm för rymdfart och raketer syns tydligt i arkitekturen och en del av inspirationen till tornet kommer även från Sovjets satellit Sputnik. TV-tornet fungerar fortfarande som TV-torn, och ca 60 TV- och radiokanaler sänds från tornet. TV-tornet kan besökas mot betalning och man kan äta uppe i restaurangen, det lönar sig dock att boka i förväg.

Brandenburger Tor (8km)

Brandenburger Tor är den mest imponerande och sist överlevande stadsporten i Berlin. Det fanns ursprungligen 18 portar, vid 1800-talet fram till mitten av 1900-talet. Carl Gotthard Langhans byggde den 26-meter höga grinden år 1789-1791, inspirerad av den grekiska modellen. På toppen av Brandenburger Tor står en sex meter hög staty av en stridsvagn och vid porten står även två stora statyer - i en står guden Mars med svärdet och i den andra Minerva med lansen. Porten är belägen i slutet av de två boulevarderna, Unter den Linden och Straße des 17. Juni

Checkpoint Charlie (7.7km)

När Berlin delades i öst och väst från 1945-1990 var Checkpoint Charlie en av den mest kända gränsövergången mellan öst och väst. Känslan av det kalla kriget är framgår av ett besök vid Checkpont Charlie. Även om namnet låter bra och glamoröst, så var Checkpont Charlie egentligen bara kontrollpunkt "C". Här berättas historier om en rad spektakulära flyktförsök från den östra till den västra delen av staden, som tyvärr kostade livet för flera personers. Checkpoint Charlie stängdes 22:a juni 1990 i samband med den tyska återföreningen.

Vid gränsen finns ett intressant museum med en omfattande samling av bilder, fotografier, tidningsklipp, filmer och annat som dokumenterar och berättar om Berlinmuren och de många flyktförsöken över muren. Historierna är både spännande och skrämmande.

Berlinmuren (4.5km)

Den ca 43 km långa och 3,6 meter höga Berlinmuren delade Väst- och Östtyskland från år 1961 tills 1989, då Berlin slutligen återförenades. Idag finns inte mycket kvar av Berlinmuren, endast ca 1,5 km är kvar av väggen, som kallas "East Side Gallery " och ligger vid Muehlenstrasse. Det bästa stället att uppleva muren är vid minnesmärket av Berlinmuren på Bernauer Strasse 111, ta U-bahn till "Nordbahnhof Station".

Schloss Charlottenburg (8.1km)

Väster om Berlins centrum i stadsdelen Charlottenburg ligger det imponerande Schloss Charlottenburg som byggdes i slutet av 1600-talet och sedan byggdes ut under 1700-talet. Slottet är uppkallat efter Sophie Charlotte, Friedrich I's drottning och byggdes för att brukas som sommarresidens åt paret. Bakom slottet finner ni en över påkostad trädgård i barrockstil som efter den förstördes under andra världskriget renoverades i mitten av 1900-talet.

Lichtenberg (11.7km)

Lichtenberg är en större stadsdel i utkanten av Berlin, varifrån ni har kort avstånd till alla Berlins stora sevärdheter. Lichtenberg är den perfekta blandningen mellan modern och traditionellt, samt mellan storstadsliv och landsbygdsidyll. Området presenterar sig självt som ett livligt och grönt kvarter som välkomnar hela familjee.

Lichtenberg var en del av det tidigare Östtyskland och det stora högkvarteret för den östtyska undrrättelsetjänsten Stasi låg i denna stadsdel. Idag är det tidigare högkvarteret ett spännande museum där ni kan lära er om Stasis intressanta historia. Stasi var känt som en av de mest effektiva och förtryckande underrättelsetjänsterna i världen, och omfattade bland annat en grundlig övervakning och registrering av östtyskarna. Museet är mycket intressant och ni kan bland annat kika närmare på Erich Mielke's kontor, övervakningsteknologin samt de gamla fängelsecellerna.

I Lichtenberg ligger också Berlins största zoologiska trädgård Tierpark Berlin, som också är Europas största landskapszoo. Med mer än 160 hektar och 8500 djur finns här mycket att se. De stora gröna trädgårdarna ger härliga omgivningar till de många djuren. Särskilt elefanterna är populära, och djurparken är känd för dess vällyckade avel av elefanter. En av de större attraktionerna är katthuset där det finns tigrar, pantrar och jaguarer i stora mängder.

Oranienburg Slott (29.8km)

Oranienburg Slott är ett vackert beläget barrockslott i hjärtat av den nästan 800 år gamla staden Oranienburg som ligger utanför Berlin i Tyskland. Slottet byggdes i mitten av 1600-talet och ligger längs med floden Havel. Slottet genomgick en renovering mellan 1997 och 1999 och öppnade i samband med detta en fantastisk utställning där ni bland annat kan se porslin och olika skatter med vackra ädelstenar.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Victor's Residenz-Hotel Berlin

Uppehåll med frukostbuffé

Berlin

Upplev Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 välkomstdrink
 • 1 x frukt på rummet
 • Gratis internet

190:-
Från endast
1.289.-

Visa karta

Shopping, museum och sevärdheter

Läs mer

Hotel Berlin, Berlin

Uppehåll med frukostbuffé

Berlin

Upptäck Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x Kaffe och te på rummet
 • Bastu och gym
 • 2 x Gratis parkering
 • Gratis internet

452:-
Från endast
1.379.-

Visa karta

Centralt läge i Berlin

Läs mer

AMBER ECONTEL Berlin

Storstadssemester till fantasipris

Berlin

Fascinerande Berlin

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 fl mineralvatten på rummet
 • Gratis internet

242:-
Från endast
899.-

Visa karta

Storstadssemester i Berlin

Läs mer

Good Morning Berlin City West

Uppehåll med frukostbuffé

Berlin

Besøk Berlin

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x fruktkorg
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

266:-
Från endast
769.-

Visa karta

Upplev den tyska huvudstaden

Läs mer

Lulu Guldsmeden Berlin

Gratis parkering

Berlin

Danskt hygge i Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x kvällens varmrätt
 • Gratis internet
 • Gratis parkering

552:-
Från endast
1.439.-

Visa karta

Närhet till centrala Berlin

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.