Minisemester i Stockholm på Hotel Birger Jarl

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Birger Jarl

Mitt i centrala Stockholm nära shopping, restauranger och sevärdheter

Nyrenoverat hotell i Vasastan
Tunnelbanestation runt hörnet
Gym med utsikt över Stockholm
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Restaurang
 • Bar
 • Gym
 • Hund

Om hotellet

Hotel Birger Jarl är ett nyrenoverat hotell beläget i Vasastan mitt i centrala Stockholm med närhet till många restauranger, shopping och sevärdheter. Här har ni en perfekt utgångspunkt för att utforska Stockholm under en weekendresa eller minisemester. Ni hittar mycket inom gångavstånd men har också en tunnelbanestation precis runt hörnet för att lätt kunna utforska allt vad huvudstaden har att erbjuda.

Om hotellet

Här bor ni mitt i centrala Stockholm men ändå med ett lugnt läge på ett personligt hotell med fokus på service. Hotellet ligger endast ett par minuters promenad från tunnelbanestationen Rådmansgatan och härifrån tar ni er lätt runt i centrala Stockholm. Stockholms centralstation ligger endast 20 minuters promenad från hotellet. 

Varje morgon serveras en generös frukostbuffé i hotellets restaurang med bland annat kallskuret, småvarmt, ägg och säsongens frukter. I restaurangen serveras också lunch och middag med en meny med både svenska klassiker såväl som rätter influerade från det sydeuropeiska köket. Hotellet har också en trevlig lobbybar som är perfekt för att ta en drink innan eller efter maten. 

Hotellet har ett eget gym som ligger på den sjunde våningen med utsikt över Stockholm för er som vill träna på semestern. 

Hotellet erbjuder gratis trådlöst internet och parkering finns mot en avgift. 

Om rummen

Hotel Birger Jarl har totalt 271 moderna rum inredda i nutida skandinavisk design. Alla rum har ett eget badrum, kaffekokare, strykjärn/strykbräda, skrivbord och stol, minibar, hårtork, platt-TV, badartiklar och värdefack. 

Husdjur är välkomna mot en avgift. 

Värt att se

 • Stockholm (1.9 km)

  Vill man gå på teater finns exempelvis Kungliga Dramatiska Teatern vid Nybroplan eller så kanske det kan vara kul att besöka någon av de mindre teatrarna på Söder. Operan vid Gustav Adolfs torg är också väl värd ett besök, och inte bara för sina föreställningar utan också för sin vackra arkitektur. Även Globen har ständigt stora sportevenemang, konserter och shower. Står shopping på agendan så erbjuder hela området kring Hötorget och Stureplan mycket liksom Götgatan på Söder. Missa heller inte ett besök på NK på Hamngatan. Tröttnar du på att vandra i innerstaden och hellre vill se lite grönska kan en promenad på Kungliga Djurgården rekommenderas eller kanske en tur längs Norr Mälarstrand. Långholmen är också en fin oas mitt i storstaden. Sommartid finns även gott om badplatser i city, både på Långholmen, Södermalm och Kungsholmen. Drottningholm, där kungafamiljen bor, har en underbar slottspark och Drottningholms teater och Kina slott är nästan ett måste. UNESCO har tagit upp detta fantastiska kulturarv på sin världsarvslista. Vasamuseet (nära Skansen) är en otrolig upplevelse. Här kan du lära dig massor om människorna och tiden omkring år 1628, när regalskeppet förliste. Alldeles i närheten av Vasamuseet ligger Junibacken, Astrid Lindgrens museum i Stockholm. Detta är ett populärt ”museum” för barn, men också för vuxna som kan få en liten nostalgitripp.

  Stockholm
  Teater
 • Gamla stan i Stockholm (2.5 km)

  Bila i Sverige och kör till Stockholm med upplevelser för hela familjen och alla intressen. Gamla stan, som fram till 1980 hette "Staden mellan broarna", är Stockholms historiska centrum och ligger på Stadsholmen. Under många hundra år var det Gamla stan som var staden Stockholm och de många smala gatorna och gränderna är väl bevarade. Den smalaste gränden är Mårten Trotzigs gränd som är endast 90 cm bred på sitt smalaste ställe. Passa på att ta en fika eller ät en bit mat på något av alla mysiga caféer och restauranger. Stockholms kungliga slott, som är kungens officiella residens, ligger också i Gamla stan.

  Gamla stan i Stockholm
  Besök Gamla Stan under en storstadssemester i Sveriges vackra huvudstad.
 • Gröna Lund (3.7 km)

  Bila i Sverige och njut av en minisemester eller weekend i Stockholm där ni kan spendera en dag fylld av roliga aktiviteter! Gröna Lund är en nöjespark på Djurgården där ni enkelt kan spendera en heldag med hela familjen. Parken tar ni er enkelt till via spårvagn från Kungsträdgården, som sedan stannar precis utanför Gröna Lund. Parken bjuder på massvis med roliga aktiviteter, spel och åkattraktioner för både stora och små under sommarhalvåret. Dessutom finns flera restauranger och det hålls även flera konserter på plats. 


  Gröna Lund
  Perfekt att besöka under en semester eller weekend i Stockholm, inte minst för er som reser med barn.
 • Djurgården (5.9 km)

  På Djurgården i Stockholm finns flera goda möjligheter till upplevelser för hel familjen! Skansen är ett friluftsmuseum och djurpark. Stugor och hus från många delar av Sverige går att besöka och djuren, som alla tillhör Sveriges fauna, har stora områden att röra sig på. Gröna Lund är en nöjespark där ni enkelt kan spendera en heldag med hela familjen. Parken bjuder på massvis med roliga aktiviteter och åkattraktioner för stora och små. ABBA museet är också värt ett besök för den musikintresserade, ta del av historien kring den världskända svenska pop gruppen här. Vasamuseet är en otrolig upplevelse. Här kan du lära dig massor om människorna och tiden omkring år 1628, när regalskeppet förliste. Alldeles i närheten av Vasamuseet ligger även Junibacken, Astrid Lindgrens museum i Stockholm. Detta är ett populärt ”museum” för barn, men också för vuxna, som kan få en liten nostalgitripp. Längre bort på Djurgården ligger Waldemarsudde, ett museum med Prins Eugens målningar och en fantastisk trädgård. Ännu längre ut ligger Thielska Galleriet med spännande konstutställningar av världsberömda konstnärer.

  Djurgården
  Besök Gröna Lund. Från utsiktstornet har du en underbar utsikt över vackra Stockholm.
 • Drottningholm (12.4 km)

  En dagsutflykt till Drottningholm är också att rekommendera. Drottningholms slott finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och är vårt bäst bevarade kungliga slott i Sverige som också är representativt för all europeisk kunglig arkitektur från 1600-talet. Tillsammans med det exotiska lustslottet Kina slott, slottsteatern och den storslagna slottsparken utgör slottsanläggningen en unik helhet.

  Drottningholm
  Kungliga Drottningholm!
 • Gustavberg (23.2 km)

  Gustavberg är beläget endast 2 mil från Stockholm och med sina 11.000 invånare är samhället främst känt som en del av Värmdö och Stockholms skärgård samt för sin porslinstillverkning. Gustavsberg är kommunens centrala samhälle där man finner butiker, caféer och porslinsmuseum. Porslinsfabriken i Gustavsberg är svenskt familjeägd och har tillverkat porslin sedan början av 1800-talet. De tillverkade Prinsessan Victorias böllopsservis som också finns att köpa där, för de som vill äta kungligt. Det är Nordens enda tillverkare av benporslin. Detta är en perfekt destination med sin närhet till både Stockholm och skärgården, vilket ger möjlighet till både stadsutflykter och natursköna upplevelser på land och till havs.

  Gustavberg
  Gustavsberg ligger härligt beläget i den svenska skärgården och är berömd för sin porslinsfabrik.
Mer info

Karta

Hotel Birger Jarl
Tulegatan 8, 113 53 Stockholm, Sverige