Storstadssemester i Berlin med boende på Hotel Comenius

Svenska | SEK

Hotel Comenius

Shopping och sightseeing i den historiska storstaden Berlin

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Fantastiskt läge i hjärtat av Berlin
 • Currywurst och Fassbrause ingår i paketet
 • Upplev Berlin!
723:-
3~5 dag från
769.-

Upplev Europas historiska hotspot

I hjärtat av Berlin

3 dagar
Från 769,- / spara upp till 319,-
Spara
4 dagar
Från 1.079,- / spara upp till 516,-
Spara
5 dagar
Från 1.379,- / spara upp till 723,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x Voucher för currykorv och 1 drink
 • Gratis internet
 • Centralt i Berlin
Risskov Paket

Hotellet ligger perfekt beläget centralt i Berlin och i den alternativa och konstnärliga stadsdelen Friedrichshain-Kreuzberg. Här har ni en perfekt bas för en härlig storstadssemester med prisvärt boende! I Berlin väntar shopping och sightseeing och den tyska huvudstaden är definitivt en av Europas mest spännande och historiska kulturstäder. 

Om hotellet

Det här trevliga och moderna hotellet ligger perfekt beläget för att uppleva allt Berlin har att erbjuda med spännande sevärdheter som O2-World-Arena, Frankfurter Tor och East Side Gallery inom gångavstånd. Resten av Berlins alla spännande sevärdheter tar ni er lätt till med U-Bahn och S-Bahn, där båda har en station inte långt från hotellet.  

Under er vistelse kan ni slappna av i hotellets trevliga bastu och bara koppla av, ta det lugnt och reflektera över alla spännande upplevelser i staden. Varje morgon serverar hotellet en härlig frukost i frukostrestaurangen och kvällstid serveras det currywurst och den ikoniska tyska läsken Fassbrause.

Det finns avgiftsbelagd parkering vid hotellet men antal platser är begränsat. Under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Hotellets rum är trevligt och bekvämt inredda och en perfekt bas under er semester. Ni kan välja att boka enkelrum, dubbelrum eller dubbelrum med upp till två extrasängar. 

Alla rum har eget badrum, bekväma sängar där ni sover gott, skrivbord och stol, en liten sittgrupp samt kabel-TV.  

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

240 km från
Swinoujscie, Polen
240 km från
Rostock, Tyskland
310 km från
Travemünde, Tyskland
310 km från
 Sassnitz, Tyskland
450 km från
Öresundsbron
480 km från
Helsingborg, Sverige
800 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

AquaDom & Sealife Berlin (4.1km)

Stora AquaDom & Sealife Berlin är ett stort akvarium med 35 tankar fyllda med hajar, sjöstjärnor, bläckfisk och många tusen olika arter av fisk. AquaDom är den största cylindertanken i världen som innehåller mer än 1 miljon liter vatten samt rev och hundratals fiskar. Cylindern fungerar som en hiss och transporterar besökarna genom en mängd fiskar som faktiskt simmar alldeles intill. Det är en ganska spännande upplevelse för både vuxna och barn, helt enkelt ett roligt sätt att avsluta sitt besök på Sealife Berlin.

TV-tornet Fernsehturm i Berlin (4.3km)

Besök Berlins arkitektoniska kännetecken, tv-tornet, som är 368 meter högt och synligt över hela staden. Restaurangen och kupolen på toppen av tornet har en fantastisk 360 graders utsikt över den tyska huvudstaden. Här är det årligen runt 1,2 miljoner besökare, därför är TV-tornet ett av de viktigaste turistmålen i Berlin. TV-tornet byggdes 1950 på stadens mest kända plats Alexanderplatz. Samtida entusiasm för rymdfart och raketer syns tydligt i arkitekturen och en del av inspirationen till tornet kommer även från Sovjets satellit Sputnik. TV-tornet fungerar fortfarande som TV-torn, och ca 60 TV- och radiokanaler sänds från tornet. TV-tornet kan besökas mot betalning och man kan äta uppe i restaurangen, det lönar sig dock att boka i förväg.

Checkpoint Charlie (5.6km)

När Berlin delades i öst och väst från 1945-1990 var Checkpoint Charlie en av den mest kända gränsövergången mellan öst och väst. Känslan av det kalla kriget är framgår av ett besök vid Checkpont Charlie. Även om namnet låter bra och glamoröst, så var Checkpont Charlie egentligen bara kontrollpunkt "C". Här berättas historier om en rad spektakulära flyktförsök från den östra till den västra delen av staden, som tyvärr kostade livet för flera personers. Checkpoint Charlie stängdes 22:a juni 1990 i samband med den tyska återföreningen.

Vid gränsen finns ett intressant museum med en omfattande samling av bilder, fotografier, tidningsklipp, filmer och annat som dokumenterar och berättar om Berlinmuren och de många flyktförsöken över muren. Historierna är både spännande och skrämmande.

Lichtenberg (5.5km)

Lichtenberg är en större stadsdel i utkanten av Berlin, varifrån ni har kort avstånd till alla Berlins stora sevärdheter. Lichtenberg är den perfekta blandningen mellan modern och traditionellt, samt mellan storstadsliv och landsbygdsidyll. Området presenterar sig självt som ett livligt och grönt kvarter som välkomnar hela familjee.

Lichtenberg var en del av det tidigare Östtyskland och det stora högkvarteret för den östtyska undrrättelsetjänsten Stasi låg i denna stadsdel. Idag är det tidigare högkvarteret ett spännande museum där ni kan lära er om Stasis intressanta historia. Stasi var känt som en av de mest effektiva och förtryckande underrättelsetjänsterna i världen, och omfattade bland annat en grundlig övervakning och registrering av östtyskarna. Museet är mycket intressant och ni kan bland annat kika närmare på Erich Mielke's kontor, övervakningsteknologin samt de gamla fängelsecellerna.

I Lichtenberg ligger också Berlins största zoologiska trädgård Tierpark Berlin, som också är Europas största landskapszoo. Med mer än 160 hektar och 8500 djur finns här mycket att se. De stora gröna trädgårdarna ger härliga omgivningar till de många djuren. Särskilt elefanterna är populära, och djurparken är känd för dess vällyckade avel av elefanter. En av de större attraktionerna är katthuset där det finns tigrar, pantrar och jaguarer i stora mängder.

Berlinmuren (5.7km)

Den ca 43 km långa och 3,6 meter höga Berlinmuren delade Väst- och Östtyskland från år 1961 tills 1989, då Berlin slutligen återförenades. Idag finns inte mycket kvar av Berlinmuren, endast ca 1,5 km är kvar av väggen, som kallas "East Side Gallery " och ligger vid Muehlenstrasse. Det bästa stället att uppleva muren är vid minnesmärket av Berlinmuren på Bernauer Strasse 111, ta U-bahn till "Nordbahnhof Station".

Brandenburger Tor (6.1km)

Brandenburger Tor är den mest imponerande och sist överlevande stadsporten i Berlin. Det fanns ursprungligen 18 portar, vid 1800-talet fram till mitten av 1900-talet. Carl Gotthard Langhans byggde den 26-meter höga grinden år 1789-1791, inspirerad av den grekiska modellen. På toppen av Brandenburger Tor står en sex meter hög staty av en stridsvagn och vid porten står även två stora statyer - i en står guden Mars med svärdet och i den andra Minerva med lansen. Porten är belägen i slutet av de två boulevarderna, Unter den Linden och Straße des 17. Juni

Tyska teknikmuseet i Berlin (7.1km)

Deutsches Technik Museum Berlin eller Tekniska museet i Berlin, är förmodligen bäst designat för lite äldre barn och vuxna. Här finner man en unik upplevelseresa i teknikens värld, vilket innebär ångmaskiner, ånglokomotiv, flygplan, datorer och en mängd andra former av teknik. Här finns en god blandning av både äldre och nyare teknik, sedan finns det också en hel del saker som kan testas. Områdets utställningsyta är mer än 26 000 kvadratmeter stor, därav finns här mycket att testa, man kan ta reda på hur saker och ting fungerar helt enkelt!

Riksdagen (6.9km)

Reichstag, den tyska riksdagen, ligger nära Brandenburger Tor. Under kalla kriget var riksdagen i Västberlin, Berlinmuren var direkt bakom Riksdagen, som vid den tidpunkten stod övergiven. Bombningen under andra världskriget lade byggnaden i ruiner, men 1990 byggdes parlamentet fullständigt om och fick en magnifik glaskupol på taket. Klättra alla stegen upp i kupolen, där ni sen kan kika ner i parlamentssalen samt få en fantastisk utsikt över Berlin.

Berlin Zoo (10.5km)

Berlins Zoo är Tysklands äldsta zoo, som etablerades redan år 1844. Idag bjuder parken på över 13 000 djur fördelade på 1400. Djurparken sprider ut sig på ett stort område i stadsdelen Charlottenburg väster om Berlins centrum. Missa inte ett besök här när ni är på minisemester eller weekend i Berlin med Risskov Bilsemester.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Comfort Hotel Lichtenberg

Tysklands spännande huvudstad

Berlin

Upplev Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 fl vatten på rummet
 • 1 x choklad på rummet
 • Sen check out

407:-
Från endast
729.-

Visa karta

Kultur, historia och shopping i Berlin

Läs mer

Victor's Residenz-Hotel Berlin

Uppehåll med frukostbuffé

Berlin

Upplev Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 välkomstdrink
 • 1 x frukt på rummet
 • Gratis internet

130:-
Endast
1.349.-

Visa karta

Shopping, museum och sevärdheter

Läs mer

Estrel Hotel Berlin

1 biljett till Las Vegas Live-Show

Berlin

Konsert i Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x biljett till Las Vegas Live-Show
 • Tillgång till wellness, fitness, sauna
 • Gratis internet
 • Inkl turistskatt

1.308:-
Från endast
1.449.-

Visa karta

Storstadssemester i Berlin

Läs mer

Good Morning+ Berlin City East

Uppehåll med frukostbuffé

Berlin

Besök Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

280:-
Från endast
769.-

Visa karta

Lugnt läge nära centrala Berlin

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.