Minisemester på Hotel des Nordens

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel des Nordens

Bra hotell med pool och spa bara 300 meter söder om danska gränsen

Eftertraktat hotell vid dansk-tyska gränsen
700 kvm wellnessområde
Hotellpaket till minipris!
 • 360 km från Öresundsbron
 • 300 km från Rostock, Tyskland
 • 350 km från Göteborg, Sverige
 • 350 km från Helsingborg, Sverige
 • 180 km från Travemünde, Tyskland
 • 430 km från Sassnitz, Tyskland
 • 450 km från Swinoujscie, Polen
 • Wellness
 • Utomhuspool
 • Inomhuspool
 • Jacuzzi
 • Bastu

Om hotellet

Njut av en härlig vistelse på Hotel des Nordens, 1,8 km söder om danska Kruså, nära Flensburger fjorden. Här finns bra shoppingmöjligheter i gränsbutikerna, och på hotellet kan man njuta i relaxavdelningen. Koppla av i poolen eller njut av en mysig middag i hotellets restaurang.

Hotellet erbjuder

Hotel des Nordens ligger strax söder om den danska gränsen, härifrån finns det goda möjligheter att åka på många olika utflykter. Utnyttja även fördelen utav den billiga gränshandeln.

Hotellets 700 kvm stora wellnessavdeling, Aquapoint, har både inomhus- och utomhuspool. Utomhuspoolen är uppvärmd hela året. Dessutom finns bastu, spa och babybassäng. Hotellet har även fitnessfaciliteter samt solarium (mot avgift).

I hotellrestaurangen serveras goda och kreativa måltider av hög standard baserade på de bästa råvarorna. Middagen serveras kl. 18 eller kl. 20, så kom ihåg att reservera bord till den sittning du önskar vid ankomsten.

Om du vill ta en kopp kaffe eller en drink under dagen erbjuder Hotel des Nordens både café och bar. Här serveras specialkaffe, öl, snacks och cocktails.

Parkering är gratis på hotellet.

Om rummen

Rummen ligger i huvudbyggnaden och i presidenthuset (20 meter från huvudbyggnaden). Du kan hyra ett kylskåp och låna strykjärn och strykbräda samt en fläkt i receptionen, och på Aquapoint finns badrockar och tofflor. Handikappvänliga rum finns att boka, men detta måste ordnas i förväg.

Vänligen observera att

Aquapoint är hotellets poolområde.
För barn som sover gratis i föräldrarnas säng, ingår endast frukost i vistelsen. Barn (4-13 år) som sover i extrasäng kan välja middag från barnmenyn.

Rum i en viss byggnad kan inte garanteras.

Mer info

Värt att se

 • Gränshandel (7.6 km)

  Passa på att göra billiga inköp i en av de flera gränsbutikerna under er nästa bilsemester i södra Jylland eller Nordtyskland. Butikerna är fyllda med prisvärda varor och har ni beställt er resa hos Risskov Bilsemester får ni dessutom ett presentkort för en gratis flaska vin hos Fleggaard (1 flaska vin per vuxen över 18 år).

  Gränshandel
  Shoppa i gränsbutikerna under er nästa bilsemester!
 • Flensburg (7.9 km)

  Bila i Tyskland och besök Flensburg som bjuder på härliga upplevelser för hela familjen. Bo billigt med prisvärda hotellpaket, med eller utan halvpension, hos Risskov Bilsemester. Insup den charmiga stämningen längs hamnen, åk på shoppingtur i stadens mysiga gränder, eller kör ut i den nordtyska regionen och upplev några av dess spännande sevärdheter. Flensburg är en livlig hamnstad med ett rikt kulturliv och ett varierat shoppingutbud, vilket ofta glöms bort. Staden har dessutom en intressant histora, vackra byggnader och bra matställen. Flensburg var en av få städer i Nordtyskland som inte blev förstörd under andra världskriget, därför finns många byggnader kvar från alla stilepoker. Det historiska centrumet, präglat av dansk och tysk arkitektur, vittnar om Flensburgs 700-åriga historia. Flensburg är en gammal sjöfartsort som är uppbyggd kring den naturliga hamnen i utkanten av Flensburgfjorden. Hamnen utgör idag ett livligt omåde med många olika matställen, muséer och fartyg. Dessutom finns mycket historia bevarat gällande hamnen, något ni kan lära mer om på sjöfartsmuséet där alla texter är översatta till danska. På många ställen framgår det tydligt att Flensburg har varit danskt under 400 år, exempelvis är många gatunamn i staden danska. Flensburg är också ett riktigt shoppingparadis. Rotestrasse har cirka 500 butiker med rimliga priser. Ni hittar också trevliga gårdar och gränder som under jultid gör staden extra mysig. Holmen med sina vackra, gamla medborgarhus är gågatornas mötesplats med flera varuhus.

  Flensburg
  Flensburg är en livlig hamnstad med ett rikt kulturliv och ett varierat shoppingutbud
 • Glücksburgs slott (22.9 km)

  Bila i Europa och kör till norra Tyskland där ni kan bo nära Flensburg och besöka Glücksburgs slott, som anses vara ett av de viktigaste renässansslotten i regionen. Vattenslottet ligger i Glücksburg stad, på en konstgjord damm som byggdes på en 2,5 meter hög granitsockel. Förbindelsen till land gick över en bro. Slottet var innan andra schleswiga kriget år 1864 en dansk kunglig residens, där Frederik den 7:de tillbringade en del av sin tid. Han dog här år 1863, före kriget.

  Glücksburgs slott
  Glücksburg Slott ligger beläget i vackra omgivningar.
 • Kupfermühle (1.8 km)

  Kupfermühle är en liten historisk stad med ca 1.600 invånare. Här grundade Christian IV en kopparkvarn under 1600-talet, som utvecklades till en av de största verksamheterna i området. Här framställdes koppar till stora bryggerier samt apparater i koppar. Kopparkvarnen var i bruk fram till 1962 och idag kan man besöka Kupfermühle Museum som vittnar om dess historia. Observera att museet har begränsade öppentider. Området kring Kupfermühle bjuder även på goda möjligheter till en aktiv semester med vandring och cykling. 

  Kupfermühle
  Kupfermühle är en historisk liten stad.
 • Phänomenta Science Center (5.5 km)

  Phänomenta i tyska Flensburg är ett mer än 2,000 m² stort science center där ni får använda alla era sinnen. Det finns mer än 200 experiment och fyra våningar för timtal av nyfikenhet och upptäckargläde för besökare i alla åldrar.

  Phänomenta Science Center
  Här finns inga skyltar där det står "rör ej" - tvärtom!
 • Nordermarkt (7.2 km)

  Nordermarkt är ett område i Flenburg, strax söder om Mariakyrkan. Här kan ni strosa runt längs de kullerstensbelagda gatorna, shoppa i trevliga butiker och tag en drink på en av de mysiga caféerna. Nordermarkt är ett perfekt område för er som vill kolla lite i butiker och titta på de gamla byggnaderna och deras vackra arkitektur och bara vill njuta av och ta in den härliga atmosfären.

  Nordermarkt
  Nordermarkt är ett trevligt område i Flensburg
 • Frøslevlägren (8.8 km)

  Den nationella minnesparken Frøslevlejren är ett historiskt monument från 2: a världskriget. Lägret består av baracker som ligger i en vacker natur medan fånglägrets struktur och utseende är mycket autentisk. Lägret fungerade som ett tyskt internerings- och arbetsläger år 1944 under den tyska ockupationen, och är idag ett av de bäst bevarade tyska fånglägerna i Europa. Under kriget var tusentals danska fångar i lägret, som på så sätt undvek att utvisas till koncentrationsläger i Tyskland.

  Frøslevlägren
  Lägret fungerade som ett tyskt internerings- och arbetsläger år 1944 under den tyska ockupationen,
Mer info

Karta

Hotel des Nordens
Alte Zollstrasse 44 24955 Harrislee