Best Western Hotel des Nordens -Minisemester med gränshandel

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Best Western Hotel des Nordens

Bra hotell med pool och spa bara 300 meter söder om danska gränsen

 • 360 km från Öresundsbron
 • 290 km från Rostock, Tyskland
 • 350 km från Göteborg, Sverige
 • 350 km från Helsingborg, Sverige
 • 180 km från Travemünde, Tyskland
 • 430 km från Sassnitz, Tyskland
 • 450 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Utomhuspool
 • Inomhuspool

Om hotellet

Njut av en härlig vistelse på Hotel des Nordens, 1,8 km söder om danska Kruså, nära Flensburger fjorden. Här finns bra shoppingmöjligheter i gränsbutikerna, och på hotellet kan man njuta i relaxavdelningen. Koppla av i poolen eller njut av en mysig middag i hotellets restaurang.

Hotellet erbjuder

Hotel des Nordens ligger strax söder om den danska gränsen, härifrån finns det goda möjligheter att åka på många olika utflykter. Utnyttja även fördelen utav den billiga gränshandeln.

Hotellets 700 kvm stora wellnessavdeling, Aquapoint, har både inomhus- och utomhuspool. Utomhuspoolen är uppvärmd hela året. Dessutom finns bastu, spa och babybassäng. Hotellet har även fitnessfaciliteter samt solarium (mot avgift).

I hotellrestaurangen serveras goda och kreativa måltider av hög standard baserade på de bästa råvarorna. Middagen serveras kl.18 eller kl.20, så kom ihåg att reservera bord till den sittning du önskar vid ankomsten.

Om du vill ta en kopp kaffe eller en drink under dagen erbjuder Hotel des Nordens både café och bar. Här serveras specialkaffe, öl, snacks och cocktails.

Parkering är gratis på hotellet.

Om rummen

Hotellets rum är fördelade på 3 olika huvudbyggnader. Alla rum har eget badrum / toalett, gratis trådlöst internet, plattskärms-TV och telefon, samt skrivbord och stol. De flesta rummen har tillgång till balkong.

Det är möjligt att uppgradera till komfortrum som är större än standardrum. I komfortrummen är det möjligt med 2 extrasängar.

Hotellets lyxiga suiter ligger i Haus am Wald och är inredda med ljus och modern interiör. Det är ett stor rum med dubbelsäng i den ena änden och trevligt soffarrangemang i den andra änden. Alla suiter med balkong.

Vänligen observera att

OBS! Om ni betalar med kort på hotellet, tillkommer en betalningsavgift! Avgiftens storlek beror på vilken typ av kort ni betalar med.

Aquapoint är hotellets poolområde.
För barn som sover gratis i föräldrarnas säng, ingår endast frukost i vistelsen. Barn (4-13 år) som sover i extrasäng kan välja middag från barnmenyn.

Om ni önskar att bo i en bestämd byggnad kostar det 20 € för att vara garanterade den önskade byggnaden. Avgiften betalas på hotellet.

Mer info

Värt att se

 • Kruså (1.8 km)

  På Kruså flydde de tyska trupperna år 1940 över gränsen till Danmark, och idag kan man köra över den historiska gränsen och utnyttja den fördelaktiga gränshandeln. Kruså var under många år den enda gränsövergången till Tyskland. På Møllesøen i Kruså kan du skåda stadens vattenkvarn och ta en promenad runt sjön i vackra Tunneldal, som skapades under istiden.

  Kruså
 • Kruså (3.4 km)

  Kruså var platsen där de tyska trupperna gick över den tysk-danska gränsen år 1940. Idag kan man helt fredligt köra över gränsen och handla fördelaktigt på gränsshoppingen. Kruså var länge den enda gränsövergången mellan Jylland och Tyskland. Vid Møllesøen i Kruså kan ni se stadens vattenkvarn och vandra runt sjön i den vackra Tunneldal, som kom till under istiden.

  Kruså
 • Nordermarkt (7.2 km)

  Nordermarkt är ett område i Flensburg, strax söder om Mariankyrkan. Promenera längs mysiga kullerstensgator, shoppa i trevliga butiker och ta en fika på ett av alla hemtrevliga cafér. Nordermarkt är det perfekta området för den som gillar shopping och att njuta av vacker arkitektur och bara vill insupa den härliga atmosfären.

  Nordermarkt
  Ett mysigt område i Flensburg
 • Flensburg (7.9 km)

  Bila i Tyskland och besök Flensburg som bjuder på härliga upplevelser för hela familjen. Bo billigt med prisvärda hotellpaket, med eller utan halvpension, hos Risskov Bilsemester. Insup den charmiga stämningen längs hamnen, åk på shoppingtur i stadens mysiga gränder, eller kör ut i den nordtyska regionen och upplev några av dess spännande sevärdheter. Flensburg är en livlig hamnstad med ett rikt kulturliv och ett varierat shoppingutbud, vilket ofta glöms bort. Staden har dessutom en intressant histora, vackra byggnader och bra matställen. Flensburg var en av få städer i Nordtyskland som inte blev förstörd under andra världskriget, därför finns många byggnader kvar från alla stilepoker. Det historiska centrumet, präglat av dansk och tysk arkitektur, vittnar om Flensburgs 700-åriga historia. Flensburg är en gammal sjöfartsort som är uppbyggd kring den naturliga hamnen i utkanten av Flensburgfjorden. Hamnen utgör idag ett livligt omåde med många olika matställen, muséer och fartyg. Dessutom finns mycket historia bevarat gällande hamnen, något ni kan lära mer om på sjöfartsmuséet där alla texter är översatta till danska. På många ställen framgår det tydligt att Flensburg har varit danskt under 400 år, exempelvis är många gatunamn i staden danska. Flensburg är också ett riktigt shoppingparadis. Rotestrasse har cirka 500 butiker med rimliga priser. Ni hittar också trevliga gårdar och gränder som under jultid gör staden extra mysig. Holmen med sina vackra, gamla medborgarhus är gågatornas mötesplats med flera varuhus.

  Flensburg
  Flensburg är en livlig hamnstad med ett rikt kulturliv och ett varierat shoppingutbud, vilket ofta glöms bort
 • Glücksburgs slott (22.9 km)

  Bila i Europa och kör till norra Tyskland där ni kan bo nära Flensburg och besöka Glücksburgs slott, som anses vara ett av de viktigaste renässansslotten i regionen. Vattenslottet ligger i Glücksburg stad, på en konstgjord damm som byggdes på en 2,5 meter hög granitsockel. Förbindelsen till land gick över en bro. Slottet var innan andra schleswiga kriget år 1864 en dansk kunglig residens, där Frederik den 7:de tillbringade en del av sin tid. Han dog här år 1863, före kriget.

  Glücksburgs slott
  Glücksburg Slott ligger beläget i vackra omgivningar.
 • Gråstens slott, slottsträdgård och kapell (23.4 km)

  Bila Danmark och njut av en kroweekend eller minisemester där ni kan besöka detta vackra slott  som byggdes på 1500-talet och är ett danskt jaktslott. Gråstens slottskapell är den enda delen av Gråsten slott som är öppen för besökare. Gråstens slottsträdgård är av engelskt inspirerat landskap. På sommaren kan besökarna njuta av den stora ros- och perennrabatter som strålar i en mängd olika färger. Det finns även en utställning utomhus som berättar om slottsträdgårdens utveckling.

  Gråstens slott, slottsträdgård och kapell
  Besök det vackra jaktslottet och trädgården under en semester på Sydjylland.
 • Dybbøl Mølle (28.8 km)

  Bruket var centrum för båda Schleswigskrigen där fabriken förstördes. Dybbøl Mølle symboliserar danskt motstånd och uthållighet. Kvarnen är utrustad med utställningar som berättar historien om krigen mellan Danmark och Tyskland.

  Dybbøl Mølle
 • Fröruper Berge (28.4 km)

  Bila i Tyskland och besök Naturreservatet Fröruper Berge bildades 1936 i landets norra delar. Landskapet är känt för sitt stora kärrområde, som skapades under istiden. Stora delar av området är skyddat.

  Fröruper Berge
  Naturreservatet Fröruper Berge bildades 1936.
 • Friedrichstadt (65.8 km)

  Bila i Tyskland och spendera en billig minisemester i norra delarna av landet. Friedrichstadt påminner mycket om en typisk holländsk kanalstad. Därav har den blivit tilldelad smeknamnet "Lilla Amsterdam". Staden uppfördes av holländare i 1621, där floderna Ejderen och Treene sammanstrålar. Pittoreska tandade takgavlar och de vackra fasaderna speglar sig i kanalerna och husen färgrika och fyllda med murgröna kring dörrar och fönster. Detta är en stad där ni lätt kan spendera en dag strosandes kring de charmiga gatorna med uppehåll för mat eller förfriskningar på torget. Hos Risskov Bilsemester finner ni ett brett urval av prisvärda hotellpaket, med eller utan halvpension.

  Friedrichstadt
  Staden uppfördes av holländare i 1621, där floderna Ejderen och Treene sammanstrålar och har blivit tilldelad smeknamnet "Lilla Amsterdam".
Mer info

Karta

Hotel des Nordens
Alte Zollstrasse 44 24955 Harrislee