Åk på familjesemester nära Östersjökusten

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Europa Greifswald

Upplev hanse- och universitetsstaden Greifswald.

 • 370 km från Öresundsbron
 • 110 km från Rostock, Tyskland
 • 725 km från Göteborg, Sverige
 • 350 km från Helsingborg, Sverige
 • 210 km från Travemünde, Tyskland
 • 80 km från Sassnitz, Tyskland
 • 80 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Hund
 • Gratis parkering

Om hotellet

Den gamla nordtyska Hansa- och universitetsstaden Greifswald med sina många gotiska tegelhus ligger inte långt från Östersjökusten. Dess ultimata läge mellan de två öarna Rugen och Usedom ger möjlighet till många spännande utflykter som lämpar sig för hela familjen.

Om hotellet

På Europa Hotel Greifswald finns 51 bekväma rum. Här kan ni njuta av ett par härliga semesterdagar, och nyttja bekvämligheter som bastu, Wi-Fi och parkering. Hotellets restaurang serverar traditionella, regionala, internationella och säsongsbetonade maträtter, vilka är tillagade med noga utvalda råvaror från regionen. Ni kan också njuta av det stora utbudet av olika drycker och utmärkta viner som erbjuds. Starta dagen med en riklig frukostbuffé, den serveras vardagar mellan kl. 06.00-09.30 och på helger mellan kl. 07.00-10.00. Receptionen är öppen dygnet runt, dessutom erbjuds bagageförvaring och värdeskåp. Några fredagar och lördagar kan ni lyssna till livemusik. Kanske kan både jazz och klassiskt intresserade får lystmätet tillgodosett?

Om rummen

Samtliga rum är ljusa och trevligt inredda. Rummen är utrustade med eget badrum. På detta familjevänliga hotell kan husdjur tas med mot en extra avgift.

Vänligen observera att

Vi ber er observera att middagen, som ingår i paketet, levereras av en catereringfirma och består av enklare rätter.

Mer info

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning

Värt att se

 • Ozeaneum (37.9 km)

  På Ozeaneum, ett av Nordtysklands största museer, kan ni gå på upptäcktsfärd i havets hemligheter i museets stora akvarier.

  Ozeaneum
  Humbolt pingviner och stora valar
 • HanseDom (38.7 km)

  Under en familjesemester i Nordtyskland kan ni besöka det stora wellnesscentret och äventyrsbadet HanseDom. Här finner ni roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Det finns möjligheter för massage och spabehandlingar,samt ett sportcenter med bollsporter, klättring och mycket mer.

  HanseDom
  Besök det stora wellnesscentret och äventyrsbadet HanseDom.
 • Usedom (65.7 km)

  Ett annat utflyktsmål som rekommenderas att besöka är ön Usedom. Sett ur tyskt perspektiv är denna ö relativt stor och bjuder på enastående natur samt ett rikt djurliv. Här finns goda möjligheter till både jakt och fiske. På Historisch-Technisches Informations Center i Peenemünde kan ni lära er mer om tyskarnas tekniska krigsföring under andra världskriget. I tillägg så hör större delen av Usedom till Tyskland, men de sydöstra delarna tillhör faktiskt Polen.

  Usedom
 • Rügen (69.3 km)

  Rügen, Tysklands största ö, kallas också "Tysklands Riviera". Ön är ett populärt turstmål p.g.a. de pittoreska fiskesamhällena, den underbara naturen och de kritvita sandstränderna på öns sydöstra sida. Upplev vita klippor, cykling, vandring, fiske och avkoppling vid Östersjön. På ön finns naturligvis många trevliga restauranger, som är stolta över öns lokala specialiteter. Besök också Binz, den största kurorten på Rügen. Längs gågatan ligger butiker och längs strandpromenaden spa-hus och pensionat. På den nordöstra delen av Rügen ligger Nationalpark Jasmund, som är ett naturreservat. Området omfattar den bokskogsbeklädda åsen Stubnitz norr om hamnstaden Sassnitz. Här reser sig kalkklippor upp till 161 m. ö. h.

  Rügen
Mer info

Karta

Hotel Europa Greifswald
Hans-Beimler-Straße 1-3 17491 Greifswald

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~6 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~13 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 13~100 i extrasäng 30% Rabatt