Bo vackert och nära havet på Hotel Friedrich Franz Palais

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Friedrich Franz Palais

Berömda Bad Doberan ligger nära havet med massor av utflyktsmöjligheter.

Unikt uppehåll nära hav och strand
Vackra omgivningar i historisk kurort
Restaurang och wellness
 • 280 km från Öresundsbron
 • 21 km från Rostock, Tyskland
 • 625 km från Göteborg, Sverige
 • 260 km från Helsingborg, Sverige
 • 120 km från Travemünde, Tyskland
 • 170 km från Sassnitz, Tyskland
 • 200 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bastu
 • Massage mot avgift
 • Hund
 • Gratis parkering

Om hotellet

Det 200-åriga hertigpalatset Hotel Friedrich Franz Palais ligger i Bad Doberans historiska centrum i närheten av den populära badorten Heiligendamm. Njut av herrskapsatmosfären och de generösa utrymmena med sällskapsrum och restaurang med vänlig service och excellent kök, eller koppla av i hotellets egen bastu utan kostnad.

Hotellet erbjuder

Friedrich Franz af Mecklenburg byggde år 1795 denna vackra byggnad, som idag är det 3-stjärniga Hotel Friedrich Franz Palais, för att kunna ta emot sina prominenta gäster för vistelser nära havet. Det inbjudande hotellet välkomnar sina gäster i vackra omgivningar. 

Hotellet har egen restaurang, som serverar rätter inspirerade av det närliggande havet, men också viltspecialiteter och andra säsongsbetonade rätter. 

På hotellet finns en liten wellnessavdelning, där ni kan beställa massage mot avgift eller använda bastun och gymmet. Vänligen observera att endast frukost ingår för barn i extrasäng. 

Det finns hiss, gratis parkering och WiFi. Rum/toalett är inte rullstolsanpassade.

Om rummen

De komfortabla rummen är inredda med bad eller dusch, toalett, plattskärms-TV, modernaste sängkomfort och telefon. De flesta rum har sitthörna.  Detta hotell tillåter inte husdjur.

OBS! Hiss finns endast upp till våning 3. 

Vänligen observera att

OBS! Hiss finns endast upp till våning 3.

Turistskatten på 2 € per person/natt under perioden 01.05-30.09 samt 1 € under övriga året tillkommer och betalas direkt på hotellet.

Vänligen observera att för barn i föräldrars säng samt för personer i extrasäng ingår endast frukost. Övriga måltider betalas direkt till hotellet. Barnmeny finns.

Gratis tillgång till bastu.

Vistelsen är med slutstädning, vilket betyder att varken sängkläder eller handdukar byts ut under vistelsen. Nya handdukar kan hämtas i receptionen mot en avgift.

Mer info

Värt att se

 • Bad Doberans Galopbane (3.9 km)

  Bad Doberan Galoppbana är ända från 1822 och därmed Tysklands äldsta, men den används fortfarande flitigt. Det är ofta tävlingar på banan så passa på att se en tysk hästsporttävling under er minisemester, som ni bokar prisvärt genom Risskov bilsemester.

  Bad Doberans Galopbane
  Här går starten till en av de många galopptävlingarna. Intresserade kan boka billiga hotellpaket i närheten genom Risskov Bilsemester.
 • Heiligendamm (6.8 km)

  En liten fin stad vid kusten. Från badbryggan kan man vid klart väder se Danmark. Kusten är fin och väl värd en promenad. Ta turen förbi Galerie Orangerie, eller boka tid för vindsurfing.

  Heiligendamm
  Heiligendamm, en liten fin stad vid kusten som absolut är väl värd ett besök!
 • Wittenbeck golfklubb (11.4 km)

  Wittenbeck golfklubb ligger vackert till i den tyska naturen med utsikt till havet. Läs mer om klubbens faciliteter och öppettider på deras egna hemsida. 

  Wittenbeck golfklubb
  Wittenbeck golfklubb bjuder på havsutsikt.
 • Rostock (16.5 km)

  Rostock är en charmig medeltidsstad som idag dessutom är en livlig universitetsstad. Rostock ligger vid vattnet vilket ger massor av ljus, luft och liv. Dessutom har Rostock en härlig stadskärna med en stor och lång gågata som bjuder på massor av shoppingmöjligheter. Denna inramas av två stadsportar. När ni besöker Rostock ska ni hålla utkik efter de gamla byggnadsverken, och självklart besöka den livliga hamnen. Spendera också en eftermiddag med att ta en tur ut till Warnemünde där ni hittar en helt fantastisk badstrand.

  Rostock
  Rostock
 • Warnemünde (16.7 km)

  Warnemünde i delstaten Mecklenburg-Vorpommern är mycket mer än bara en färjehamn. Den lilla hamnstaden som idag har 6700 invånare har med tiden utvecklats till en pärla vad gäller bad och badkurer. Det är svårt att undgå att få syn på den stora fyren som byggdes 1897, och fortfarande står fullt funktionsdugligt - även om det mest är för turisternas skull. De som vågar sig upp i det 37 meter höga tornet belönas med en vacker utsikt och Östersjön och det nordliga Rostock. Njut av en promenad över kullerstensgator och gränder där stockrosor pryder fasaderna på de veälbevarade fiskarhusen. Warnemünde liknar Skagen, men med en tysk charm. Staden har härlig atmosfär, bra restauranger och kaféer samt små och härliga butiker. Passa på att prova “Fischbrötchen” som är stadens specialitet men som äts i hela området och kommer i en mängd olika variationer. Det är en liten fralla med fisk, gärna Matjes med lite lök eller rökt ål, eller kanske lite rökt sill. Det smakar väldigt gott. Hemligheten är att fisken alltid är nyfångad och därmed är smaken mer fyllig tillsammans med det goda brödet och en öl eller läsk att skölja ner läckerheterna med. Gå ner på Alter Strom där det finns goda möjlligheter att testa denna specialitet och samtidigt njuta av den vackra hamnen och de många fisketurerna.

  Warnemünde
  Warnemünde
 • Wasserkunst (41.9 km)

  I den sydöstliga delen av platsen ligger den spektakulära brunnen och vattenkonsten, Wasserkunst, som man kallar den. Brunnen är i holländsk renässansstil och blev byggt mellan 1579-1602, planerat av Phillipp Brandin av Utrecht. De 12 kolonnerna i kalksten och koppar och bär ett tak av en sexkantig lykta. Tills 1897 fungerade brunnen för dricks- och hushållsvatten till ca 220 hem genom vattenledningar byggt i trä.

  Wasserkunst
  Wasserkunst är en historisk brunn i Wismar, byggt i holländsk renässanstid mellan 1579-1602
 • Wismar (43.5 km)

  Wismar är en av de gamla hansestäderna och stadskärnan från medeltiden är nästan helt intakt. Stadsbebyggelsen präglas av präktiga köpmanshus, många med trappstegsgavlar, som vetter ut mot gatan. Se den gamla hamnen, Nikolaikyrkan, S:t Georgekyrkan och S:ta Mariakyrkan. År 2002 blev de historiska delarna av Wismar upptagna på UNESCO:s lista över världens kulturarv. Mitt i Wismar ligger den gamla marknadsplatsen, som med sina 10 000 kvadratmeter är en av de största i Nordtyskland. Marknadsplatsen kantas av flera statliga byggnader, bl. a. stadens rådhus. I den restaurerade rådhuskällaren visas utställningen "Bilder einer Stadt", som beskriver stadens historia och utveckling.

  Wismar
  Hansehus och medeltida charm präglar Wismar, som har stor historisk anknytning till Sverige
 • Julmarknad i Rostock (18.1 km)

  Nordtysklands största julmarknad finner ni i Rostock, där det varje år sätts upp 300 bodar på Neuer Markt i hjärtat av stadens historiska centrum. Marknaden sträcker sig från Neuer Markt till Kröpeliner Tor och stadens hamn, med massor av live musik och aktiviteter för både barn och vuxna.

  Varje år kommer också tomten förbi med sin släde, skidor eller buss, och under helgerna arrangeras äventyr på en scen mitt i marknaden och vuxna kan roa sig med bågskytte och yxkastning. Det serveras även flera läckerheter såsom rökt korv, fisk och Schmalzkuchen, som är ett tyskt julbakverk. Marknaden är en av de mest traditionella och magiska julmarknaderna i hela norra Europa och ett perfekt utflyktsmål för hela familjen under en kör själv semester till Tyskland under slutet av november samt december månad.

  Julmarknad i Rostock
  Njut av en minisemester i vinter med besök på Rostock Julmarknad
Mer info

Karta

Hotel Friedrich Franz Palais
August Bebel Strasse 2 18209 Bad Doberan

Kunderna tycker

Vad våra kunder säger om oss

 • Så skriver Susanne och Roland Strandberg i slutet av juli:
  Hotellet är mycket centralt beläget och erbjuder sköna sängar, bra frukost och lugn atmosfär. Personalen var artig och trevlig.
  Bra 3-rättersmeny på kvällarna. Vi kunde välja mellan kött eller fisk varje kväll. Vår sista kvällsmåltid var en s.k. Candle Light dinner. DEN VAR SUPERGOD!

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~11.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 30% Rabatt