Kör själv semester till Hotel Friedrich Franz Palais

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort


Se detaljer om julmarknaden

Hotel Friedrich Franz Palais

Kombination av charm och elegans på Hotel Friedrich Franz Palais

Unikt uppehåll i historisk kurort
Vackra och rogivande omgivningar
Närhet till både strand och stad
 • 280 km från Öresundsbron
 • 21 km från Rostock, Tyskland
 • 625 km från Göteborg, Sverige
 • 260 km från Helsingborg, Sverige
 • 120 km från Travemünde, Tyskland
 • 170 km från Sassnitz, Tyskland
 • 200 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bastu
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Det 200 år gamla Hotel Friedrich Franz Palæ ligger i Bad Doberans historiska centrum, med närhet till den populära kuststaden Heiligendamn. De rymliga rummen bjuder på en härlig atmosfär och detsamma gäller för de allmänna ytorna. Njut av en avkopplande semester och hotellets trevliga faciliteterna och det goda köket, eller koppla av i hotellets bastu.

Hotellet erbjuder

Hotel Friedrich Franz Palæet byggdes i 1795 och var då det första tyska hotellet vid Östersjön. Hotellet erbjuder boende i rymliga rum med elegant dekor. Upplev bekvämligheten i det moderna och charmiga förstklassiga hotellet under er nästa bilsemester i Tyskland.

Hotellet har en historisk entré med öppen spis och dubbeltrappa upp till Bel Etages. På hotellets bottenplan finner ni 50 lounger, en foajé och en restaurang i Biedermeier-stil, samt hotellets egna parkområde.

Det finns flera närliggande leder och rutter att utforska i området. Tag er ut i naturen och åk på utflykt till det gyllene slottet i Schwerin, där ni längs vägen passerar flera herrgårdar och andra vackra slott. Passa även på att åka på tur från Rerik till Ahrenshoop på Darß.

Om rummen

Hotellet har totalt 50 sviter och rum. Samtliga rum är bekvämt inredda med TV och bekväma sängar, en minibar, telefon och sällskapsområde.

Vänligen notera att det ej är tillåtet att ta med husdjur. Hiss går upp till tredje våningen.

Vänligen observera att

En turistskatt på 2 € per person/natt under perioden 01.05-30.09 och 1 € under övriga året tillkommer och betalas direkt till hotellet. Denna kostnad ingår ej i totalpriset.

Vänligen observera att för barn i föräldrars säng samt för personer i extrasäng ingår endast frukost. Övriga måltider betalas direkt till hotellet. Barnmeny finns.

Hotellpaketet inkluderar slutstädning, vilket betyder att varken sängkläder eller handdukar byts ut under vistelsen. Nya handdukar finns att hämta i receptionen mot en avgift.

Receptionen är stängd under natten.

Mer info

Värt att se

 • Bad Doberans Galopbane (3.9 km)

  Bad Doberan Galoppbana är ända från 1822 och därmed Tysklands äldsta, men den används fortfarande flitigt. Det är ofta tävlingar på banan så passa på att se en tysk hästsporttävling under er minisemester, som ni bokar prisvärt genom Risskov bilsemester.

  Bad Doberans Galopbane
  Här går starten till en av de många galopptävlingarna. Intresserade kan boka billiga hotellpaket i närheten genom Risskov Bilsemester.
 • Heiligendamm (6.8 km)

  En liten fin stad vid kusten. Från badbryggan kan man vid klart väder se Danmark. Kusten är fin och väl värd en promenad. Ta turen förbi Galerie Orangerie, eller boka tid för vindsurfing.

  Heiligendamm
  Heiligendamm, en liten fin stad vid kusten som absolut är väl värd ett besök!
 • Wittenbeck golfklubb (11.4 km)

  Wittenbeck golfklubb ligger vackert till i den tyska naturen med utsikt till havet. Läs mer om klubbens faciliteter och öppettider på deras egna hemsida. 

  Wittenbeck golfklubb
  Wittenbeck golfklubb bjuder på havsutsikt.
 • Rostock (16.5 km)

  Rostock är en charmig medeltidsstad som idag dessutom är en livlig universitetsstad. Rostock ligger vid vattnet vilket ger massor av ljus, luft och liv. Dessutom har Rostock en härlig stadskärna med en stor och lång gågata som bjuder på massor av shoppingmöjligheter. Denna inramas av två stadsportar. När ni besöker Rostock ska ni hålla utkik efter de gamla byggnadsverken, och självklart besöka den livliga hamnen. Spendera också en eftermiddag med att ta en tur ut till Warnemünde där ni hittar en helt fantastisk badstrand.

  Rostock
  Rostock
 • Warnemünde (16.7 km)

  Warnemünde i delstaten Mecklenburg-Vorpommern är mycket mer än bara en färjehamn. Den lilla hamnstaden som idag har 6700 invånare har med tiden utvecklats till en pärla vad gäller bad och badkurer. Det är svårt att undgå att få syn på den stora fyren som byggdes 1897, och fortfarande står fullt funktionsdugligt - även om det mest är för turisternas skull. De som vågar sig upp i det 37 meter höga tornet belönas med en vacker utsikt och Östersjön och det nordliga Rostock. Njut av en promenad över kullerstensgator och gränder där stockrosor pryder fasaderna på de veälbevarade fiskarhusen. Warnemünde liknar Skagen, men med en tysk charm. Staden har härlig atmosfär, bra restauranger och kaféer samt små och härliga butiker. Passa på att prova “Fischbrötchen” som är stadens specialitet men som äts i hela området och kommer i en mängd olika variationer. Det är en liten fralla med fisk, gärna Matjes med lite lök eller rökt ål, eller kanske lite rökt sill. Det smakar väldigt gott. Hemligheten är att fisken alltid är nyfångad och därmed är smaken mer fyllig tillsammans med det goda brödet och en öl eller läsk att skölja ner läckerheterna med. Gå ner på Alter Strom där det finns goda möjlligheter att testa denna specialitet och samtidigt njuta av den vackra hamnen och de många fisketurerna.

  Warnemünde
  Warnemünde
 • Wasserkunst (41.9 km)

  I den sydöstliga delen av platsen ligger den spektakulära brunnen och vattenkonsten, Wasserkunst, som man kallar den. Brunnen är i holländsk renässansstil och blev byggt mellan 1579-1602, planerat av Phillipp Brandin av Utrecht. De 12 kolonnerna i kalksten och koppar och bär ett tak av en sexkantig lykta. Tills 1897 fungerade brunnen för dricks- och hushållsvatten till ca 220 hem genom vattenledningar byggt i trä.

  Wasserkunst
  Wasserkunst är en historisk brunn i Wismar, byggt i holländsk renässanstid mellan 1579-1602
 • Wismar (43.5 km)

  Wismar är en av de gamla hansestäderna och stadskärnan från medeltiden är nästan helt intakt. Stadsbebyggelsen präglas av präktiga köpmanshus, många med trappstegsgavlar, som vetter ut mot gatan. Se den gamla hamnen, Nikolaikyrkan, S:t Georgekyrkan och S:ta Mariakyrkan. År 2002 blev de historiska delarna av Wismar upptagna på UNESCO:s lista över världens kulturarv. Mitt i Wismar ligger den gamla marknadsplatsen, som med sina 10 000 kvadratmeter är en av de största i Nordtyskland. Marknadsplatsen kantas av flera statliga byggnader, bl. a. stadens rådhus. I den restaurerade rådhuskällaren visas utställningen "Bilder einer Stadt", som beskriver stadens historia och utveckling.

  Wismar
  Hansehus och medeltida charm präglar Wismar, som har stor historisk anknytning till Sverige
 • Julmarknad i Rostock (18.1 km)

  Julmarknaden i Rostock är öppen 25.11 - 22.12 med vägledande öppettider: måndag-torsdag kl. 10-20.30, fredag-lördag kl. 10-21.30 och söndag kl. 11.30-20.30.

  I Rostock finner ni Nordtysklands största julmarknad, där det varje år sätts upp 300 bodar på Neuer Markt i hjärtat av stadens historiska centrum. Marknaden sträcker sig från Neuer Markt till Kröpeliner Tor och stadens hamn, med massor av live musik och aktiviteter för både barn och vuxna.

  Varje år kommer också tomten förbi, antingen med sin släde, skidor eller buss, och under helgerna arrangeras äventyr på en scen mitt i marknaden och vuxna kan roa sig med bågskytte och yxkastning. Julmarknaden är uppdelad så att det stora torget på Neuer Markt står för underhållning, sång, aktiviteter och nöjen, medans bodarna är placerade längd med stadens gågator och ändå ner till hamnen.

  Julbodarna är fyllda med läckerheter såsom rökt korv, fisk och Schmalzkuchen (ett tyskt julbakverk). Marknaden är en av de mest traditionella och magiska julmarknaderna i hela norra Europa och ett perfekt utflyktsmål för hela familjen under en kör själv semester till Tyskland under slutet av november samt december månad.

  Det är enkelt att kombinera julmarknadsbesöket med mer traditionell shopping i den vackra hansestaden. Detta då bodarna är uppställda nära stadens shoppinggator med massor av butiker, restauranger och caféer. Under er vistelse kan ni också passa på att ta del av Rostocks sevärdheter, såsom landmärket Petri kyrkan med en 117 meter hög spira eller Nordeuropas äldsta universitet från 1419.

  Tag med hela familjen på en billig bilsemester till Rostock i jultid. Här finns gott om boendealternativ att välja på, med ett brett urval av prisvärda hotellpaket!

  Julmarknad i Rostock
  Njut av en minisemester i vinter med besök på julmarknad i Rostock
Mer info

Karta

Hotel Friedrich Franz Palais
August Bebel Strasse 2 18209 Bad Doberan

Kunderna tycker

Vad våra kunder säger om oss

 • Så skriver Susanne och Roland Strandberg i slutet av juli:
  Hotellet är mycket centralt beläget och erbjuder sköna sängar, bra frukost och lugn atmosfär. Personalen var artig och trevlig.
  Bra 3-rättersmeny på kvällarna. Vi kunde välja mellan kött eller fisk varje kväll. Vår sista kvällsmåltid var en s.k. Candle Light dinner. DEN VAR SUPERGOD!

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~11.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 30% Rabatt