Åk på billig bilresa i norra Tyskland

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Gasthof Handewitt

Åk på krosemester endast 12 km från danska gränsen och upplev livet vid gränsen

 • 380 km från Öresundsbron
 • 290 km från Rostock, Tyskland
 • 360 km från Göteborg, Sverige
 • 360 km från Helsingborg, Sverige
 • 180 km från Travemünde, Tyskland
 • 420 km från Sassnitz, Tyskland
 • 440 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Möjligt att hyra cykel
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • Hiss

Om hotellet

Detta gästgiveri ligger i Handewitt ca 12 km söder om den danska gränsen och inom räckhåll för den vackra staden Flensburg och det populära områdets gränsbutiker. Läget i gränsområdet ger goda möjligheter till att utforska Flensburg och resten av södra Schleswig.

Om hotellet

Börja dagen med en stor frukostbuffé som i möjligaste mån är tillverkad av regionala produkter. På kvällen kan man njuta i restaurangens vackra och stämningsfulla omgivningar. På menyn hittar du både rätter av traditionell Schleswig-Holstein mat, liksom medelhavs- och internationella rätter. Dessutom finns ett fint urval av fina viner. Parkering är gratis, likaså gratis internet.

Om rummen

Hotel Gasthof Handewitt erbjuder 33 rum, varav 23 är designade som små lägenheter med kök. Som en del av restaureringen 2017 har det byggts ett annex med ytterligare rum i ett lugnt område bakom huvudbyggnaden.

Det finns både enkel- och dubbelrum och är utrustade med dusch och toalett, kvalitetsmöbler, bekväma sängar, sittgrupper, skrivbord, kaffebryggare och platt-TV. Rummen i annexet, Haus Julius och Marius, erbjuder privat minikök.

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning

Värt att se

 • Hembygdsmuseet (9.8 km)

  Hembygdsmuseet är ett lokalhistoriskt museum som husar historier och berättelser om områdets utveckling från 1800-talet och framåt. För er som är historieintresserade är detta väl värt ett besök under en weekend eller billig kör själv semster i Nordtyskland.

  Hembygdsmuseet
  Hembygdsmuseet, ett lokalhistoriskt museum med historier och berättelser om områdets utvecklingen sedan 1800-talet.
 • Phänomenta Science Center (11.0 km)

  Phänomenta i tyska Flensburg är ett mer än 2,000 m² stort science center där ni får använda alla era sinnen. Det finns mer än 200 experiment och fyra våningar för timtal av nyfikenhet och upptäckargläde för besökare i alla åldrar.

  Phänomenta Science Center
  Här finns inga skyltar där det står "rör ej" - tvärtom!
 • Tarp (13.5 km)

  Besök den lilla staden Tarp endast om 20 km söder om danska gränsen. Det första du ser när du kommer körande mot Tarp är den gamla holländska väderkvarnen, som kännetecknar själva staden. Njut av en promenad på stadens "uggle-vandringsstig", var unga skulptörer har gjort olika ekskulpturer av ugglor. Resultatet är 64 skulpturer utspridda längs den 6 km långa vandringsleden, som börjar vid parkeringsplatsen Friedhof och sträcker sig längs Treenen i ett trevligt skyddat naturområde. I Tarp kan man njuta av fördelen med närheten till Danmark! Eftersom staden tidigare varit en del av Danmark, finns det mycket historiskt att besöka. Exempelvis kan man besöka den danska kyrkan. Här finner du även en evangelisk och en katolsk kyrka. Det finns många grönområden runt staden och från staden kan du till exempel ta en promenad i Findlingsgarten, var du kan hitta en samling av 72 stenblock med förklaringar om stenarnas ursprung och material.

  Tarp
 • Kruså (14.7 km)

  På Kruså flydde de tyska trupperna år 1940 över gränsen till Danmark, och idag kan man köra över den historiska gränsen och utnyttja den fördelaktiga gränshandeln. Kruså var under många år den enda gränsövergången till Tyskland. På Møllesøen i Kruså kan du skåda stadens vattenkvarn och ta en promenad runt sjön i vackra Tunneldal, som skapades under istiden.

  Kruså
 • Frøslevlägren (14.5 km)

  Den nationella minnesparken Frøslevlejren är ett historiskt monument från 2: a världskriget. Lägret består av baracker som ligger i en vacker natur medan fånglägrets struktur och utseende är mycket autentisk. Lägret fungerade som ett tyskt internerings- och arbetsläger år 1944 under den tyska ockupationen, och är idag ett av de bäst bevarade tyska fånglägerna i Europa. Under kriget var tusentals danska fångar i lägret, som på så sätt undvek att utvisas till koncentrationsläger i Tyskland.

  Frøslevlägren
  Lägret fungerade som ett tyskt internerings- och arbetsläger år 1944 under den tyska ockupationen,
 • Kruså (17.4 km)

  Kruså var platsen där de tyska trupperna gick över den tysk-danska gränsen år 1940. Idag kan man helt fredligt köra över gränsen och handla fördelaktigt på gränsshoppingen. Kruså var länge den enda gränsövergången mellan Jylland och Tyskland. Vid Møllesøen i Kruså kan ni se stadens vattenkvarn och vandra runt sjön i den vackra Tunneldal, som kom till under istiden.

  Kruså
 • Fröruper Berge (22.8 km)

  Bila i Tyskland och besök Naturreservatet Fröruper Berge bildades 1936 i landets norra delar. Landskapet är känt för sitt stora kärrområde, som skapades under istiden. Stora delar av området är skyddat.

  Fröruper Berge
  Naturreservatet Fröruper Berge bildades 1936.
 • Glücksburgs slott (25.8 km)

  Bila i Europa och kör till norra Tyskland där ni kan bo nära Flensburg och besöka Glücksburgs slott, som anses vara ett av de viktigaste renässansslotten i regionen. Vattenslottet ligger i Glücksburg stad, på en konstgjord damm som byggdes på en 2,5 meter hög granitsockel. Förbindelsen till land gick över en bro. Slottet var innan andra schleswiga kriget år 1864 en dansk kunglig residens, där Frederik den 7:de tillbringade en del av sin tid. Han dog här år 1863, före kriget.

  Glücksburgs slott
  Glücksburg Slott ligger beläget i vackra omgivningar.
 • Gottorp Slott (39.1 km)

  Bila till Tyskland och boka billigt hotell i Slesvig-Holste där ni kan besöka Gottorp slott med sin vackra barockpark och tre museum; hembygdsmuseet för konst, kulturhistoria och arkeologi. Slottet ligger vid fjorden Schlei, och har haft stor betydelse i många krig mellan de danska kungarna och hertigarna av Gottorp. Frederik I egerade Danmark från Gottorp slott.

  Gottorp Slott
  Detta vackra och mäktiga barrockslottet Gottorp Slott är ett idealt utflyktsmål under en semester i Slesvig-Holsten.
 • Husum (59.7 km)

  Njut av en billig minisemester eller weekendresa och besök den lilla hamnstaden Husum i Nordtyskland, där ni kan njuta av martim stämning. Promenera längs stadens Kulturpfad för att upptäcka stadens allra viktigaste historiska platser. Här kommer ni bland annat se det gamla rådhuset, Marien kyrkan, Theodor Storms barndomshem och en gammal herrgård. Dessutom kommer ni gå förbi flera av stadens museum som rekommenderas att besöka. I den gamla fiskestadens gränder finner ni ett flertal gourmet restauranger och hamnkroger. Risskov Bilsemester har ett brett utbud av hotellpaket i eller kring Husum!

  Husum
  Billig minisemester i Nordtyskland där ni i Husum finner trevliga caféer och gourmerestauranger.
 • Schleswig (39.5 km)

  Schleswig är bara 40 km söder om den danska gränsen och erbjuder spännande historia och kultur. Staden är över 1200 år gammal och kallar sig Nordeuropas första stad. En promenad i centrum rekommenderas, där stadens katedralklockor ringer och ger tillbakablickar av Schleswigs färgstarka förflutna. Vikingar bosatte sig längs fjorden Schlei, varför området under 200 års tid var en ekonomisk knutpunkt. Senare tog hertigarna av Gottorp över staden Schleswig som sin maktbas från 1600 till 1800-talet. Detta historiska arv kan man fördjupa sig ytterligare i, på något av stadens många museer.

  Schleswig
  Staden Schleswig är ett trevligt utflyktsmål med både historia och shopping
Mer info

Karta

Hotel Gasthof Handewitt
Osterstr. 2 24983 Handewitt

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~6 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~13 i extrasäng 60% Rabatt
Barn 13~100 i extrasäng 40% Rabatt