Åk på minisemester i Nordtyskland och bo på Hotel Haffidyll

Svenska | SEK

Hotel Haffidyll

Njut av en vistelse nära strand, hav och avslappning

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Kort avstånd till havet
 • Familjeägt hotell med fin utsikt och bra läge
 • Nordisk idyll när det är som bäst
741:-
3~6 dag från
839.-

Inklusive lunchpaket

Semester vid Östersjön

3 dagar
Från 839,- / spara upp till 217,-
Spara
4 dagar
Från 1.199,- / spara upp till 386,-
Spara
5 dagar
Från 1.549,- / spara upp till 564,-
Spara
6 dagar
Från 1.899,- / spara upp till 742,-
Spara
* Pris per person i standarddubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x lunchpaket (att medtagas)
 • Gratis internet
 • Nära stranden
Risskov Paket

Njut av en härlig semester vid Mecklenburgsks Östersjökust med massor lugn och ro, avslappning, sol och strand. Beläget i idylliska omgivningar, med endast 200 meter från stranden i den nordtyska badorten Rerik kan ni koppla bort från vardagen. Från hotellet bjuds ni på en fin utsikt över naturen och vattnet, och genom en kort promenad tar ni er till det stadens trevliga lilla centrum med caféer, restauranger och affärer.

Hotellet erbjuder

Detta trevliga hotell ligger i Rerik i Nordtyskland, strax utmed Salzhaff bukten, ca 35 km väster om Rostock. Området är som upplagt för en lugn och rogivande semester med avslappning och frisk havsluft vid Östersjöns kust. Njut av en härlig promenad längs kusten, utforska de gröna omgivningarna, slappna av i hotellets bastu eller besök någon av de omkringliggande städerna.

Området omkring hotellet präglas av gröna och natursköna omgivningar som passar perfekt för promenader, och från den fina hamnen i Salzhaff bukten finner ni flera båtturer. Från hotellet har ni också kort avstånd till andra närliggande städer såsom Rostick, Wismar, Bad Doberan, Kühlungsborn och Warnemünde, samt den lilla vackra ön Poel i Wismarbukten.

Vakna upp till en uppdukad frukostbuffé och nybryggt kaffe, som serveras i ljusa omgivningar i den trevliga vinterträdgården på hotellet med utsikt över vattnet. Hotellets restaurang serverar både frukost och lunch.

Hotel Haffidyll erbjuder ett begränsat antal parkeringsplatsen som kan utnyttjas som en extra avgift.

Det finns gratis trådlöst internet till hotellets gäster.

Om rummen

Hotel Haffidyll’s standard dubbelrum bjuder på en hemmatrevlig känsla. Några av rummen har utsikt mot land och den vackra gröna naturen, medans andra har utsikt mot havet och dessutom tillgång till balkong eller terrass. 

Samtliga rum är utrustade med eget badrum och toalett. 

Vänligen observera att husdjur ej är tillåtna.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

44 km från
Rostock, Tyskland
100 km från
Travemünde, Tyskland
190 km från
 Sassnitz, Tyskland
230 km från
Swinoujscie, Polen
260 km från
Öresundsbron
280 km från
Helsingborg, Sverige
600 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Heiligendamm (20.7km)

En liten fin stad vid kusten. Från badbryggan kan man vid klart väder se Danmark. Kusten är fin och väl värd en promenad. Ta turen förbi Galerie Orangerie, eller boka tid för vindsurfing.

Insel Poel (28.5km)

Den vackra nordtyska ön Insel Poel är belägen i Östersjön, norr om hansastaden Wismar, och tillhör Mecklenburg-Vorpommern. Spritt utöver hela ön finner ni åtskilda attraktioner och öns stora landmärke är Leuchtturm Timmendorfer Strand som ligger på öns västkust. Ni kan också besöka Muschel Museum som huserar en utställning med över 3.000 rester av havsdjur från Östersjön och Nordsjön. 

Bad Doberan (23.4km)

Bad Doberan är en liten, stämningsfull semesterort, som är ytterst populär bland tyskarna själva, på grund av det fantastiska läget. Staden ligger mindre än 10 km från Östersjökusten och samtidigt inte långt från hansaetaden Rostock. Kyrkan Doberaner Münster kallas för "pärlan av nordtysk tegelgotik ".

År efter år lockar den eleganta kyrkobyggnaden hundratals människor till gudstjänst, en stilla stund av kontemplation och vackra konserter. Många är bara nyfikna på den fantastiska byggnaden. Genast man går in i kyrkan imponerar den sublima cistercieniska byggnadskonsten där ljuset faller in genom de stora fönstren. Varje fredag under somrarna är det olika konserter i kyrkan, vilket är en härligt rogivande upplevelse.

Alldeles i närheten av Doberaner Münster finns museet Stadt- und Bädermuseum vars byggnad är i nygotisk stil och härstammar från 1888. Här finns en utställning om Bad Doberan-Heiligendamms historia som kur- och badort och hur behandlingarna har utvecklats genom åren. Dessutom är museet omgivet av en vacker trädgård.

Den orörda naturen som förr i tiden sträckte sig mellan Bad Doberan och Heiligendamm var orsaken till att det 1886 byggdes en järnvägsförbindelse mellan de två städerna. Ångtåget körde gäster genom öppna landskap och gröna skogar från den lilla staden och ut till kusten. Denna upplevelse går också att få idag om ni åker med ångloket "Molli". Risskov Bilsemester rekommenderar en minisemester vid östersjökusten i Tyskland.

Bad Doberans Galopbane (21.8km)

Bad Doberan Galoppbana är ända från 1822 och därmed Tysklands äldsta, men den används fortfarande flitigt. Det är ofta tävlingar på banan så passa på att se en tysk hästsporttävling under er minisemester, som ni bokar prisvärt genom Risskov bilsemester.

Wittenbeck golfklubb (17km)

Wittenbeck golfklubb ligger vackert till i den tyska naturen med utsikt till havet. Läs mer om klubbens faciliteter och öppettider på deras egna hemsida. 

Wasserkunst (34.7km)

I den sydöstliga delen av platsen ligger den spektakulära brunnen och vattenkonsten, Wasserkunst, som man kallar den. Brunnen är i holländsk renässansstil och blev byggt mellan 1579-1602, planerat av Phillipp Brandin av Utrecht. De 12 kolonnerna i kalksten och koppar och bär ett tak av en sexkantig lykta. Tills 1897 fungerade brunnen för dricks- och hushållsvatten till ca 220 hem genom vattenledningar byggt i trä.

Wismar (36.2km)

Wismar är en av de gamla hansestäderna och stadskärnan från medeltiden är nästan helt intakt. Stadsbebyggelsen präglas av präktiga köpmanshus, många med trappstegsgavlar, som vetter ut mot gatan.

Se den gamla hamnen, Nikolaikyrkan, S:t Georgekyrkan och S:ta Mariakyrkan. År 2002 blev de historiska delarna av Wismar upptagna på UNESCO:s lista över världens kulturarv. Mitt i Wismar ligger den gamla marknadsplatsen, som med sina 10 000 kvadratmeter är en av de största i Nordtyskland. Marknadsplatsen kantas av flera statliga byggnader, bl. a. stadens rådhus. I den restaurerade rådhuskällaren visas utställningen "Bilder einer Stadt", som beskriver stadens historia och utveckling.

Wonnemar Vattenland (36.6km)

I Wonnemar Vandland är det kul för både barn och vuxna. De mer än 15 000 kvadratmeterna erbjuder massor av underhållning. Bl. a. finns en jätterutschbana och de yngsta kan roa sig med vattenkanoner och ett piratskepp i Wonniland.

Som vuxen kan man njuta av olika former av spa och wellness och flera termalbad med bastur och möjlighet till vattenmassage. En ren njutning för kroppen oavsett ålder och storlek.

Der serveras också mat och dryck och det är gratis parkering.

Rostock (38km)

Rostock är en charmig medeltidsstad som idag dessutom är en livlig universitetsstad. Rostock ligger vid vattnet vilket ger massor av ljus, luft och liv. Dessutom har Rostock en härlig stadskärna med en stor och lång gågata som bjuder på massor av shoppingmöjligheter. Denna inramas av två stadsportar. När ni besöker Rostock ska ni hålla utkik efter de gamla byggnadsverken, och självklart besöka den livliga hamnen. Spendera också en eftermiddag med att ta en tur ut till Warnemünde där ni hittar en helt fantastisk badstrand.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Alter Speicher Wismar

Inkl halvpension

Östersjökusten

Hansestaden Wismar

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Happy hour dagligen kl. 16-18
 • 1 x Besök i Hansesektkellerei inkl. 1 glas sekt
 • Gratis lån av surfplatta inkl WiFi

347:-
Från endast
1.579.-

Visa karta

Semester i Wismars gamla stadsdel

Läs mer

Hotel Friedrich Franz Palais

Historiska omgivningar nära havet

Östersjökusten

Palats nära Östersjön

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • 1 x candle light dinner
 • 1 x 1 glas Prosecco
 • 1 flaska mousserande vin på rummet

1.054:-
Från endast
1.999.-

Visa karta

Härlig vistelse i kurorten Bad Doberan

Läs mer

Hotel Schloss Gamehl

Inkl. 1 x 2-rätters meny

Östersjökusten

Slottssemester nära Wismar

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 fl vatten på rummet
 • Bastu och gym
 • Gratis internet och parkering

294:-
Endast
1.269.-

Visa karta

Elegant hotell i vacker miljö

Läs mer

Morada Hotel Arendsee

Inkl. halvpension och välkomstdrink

Östersjökusten

Entré till KÜBOMARE

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x 1 dagsbiljett till KÜBOMARE

336:-
Från endast
1.439.-

Visa karta

Direkt anslutning till strandpromenaden

Läs mer

Hotel Alt Gaarzer Eck

Mysigt hotell i badorten Rerik

Mecklenburg-Vorpommern

Semester i norra Tyskland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x lunchpaket (att medtagas)
 • Gratis internet
 • Nära stranden

217:-
Från endast
839.-

Visa karta

Tillbringa årets vackraste dagar i Rerik

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.