Åk på bilsemester till Hotel Himmelsscheibe

Svenska | SEK

Hotel Himmelsscheibe

Hotellet är omgivet av vingårdar och en 900 år gammal slottsruin.

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Vid skog och natur nära Leipzig
 • Närhet till vingårdar och slottsruin
 • Wellness och avkoppling
343:-
3~6 dag från
1.219.-

Uppehåll inkl entré till planetarium

Historiska Tyskland

3 dagar
Endast 1.219,- / spara upp till 160,-
Spara
4 dagar
Endast 1.759,- / spara upp till 237,-
Spara
5 dagar
Endast 2.349,- / spara upp till 265,-
Spara
6 dagar
Endast 2.889,- / spara upp till 343,-
Spara
* Pris per person i standarddubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällsmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x Entré till planetarium Nebra
Risskov Paket

På Hotel Himmelsscheibe (Himmelsskivan på svenska) kan du njuta av en avkopplande semester i en underbar omgivning, nära till både sevärdheter och vackra naturområden som ligger precis utanför dörren. På det lilla Hotel Himmelsscheibe är det nära till skog och natur och det finns därför många möjligheter att cykla och vandra, bland annat i Naturpark Saale-Unstrut, som är omgiven av vingårdar och har en 900 år gammal slottsruin. 

Hotellet erbjuder 

Hotellet erbjuder wellness i form av bastu, som alltid är skönt efter en lång promenad i frisk luft. Frukosten serveras på systerhotellet Schlosshotel Nebra, som ligger bredvid hotellet. Här kan ni också få middag serverad i restaurang TafelSPIZZ. Parkering och WiFi är gratis.

Om rummen

Hotel Himmelsscheibe har totalt 40 rum. Ni bor i ekonomirum på ca 12 kvm, som är praktiskt inredda med eget badrum, med antingen badkar eller dusch, hårtork och handduksvärmare. Rummen har också ett litet skrivbord, telefon, TV och en 160 cm bred dubbelsäng. Alla rum är rökfria. 

Det finns möjlighet att uppgradera till ett "slottsrum" på Schlosshotel Nebra, som ligger straxt ovanför Hotel Himmelscheibe. Dessa rum har likadana faciliteter. Notera att det inte finns hiss på Schlosshotel Nebra.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

420 km från
Rostock, Tyskland
440 km från
Travemünde, Tyskland
500 km från
Swinoujscie, Polen
550 km från
 Sassnitz, Tyskland
625 km från
Öresundsbron
650 km från
Helsingborg, Sverige
875 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Geo-naturparken Saale-Unstrut - Triasland (17.3km)

Det första besökarna överraskas av är hur mycket den sydliga delen av parken liknar landskapet runt Medelhavet. Det växer till exempel 24 olika orkidésorter vilt i området och det finns även många slott, borgar, vackra trädgårdar, kloster för att icke nämna Domkyrkan Naumburger Dom i Freyburg. Naturparken är nära relaterad till områdets geologi, där stenarna kommer från triasperioden och bland annat består av sandsten och musselkalk. Det finns massor av cykel- och vandringsleder och det finns verkligen mycket att se. Det finns både korta och långa rutter som passar alla smaker, det viktigaste är bara att komma ut och uppleva den urgamla parken.

Querfurt Slottet (14.5km)

Slottet Querfurt är centrala Tysklands största slott och är synligt från alla håll där det tornar högt över staden Querfurt.

Börja ert besök i Querfurt i den gamla staden på torget. Rådhuset, vars huvudbyggnad är i sengotisk stil, fungerar fortfarande som säte för stadsadministrationen. Ta en promenad till den gamla stadsmuren från 1400-talet som ger er en idé om Querfurt slottets storlek. Den sengotiska kyrkan är också värd ett besök och ett tips är att ta vägen förbi kyrkogården där det finns gravar från fem århundraden tillbaka. Besökare som kör hit kan dra nytta av gratis parkering och sedan följa skyltningen mot den gamla staden med de barocka Ackerbürgerhäuser.

En typisk souvenir från besöket i Querfurt är en flaska 'Edler von Querfurt', som odlas i ett före detta klosters vingård St. Bruno, inte långt från staden, eller likören 'Dicker Heinrich', som kan köpas i lokala vinaffärer.

Rotkäppchen (21.5km)

Prova mousserande vin i Rotkäppchen, som är den tyska marknadsledaren på området, och lär dig lite om destilleriprocessen och hur de bubblande pärlorna framställs. Det finns också en butik där ni kan köpa lokala produkter.

Ett besök här ger er också möjlighet att smaka på den färdiga produkten, producerat på lokala druvor med finkänslig behandling av råvarorna.

Freyburg (21.5km)

I Freyburg är vinodling en viktig del av landskapet men också för befolkningen i området. Den romantiska staden är känd för sitt mousserande vin och är belägen i idylliskt landskap med små kullar, skogar och fält i ett område som annars präglas av vinodlingsfälten. Den andra helgen i september varje år förvandlas torget i Freyburg till den största vinodlingsfestivalen i centrala Tyskland. Här samlas regionens vinproducenter och erbjuder sina viner medan besökare fyller gatorna och både dansar och festar loss.

Schweigenberg i Freyburg är med sina stenväggar ett av de mest slående exemplen på vinodling genom tiderna och år 2010 inkluderades det i den exklusiva listan över "Vinkulturella höjdpunkter", som utses av det tyska vininstitutet. Både här och längst Ehrauberge, söder om Freyburg, finns en lång rad av vinrestauranger och barer, så stanna till och pröva de lokala dryckerna, men ta det lugnt om ni ska köra hem.

Högt över staden ligger det stora Neuenburg Slott, som byggdes omkring 1090 av Thüringer Greve Ludwig Springer, grundaren av en av de mest inflytelserika förste-dynastin i Det Heliga Romerska Riket. Slottet är idag ett museum med flera utställningar om Medeltiden samt ett vinmuseum och flera specialutställningar.

Om ni någonsin har undrat hur bubblorna uppstår i ett glas mousserande vi så kan ni få en informerande guidning på det historiska Rotkäppchen-kældre.

Besök också St Mary kyrkan som byggdes år 1225 och byggdes ut år 1500 och 1592 med flera tillbyggnader i interiören.

Freyburg är en mysig liten stad som definitivt borde vara med på listan av städer som bör besökas i området. Hela familjen kan njuta av den vackra resan genom böljande landskap fulla med vinodlingar.

Neuenburg Slott - Freyburg (24.2km)

Högt över staden ligger ett stort imponerande slott byggt av grevarna av Thüringen. Här har kejsaren Friedrich Barbarossa, diktaren Heinrich von Veldeke och Sankta Elisabeth bott under olika perioder. Neuenburg Slott byggdes ca år 1090 av Thüringer Grev Ludwig Springer, grundaren av ​​en av ​​de mest inflytelserika dynastierna av i Det Heliga Romerska Riket.

Slottet har genomgått flera renoveringar under åren och är ett intressant och vackert besöksmål. De imponerande medeltida byggnaderna tar er tillbaka till tiden för krig, politiska intriger, belägringar och maktkamper.

Idag hyser Neuenburg Slott ett attraktivt modernt museum med utställingar av medeltidens höjdpunkt, ett vinmuseum och andra specialutställningar.

Naumburg (30.2km)

Naumburg är en pittoresk stad med kulturella monument från de romanska och gotiska perioderna, färgrika stadshus från renässansen och barockterrasser. Upplev världskultur i Naumburg, där den nästan 1000-åriga gamla stadsdelen för besökare tillbaka i tiden, till en underbar resa till medeltiden.

Fans av barockmusik borde definitivt besöka St. Wenceslas kyrka, som rymmer den största Hildebrandt orgeln i världen. Från maj till oktober erbjuds korta middagskonserter varje onsdag, lördag och söndag samt på helgdagar.

Naumburger Domkyrka (29.2km)

Naumburg har en 1000 år lång historia med kopplingar till reformationen och Martin Luther.

Den gotiska domkyrkan med senromantiska drag är idag ett av de viktigaste minnesmärkena från medeltiden och är också en av de största sevärdheterna längst den 'osmanska leden'. 'Uta von Naumburg' är en av tolv statyer i domkyrkan och den här exceptionella stenstatyn från 1300-talet hör nog till ett av de mest berömda gotiska verken i Tyskland.

Det var också i Naumburger som Luther stannade 1521, på väg mot riksdagen i Worms, och det var också i Naumburger domkyrka som den första protestantiska biskopen blev vigd 1542 av ingen annan än Martin Luther, som även var god vän med den nyinvigde biskopen Nikolaus von Amsdorf.

Merseburg (52.3km)

Merseburg betraktas som en av de första städerna i centrala Tyskland, staden vid floden Saale, och tack vare Merseburg blev många fler städer byggda i området bland annat tack vare Biskop Thietmar of Merseburg, som levde mellan 975 och 1018. I biskopens bibliotek ska Merseburg-verserna ha funnits, som är de äldsta tyska skrifterna med hedniskt innehåll.

Merseburg domkyrka betraktas som en av de viktigaste domkyrkobyggnaderna i Tyskland, som började med att domkyrkans grundsten lades den 18 maj 1015. Den gotiska domkyrkan och renässansslottstornet bjuder på en fantastisk utsikt över staden och floden. I september varje år lockar domkyrkan musikentusiaster till Merseburg Orgelfestival som har varit en av de musikaliska och kulturella höjdpunkterna i Sachsen-Anhalt i årtionden.

Weimar (53.1km)

Kulturstaden Weimar är värt ett besök. 1999 blev Weimar utsett till Europas kulturhuvudstad. Här kan ni se Goethes hus - det gula huset med portar i varje ände, eller besöka den lilla byn där Goethes goda vän Schiller skrev många av de berömda verken. Huset där han bodde kan kan naturligtvis ses på Schillerstrasse i Weimar. Upplev också naturparken Hoher Meissner som är ett stort skyddat naturområde.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Zum Bürgergarten

Inkl 3-rättersmeny

Harz

5:e natten gratis

Wild Offer - 6 dagar inkl.
 • 5 x övernattn. m. frukost
 • 5 x 3-rättersmeny
 • 1 x kaffe och kaka (dag 1)
 • 1 x välkomstdrink
 • Infraröd kabin, sauna och jacuzzi

1.390:-
Endast
2.529.-

Visa karta

Semester i södra Harz

Läs mer

Morada Hotel Alexisbad

Inkl. halvpension och 1 glas vin till maten

Harz

Ferie i Harzen

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattn. m. frukost
 • 3 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 gl vin/öl/vatten t varje middag
 • Tillgång till pool
 • Gratis parkering och WiFi

1.335:-
Från endast
1.719.-

Visa karta

Halvpension med vin till maten

Läs mer

Ringhotel Villa Westerberge

Inklusive 3-rättersmeny

Harz

Wellness i slottsmiljöer

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • 2 x 1 gl. vin el. öl till maten
 • Tillgång till wellness och gym
 • Gratis internet och parkering

327:-
Från endast
1.289.-

Visa karta

Weekendresa med slottsatmosfär i Harz

Läs mer

Ramada by Wyndham Weimar

Inkl halvpension

Thüringer Wald

Minisemester i UNESCO-byn Weimar

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 2 x 1 gl. vin el. öl till maten
 • Wellnessavdelning
 • Gratis internet

1.096:-
Endast
1.439.-

Visa karta

Kultur och historia i Weimar

Läs mer

Hotel Goldner Löwe

Inkl 3-rättersmeny

Östra Tyskland

Minisemester nära Leipzig

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 gl. vin el. öl till maten
 • 1 x välkomstprosecco
 • 1 x price content Beer tasting plus 2 glasses for 1st dinner

449:-
Endast
449.-

Visa karta

Smaka på bryggeriets mörka öl

Läs mer