Minisemester i Dolomiterna på Hotel Historic Digonera

Svenska | SEK

Hotel Historic Digonera

Familjehotell omgivet av fantastisk natur och fina berg

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Fantastiskt beläget i Dolomiterna
 • Rabatterade priser på aktiviteter och upplevelser
 • Vandring, sjöar, adrenalin och vackra städer
329:-
4~8 dag från
1.339.-

Vistelse med halvpension

Minisemester i Dolomiterna

4 dagar
Från 1.339,- / spara upp till 205,-
Spara
5 dagar
Från 1.829,- / spara upp till 243,-
Spara
6 dagar
Från 2.279,- / spara upp till 272,-
Spara
7 dagar
Från 2.729,- / spara upp till 321,-
Spara
8 dagar
Från 3.179,- / spara upp till 329,-
Spara
* Pris per person i standardrum - col di lana

4 dagar inkl.

 • 3 x Övernattningar
 • 3 x Frukostbuffé
 • 3 x Eftermiddagskaffe
 • 1 fl vin på rummet
 • Gratis Wi-Fi
Risskov Paket

Hotel Historic Digonera är beläget i fantastiska Dolomiterna, omgivet av bergen Marmolada, Civetta och Col di Lana. Här bor ni i en historisk miljö, på ett trevligt hotell som drivits av samma familj sedan 1938. Hotellet är inrett i en charmig tyrolerstil och erbjuder en bra utgångspunkt för såväl en aktiv semester som en avslappnade familjesemester, året runt!

Hotellet erbjuder

Hotel Historic Digonera ligger mitt i de delvis UNESCO listade Dolomiterna i Norditalien. De natursköna omgivningarna präglas av berg, dalar, floder och sjöar. Och är perfekt för vandring och cykling!

Hotellet är beläget nära Dolomiternas högsta berg, Marmolada. Ta er upp till toppen av det 3,000 meter höga berget med kabelbana och njut av fantastiska vyer. Turen går i tre etapper och när ni bokar ert boende genom Risskov Bilsemester erbjuds ni rabatterat pris.

Övernattande gäster bjuds på ett så kallat ”Marmolada kort” som ger er gratis inträde till bergsklyftan Serrai di Sottoguda samt rabatt till en rad andra upplevelser och aktiviteter i närheten. En av dessa är Civetta Adventure Park med roliga aktiviteter för hela familjen.

Under er vistelse kan ni koppla av i hotellets finska bastu och värma upp er efter en upplevelserik dag. I hotellets stämningsfulla restaurang, Locanda Digonera, serveras traditionella lokala och nationella rätter, med säsongsbaserade råvaror.

Varje morgon erbjuds en god frukost med ett urval av bröd och pålägg, marmelad, croissanter, hembakad äpplekaka, yoghurt, müsli och mycket annat. Självklart serveras också färskbryggt italienskt kaffe, espresso och cappuccino. Det finns utöver detta även möjlighet att få serverat äggröra och bacon.

Gratis parkering och trådlöst internet finns tillgängligt.

Om rummen

Hotel Historic Digonera har 16 inbjudande rum, inredda i klassisk tyrolerstil med härlig utsikt över bergen. Rummen är namngivna efter de omkringliggande bergen och antyder därmed vilket berg man har utsikt mot från respektive rum.

Hotellets standardrum är ca 16 m² stora och heter Col di Lana. Dessa rum erbjuder en enkel men bekväm bas för upp till två personer.

Comfort-rummen, Marmolada, är ca 20 m² och är lugnt beläggs i byggnaden. Dessa rum kan bokas med balkong, varifrån ni kan njuta av de vackra solnedgångarna. Det finns möjlighet för en extrabädd och har plats för upp till tre personer.

Familjerummen, Civetta, är ca 26 m² och fungerar som en utmärkt bas för er som reser med barn. Rummen består av två rum, med plats för extrabäddar och plats för upp till fyra personer.

Samtliga hotellrum är utrustade med eget badrum, hårtork, skrivbord, garderob, telefon och TV med satellitkanaler.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

1100 km från
Rostock, Tyskland
1175 km från
Travemünde, Tyskland
1175 km från
Swinoujscie, Polen
1225 km från
 Sassnitz, Tyskland
1300 km från
Öresundsbron
1350 km från
Helsingborg, Sverige
1575 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Alleghe (9.5km)

Alleghe är en av de mest kända och omtalade städerna i Dolomiterna, både bland klättrare, skidåkare och turister i allmänhet som är ute efter en aktiv semester. Det är en ytterst charmig bergsby med otroligt mycket att erbjuda, var i sig man är ute efter vandring, vintersporter eller bad i den vackra sjön.

Bergsbyn Alleghe ligger vid foten av det vackra berget Civetta och hör till den UNESCO listade delen av Dolomiterna. De unika och otroligt vackra landskapen lockar varje år till sig turister från när och fjärran. Utöver Civetta-bergets framtagande skidfaciliteter är Alleghe-sjön en av områdets största höjdpunkter. Här finner ni aktiviteter såsom vindsurfing, kajak och fiske, samt möjligheter till sol och bad.

Området kring Alleghe är en samlingsplats för resenärer, mitt i de idylliska landskapen.

Rocca Pietore (5.2km)

Rocca Pietore är en fridfull oas i hjärtat av Dolomiterna. Byn har ett idylliskt läge vid foten av Marmolada berget och bjuder på natur, kultur och historiska sevärdheter.

Byn är uppkallad efter ett torn som en gång stod på torget vid sidan av kyrkan. En av de mest intressanta sevärdheterna är den vackra gotiska kyrkan, Santa Maria Maddalena, som byggdes i 1442. Inne i kyrkan kan man bland annat beskåda konstverk från 1517 och ett tabernakel från 1600-talet. Både kyrkan och flera andra byggnader i staden vittnar om regionens traditioner och kulturarv.

Rocca Pietore är väl värt ett besök och ett trevligt utflyktsmål under en semester i Dolomiterna!

Serrai di Sottoguda (9.9km)

För er som är ute efter en aktiv semester i Dolomiterna är en utflykt till Serrai di Sottoguda ett måste. Utforska det fantastiska naturområdet som bjuder på flera trevliga vandringsleder och cykelrutter.

Landskapet delas av en stor klyfta där massor av vattenfall rinner genom sprickorna i bergen och en smal väg tar er genom de vackra omgivningarna. Området passar även utmärkt för klättring och drar till sig ivriga klättrare från hela världen. Med andra ord erbjuds ni här möjligheter för såväl lugnare vandringar som utmanande extremsporter.

Omgivningarna kring Serrai di Sottoguda bjuder också på flera dolda pärlor och naturskatter som bara väntar på att utforskas!

Marmoladas Linbana (11.5km)

Marmoladas linbana är ett liftsystem som tar besökare upp till toppen av det majestätiska berget Marmolada i Dolomiterna. Turen går i tre etapper och startar vid foten av berget och tar först besökare upp mot Banc d’Antemoja på 2,350 meters höjd över havet. Därefter går turen vidare upp till Serauta på 2,950 meters höjd och slutligen avslutas turen uppe på toppen Punta Penia, på hela 3,343 meters höjd.

Här står ni på Dolomiternas absolut högsta punkt och bjuds på en helt otrolig utsikt över de vackra landskapen. Man behöver inte ta hela turen på en och samma gång utan man har möjlighet att kliva av på varje station. På stationen Serauta kan ni besöka ett museum om första världskriget, ’Museo La Grande Guerra’. Linbanan byggdes i 1965 och genomgick en omfattande renovering i 2004. Hela turen tar ca 12 minuter.

Arabba (14km)

Arabba kallas ibland för Dolomiternas juvel och är en charmig by, omgiven av Sella-gruppens vackraste toppar. Byn ligger vid foten av bergen Pordoi och Campolongo som under vintern är ett populärt besöksmål för skidåkning och sin skidkarusell, Superski. Under sommarhalvåret är området idealt för vandring och klättring i alla möjliga svårighetsgrader. Arabba är också väl värt ett besök för sin gastronomi. Byn är känd för sina lokala specialiteter och har en lång tradition inom produktion av bland annat bacon och alp ost.

Under en semester i Dolomiterna bör ni inte missa chansen att ta vägarna förbi den vackra byn Arraba. Passa på att uppleva dess vackra natur och alla de spännande kulturella och historiska sevärdheterna, med allt från gamla kvarnar till det vackra slottet Ndraz.

Museo La Grande Guerra (16.9km)

Namnet på detta museum kan översättas till ”Det stora krigets museum” (”The great war” på engelska). Museo La Grande Guerra är ett museum om första världskriget som är beläget på väg upp för toppen till Dolomiternas högsta berg Marmolada, på liftstationen Seruata.

Det är ingen slump att museet ligger beläget längs med linbanan då denna användes redan under första världskriget. Dock var linbanan då manuellt manövrerad och man transporterande endast mat, material och annan proviant upp och nedför bergen. Museet är det högst belägna i Europa och rymmer en utställning med memorialer och berättelser från första världskriget, samt om alpernas betydelse innan kriget.

En tur förbi detta museum rekommenderas varmt under en semester i Dolomiterna.

Marmolada (20.3km)

Marmolada kallas ofta för "Dolomiternas Drottning" och med sina 3,343 meter i höjd över havet är det Dolomiternas högsta berg. Det är också ett relativt brett berg som skådar ut över de norditalienska regionerna Trentino och Veneto. På östra sidan av berget finner man Cordevole-floden och på västra sidan finner man den vackra dalen, Val di Fassa.

Under vinterhalvåret är Marmolada en av regionens populäraste platser för skidåkning och erbjuder en rad möjligheter inom längdåkning, snowboard or alpin skidåkning. Resterande delar av året passar området utmärkt för vandring med fantastiska vyer. Områdets lifter tar er upp mot spetsen, Punta Penia, i tre omgångar och från toppen bjuds ni på en fantastisk panoramautsikt över de kuperande landskapen. Dolomiterna och Marmolada är delvis UNESCO listade och väl värt ett besök.

Cortina D’Ampezzo (34.1km)

Cortina D’Ampezzo är en vacker stad i Dolomiterna som är en av Europas mest exklusiva skidorter och särskilt känd för sina lyxhotell och märkesbutiker. Under ett besök i staden upptäcker man snabbt varför den har blivit så pass populär. Omgiven av berg som Tofane, Cristallo och Cinque Torri, och med sitt breda utbud av möjligheter året runt, är Cortina D’Ampezzo ett sant paradis för de som söker en aktiv semester.

Området passar utmärkt för en skidsemester under vintern och under sommaren kan man roa sig med bland annat klättring och vandring. I dalen bjuds det på massor av möjligheter för att bada och roa sig med en adrenalinpark för alla åldrar och för de som är intresserade av att prova på extremsporter finns här både rafting, segling och kajak.

Bolzano (80.2km)

Besök Sydtyrolens vackra och kulturrika huvudort, Bolzano, som också är känt som Dolomiternas huvudstad. Bolzano bjuder på en spännande historia då staden under första världskriget faktiskt tillhörde Österrike. Därav finns det än idag en stor folkgrupp som talar tyska. Faktum är att ca en fjärdedel av Bolzanos invånare, så kallade ”bozere”, är tysktalande.

Bolzano bjuder på ett brett utbud av aktiviteter för sina besökare, med allt från shopping och gastronomi, till sightseeing, kultur och historia. Stadens placering mitt i de vackra gröna landskapen gör även att ni bjuds på goda möjligheter att koppla bort stadspulsen och utforska naturen. Stadens centrum är fyllt med konstgallerier, museum, mysiga caféer och butiker.

Missa inte att besöka denna italienska pärla under en semester i Dolomiterna.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Waldfriede

Superläge i Alperna

Tyrolen

Bergsby i Österrike

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattn. m. frukost
 • 3 x 4-rättersmeny/buffé
 • 1 x kaffe och kaka
 • 1 x välkomstdrink
 • 10 € voucher till wellnessbehandlingar

Endast
3.379.-

Visa karta

Modernt wellnesshotell i Tyrolen

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. room type Doubleroom Heimatgfühl
 • Barn 0~1.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 2~5.99 år i extrasäng 80% rabatt
 • Barn 6~12.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 13~99.99 år i extrasäng 10% rabatt

Hotel alle Piramidi

Upplev Trentino

Sydtyrolen

Beställ innan 01.08.

Wild Offer - 5 dagar inkl.
 • 4 x övernattningar
 • 4 x Frukostbuffé
 • 4 x 3-rättersmeny
 • 1 x Välkomstdrink
 • Gratis internet

714:-
Endast
1.969.-

Visa karta

Semester mellan Trento och Cavalese

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~11.99 år i extrasäng 100% rabatt

First Mountain Hotel Ötztal

Semester i natursköna områden

Tyrolen

Charmiga Tyrolen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x kaffe och hembakat
 • 2 x kvällsbuffé
 • 2 x lunchpaket
 • Gratis dryck

112:-
Från endast
1.399.-

Visa karta

Det fantastiskt vackra Ötztal

Läs mer
Barnrabatter
Se våra bra barnpriser.
För att få våra fördelaktiga barnpriser krävs minst 2 fullt betalande vuxna i rummet room type Doubleroom Basic
 • Barn 0~5.99 år i extrasäng gratis
 • Barn 6~10.99 år i extrasäng 126.76056338028kr per natt
 • Barn 11~15.99 år i extrasäng 190.14084507042kr per natt