Minisemester i Tyskland och på Hotel Jagdschloss Letzlingen

Svenska | SEK

Hotel Jagdschloss Letzlingen

Åk på en idyllisk slottssemester i vackra omgivningar i Tyskland.

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Historisk byggnad från 1500-talet
 • Goda möjligheter till vandring, cykling och fiske
 • Restaurang och slottsträdgård
293:-
3~5 dag från
1.149.-

Inkl. halvpension och välkomstdrink

Romantisk slottsvistelse

3 dagar
Endast 1.149,- / spara upp till 187,-
Nedsatt
4 dagar
Endast 1.719,- / spara upp till 235,-
Nedsatt
5 dagar
Endast 2.279,- / spara upp till 293,-
Nedsatt
* Pris per person i standard dubbelrum i kavalierhaus

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x entré till slottsmuseet
Risskov Paket

Hotel Jagdschloss Letzlingen bjuder på ett sant äventyr mitt ute i den härliga tyska naturen. Här får ni chansen att uppleva slottssemester med uppehåll på ett historiskt slott från 1562, som är klassiskt inrett med sin egna utsökta restaurang och fina slottsgård. Området kring hotellet kryllar av rikt fågelliv, skog och vacker natur i samtliga riktningar, vilket gör platsen till en perfekt utgångspunkt för vandring och cykling, eller varför inte en romantisk skogstur för två. I områdets närhet finner ni dessutom flera spännande aktiviteter och sevärdheter som bara väntar på att bli upptäckta och utforskade. 

Hotellet erbjuder

Hotellet ligger i den tyska regionen Sachsen-Anhalt och byggnaden är inredd i ett historisk Tudor slott från 1562. Beläget mitt i ett stort och skyddat naturområde, fyllt av rikt fågelliv, där goda möjligheter till en rent idyllisk och härlig atmosfär ges. Den vackra och stämningsfulla byggnaden är nyrenoverad och går i stil med sina vackra omgivningar. Detta är den perfekta platsen för ett högkvalitativt uppehåll och passar varesig ni är på en aktiv semester eller en romantisk weekend.

Hotellets egna restaurang "Kaiserhof" bjuder på härlig atmosfär och kvällsmat i fantastiska omgivningar. Under sommaren kan ni också njuta av den goda maten utomhus i slottsgården, på den stora terrassen.  

För er som är ute efter en aktiv semester finns här bland annat möjligheter till att spela minigolf, rida på hästar, cykla, vandra och fiska i närhet av hotellet. Och skulle ni ha lust till en romantisk tur i skogen, så finns det picknickkorgar att tillgå på hotellet.

Dessutom finns det här goda möjligheter att komma ut och uppleva regionen med dess djur och naturparker, kyrkor och mysiga småstäder, allt beläget inom en timmas bilfärd från hotellet. 

 Parkering finns att tillgå mot betalning direkt till hotellet och här erbjuds även kostnadsfritt trådlöst internet.   

Om rummen

De flesta rummen är placerade i slottets huvudbyggnad, "Kavalierhaus". Här finns det 6 enkelrum och 12 dubbelrum. Dessutom finns även ett annex, "Kastellanhaus" vid sidan av slottet. Standardrummen är ca 15 kvm stora och praktiskt oc bekvämt inredda med en säng på 180 x 200 cm, samt utrustade med eget bad och toalett, TV samt hårtork. 

Det finns även möjlighet att uppgradera till komfortrum, som är ca 20 kvm stora. Det är endast möjligt att få uppgradering samt att ha barn i föräldrars säng på komfort rummen. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

270 km från
Rostock, Tyskland
270 km från
Travemünde, Tyskland
390 km från
 Sassnitz, Tyskland
460 km från
Swinoujscie, Polen
525 km från
Öresundsbron
550 km från
Helsingborg, Sverige
700 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Flechtinger Höhenzug (35.3km)

Bila i Tyskland och besök Flechtinger Höhenzug, även känt som Flechtingen Hills, är ett kuperat skogsområde, beläget i nordvästliga delen av Sachsen-Anhalt. På sin högsta punkt når landskapet 179 meter i höjd. Området är ytterst populärt och perfekt för er som är ute efter möjligheter till vandring på er semester.

Schloss Döbbelin (38.2km)

Schloss Döbbelin är en vacker herrgård som byggdes 1736 och hör till Hansastaden Stendal. Byggnaden är i byggd och dekorerad i barrock stil, dock med synliga moderna vinklar efter dess flertal renoveringar. Godsägaren var Hans-Christoph von Bismarck som ärvde tomten 1730.

Vogelschutzgebiet Drömling (35.8km)

Vogelschutzgebiet Drömling är ett skyddat naturområde som rankas till ett av Europas viktigaste fågelreservat. Det är ett omfattat naturreservat över 28.000 hektar uppdelat i fyra olika zoner. Området är hem till 119 olika fågelarter och 47 arter av diverse däggdjur. Parken har idag även en status som ett biosfärområde och hör till EU's omfattande Natura 2000-program.

Tigergarten Stendal (45.2km)

Tag en tur till Hansastaden Stendals zoo. Området har funnit här sedan 1934 och blev utsatt för amerikanska bombattacker under 1944, men i 1952 påbörjades uppbyggnaden av parken igen. Idag är parken hem till över 460 djur och 75 olika djurarter, i ett ca 6 hektar stort område. Här kan ni uppleva allt från tigrar till ormar på nära håll, samt njuta av dess vackra naturomgivningar.

Marienkirche, Stendal (45.1km)

I den lilla staden Stendal, som har varit en del av Hansaförbundet sedan 1100-talet, finner ni bland annat den vackra församlingskyrkan St. Marien. På grunden där kyrkan är placerad på stod tidigare en romersk basilika som byggdes under 1100-talet. I 1420 påbörjades byggnadsarbetet av Marienkyrkan och den romerska basilikan revs. Sedan dess har kyrkan blivit utbyggt med bland annat torn och ett vackert astronomiskt ur.

Tangermünder Tor (45.6km)

Tangermünder Tor är en av Hansastaden Stendals två bevarande stadsportar. Portarna byggdes som en del av Stendals befästning tillbaka i tiden, under 1200-talet och Tangermünder Tor är faktiskt den äldsta stadsporten i hela Nordtyskland.

Magdeburg (52.3km)

Magdeburg är med sin fantastiska historiska och sköna grönområden, gamla stadsdel och härliga atmosfär en vacker stad, väl värd ett besök. Magdeburg har genomgått en historia väl värd att ta del av. Under det trettioåriga kriget under 1600-talet blev staden nästintill fullständigt förstört. Detta var ett religions relaterat krig som utspelade sig mellan katoliker och protestanter i det Tysk-Romerska riket. Kriget startade med upproret i dåvarande Bohemia 1618 och kriget avslutades sedan 1648 i Westfaliska freden.

Knappt 300 år senare var kriget igång igen och denna gången blev Magdeburg nästan förvandlat till inget annat än en rykande askkopp under de allierandes bombangrepp i slutet av andra världskriget. Men staden återhämtade sig ännu en gång och överlevde även DDR tiden.

1989 kunde Magdeburg återigen påbörja att sprida sina vingar som den Fenix fågel den visat sig vara. Idag är staden en modern metropol med mycket att erbjuda sina besökare. Staden har flera vackra kyrkor, både katolska och protestantiska, särskilt domkyrkan St. Mauritius och St.Katharina, som är väl värda ett besök. Domkyrkans två torn reser sig högt över staden varifrån ni får en utsikt som sträcker sig flera kilometer.

Ett av de mest kuriösa sevärdheterna i Magdeburg är "Wasserstrassenkreuz Magdeburg", en knutpunkt för floder som förbinder Elben, Mittellandskanal och Elben-Havel kanalen.

Här seglar fartyg i flera riktningar och området omkring bjuder på storslagna mästerverk och arkitekttur.

Passa även på att ta en tur in i stadskärnan, strosandes längs “Breter Weg” eller “Ernst-Reuter-Allee”, som är stadens traditionella shoppingområden, fyllda med spännande och intressanta specialbutiker, caféer och restauranger. Upplev det pulserande livet i staden och njut av den tyska gästfriheten i denna traditionsrika stad.

Wolfsburg Badland (59.1km)

Wolfsburg Badland är ett av Nordtysklands största badland som erbjuder flera roliga aktiviteter. Här finns vågor, rutschkanor, bubbelbad och relaxavdelning, för att nämna några av aktiviteterna som erbjuds.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Brunnenhof Ferien- & Reit Hotel

Vistelse med halvpension

Lüneburger Heide

Naturskönt läge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x lunchpaket
 • 1 fl vatten
 • Tillgång till pool och bastu

264:-
Från endast
1.289.-

Visa karta

Ett äkta naturparadis

Läs mer

Hotel zur Goldenen Sonne

Inkl halvpension och välkomstdrink

Harz

Charmig Quedlinburg

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 1 x kaffe och kaka
 • 1 x välkomstdrink

337:-
Från endast
1.279.-

Visa karta

Centralt läge i Quedlinburg

Läs mer

Ringhotel Villa Westerberge

Inklusive 3-rättersmeny

Harz

Wellness i slottsmiljöer

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • 2 x 1 gl. vin el. öl till maten
 • Tillgång till wellness och gym
 • Gratis internet och parkering

331:-
Endast
1.359.-

Visa karta

Weekendresa med slottsatmosfär i Harz

Läs mer

Hotel Dömitzer Hafen

Inkl halvpension och välkomstdrink

Mecklenburg-Vorpommern

Maritimt hotell direkt vid Elben

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällsbuffé
 • 1 välkomstdrink
 • 1 x kaffe och kaka

368:-
Från endast
1.149.-

Visa karta

Maritimt hotell vid Elben

Läs mer

Bernsteinsee Hotel

Inkl halvpension

Lüneburger Heide

Hotell vid sjön

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x 2-rättersmeny med aptitretare
 • 1 x kaffe och kaka
 • 1 välkomstdrink

724:-
Från endast
1.199.-

Visa karta

Nära naturen vid pittoreska Bernsteinsee

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.