Åk på prisvärd strandsemester i vackra och mysiga Juelsminde

Svenska | SEK

Hotel Juelsminde Strand

Tillbringa några härliga dagar vid Juelsminde strand.

» Få avstånd från din hemadress

Genomsnittlig kundutvärdering

4.1 / 5

Höjdpunkter

 • På gångavstånd till stranden
 • Extra nedsatt sommarpris
 • Restaurang med utsikt över Kattegat
1.380:-
3~5 dag från
929.-

Endast 200 m från havet

Juelsminde Strand

3 dagar
Från 929,- / spara upp till 691,-
Spara
4 dagar
Från 1.399,- / spara upp till 1.031,-
Spara
5 dagar
Från 1.859,- / spara upp till 1.380,-
Spara
* Pris per person i minidubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis internet och parkering
 • kaffe/te och sötsaker efter middagen
Risskov Paket

Gourmetpaket

Endast 200 meter till havet

3 dagar
Från 1.239,- / spara upp till 853,-
Spara
* Pris per person i minidubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x eftermiddagskaffe
 • 1 x 2-rättersmeny med bubbel (dag 1)
 • 1 x 4-rättersmeny med bubbel (dag 2)
 • Kaffe/te och sötsaker efter middagen
Wild Offer

Juelsminde är en härlig ort som ligger vid havet mellan Horsens och Vejle. Promenera i hamnen, titta in i butikerna eller tillbringa dagen på den populära sandstranden som är mycket barnvänlig och en favorit för både stora och små.

Om hotellet

Det 3-stjärniga Hotel Juelsminde Strand är utmärkt beläget vid den mysiga hamnstaden Juelsminde, som bl.a. är känt för sina vackra stränder. Hotellet är beläget i natursköna omgivningar vid Toft skogen med gångavstånd till stranden, hamnen och centrum av Juelsminde.

Restaurangen, med utsikt över staden och Kattegatt, serverar läckra rätter från det traditionella danska köket. På kvällarna erbjuds kalla drinkar i baren.

Spendera en sommardag på den mysiga trädgårdsterrassen, där det också finns en lekplats för de yngre gästerna. De vuxna kan roa sig med en omgång bordtennis eller biljard. Dessutom finns det tillgång till gym. Hotellet har trådlöst Internet.

Om rummen

Hotel Juelsminde Strand har 70 nyrenoverade rum, alla med privat badrum/toalett och är utrustade med TV. Mini-dubbelrummen har en dubbelsäng på 140 cm. Standard dubbelrum är utrustade med 2 sängar 2x80 cm. Vänligen observera att det ej är möjligt att få havsutsikt från minidubbelrummen.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

250 km från
Göteborg, Sverige
280 km från
Öresundsbron
440 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Palsgaard Slott (5.4km)

Norr om Juelsminde i Danmark ligger Palsgaard Slott, där ni kan besöka den vackra slottsparken, som med sina 38 tunnland är en av Danmarks största slottsparker. I parken kan ni skåda flera sällsynta träd och växter, som planterades under perioden mellan år 1835 - 1857 av den dåvarande ägaren och den danska diplomaten Holger Christian Reedtz. Parken har fått sitt nuvarande utseende skapat av den engelska parkarkitekten Milner, som anlade slottsparken för baron Frederik Wedel Jarlsberg. Parken är offentlig och håller öppet för allmänheten mellan 08:00 t.o.m. solnedgången.

Ferguson Museum (14km)

Åk på bilsemester och besök Danmarks Ferguson Museum, där ni kan uppleva Nordeuropas största samling av Ferguson traktorer. Museet ligger ca 12 km från Juelsminde och är inrett på gården Ankerslund, där Henrik Nielsen har skapat en privat samling av Fergusons traktorer och även andra fordon. Kör själv i Danmark och åk på minisemester eller billig weekendresa. 

Glud Museum (11.6km)

Åk på kro- eller minisemester till Danmark och boka boende nära Horsens. För er som är kulturintresserade så bör ni ta en tur förbi Friluftsmuseet Glub Museum där ni kan få inblick i livet på landet som invånarna på Östjylland levt de senaste 350 åren. På friluftsmuseet finner ni en samling av olika historiska byggnader som representerar Östjylland. Besök bland annat Danmarks äldst daterade ladugård, som byggdes år 1662, samt den vackra gården "Badensminde" från 1811.

Clay Keramikmuseum Danmark (60.3km)

Besök Clay Keramikmuseum vid Lillebælt i Middelfart och upplev keramisk konst, design och konsthantverk från första parkett. Museet huserar några av Europas bästa keramiksamlingar, häribland inte minst en överdådig Royal Copenhagensamling. Museets olika utställningar är spännande och varierande och byts ut med jämna mellanrum så att nya kan få plats.

Horsens (24.4km)

Horsens härstammar helt tillbaka från medeltiden och den charmerande gamla köpstaden har sedan dess vuxit. Stadens centrum och torg byggdes under medeltiden och är idag fyllt av mysiga caféer och trevliga butiker. Gå på upptäcksfärd i staden och besök de flera spännande museum och gallerier i och omkring Horsens. Här finner ni bland annat landets bästa Michael Kviums samling, på Horsens konstmuseum. Och vid Horsens fjord kan ni skåda vacker natur och fint badvatten vid ön Endelave. Den charmerande gamla handelsstaden bjuder på ett urval av aktiviteter och kulturella upplevelser året runt, och är därav en bra destination för såväl en sommarsemester eller weekend under vintern.

Fængslet (Fängelset) (26.1km)

Åk på billig minisemester och bila i Danmark. Gör en utflykt till det gamla Fængselsmuseum och få en unik inblick i livet bakom de tjocka murarna i denna historiska byggnad. Turen går runt i cellerna samt sjuk- och isoleringsavdelningen. Det finns också en "rockergang", en skolsal och en fängelsekyrka.

Upplev fängelselivet, som både fångarna och de anställda hade det under mer än 150 år. Men en sak, som alla har kunnat höra under åren, var de slamrande järndörrarna och låsta dörrarna. Men detta har inte avhållit fångar från att fly, hör historan om de, som försökte och alla de som alla kände danska berömdheter, som satt i Horsens Statsfængsel.

Fængslet ger också konserter och andra event. Risskov Bilsemester erbjuder flera prisvärda hotellpaket i Danmark!

Fjordenhus (32.6km)

I juni 2018 fick Vejle ett nytt och speciellt landmärke. Den världsberömda dansk-isländska konstnären, Olafur Eliasson, står bakom Fjordenhus som är en unik byggnad, belägen vid Vejles hamn. Konstverket är späckat med detaljer och otraditionella vinklar och naturen är väl tagen i beaktning vid konstruktionen.

Den 9.000 kvm stora byggnaden reser sig 28 meter upp från havet och består av fyra sammanhängande cylindrar som skapar förbindelse mellan fjorden och staden. Byggnaden är byggd så att det är möjligt att åka igenom den med kajak och få en speciell upplevelse från en unik vinkel. På taket finns det solceller och plantering, och om natten lyser byggnaden upp inifrån, som en fyr. 

Byygandens väggar och murar består av tusentals smala, rektangulära murstenar med flera inmurade blåa och gröna stenar. De gröna stenarna präglar särskilt byggnadens nedre del, omkring fjorden, medans de blå ökar i antal desto längre upp i höjd man kommer. Detta är ett exempel på hur naturen är tagen i beaktning under bygget. Ett annat exempel är en skulptur som visas emellanåt och döljs av tidvattnet. 

Detta är med andra ord en ganska unik byggnad, där konst och arkitektur går hand i hand, i en härlig harmoni med den omgivande naturen.

Fjordenhus är öppet för offentligheten alla dagar mellan kl 07:00 till 24:00, och det arrangeras guidade turer där ni kan få mer inblick i konstnärens tankar och idéer bakom utmaningen av bygget och de olika konstverken som ni finner i byggnaden.

Vejle (32.7km)

En av de intressantaste upplevelserna i Vejle är köpmansgården Bindeballe, som är både ett museum och en spännande butik. Besök också

Kulturmuseet i Spinderihallerne, som visar olika utställningar om Vejles historia. Det finns möjlighet att ta en virtuell tur runt Vejle under renässanstiden här liksom att se en spännande film om bomullsspinneriindustrin. Bomullspinneriet medverkade till att göre Vejle känt. I Vejle finns också Danmarks mest berömda mosslik och järnåldersutställningen, Jernalderudstillingen, är intressant med hundratals utställningar, samt ett lekmuseum. Om barnen är med kan en promenad i Spinderiet varmt rekommenderas. Science- och upplevelsecentret Økolariet är ett rent sagoland för de minsta. Det finns en rad utställningar om natur och miljö, samt naturtillgångar och klimatet. Genom utställningar och arrangemang lär sig besökare om naturen om klimatet omkring oss. Varje år är det mer än 55000 barn som besöker Økolariet. De som inte vill leka kan alltid välja att ta en guidad tur.

Jelling Monumenten (44.6km)

Åk på bilsemester i Danmark och upplev den spännande historia i Jelling där ni kan besöka det imponerande monumentområdet från Vikingatiden, som består av två runstenar, två stora högar, Jellingehögarna, Europas största stensamling och ett 1,4 km långt staket som omger hela området. Mitt på monumentplatsen ligger Jelling Kyrka, en romantisk stenkyrka från 1100, där ett gravminne av Gorm den gamle restes år 2000. Den lilla runstenen är rest av Gorm den gamle och här finns det äldsta skriftliga beviset på Danmarks namn. Av den anledningen kallas stenen för Danmarks namncertifikat. Den stora runstenen restes av Harald Blåtand och markerar övergången från den hedniska tiden till Kristendomen och betecknas därför som Danmarks födelsebevis. Monumentet anses vara Europas främsta monument från Vikingatiden och har sedan 1994 funnits med på UNESCO:s världsarvslista.

Bluetooth-teknologin, som används för trådlös kommunikation i mobiltelefoner och datorer, är uppkallad efter den danska kungen Harald Blåtand på grund av hans förmåga att kommunicera mellan olika fraktioner. Ni kan lära er mycket mer om monumentet och Vikingatiden på upplevelsecentret Kongernes Jelling. Det är gratis att besöka både monumentområdet och besökscentret, så passa på att besöka området under en bilsemester med billigt hotellboende från Risskov Bilsemester.

Givskud Zoo (57.4km)

Mitt på Jylland ligger Djurens rike. Åk på safari med familjen i den egna bilen eller hoppa på safaribussen och upplev djuren, precis som på savannen, på nära håll. Håll bilrutorna uppdragna medan lejonen smyger runt bilen och när zebrorna och girafferna springer över slätten. Här finns också ett stort tropikhus med jätteuttrar. Missa inte heller Danmarks största Dinosaurieutställning med över 40 exemplar i naturlig storlek och avsluta kanske dagen med att vaska guld och baka pinnbröd i indianernas tipitält. Som ni förstår är det lätt attt tillbringa en hel dag på Givskud Zoo.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Korning Kro

Inkl halvpension

Östra Jylland

Krosemester med mat & vin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 gl. vin till varje middag
 • Gratis parkering

601:-
Från endast
1.269.-

Visa karta

Trevlig krosemester på Østjylland

Läs mer

Bogense Hotel

Inkl halvpension

Fyn

Upplev Nordfyns kust

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 2 x kaffe och kaka
 • Gratis internet

354:-
Från endast
1.479.-

Visa karta

Minisemester i själfull miljö i Bogense

Läs mer

Hotel Opus Horsens

Inkl halvpension och wellness

Östra Jylland

Minisemester vid Horsens

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Wellnessavdelning
 • Gratis parkering och WiFi

987:-
Från endast
1.399.-

Visa karta

Modernt och stilfullt hotell i Horsens

Läs mer

Munkebjerg Hotel

Inkl halvpension och 1 glas vin

Östra Jylland

Forkælelse i Vejle

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 gl vin i lobbybareb (15-17)
 • Entré Casino (2 dgr) + 1 jeton

1.663:-
Endast
1.689.-

Visa karta

Minisemester vid Vejle Fjord

Läs mer

Hotel Postgaarden Fredericia

Inkl kvällens huvudrätt

Östra Jylland

Historiskt hotell i Fredericia

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällens huvudrätt
 • 2 x kaffe efter middagen
 • Gratis internet och parkering

190:-
Från endast
1.399.-

Visa karta

Historiskt hotell i Fredericia

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.