Njut av en aktiv bilsemester på Hotel Majestic Alsace

Svenska | SEK

Hotel Majestic Alsace

Semestra i norra Alsace med en kombination av avkoppling och aktiviteter

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Gratis tillgång till inomhuspool
 • Upplev äkta Alsace-stämning
 • Många natur- och kulturupplevelser
1.201:-
3~8 dag från
1.439.-

Inkl. 4-rättersmeny och vinprovning

Vinsemester i Alsace

3 dagar
Endast 1.439,- / spara upp till 209,-
Spara
4 dagar
Endast 2.139,- / spara upp till 269,-
Spara
5 dagar
Endast 2.559,- / spara upp till 610,-
Spara
6 dagar
Endast 3.269,- / spara upp till 661,-
Spara
7 dagar
Endast 3.829,- / spara upp till 861,-
Spara
8 dagar
Endast 4.249,- / spara upp till 1.202,-
Spara
Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 4-rättersmeny
 • 1 x vinprovning
 • Tillgång till pool
Risskov Paket

Njut av en skön kombination av avslappning och aktiviteter i norra Alsace! Hotel Majestic Alsace ligger i den charmiga kurorten Niederbronn-les-Bains och mitt i den UNESCO-listade naturparken ”Parc Naturel Régional des Vosges du Nord”. Här har ni en bra utgångspunkt för vandrings- och cykelturer i det trevliga landskapet vid bergsmassivet Vogesernes. N kani slappna av och ladda batterierna på hotellet eller utforska centrum av den mysiga kurorten, som ni hittar på gångavstånd från hotellet. Hotellet ligger också endast 45 minuter med bil från storstaden Strasbourg.

Hotellet erbjuder

Hotel Majestic Alsace ligger i kurorten Niederbronn-les-Bains och mitt i ”Parc Naturel Régional des Vosges du Nord”, en 120 000 hektar stor naturpark som ligger i den norra delen av bergskedjan Vogeserne i nordöstra Frankrike. Här väntar en aktiv semester i det vackra kuperade landskapet och från hotellet har ni endast ett par hundra meter till centrum av den lilla kurorten där ni hittar många aktiviteter som bad i termiska källor, historiska sevärdheter, vacker arkitektur och spännande stadsvandringar.

På hotellet kan ni slappna av i wellness-avdelningen där ni hittar en inomhuspool, massage, bastu och gym och är perfekt för att ladda batterierna efter en upplevelserik dag.

Varje morgon dukar hotellet fram en fantastisk frukostbuffé i den mysiga frukostrestaurangen och kvällstid kan ni avnjuta middag på systerhotellet Hotel du Parc, som ligger bara några hundra meter från hotellet. När ni kommer tillbaka till Hotel Majestic Alsace efter middagen kan ni dessutom ta en drink i den trevliga cocktailbaren.

Hotellet ligger i ett område som till 65% täcks av skog och har en rik flora och fauna. Parken som hotellet ligger i har av UNESCO tilldelats titeln ”biosfärområde” och har fått priset ”destination of excellence" och anses därför bra för en aktiv semester. Här hittar ni vandrings- och cykelleder och ni kan hyra cyklar på hotellet.

Perkering och Wifi är gratis.

Rummen

Hotel Majestic Alsace har 51 rum med privat badrum och toalett. Alla rum är enkelt inredda med skrivbord, platt-TV och telefon.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

750 km från
Travemünde, Tyskland
875 km från
Rostock, Tyskland
1000 km från
 Sassnitz, Tyskland
1000 km från
Swinoujscie, Polen
1025 km från
Öresundsbron
1050 km från
Helsingborg, Sverige
1200 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Château Dietrich (3.8km)

Château Dietrich, också känt som Reichshoffen slottet, är ett helt fantastiskt slott med massor av spännnade historia. Det fina området är också omgivet av en vacker park. Slottet grundades och byggdes till Hetigen av Lorraine år 1232 men efter slitage och förfall blev det ljusröda sandtsentslottet renoverat och tillhör idag Jean de Dietrich familjen.

Musée de La Bataille du 6 août 1870 (10.8km)

Detta helt unika museum är fullständigt dedikerat till slaget mellan Franrike och Preussen den 6 aug 1870 som slutade med ett franskt nederlag. Kriget mellan Frankrikes och Preussens ledning samt de sydtyska landen i Baden, kungariken Bayern och Württemberg. Kriget medförde bland annat starten på Den Tredje Republiken efter kejsare Napoleon den tredjes tillfångatagande och efterföljande överlämning.

För Tysklands fall samlades landet efter kriget under Pressuens ledning. Ytterligare konsekvenser blev förlusten av Alsace och Mosel, som blev tyskt i 48 år.

Museet ställer ut svärd, skyddsvapen, uniformer och hjälmar samt allt en fransk soldat hade år 1870 för konsten att överleva. Det finns också en hel del vackra målningar i byggnaden och totalt finner ni 1.300 spännande föremål utställda, som alla är vittne för de tragiska historien.

Ouvrage du Four à Chaux (18.3km)

Ouvrage du Four à Chaux i Frankrike byggdes mellan 1930-1935 och var en del av de många fästningarna som utgjorde Maginot-linjen, en fransk fästningslinje som skulle försvara området i Alsace mot den tyska gränsen mellan Luxemburg och Rhinen.

Som känt gick tyskarna runt fästningsförsvaret, över Ardennerbergen och därmed uppfyllde Maginot-linjen sin försvarsfunktion. Då Hitler flydde Österrike, Sudetenland och Böhem, blev Ouvrage du Four à Chaux bemannad och också en viktig del i områdets växt tack vare mycket driftiga soldater.

Upplev den spännande historien om en av de största färstningsverken genom tiderna, Maginot-linjen.

Fästingen täcker ett område och area på 26 hektar, med 6 trädgårdar, 3 artellier kanonen och 4,5 km underjordiska gångar. Anläggningen husar ca 600 män och fästningen fungerade som försvar till den 1 juli 1940, då det franska regimenetet tvingades överlämna sig efter slag mellan maj och juni 1940.

Haguenau (22km)

Åk på bilsemester till den lilla staden Haguenau och boka billigt hotellpaket med Risskov Bilsemester. Haguenau ligger i Alsace Haguenau Nord, ca 35 km norr om Strasbourg. Staden har idag över 35.000 invånare och har genom tiden fungerat som en knutpunkt tack vare sin centrala och fina placering mitt i en stor skog på över 14.000 hektar. Omgivet av gröna naturområden är Haguenau med sina 580 butiker och marknader också ett bra ställe att passa på att åka till för en shoppingutflykt. Här finns också restauranger och barer och det är faktiskt en rätt livlig stad.

Haguenau grundades omkring år 1115 av Frederick Borgne och efter en rik och turbulent period med bland annat bränder och tyskt övertagande är Haguenau idag nordliga Alsaces största centrum.

Staden har två museum, som vittnar och Alsace historia och flera monument finns i hjärtat av staden.

Ligne Maginot de Schoenenbourg (27.2km)

Schoenenbourg-fortet var den mest betydelsefulla fästningen och en del av Madniot-linjen, som skyddade Alsace. Fortet består av åtta block med plats för 640 personer. Det finns möjlighet att besöka barackerna, köket och kommando-centret samt se de olika kanonpositionerna, ammunitionsdepåerna och ta del av hur livet på fortet var under ett besök på Maginot-linjen.

Rocher de la Grenouille (29.8km)

Nationalparken Vogeserne erbjuder många fina vandringsleder. Fråga hotellet om tips och råd eller undersök själv de slående turerna kring området. Rocher de la Grenouille är ett av många utflyktsmål som också ligger i närheten av La Petitess Pierre.

Château de la Petite-Pierre (32.7km)

Château de la Petite-Pierre byggdes under 1200-talet och bevarades intakt fram tills 1684 då det förnyades och moderniserades av Vauban. Slottet var strategiskt placerat för att kunna kontrollera transporter mellan Alsace och Lorraine. Idag är det ett huvudsäte för den norra delen av Vosges regionala naturpark.

Slottet har en permanent utställning om slottets spännande historia och även om faunan och floran i den vackra parken. Det är enkelt att hitta parkering på plats och slottet ligger precis i utkanten av skogen och den lilla byn nära den berömda vandringsleden "Grand Randonnée".

Julmarknad i Strasbourg (54km)

Strasbourgs julmarknad framstår för många som en av julens höjdpunkter. Det är verkligen magi i luften, när Strasbourgs julmarknad öppnar i slutet av november med julgranar, belysning, bodar och traditionellt Glühwein.

I Strasbourg är julmarknaden till för att bilda samman den festliga högtiden med andlig tro och kultur och det är inte för intet som julmarknaden just i Strasbourg utsågs till den bästa juldestinationen i Europa år 2013.

Det är nästan 450 år sedan den första julmarknaden, som kallades "Christkindelsmärik" hölls i Strasbourg, vilket gör den till en av de äldsta i Europa. Sedan dess har staden fortsatt med traditionen och ger besökarna en gästfri och autentisk upplevelse.

Julmarknaden i Strasbourg är utan tvekan den julmarknad ni bör besöka, om ni bestämt att bara besöka en.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Weinhotel des Riesling Zum Grünen Kranz

Bland vinodlingar och vackra landsbygder

Rhendalen

Vinsemester vid Rhen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 4-rättersmeny/buffé
 • 1 x Lunchpaket
 • 1 välkomstdrink
 • Gratis cykellån

204:-
Endast
1.929.-

Visa karta

Vinsemester vid Rhen

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. room type Klassik Double room
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 6~11.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 12~15.99 år i extrasäng 25% rabatt

Hotel Bären

Inkl 3-rättersmeny

Schwarzwald

Semester i Schwarzwald

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis parkering

368:-
Från endast
999.-

Visa karta

Besök det vackra Schwarzwald

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 0~5.99 år i extrasäng 100% rabatt
 • Barn 6~13.99 år i extrasäng 50% rabatt

Hotel Les Jardins d’Adalric

1 x 3-rättersmeny + vinprovning

Alsace

I hjärtat av Alsace

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x Vinprovning
 • 1 flaska vin
 • Tillgång till pool

389:-
Från endast
1.519.-

Visa karta

Njut av de charmiga omgivningarna

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Komfort Dubbelrum
 • Barn 0~2.99 år i spjälsäng 100% rabatt 
 • Barn 3~5.99 år i extrasäng 75% rabatt
 • Barn 6~12.99 år i extrasäng 60% rabatt
 • Barn 13~99.99 år i extrasäng 30% rabatt